20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Bahar gelmeden karadan darbe      

Türk ordusu, uzun süredir beklenen ve ’Güneş Operasyonu’ adı verilen kara harekátını önceki gün başlattı.

Acılı general yönetiyor
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki kara operasyonunu, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu sevk ve idare ediyor
Türkiye bu kez yalnız değil
Başbakan Erdoğan, kara herekátıyla ilgili, başladıktan yaklaşık 19 saat sonra açıklama yaptı. Komutan ve askerler için ’Kahramanlar’ diyen Erdoğan,
Tüm dünyadan tam destek
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyine sınır ötesi harekatını dünya dikkatle izliyor. Ülke ülke, tepkiler şöyle:
Türbana onay
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üniversitelerde türbana serbestlik getiren Anayasa değişikliğini dün onayladı. Gül onaydan sonra üç gerekçe açıkladı.
Kanlı uçak parçası rezaleti
Dural Havacılık Şirketi’nin sahibi Kaptan Pilot Feyzi Altunbulak Isparta’da 57 kişinin öldüğü uçağın enkazından bazı parçaların başka uçaklarda kullanılmak üzere söküldüğünü iddia etti

Amaç kadrolaşmak olunca
SİVİL Havacılık Genel Müdürü’nün, bir özel havayolu şirketinden 800 bin dolar rüşvet istediği Vatan’da yayımlandı.


Mehmet Y. YILMAZ yazdı...

Laikler, dindarlardan nefret mi eder?
ŞU sorunun cevabını birlikte düşünelim:Laik Türkler, dindar insanlardan nefret mi eder?
Mesela, onların yok olmasını mı isterler?                                                                                 

ERTUĞRUL ÖZKÖK yazdı...

İyi ama PKK orada değildi...
"YABAN güvercinleri" sınırı geçtiler.
İnsanın kulağına telsizlerden yayılan uğultular ve kayalardan seken kurşunların sesleri geliyor.       

BEKİR ÇOŞKUN yazdı...


-26'da Güneş için vurdular
Mehmetçik kış koşullarında karadan Kuzey Irak’a girdi. PKK’nın yuvalandığı kampların yerle bir edildiği operasyona Gabar’da şehit düşen Onbaşı Kasım Aksoy’un 3 yaşındaki kızı Güneş’in adı verildi
Harekat telaşında türbanı onayladı
Sınır ötesi harekatından 24 saat sonra Köşk’ten gelen onay gündemi sarstı. Zamanlama ’şık’ olmadı tartışması başladı!
Acısı dinmeden göreve koştu
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Malatya 2. Ordu Komutanlığı’nın komutasında başlattığı sınır ötesi kara harekatının idare ve sevkıyatı Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu’ya verildi.
Türkiye ona ağlamıştı
Kara harekatına Gabar şehidi Onbaşı Kasım Aksoy’un kızı Güneş’in adının verilmesi, ailesinin yüreğine su serpti. Mağrur eş Fatma Aksoy “Eşimin kanı yerde kalmadı” dedi
Hamile kadını bile fuhuşa zorlamışlar
Muğla polisi Fethiye’de düzenlediği ‘Akdeniz’ operasyonunda yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptıran 10 kişilik şebekeyi çökertti.
Bu noktaya nasıl gelindi
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin dün Irak sınırını aştığı kara harekatı için süreç Gabar’da verilen 13 şehitle başladı.

N.Y. Times üzerine
Amerikan medyasının amiral gemisi ve dünya medyasının rol modeli olan N.Y. Times gazetesinde uzunca bir zamandır işler iyi gitmiyordu. 

Serdar Turgut yazdı..

3 adımda iletişim sınavı!
Burnumuzun dibinde Cumhuriyet tarihinin en önemli operasyonlarından biri yapılıyor. Bence iletişim tarihimizin de en önemli uygulamalarından biri yönetilmekte.
Ali Saydam yazdı...

Neşe doluyor insan
Bu aralar kendimi oldukça iyi hissediyorum. Havanın güzelleşmesi önemli ama üç küçük etken de bu iyi ruh halime katkıda bulundu.
Mansur Forutan yazdı...

