20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Büyükanıt: Mahalle kabadayısı değilim
Terörizmle ilgili sempozyum öncesi konuşan Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, sınırötesi harekátla ilgili muhalefet çıkışını ısrarla ’hakaret’ olarak tanımladı.
Youtube’daki kayıtlar her türlü inceleniyor
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Tuğgeneral Münir Erten’den sonra Tümamiral Kadir Sağdıç’a ait olduğu iddia edilen konuşma kayıtlarının video paylaşım sitesi YouTube’da yer alması
Meclis’te kabul
TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk’ü kabul etti.
Toptan, Türk’ü makamında samimi bir şekilde karşılarken, kabulde DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş da hazır bulundu
Temizlik değil gençleştirme
İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nde Patrik Bartholomeos’un en yakını iki metropoliti görevden uzaklaştırdığına dair Yunanistan kaynaklı haberlere patrikhane yetkilileri açıklık getirdi.
TRT sanatçıları provaları bıraktı
Hürriyet’in dün "TRT’nin 425 sanatçısına bakanlık yolu göründü" başlığıyla verdiği haberden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderileceklerini öğrenen TRT Ankara Radyosu bünyesindeki Türk Halk Müziği ve Çoksesli Müzik Korosu sanatçılarının moralleri bozuldu.
Evlat özlemi yakalattı
Ayrı yaşadığı eşi ve eşinin arkadaşını öldürüp kaçan koca, 3 yıl sonra çocuğunu görmek için geldiği baba evinde polis operasyonuyla yakalandı.

Kimine cennet, kimine cennet hayali
FORBES Dergisi’nin her yıl yayımladığı "dolar milyarderleri listesinde" bu yıl 35 Türk yer aldı. Geçen yıl bu rakam 25 idi. Yani bir sene içinde 10 Türk daha dolar milyarderi oldu.
Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

’En az üç çocuğa’ isim...
"DERTLİ kardeşiniz olarak konuşuyorum" diyen Başbakan’ı duydunuz; en az üç çocuk istiyor.

Bekir Çoşkun yazdı...

Öyleyse fanilam niye ıslak değil
TURGUT Özal öldükten sonra yayınlanan bir fotoğraf beni çok etkilemişti.
Şimdi bulamıyorum.
Galiba Aktüel Dergisi’ndeydi.
Ertuğrul Özkök yazdı...


Ateşkes yok
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, sınır ötesi kara harekatının ardından muhalefeti eleştiren bildiriyi kendisinin kaleme aldığını belirterek “TSK’ya hakaret ettirmem” dedi
Vatikan'ın yeni yedi günahı
Vatikan, 7 ölümcül günaha 7 günah daha ekledi. Nedeni eski günahların artık günün gereksinimlerini karşılamaması
Özal'dan Katar'a 'Sudan' ziyareti!
Edirne’de ‘İhaleye fesat karıştırma”, “rüşvet alma ve verme” ile “organize suç örgütü kurmak” suçlarından gözaltına alınan zanlılardan Ahmet Özal ile Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi panelvan tipi bir araca bindirilirken, diğer 14 kişi midibüsle adliye binasına getirildi.
Paris'in Türkiye şubesi
Celebrity Fee sayesinde para kazanan Helin Avşar’ın işleri kesat. Helin’in tahtını kapan ‘Yerli Paris’ Ece, kapıyı 20 bin dolardan açıyor
O polisi bulun!
ŞİŞLİ’de 8 Şubat günü geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Hazal’ın (23) annesi, aracı kullanan polis memuru Sezer B.’nin bulunamamasına isyan etti
Alex Fener'le büyüdü
Cruzeiro’da 64 gol ve 61 asist, Palmeiras’ta 78 gol ve 56 asistle oynayan Brezilyalı yıldız, 90 gol attığı Fenerbahçe’de ise 100 asist barajını aştı

İslamcı basın New York’u nasıl keşfediyor
Eskiden jet-lag’le nasıl boğuşulacağı konuşulurdu New York uçaklarında, şimdi okyanus ötesi uçarken zaman farkından dolayı namaz saatlerinin ne olacağı
Oray Eğin yazdı...

