20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Kandil yürüyüşü
Zap ve Çemço Vadisi’ndeki PKK kamplarını yerle bir eden Mehmetçik, F-16’ların hava desteği altında Kandil Dağı’na doğru ilerliyor

Yazarken şehitler omuz başımdaydı
353. baskı yaparak alanında dünya rekoru kıran, korsan basımıyla satışı 5 milyona ulaşan ’Şu Çılgın Türkler’in yazarı Turgut Özakman,
Aşk kaçamağı ölümle bitti
Evli işadamı, Moldovalı sevgilisiyle Ataşehir’de aşk kaçamağında yaşamını yitirdi. Vücudunda darp ve yara izi bulunmayan işadamının kesin ölüm nedeni otopsiyle belirlenecek.
Hırsız değil koca çıktı
Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde, iki gün önce evinde kemerle boğazı sıkılmış ve bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunan Pınar Keskin’i (19), 20 günlük eşi Ali Keskin’in (26), bilezikleri için öldürdüğü ortaya çıktı
Kredi kartında puan vurgunu
Paravan peyzaj şirketi kurup, çevresindekilerden topladığı kredi kartlarıyla hayali işlemler yaparak 4 yılda 2 milyon YTL’lik puan toplayan Yusuf Karataş,
İmam nikáhlı sevgiliye 2 değil, 5 daire almış
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca YTL’lik bütçeye sahip yan kuruluşu Bel-Pa’nın Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın sekreteri için terk ettiği imam nikáhlı sevgilisinden....

AKP’yi tanımayan aydınlar meselesi
GEÇTİĞİMİZ haftanın en gözde konularından biri de "liberal aydınlar-AKP" tartışmasıydı.
Mehmet Y. YILMAZ yazdı...

AKP’yi ’Latif Abi’ ile aşmak mümkün mü
"AKP’yi aşmak" gibi zorlu bir işin altından acaba Latif Abimiz, yani Abdüllatif Şener kalkabilir mi?
Bence kalkabilir...

Ahmet Hakan yazdı...

Sayın Gül, ’Mevzubahis olan vatansa gerisi teferruattır’
BİLİYORUM Atatürk’ün koltuğunun hakkını vermek kolay değil.O koltukta dimdik oturmak, eğilip bükülmemek, büyük özverilerle kurulmuş Cumhuriyet’e sahip çıkmak ise hiç kolay değil.

Tufan Türenç yazdı...


Rektörlere türbanı al emri
YÖK Başkanlığı, türbanlı öğrencilerin üniversitelere girmesinin önünü açan Anayasa değişikliğine ilişkin bir genelge hazırlayıp, pazar gününe rağmen akşam saatlerinde rektörlüklere gönderdi.
İstikamet Kandil
Türki Silahlı Kuvvetleri (TSK), sınır ötesi harekâtın 4’üncü gününde sınır bölgesindeki tüm PKK kamp, sığınak ve mağaralarını etkisiz hale getirdi.
Bahçeşehir, AKP’nin kalesine bağlanıyor
Paylaşılamayan belde Bahçeşehir 3 kilometre uzağındaki Esenyurt’tan alınarak 20 kilometre mesafedeki AKP’nin kalesi Başakşehir’e ekleniyor.
Cimbom’dan tarihi kayıp 0-1
Galatasaraylı futbolcular, Kasımpaşa karşısına yaptıkları işten zevk, oynadıkları futboldan keyif almaz bir şekilde çıktı. Takımda heyecan yoktu
Kahramanları on binler uğurladı
Sınır ötesi operasyonda şehit düşen beş asker dün on binlerce kişinin katıldığı törenlerle toprağa verildi.
Türk bayrağı altında Kürtçe ağıt
DÜN şehidini uğurlayan kentlerden biri de Diyarbakır’dı. Sınır ötesi operasyonda şehit düşen er Erkan Aslan için Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’ne bağlı Balaban Köyü’nde tören düzenlendi.

Kızgın Serdar amca (part time seksolog)
Soru: Serdar amcacığım; benim bir şişme kadınım var, onunla kendimi tatmin ediyorum. Bir yorumun olacak mı?..
Serdar Turgut yazdı..

