29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Üç soruda problem var
Soruları inceleyen uzmanlar, Tarih, Türkçe ve Fen Bilimleri testindeki birer soruyu problemli buldu.
İmamın karısı evde dehşet saçtı
Kütahya’nın Osmaniye Köyü’nde oturan Emine Yakut (22), imam olan eşi İrfan Yakut(27) ile 2 yaşındaki kızı Ahsen Yakut’u tabancayla öldürdükten sonra yaşamına son vermek istedi.
Erdoğan’ın ’güneş’ sözleri pankartta
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 10 Haziran salı günkü grup toplantısında söylediği "Gölgelerin üstümüze geldiği en zor zamanlarda güneşin doğuşuna binlerce kez şahit olduk" sözleri pankart oldu.
Böcek ilacı değil av yasağı bitirir
Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Çetin, Türkiye’de son günlerde yaşanan kene kábusuyla yanlış yöntemle mücadele edildiğini savunarak, doğal denge içerisinde kene sayısının kanatlı hayvanlarca azaltılacağını belirttiler.
Türküm, doğruyum yerimde durmam
Devlet Planlama Teşkilatı’nın yayınladığı "Türkiye’de İç Göçler ve Göç Edenlerin Nitelikleri 1965-2000" raporuna göre, 1965-2000 döneminde 21.1 milyon kişi yaşadığı yeri terk ederek başka bir ile göçtü.
Atatürk’lü klip neden veto yedi
Eski milletvekili Faruk Demir, Atatürk’e özlemi dile getiren, Mahzuni Şerif’e ait ’Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ şiirini besteleyerek, bir de klip çekti. Klibi yayınlaması için gönderilen TMSF yönetimindeki Kral TV, bu isteği reddetti.

Cumhurbaşkanı ’dava’ arkadaşını affeder!
KAYIP trilyon davasında aldığı cezayı Altınoluk’taki evinde çekmekte olan Necmettin Erbakan’ın affedilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e başvuruldu.

Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

Kahpelik
BİR "karanlık odak", müstakbel Genelkurmay Başkanı’nın, İsrail’de "Ağlama Duvarı" önünde çektirdiği turistik fotoğrafı, zarflayıp pullayarak medyaya servis etmiş...

Ahmet Hakan yazdı....

İkaz sinyallerine dikkat
İstikrara yönelik ekonomi politikaları ne denli ciddiyetle ve kararlılıkla uygulanırsa uygulansın, finansal piyasalarda istikrar olmadan bu politikalar sürdürülebilir olamazlar ve kendilerinden bekleneni veremezler.

Erkan Kumcu yazdı...


 

Coş Türkiyem coş bu gurur hepimizin
Çek Cumhuriyeti, Euro 2008’de kendi ligi dışından en çok futbolcu (20) kullanan takım. Sahaya çıkardığı kadronun hepsi de yurt dışında top koşturuyor. 1994’te bağımsızlığını ilan ettikten sonra 4 Avrupa Şampiyonası’na da katılan 96’da ikinci, 2004’te ise yarı final oynayan ekol bir takım.
Hangi müdahale, neyi nasıl değiştirdi?
Siyasal hayatın bugünkü görüntüsüne ve bunun yakın gelecekteki yansımasına etki edecek iki önemli gelişmenin tam orta noktasındayız.
Erdoğan dershaneleri kapatma sinyali verdi
BAŞBAKAN Erdoğan, İzmir’de eğitim gönüllülerine eğitimin önemini anlatırken, “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Bu yola yeni çıkmıyoruz. Biz büyüktük. Ama bazı şeyleri kaybettik. Bizim bir büyük devlet olma misyonumuz var.
2 Soru çift cevaplı
Dershane uzmanları ÖSS sorularının sanıldığı kadar kolay olmadığı görüşünde birleşti. Fen Bilimleri Merkezi Dershaneleri uzmanları, Türkçe’de 14. soruda doğru cevabın ‘E’ şıkkı olmasını tartışmalı buldu.
Tapu müdürleri dinlemeye takılmış
KİMSESİZ ve yaşlı vatandaşların sahip oldukları gayrimenkullere el koyduktan sonra öldürdükleri ileri sürülen çete üyesi 7’si kadın 17 kişinin sorgusu devam ediyor. Gözaltındaki iki tapu müdürünün çeteyle telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.
Böylesi görülmedi
A Milli Takımımız’ın Çek Cumhuriyeti’nin 2-0 geriden gelip 3-2 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırması Avrupa’da da geniş yankı uyandırdı.