Bir tür delilik
Ben uzunca bir süredir Türkiye’de olup biten bazı olaylara anlam vermeye çalışıyorum.
Ne kadar uğraştıysam tabii ki anlamı bulamadım.
Serdar Turgut yazdı...

Ulus devletin dengesini kim bozmak istiyor?
2 gündür Ankara’dayım, Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Büyükanıt ve Genelkurmay 2. Başkanı Sayın Ergin Saygun’un ev sahipliğinde düzenlenen ‘Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği’ konulu....

Güler Kömürcü yazdı...

 

Karşılamada sürpriz isim
Talabani'yi Ankara'da, Hülya Avşar'ın halasının kızı olan siyasetçi Yüksel Avşar karşıladı
Kenan Pars müslüman oldu, öldü
Aktör Kenan Pars 88'inci yaş gününde dün öldü. Kızı, "Babam 2 dakika önce Kelime- i Şahadet getirdi ve öldü" dedi.
Üç liseliden birinin cinsel deneyimi var
İzmir'deki 55 devlet lisesinde yapılan bilimsel araştırmaya göre; erkeklerin yüzde 56.6'sı kızların da yüzde 5.1'i cinsel deneyim yaşamış.
Arazi çatışmasında üç ölü, iki yaralı
Afyon'da evleri aynı bahçenin içinde bulunan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada üç kişi öldü, iki kişi ağır yaralandı.
Öğrenciler yurt bastı Robokoplar copladı
Bursa Uludağ Üniversitesinde, arkadaşlarının dayak yediğini öne süren yaklaşık 100 öğrenci, karşıt görüşlü öğrencilerin barındığını iddia ettikleri yerleşkedeki yurda girmek istedi.
Son OKS'de soru kapsamı değişti
Bu yıl son kez yapılacak olan Ortaöğretim Kurumları Sınavında (OKS) sorular pilot uygulaması yapılan öğretim programları ile ortak konulardan çıkacak. 800 bini aşkın

Evet Hayır
Pazar günü dört Avrupa ülkesinde sandıklar kuruldu. İspanya ve Malta'da genel seçimler, Fransa'da yerel seçimlerin ilk turu, Macaristan'da da referandum için

Erdal Şafak yazdı...

Allah söyletiyor!
Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı beş saate yakın sürdü. Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek birçok konuda açıklama yaptı. Bunlardan birine dikkatinizi çekmek isterim...

Emre Aköz yazdı...

Liberaller faşist, sosyal demokratlar nasyonal sosyalist olabilir...
Siyaset zor meslek.
Jonah Goldberg'in "Liberal Faşizm" kitabını okurken siyasetin içerdiği zorlukları görmemek mümkün değil. (Liberal FascismJ. Goldberg/ Doubleday 2008)
Mehmet Barlas yazdı...


Operasyon gölgelendi Mehmetçiğe yazık
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt muhalefetin açıklamalarına yönelik Genelkurmay'dan gelen sert bildiriyi bizzat kendisinin kaleme aldığını belirterek “TSK'yı hedef alan karşısında beni bulur” dedi.
Özel okul ücretlerine enflasyon sınırı geldi
Özel okul ücretleri yönetmeliği değişiyor. Hazırlanan taslağa göre okullar ücretlerini hangi kriterlere göre belirlediğini MEB'e bildirecek, zam oranları enflasyonun üzerinde olmayacak, servis gibi hizmetler için istenen ücretler ilan edilecek.
TRT ağırlıklarını atıyor
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'yi yeniden yapılandırma çalışmalarına hız verdi. TBMM'ye gönderilen kanun tasarısı ile yaklaşık 3 bin personelin başka kamu kuruluşlarına gönderilmesi hedefleniyor
Hac başvuruları yarın başlıyor
Hacca gitmek isteyen vatandaşların kayıt yeniletme ve ön kayıt başvuruları yarın başlıyor. Başvurular 27 Mart'ta sona erecek
Vahşet 
Türkücü Ferhat Korkmaz (37), Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü öğrencisi Yunan asıllı kız arkadaşı Zıchnep Bakkal'ı (25) kendisini aldattığı gerekçesiyle 16 yerinden bıçaklayarak öldürdü.
Bir yanlışlık var
Acaba birileri Tayyip Erdoğan adına yanıltıcı sözler mi verdi? Bu soruyu Irak işgali öncesinde sık duymuştunuz. Amerikalılar ısrarla Türkiye'nin yanlarında yer alacağı iddiasındaydılar ve Meclis'te yapılan oylamayı önemsemiyorlardı.
Taha Kıvanç yazdı...