 

Yastan cepheye
TSK, baharı beklemeden PKK'ya kara harekâtını önceki akşam başlattı. 10 bin asker, sınırı 20-25 kilometre geçti. F-16'larla Cobra ve Sikorsky helikopterlerinin destek verdiği harekâtın başında hep birincilikle terfi eden 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu var.
Merkezlere araçla girmek isteyen bedelini ödeyecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, kentteki metro yatırımlarının bitmesiyle belli başlı merkezlere özel araçlarıyla girmek isteyenlerden ufak bir bedel alınacağını açıkladı.
Yanlış kanser teşhisi için bakanlığa dava
Raporu karıştırılarak "akciğer kanserisin" denen Musa Demir iki ay öleceğini sandı. İsim benzerliği sonucu yanlış rapor verilip, akciğer kanseri teşhisi konulan Musa Kazım Demir, gerçeğin ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı'na 280 bin YTL'lik tazminat ..
Sigaranın dumanına 1.7 milyar $
Tekel'in sigara bölümünün özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 720 milyon dolarla British American Tobacco (BAT) verdi Yüzde 7'lik bir paya sahip olan BAT, yüzde 29'luk payı olan Tekel'le birlikte yüzde 36 ile Philip Morris'in ardından ikinci büyük şirket olacak . ...
'Tersanede can güvenliği kontrol altında değil'
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve 6 AKP milletvekili Tuzla tersanelerinde son günlerde artan iş kazaları sonucu meydana gelen ölüm olayları için araştırma başlattı.
Kürt yönetiminden 'soğukkanlı' tepki
Türkiye'nin Kuzey Irak'a başlattığı kara operasyonunun ardından gözler Irak merkezi hükümetiyle Bölgesel Kürt yönetimine çevrildi.

Bu kadınlar adamı perişan eder
Son günlerde iki türbanlı kadına aynı şeyi söyledim. Ve aynı cevabı aldım. İlki... AKP'nin önemli simalarından, türbanı yüzünden Meclis'e giremeyen Ayşe Böhürler.

Emre Aköz yazdı...

Öfkeyle kalkan Şansal!..
Sevgili Kardeşim Şansal, gelecekte okuduğunda çok üzüleceği laflar etmiş kendi yönettiği televizyonda.. Akşam da manşetten vermiş konuşmalarını..      

Hıncal Uluc yazdı...

Sınır ötesinin sınırları
Sınır ötesi kara harekâtıyla ilgili olarak dün bazı emekli paşalar Genelkurmay'ın açıkladığı hedeflerin çok ötesine geçen yorumlar yaptılar.      

Erdal Şafak yazdı..


Ergenekon'un akıl hocaları şok operasyonla gözaltında
Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında örgütün fikir babalarından olduğu iddia edilen Doç. Dr. Ümit Sayın, Doç. Dr. Emin Gürses ve Doç. Dr. Orhan Tunç'un da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı
146 yıllık Tekel, BAT'a 1.7 milyar dolara gitti
Tekel sigaranın özelleştirme ihalesini, 1 milyar 720 milyon dolar ile kazanan British American Tobacco, devrin gerçekleşmesi sonrasında pazar payını yüzde 38'e çıkararak, pazarda ikinci sıraya yükselecek
Ulusalcılık parayla
Tuncay Özkan'ın 'Biz Kaç Kişiyiz' sitesi ticari mecraya dönüştü. Siteye üye olmak 8 kontöre. Üyelerin yazı, yorum ve kişisel reklamları da günlük 10 YTL'den yayınlanıyor
Norveç Müslüman istihbaratçı arıyor
Müslüman ajan arayan ülkeler arasına Norveç de katıldı. Ülkenin güvenlik birimi PST, Müslüman örgüt üyelerine karşı Müslüman ajan istediklerini açıkladı
TOKİ 'de yoksulluk sınırı bin 350 YTL
Alt gelir grubuna yönelik konutlarda başvuru için azami gelir sınırı 1090 YTL'den bin 350 YTL'ye, İstanbul için 2 bin YTL'ye yükseltildi.

