20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Adım adım gitmek lazım

Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasını savunan AKP’nin bazı kadın milletvekilleri, "Kamuda çalışanlar da türban takmalı mı?" tartışmasında görüş açıklamadı. Ancak AKP Gaziantep Milletvekili ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, bu konuda net konuştu.

301’in üstüne türban örttüler

Yükseköğretime türban serbestliği getirecek çalışma, 301. madde çalışmalarını da aksattı. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Meclis’e geçen hafta sunulması beklenen TCK’nın 301. maddesiyle igili teklif için "Yükseköğretimde başörtüsünü bir netleştirelim de ondan sonra gündeme gelecek" diye konuştu.
Pamuk’u halledince trilyoneriz oğlum!

Ergenekon operasyonu kapsamında dinlenen telefon görüşmelerinde eski Uzman Çavuş Yüce, tetikçi Selim Akkurt’a, "Orhan Pamuk işini halledince hesabımıza 2 trilyon yatacak" diyor. Daha sonra Yüce, teyzeoğluna şu ’cep mesajını’ geçiyor: "Orhan’ı konferans çıkışı halledeceğiz. 5 trilyon, benzin istasyonu ve villa verecekler."
Ödül gecesinde yeni áşıklar gibi

Oscar öncesi en önemli sinema ödüllerinden olan "Amerikan Beyazperde Aktörleri Birliği"nin gecesinde, ödüllerden çok Angelina Jolie ve Brad Pitt konuşuldu. Çiftin ödül gecesi boyunca "yeni áşıklar" gibi durması, Angelina Jolie’nin hamile olduğu yolundaki iddiaları da destekledi.
Menopoz dendi doğum yaptı

Menopoz teşhisi konan 40 yaşındaki kadın, 7 saat sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Hamile olduğunu anlamadı
Trafik polisine ilginç protesto


Polisin kendilerine haksız yere ceza yazdığını düşünen Ukraynalı sürücüler yeni bir 'moda' başlattı. Bu protaeto şeklinin cezası da yok.

Orası üniversite değil ibadethane olur!

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, türban tartışmalarıyla ilgili olarak yaptığı tuhaf çıkışta üniversitelerin "inançların özgürce yaşandığı yerler" olması gerektiğini söyledi.
Mehmet  Y.Yılmaz yazdı...

Atatürk şimdi ölüyor...
SEVGİLİ Kıymet Sönmez, bir eski takvim yaprağının arkasında buldu:

"...İnebolu’dan Kastamonu’ya geliyoruz. Büyük Gazi’nin 24 saat evvel şapka hakkında söylediği nutuk Kastamonu’da etkisini göstermiş. Bütün memurlar, öğretmenler beyaz şapka giymişler.
Bekir COŞKUN yazdı...

Başbakan’a açık mektup

SAYIN Başbakan, Sözün başında belirteyim ki bu "açık mektubu" yazarken, sonuç alabileceğimden umutlu değilim. O nedenle üzgünüm. Ama bildiğimi, gördüğümü bir kere daha dile getirmezsem hem ulusumuza hem de mesleğime ve kendime karşı görevimi yapmamış hissedeceğim. 
Oktay EKŞİ yazdı...


Türbanda uzlaşma
AKP ve MHP, türban yasağını kaldırmak için anlaştı. Anayasa'nın 10 ve 42. maddeleri değiştirilecek. "Başın örtülmesi çene altında bağlanacak şekilde olacak" tanımıyla çarşaf ve peçenin önü kesildi. Türbana üniversite düzeyinde sınırlama getirilmemesi Prof. Özbudun'un sert eleştirilerine neden oldu
Harp okullarında da türban takılacak mı?

Abbas Güçlü
Ecevit Hükümeti'nin Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin, türban tartışmalarına farklı bir noktadan bakıyor. "Gelişmeleri endişeyle izliyorum" diyor. Necdet Hoca akademik kökenli. Siyasetten önce de üniversitedeydi..
Korgeneral: Yeni bir hayat tarzını seçtim
Görevinden ayrılan Korgeneral Yalçın, ailesine daha fazla vakit ayırmak için emekli olduğunu belirterek, '60 yaşında birinin emekli olması şaşılacak bir şey değil' dedi
Yok birbirimizden farkımız!
ABD'nin New York kentinde düzenlenen "Türkler ile Kızılderililer Arasında Ortak Bağlar" adlı panelde, iki millet arasındaki benzerlikler ortaya konuldu

Geleceğin dünyası, geçmişte böyleydi

20. yüzyılın ilk yarısında, geleceğin dünyasının nasıl olacağına dair oldukça "uçuk" fikirler ileri sürülmüştü. İşte onlardan bir örnek: 1967'de çizilmiş bu resim, "geleceğin şehirlerini" gösteriyor.

Hiç kompleksim yok, polemiğe girmem
Peker Açıkalın ''Maskeli Beşler Kıbrıs'' çekilirken Şafak Sezer’le yaşadığı tartışmayla ilgili ''Kimseyle polemiğim olmadı, olamaz da. Çünkü böyle bir kompleksim yok'' diyor

Türban üzerine notlar

ANAYASA değişikliği yapmadan bu çeyrek asırlık başörtüsü yasağına bir çözüm bulunamaz mı? AKP ve MHP bunun peşinde.
"Anayasa'ya kılık kıyafeti sokmadan çözmek" doğru bir yaklaşımdır.