Kahvehane yorumcuları
Türkiye-İsviçre maçının hemen bitiminde son maçta doğabilecek beraberlik hesapları üzerine çeşitli teoriler ortaya atıldı. Bir tür “Her kafadan ses çıkma” durumu, kimse ne olacağını bilmiyor, UEFA’nın kurallarının nasıl uygulanacağından haberdar değil.
Oray Eğin yazdı...

Online
İçinde bulunduğumuz çağ “meşgul görünme çağı”. Herkes her zaman çok yoğun. Telefonlar çalıyor, e-mailler geliyor, SMS’ler gönderiliyor. Kısacası başımızı kaşıyacak vaktimiz yok.
Nagehan Alçı yazdı...

Bir Cemil Meriç iki görüş
Cemil Meriç’i ölümünün 21’inci yılında düzenlenen törenden dün söz etmiştik. Kaçırmış olan meraklısı internetten okuyabilir.
Ali Saydam yazdı...

 

3 gençten biri kazanacak
ÖSS heyecanı dün yaşandı. 1 milyon 530 bin öğrenci ter döktü. Kontenjan artışı sayesinde bu yıl her üç gençten biri üniversiteli olabilecek. Sınav sonuçlarının açıklanması ise temmuz ortasına yetişemiyor. Binlerce gencin geleceğini ilgilendiren ÖSS maratonunun 2008 ayağı dün gerçekleştirildi. ...
'Bu paranoyadan kurtulalım'
Yunanlıların Homeros'un İlyada Destanı'nda geçen "Argo ve Altın Post" efsanesini canlandırmak için 3 bin yıl öncesinin tekniğiyle inşa ettikleri "Argo" gemisi ile Gürcistan seferi Türk Dışişleri'ne takıldı.
Çocukları sokaktan kurtaran proje
Ümraniye Belediyesi'nin "Bilgi Evleri" sayesinde çocuklar artık internet kafelerde değil, güvenli bir ortamda çalışma imkanına kavuştu. Ümraniye Belediyesi'nin hayata geçirdiği Bilgi Evi projesi ile Ümraniyeli çocuklar sokaklardan kurtuldu. ...
Uşağı: Diana telefonla beni yatağa çağırdı
1997'de bir trafik kazasında ölen Prenses Diana hakkında duyanları şoke eden iddia: Prenses Diana'nın, uşağı Paul Burrell ile ilişkiye girdiği öne sürüldü. Burrell'in kayınbiraderi Ron Cosgrove "Bir akşam Burrel, kız kardeşimle birlikte evime geldi. ...
İzmir ile Ankara'nın arsenikli su kavgası
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden, şehrin içme suyunda normalin üstünde arsenik olduğunu savunan Melih Gökçek'e yanıt geldi: Mesaisini Ankara için harcasın. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in içme suyunda normalin çok üzerinde arsenik bulunduğunu öne süren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih ...
Yalanı ortaya çıkınca telefonunu kapattı
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, doğruyu söylemediği belirlenince dün telefonlarını açmadı Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, doğruyu söylemediği belirlenince dün telefonlarını açmadı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesini önce inkâr eden, görüşmenin Taraf ...

Bahçem
Her haftanın öncekini arattığı bir dehlizden geçiyoruz. Kim bilir ne sıkıntılara gebe yeni haftanın başında hiç değilse küçük kişisel mutluluğumun tadını çıkararak içimi ferahlatmaya çalıştım.

Erdal Şafak yazdı...

Başın öne eğilmesin
Tayyip Erdoğan, TOKİ konutlarının teslimi dolayısıyla gittiği Sinop'ta, Sabahattin Ali'nin şiirinden bir mısra hatırlattı: "Başın öne eğilmesin..."