Operasyon ve riskler
Biz türban yasağını tartışır, bazı liberallerin siyasi hayatta kendilerini yeniden konuşlandırmaları üzerine ahkâm keserken, iktidar büyük bir sürprize hazırlanıyormuş meğer:


Fehmi Koru yazdı...

Perde kalktı, yüzleri çirkinmiş...
Medyanın en başarılı polemik yazarı, hiç kuşkusuz Ahmet Hakan; 'polemikçiler prensi' bile sayılabilir o.


Taha Kıvanç yazdı...

Operasyon tamam, peki ya Kürt meselesi?…
Irak'a kara harekâtı başladı. Gerekçe PKK'ya yönelik tecridi derinleştirmek, örgütü stratejik ve taktik olarak çöküntüye uğratmak ve muhtemelen alanı genişleterek yeni bir alan kontrolü sağlamak…

Ali Bayramoğlu yazdı...

 

HEDEFLER ANINDA SİMÜLATÖRDE                                       Operasyon, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu komutasında toplam 10 general tarafından sevk ve idare ediliyor. Harekât, Genelkurmay Harekât Başkanlığı'ndaki simülatörlerden eşzamanlı olarak izleniyor.
Karadan kuşatma
44 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 5 ŞEHİT
Genelkurmay, önceki akşam Hava Kuvvetleri ile desteklenen bir sınır ötesi kara harekâtı başlatıldığını açıkladı. Hedeflere ulaşılmasından sonra, en kısa zamanda yurtiçine dönüleceği vurgulandı
Gül yine şaşırtmadı
Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerde türban serbestisini sağlamak amacıyla yapılan anayasa değişikliğine vize verdi. Gül, değişikliğin "Meclis'teki 4 siyasi partiden 3'ünün" desteği ve toplam 411 oy ile kabul edildiğini belirterek "Bu, seçimlerdeki oyların yaklaşık olarak yüzde 80'ine tekabül etmektedir" dedi.
İlk operasyon Dağlıca planlayıcısına
Hava operasyonlarıyla ağır darbe alan PKK, hiç beklemediği anda başlayan kara operasyonunun şaşkınlığını yaşıyor. Örgüt yöneticileri son aylarda yaptıkları açıklamada, yakın zamanda bir kara harekâtına olasılık vermiyordu
Birlikler bahara kadar kalabilir
Emekli Tuğgeneral Cihangir Dumanlı, harekâtın ön alıcı olduğuna dikkat çekerek " Uzun süredir konuşulduğu için teröristleri fazlasıyla imha edeceğini düşünmüyorum" dedi. Terör uzmanı Nihat Ali Özcan, operasyonun ABD ile koordineli yapıldığını söyledi.
Siyasilerden tam destek
TSK'nin yürüttüğü kara operasyonuna başta Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan olmak üzere DTP dışındaki diğer siyasi partilerden destek geldi. Gül "sınırlı harekâttan" Irak halkının etkilenmeyeceğini vurguladı
Türkiyemiz Ne Olacak?..
Medyamızın köşelerinde ilginç bir tartışma süregeliyor...
- Türkiye İran olur mu?..
- Olmaaaz...
- Türkiye Malezya olur mu?..
- Olmaaaz...
İlhan Selçuk yazdı...
Tito ve Sonrası
YA DA , daha iyi bir başlık: Kendi düşen ağlamaz.
Eski Yugoslavya'da şimdi olanlar, hele Kosova'nın Sırbistan'dan kopması, Sırpların kalkıştıkları aşırı ulusalcılığın bir sonucudur. Tito 'nun verdiği dersi iyi öğrenselerdi, bugün olanlar başlarına gelmezdi.
Mümtaz Soysal yazdı...
Bir Taraf mı, Bertaraf Etmek mi?
Amacına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor olmalı.
Sık sık ne diyordu: "Herkes işine baksın.Ulusal iradeden istediğini yapma görev ve yetkisini almış olan hükümetin işlerine burnunu sokmasın!"
Cüneyt Arcayürek yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 03:56:53
Güncelleme :23 Şubat 2008 Cumartesi 08:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?