Taha Akyol yazdı...

İkinci Öz

Savcı Doğan Öz, terör saldırılarının yoğunlaştığı 1978'in ocak ayında eşi Sezen Öz'e demişti ki:
"Soruşturduğum bazı olayların izi, devlet içinde üst makamlara kadar tırmanıyor. Korkmaya başladım. Ama üzerine gidilmesi lazım."

Can Dündar yazdı...

Türban devrim yasalarına uygun mu?

AKP ve MHP üniversitelerde türbanı serbest bırakacak Anayasa değişikliği konusunda anlaştılar. Ayrıca YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesine hüküm getirerek üniversitelerde takılabilecek türbanı, başörtüsüne yakın bir şekilde tarif ettiler. Böylece üniversitelerde bir kıyafet tanımı yasayla yapılmış oldu. "Kılık kıyafet" MHP'nin isteği doğrultusunda Anayasa'ya girmedi.

Fikret BİLA  yazdı...

 

Çene altı formülü
AK Parti ve MHP arasında günlerdir süren türban trafiği dünkü beş saatlik zirvenin ardından sonuçlandı. İki parti anayasanın 10 ve 42'nci maddelerinin yanısıra YÖK Yasası'nın geçici 17'nci maddesinin değiştirilmesinde anlaştı.
Bomba patlayınca bir gecede büyüdük


Aralarından 6 arkadaşlarını toprağa verdiler birçoğu da hâlâ hastanede... Bir gecede büyüyüp çok şeyi sorgulayan bu gençlerin herkese bir sorusu var: Neden bizi öldürmek istediler?..
Piyasaya bir tokat da Asya'dan!
Mortgage krizi ile birlikte ABD'de resesyon endişeleri ile darbe yiyen piyasalar, şimdi de Uzakdoğu'dan gelen olumsuz haberlerle çalkalanıyor. Japonya ekonomisi için durgunluk yorumları peşpeşe borsaları düşürürken Çin'de patlayan 119 milyar dolarlık bankacılık yolsuzluğu yatırımcıyı şok etti..

BU KARE BİR GÜN ÖNCE ÇEKİLMİŞTİ

İki kez treni kaçırdığı ya da yer bulamadığı öne sürülen İbrahim Levent'in son olarak Pamukkale Ekspresi'ne bindiği belirlendi. Levent'ten geriye, kazadan bir gün önce kız arkadaşıyla birlikte çektirdiği fotoğrafı kaldı.
2.5 yıllık 'chat aşkı' 'ölüm treni'nde bitti

'İnsan hayatı söz konusuysa namaz bölünür mü' tartışması

Erzurum'da camide namaz kılarken bir kişinin kalp krizi geçirmesi ve cemaatin müdahale için namazın bitmesini beklediği iddiası böyle bir durumda namaz kesilir mi tartışmasına yol açtı.

Gönlüme göre oldu

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile eşleşmiş olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Polat, "Allah gönlüme göre verdi. Adnan Sezgin ve futbolcularla birlikte konuşurken 'Keşke Fenerbahçe ile eşleşsek' diyorduk

Sanki eskiden çok ahlaklıydık!
Başbakan Erdoğan'ın yurtdışına okumaya gidecek öğrencilere hitap ederken, " Biz Batı'nın ilmini, sanatını almadık. Maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık " demesi bitmeyen bir tartışmaya yol açtı.

Emre Aköz yazdı...

Laiklik elden gidiyor!
Laiklik hiçbir yere gitmiyor. Çünkü laiklik, "Devletin temel nizamının dini esaslara dayandırılmaması, devletin farklı dinlere ve inançlara eşit mesafede durması" olduğu kadar, "barış ve özgürlük" şemsiyesi, "din ve vicdan hürriyetinin" teminatıdır da.

Nazlı Ilıcak yazdı...

Hayatın cilvesi
Gazeteleri dün bir haberin peşinde saatlerce taradık. Kimi görmemiş, kimi tek sütunla geçiştirmiş, biraz daha cömert davrananlar çift sütuna layık görmüşlerdi. Oysa 40 yıl önce o iki dava arkadaşıyla birlikte günlerce, haftalarca, hatta aylarca dünya basınının manşetlerinden inmemişti.
Erdal Şafak yazdı..


Yıllar süren zulmü iki saatte çözdüler
Üniversitelerde yaşanan başörtüsü zulmü AK Parti ve MHP'li kurmayların gerçekleştirdikleri 2 saatlik toplantı sonunda varılan mutabakatla kaldırılıyor. Tasarı bugün Meclis'te
'Aşı' tuttu, yağmur iki katına çıktı
ABD'den kiralanan bulut ölçümleme uçağından İstanbul semalarına 21 gümüş iyodür fişeği atıldı. Belediye Başkanı Topbaş, “Diğer bölgelere 1,5-2 kilo yağış düşerken, deneme bölgesinde metrekareye 4,5-5 kilogram yağış düştü” dedi
Ray lokomotif geçerken kırıldı
Kütahya'daki tren kazasıyla ilgili ön rapor tamam. Rapora göre kaza ray kırılması nedeniyle oldu. Kesin rapor laboratuvar sonuçlarından sonra netleşecek. Kazayla ilgili üç hat görevlisi tutuklandı.