Bebek neden yasanmaz bir semt oldu?
Pazar günkü Hürriyet’te Ayşe Arman’ın sorularını cevaplayan Okan Bayülgen, yıllardır yaşadığı Bebek’i terk etmesine de açıklık getirmiş.
Oray Eğin yazdı...

Bir Şeref Özgencil düğünü hikâyesi
Cumartesi akşamı bir düğüne gittik. Sevgili dostum Şeref Özgencil’in (Forum İstanbul’un ve Finans Dünyası Dergisi’nin patronu) düğününe...
Ali Saydam yazdı...

 

Asker nisan sonuna kadar K. Irak'ta kalır
Askerin Kuzey Irak'ta iki ay daha kalacağı görüşünü dile getiren Ercan Çitlioğlu "Tampon bölge oluşmaz ancak bazı birlikler bırakılabilir" diyor..
Anadolu'daki barajlarda da su miktarı tehlike sınırında
Elektrik talebini karşılamak için üretim miktarının artırılması ve kar yağışı, hidroelektrik santrallerindeki su miktarının alarm vermesine yol açtı.
Bordo Bereliler peşlerinde
PKK'nın askeri kanadının başı Murat Karayılan'ın da bulunduğu elebaşlarını yakalamak için Bordo Bereliler operasyon yapıyor. Çatışmalarda dün 33 terörist etkisiz hale getirildi, 8 asker de şehit düştü .
Ölü terörist sayısı 112 oldu
Genelkurmay Başkanlığı dünkü açıklamasında, örgütün panik halinde birbirlerini ajanlıkla suçladığını ve ölülerini bile tuzakladığını belirtti.
Şehitler gözyaşı ve öfkeyle uğurlandı
Kuzey Irak'taki operasyonda şehit düşen 5 asker, dün gözyaşları içinde memleketlerinde toprağa verildi. Törenlerde PKK'ya büyük öfke yağdı.
Saddam sonrası en büyük harekât
Dünya medyasının gözü Kuzey Irak'ta. Washington Post gazetesi, Türkiye'nin kara harekâtını "Saddam'ın Nisan 2003'te düşmesinden sonraki en büyük operasyon" olarak yorumladı. Dünya

"Nerede kalmıştık" diyerek yola çıkamayız...
Türkiye'de ne kadar farklı dönemlerde seslendirilse de her zaman cevabı kolayca verilebilen soru bellidir:
- Nerede kalmıştık?

Mehmet Barlas yazdı...

Değiştirelim paşam
Bir emekli paşa... Doğu Silahçıoğlu... Geçen gün Cumhuriyet Gazetesi'nde yazmış...
Roosevelt ile Churchill'in "uyguladıkları yanlış politikalar" sonucu Almanya'yı yenerek "Alman milletinin cengâverliğini öldürdüklerini" ileri süren Afif Paşa'dan sonra, şimdi de Doğu Paşa, "İstiklal Marşı'nda 'Hakk', 'ezan', 'cennet', 'iman' gibi ümmetçi kelimeler geçtiğini" söylüyor...

Engin Ardıç yazdı...

Mutabakat ne?
Ülkede hakiki bir muhalefet olsa, başkomutan edasıyla hükümete ve Genelkurmay'a durmadan "sınır ötesi" nin nasıl olması gerektiğini söyleyeceğine, işlerin buraya nasıl geldiğini azıcık daha merak eder:

Umur Talu yazdı...


Cesetleri bombalı tuzak yaptılar
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı kara harekatında büyük kayıplar veren terör örgtü PKK, ölen teröristlere bomba bağlayarak tuzak haline getiriyor.
Kara kışta güneş doğuran aslanlar
Başbakan Erdoğan, sınır ötesi harekatın can ve mal emniyeti, sınır güvenliği, birlik ve bütünlüğü korumaktan başka amacı olmadığını belirtti.
Amcası gibi şehit oldu
Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 6 aylık komando er İbrahim Ülger, Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşamını yitiren amcası Cavit Ülger ile aynı mertebeye ulaştı
Savunma Sanayii ihracat atağında
Türk savunma sanayii, dünyanın en hızlı gelişen savunma sanayileri arasında yer alıyor. Türk savunma sanayiinin ihracatı, üç yıl içinde 1,5 milyar dolar düzeyine ulaşacak.
Obama aday olursa Şahinler kazanır
ABD'de başkanlık yarışı giderek kızışıyor. Adayların saf dışı bırakma girişimleri ve karalama kampanyaları en son Cumhuriyetçi McCain'i vurdu.