Nazlı Ilıcak yazdı...

Yarının klasiklerini bugünden bilmek mümkündür...
Bir sanat eserinin değerinin eskidikçe artacağı şeklinde inanç vardır koleksiyoncularda. Bu "eski" kavramının yerine "antika" veya "klasik" gibi tanımlamalar koyulunca, eserin değeri daha da artar.

Mehmet Barlas yazdı...


Sınav maratonunda kazanan kurslar oldu
ÖSS'yi öğrencilerin kimi kazanıp kimi kaybedecek.Ancak bu sınav maratonun tek kazananı bu yıl da dersaneler olacak. Üniversiteye girmenin tek yolunun dersane olduğunu düşünen her aile en az 10 bin YTL ödüyor.
Başörtüsü yasağına düdüklü protesto
Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Galatasaray Meydanı'nda dün saat 14,00 sırlarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, kararı düdük çalarak protesto etti.
Profesör Zühtü Arslan: Parlamento üzerinde vesayet var
Anayasa Hukuku Profesörü Zühtü Arslan; “İptal kararı Anayasa'nın birçok maddesinin ihlali niteliğindedir. Anayasa'yı korumakla görevli bir organın, bizzat Anayasa'yı ihlal eden kararlar alması hukuka ve devlete olan güveni sarsar.
En büyük arzumuz fakirlere ev yapmak
İdealist Kent 1. Etap konutlarının anahtar teslim töreninde konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Fakir fukarayı ev sahibi yapmak en büyük arzumuzdur” dedi
Venedik gibi
ABD'nin Iowa eyaletine bağlı büyük Cedar Rapids şehri tarihinin en büyük sel felaketinde neredeyse sular altında kaldı. Amerika'nın Iowa eyaletinin büyük kentlerinden Cedar Rapids sular altında kaldı.

“İftira” dünyaya hükümdar olmaz!
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Doğu Perinçek'in Aydınlık dergisi, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la ilgili “iftira”yı ortaladı; Tuncay'ım Özkan'ım 32. Gün programında bu “kirli” topa kafayı yapıştırdı:
Tamer Korkmaz yazdı...

Ortada olanlar yetmiyormuş gibi (2)
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün Kara Kuvvetleri Komutanı'nı (makamında) ziyaretiyle ilgili asıl problemin -benim açımdan- ne olduğunu dünkü yazıda söylemiştim:
Kürşat Bumin yazdı...

 Sıkıldım artık
Şu bizim basın bir âlem gerçekten... Milli maç vesilesiyle gittiğim İsviçre'den izlenimler yazarken bizden önce aynı yoldan geçmiş meslektaşların yazdıklarını okuyup gıpta etmekten kendimi alamamıştım.
Taha Kıvanç yazdı...

 

 
 
 
 
 
 
Milli Eğitim'den sivil entegrasyon projesi
Bu ülkenin yıllardır en çetrefilli sorunu olan, milyonlarca veliyi, yüz binlerce öğretmeni taşıyan Milli Eğitim Bakanlığı bir siyasetçi için ateşten gömlektir. Yıllardır her hükümetin hedef tahtasının tam ortasında oturur milli eğitim bakanı.
İhsan Dağı yazdı...
Türkiye'nin arabuluculuğu-1
Türkiye'nin Suriye ve İsrail arasındaki ihtilaflara çözüm bulmak amacıyla arabuluculuk rolüne soyunması ne anlama gelir? İlk anda ve tamamıyla nazari olarak akla gelen ihtimaller şunlar:
Ali Bulaç yazdı...
Türkiye'ye gol atmak
Hakan Yakın, İsviçre milli takımı formasıyla Türkiye'ye bir gol attı; birkaç dakika sonra aynı yerden bir golü de kaçırdı. Maç boyunca forması için aslanlar gibi top oynadı, aynı formayı giyen diğer Türk arkadaşları da formalarının hakkını verdiler.
A.Turan Alkan yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 05:45:43
Güncelleme :16 Haziran 2008 Pazartesi 06:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?