Diyarbakır'dan zor sorularla döndüm
Geçen gün bazı gazetelerin önem verdiği bir haberdi: DTP Muş Millitvekili Sırrı Sakık hakkında, seçim mitinginde Kürtçe "Bana su getirin" dediği için fezleke hazırlanmış.
Kürşat Bumin yazdı...

Anayasa mı üstün, Anayasa Mahkemesi kararları mı?
Türban konusunda top Anayasa Mahkemesi'nde görünüyor. Acaba öyle mi? Acaba Anayasa Mahkemesi, anayasada açıkça yetkisiz kılındığı halde, kendisini sistemin üstüne çıkarıp, TBMM'nin anayasal yetkisini kullanarak gerçekleştirdiği anayasa değişiklikleri konusunda, CHP'nin istediği gibi, 'yok hükmünde' kararını verir mi?
Fehmi Koru yazdı...

 

Katsayı haksızlığı yargıdan döndü
Katsayı engelini aşmak için ikinci bir lise okuyan İHL mezunu Ayşegül Kaya, sınavı kazanmasına rağmen üniversiteye alınmadı.Mağduriyetini 4 yıl sonra mahkeme kararıyla ispatlayan Ayşegül, öğretmenlik hayalini yeniden kurmaya başladı.
30 ülke daha 'Dünyayı Kurtaran Adam'ı izleyecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk sinemasının dünyaya tanıtılması amacıyla nisan ayından itibaren aralarında ABD, Çin, Almanya, Fransa gibi ülkelerin de bulunduğu toplam 30 ülkede 'Türk Filmleri Haftası' düzenleyecek.
YouTube kayıtları için komplo çok şikâyet yok
Video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlanan asker, savcı ve üst düzey bürokratlara ait gizli ses kayıtlarıyla ilgili bazı çevreler iftira kampanyaları başlatırken; buna mukabil herhangi bir yasal işlem için tarafların şikayette bulunmadığı ortaya çıktı
Savcıları göreve çağırdı, savcılık oldu
Adıyaman'da yapılan yasal düzenlemelere rağmen başörtülü öğrencileri içeri almayan rektörlerin suç işlediğini belirterek savcıları göreve çağıran gazeteci Naif Karabatak savcılık oldu.
Mahalle kabadayısı değilim, bu polemik beni üzüyor
Genelkurmay ile CHP arasındaki kara harekâtı tartışması dün yeniden alevlendi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Hakaret, haksızlığın karinesidir." diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sert bir cevap verdi.
Avrupa'da zirve heyecanı bitti Türkiye'de mücadele süper
Süper Lig'de son 9 haftaya girilirken, Türk futbol tarihinin en çekişmeli sezonlarından biri yaşanıyor. Futbol kalitesi üst düzeyde olmasa da şampiyonluk yarışındaki ve düşme hattındaki mücadele Süper Lig'i Avrupa'nın en heyecanlı ligi haline getiriyor.
YouTube üzerinden iftira kampanyaları
Eski YÖK Başkanı bir konuşma yapmış, vermiş veriştirmiş. Cumhurbaşkanı Gül'e suikast yapılacağını ima etmiş, Büyükanıt'a gözdağı vermiş, bir bakana hakaret etmiş vesaire vesaire.
Ekrem Dumanlı yazdı...
İyi ki geldiniz Sayın Talabani
Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği Başkanı Celal Talabani, cumhurbaşkanı seçilmesinden üç yıl sonra, 7 - 8 Mart günleri Ankara'yı ziyaret etti.
Şahin Alpay yazdı...
Devrimcilik mi darbecilik mi?
Budur işte; adalet kimlere emanet! Köşesinde, aklına esenleri yazan bir gazeteci yok karşımızda, bir üst mahkemenin Başsavcısı duruyor, Tansel Çölaşan...
İhsan Dağı yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 05:00:23
Güncelleme :11 Mart 2008 Salı 05:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?