Talat'ın oğlu asker

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, oğlu Ongun'un yurt savunmasında görev almasının kendisini duygulandırdığını ifade ederek, “Bugün, vatanına hizmet etmek için and içen bir delikanlı yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bu kare için 6 ay kıyıda bekledi

Hayvanlar aleminin 'ölüm makinesi' olarak tabir edilen köpekbalıklarının ürkütücü avlanma sahneleri belgesel yapımcısı Chris Fallows tarafından kare kare görüntülendi. 'O an'ları yakalamak için Güney Afrika sahillerinde yılın yarısını beklemekle geçiren
İşadamı Çolakoğlu sırlarıyla gömüldü
Beykoz'da ölü bulunan ünlü işadamı Ali Nuri Çolakoğlu, iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı törenle toprağa verildi

Köpekbalığı sığ suda…
"Derin devlet operasyonları"nı çoğumuz demokratik coşkuyla karşıladık… 

Ali Bayramoğlu yazdı

Hangisine yanayım!
Dün ekranlara düşen son derece tatsız bir haberle başlayalım. Prof. Atilla Yayla, bir toplantıda sarf ettiği sözlerden dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kürşat Bumin yazdı...

Veli Paşa ile Hüsnü Bey
Acaba savcılar tutuklu Veli Küçük ile ilgili olarak ülkemizin en büyük zenginlerinden Hüsnü Özyeğin'le de görüşecekler mi? Gazeteciliğin olmazsa olmazı sayılan 'fikri takip' artık kimsenin umurunda olmadığı için, sormaları gereken soruyu gazeteciler sormuyor çünkü...

Taha Kıvanç yazdı...

 

Ray denetçisi 3 işçi 'ölüme sebebiyet'ten tutuklandı
Kütahya yakınlarında önceki gün meydana gelen 9 kişinin öldüğü tren kazasıyla ilgili 3 hat görevlisi işçi tutuklandı.
Ermeniler 'ikna odası'na Baskın Oran'ın kızını almış 
Fransa'da, Ermeni diasporasının soykırım baskısı nedeniyle belediye seçimlerinden çekilen Türk adayın, Prof. Dr. Baskın Oran'ın Lyon'da yaşayan kızı olduğu anlaşıldı.
Türkiye, küresel dalgalanmayı Körfez sermayesi ile aşar

Zaman, Sektör Buluşmaları'nın 6.sında finans devlerini ağırlarken, küresel dalgalanmaya karşı Türkiye'nin çıkış yollarını masaya yatırdı.
Fortis Türkiye Kupası'nda dev buluşma

Türk futbolunun iki büyük devi Fenerbahçe ile Galatasaray, 2 sezon öncesinde olduğu gibi Fortis Türkiye Kupası'nda yine çeyrek finalde birbirleriyle eşleşti
Ergenekon'da kararlılık mesajı: Ucu nereye varırsa varsın, sonuna kadar gidilecek

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ucu nereye kadar giderse gitsin çetelerin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Hükümetin her türlü kanunsuzlukla mücadele etmeye kararlı olduğunu belirten Şahin, "Son operasyon bu kişilere ciddi bir ders olmuştur." dedi.
Çetelere karşı siyaset irade gösterdi, şimdi gözler yargıda

Türkiye, uzun süreden beri çeteleri konuşuyor. Ergenekon operasyonu sonrası ortaya çıkan yapının 'terör örgütü' şeklinde tanımlanması ise çeteleşme sürecinin hangi boyutlara tırmandığı konusunda yeni bir tartışma başlattı.

2009'da darbe
Türkiye, darbe tartışmalarından yakasını kurtaramıyor. Ergenekon soruşturmasının muhtevası hakkında yayın yasağı olduğu için çok şey yazılamıyor, söylenemiyor.

Ekrem Dumanlı yazdı...

Başörtüsünde 'simge' safsatasının sonu

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İspanya'da bir soru üzerine söylediği 'Başörtüsünü siyasi simge olarak kullanıyorsun diye baskı yapılıyor. 

BÜLENT KORUCU  yazdı...
Ergenekon, 'özel' mi 'resmi' mi?

Ergenekon operasyonunda tutuklanan zanlılar 'halkı isyana teşvik için terör örgütü kurmak' suçundan yargılanacaklar. Uzun süreden beri Türkiye'de darbe ortamı yaratmak için hazırlıklar ve eylemler yaptıkları iddia ediliyor. Tutuklananlarda gizli belgeler, silahlar ve askerî malzemeler bulunuyor. 
İHSAN DAĞI yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 05:22:20
Güncelleme :29 Ocak 2008 Salı 07:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?