Bir ihalenin özel öyküsü
Aydın Doğan Tekel ihalesine girdi, ama kaybetti. Özelleştirilen Tekel'in sigara bölümünün yeni sahibi 1 milyar 720 milyon dolar ödeyen British-American Tobacco (BAT) firması oldu.
Taha KIvanç yazdı...

İki gayri ciddi konu
“Esastan mı şekilden mi?” tartışmasından yorulduk, hatta bitap düştük. Ne olacaksa olsun bir an önce. Anayasa değişiklikleri esastan incelenip mi “esasa” bağlanacak, yoksa şekilden gidilip şekilin da “esasa” girdiğine mi hükmedilecek?
Kürşat Bumin yazdı...
İslâm düşmanlığı Anayasa'ya aykırıdır
Lâiklik ilkesinin ardına sığınarak “ırkçılık” yapmak Anayasa'ya aykırıdır ve suçtur. 1994 yılında Ahmet Altan ve Neş'e Düzel'in yönettikleri bir programda söylemiştim:
Hüseyin Hatemi yazdı...

 

Kara harekâtına diplomasi desteği
Kara harekâtı tüm hızıyla sürerken, Ankara yeniden diplomatik atağa geçti. Bütün büyükelçiler bulundukları ülkelerde teröre karşı yürütülen operasyonların kapsam ve amaçlarını anlatacak
Şehitlerimizi yüreğimize gömdük
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekâtta şehit düşen askerlerimiz gözyaşları arasında toprağa verildi. On binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinde teröre lanet yağdı
Kızılırmak'ın suyu haftaya Ankara'ya geliyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak suyunun şehre önümüzdeki hafta verilmeye başlanacağını açıkladı.
Bursalı firma ikna etti, Samand yatırımda yönünü Bulgaristan'dan Türkiye'ye çevirdi
İran'ın en büyük otomotiv şirketi Khodro Industrial Group (IKCO), Samand markasıyla Avrupa'ya Türkiye üzerinden açılacak.
Rektörleri uyardı: Başörtüsü yasağı kalktı, başka kanuna ihtiyaç yok
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, rektörlere yazı göndererek üniversitelerdeki başörtüsü yasağına son verilmesini istedi.
Cim Bom'a 'Paşa' tokadı
UEFA Kupası'nda 5-1'lik Bayer Leverkusen hezimetiyle büyük şok yaşayan G.Saray'a, bir darbe de lig sonuncusu Kasımpaşa'dan geldi.

Ufuk daralması ve önemli bir direniş
Bir ülke ne zaman içine kapansa kendi gölgesine esir olur. Hele söz konusu Türkiye gibi büyük değişimler yaşayan bir ülke ise ve hemen her tartışma cepheleşmelere neden oluyorsa... Ufuk daralır, vizyon küçülür, huzur kaybolur.

Ekrem Dumanlı yazdı...

Islak mendille abdest alınır mı?
Hatırlıyor musunuz, bir ay kadar önce bir kadın yazar Sabancı Müzesi'nin hanımlar tuvaletinde abdest alırken ayaklarını yıkayıp etrafa su sıçratan kızları kınayan şeyler yazmıştı da kızmış köpürmüştük. Sahi ne oldu mesele?
A. Turan Alkan yazdı...
Böyle olur katı laikin aşkı!
Nefret enteresan bir olgudur... Ruhu ve karakteri durmaksızın tırtıklar... Öyle bir kemiriştir ki, bulduğu ilk fırsatta farklı formlarda kendini dışa vurur.
M.Nedim Hazar yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 05:31:22
Güncelleme :25 Şubat 2008 Pazartesi 06:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?