31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

’Halkı sokağa dökme’yi sordular
Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, hakimin, "Halkı sokağa dökmek mi istiyorsunuz?" sorusuna, "Ekonomik problemleri aktarmama rağmen duyarsız kalındı, taleplerin ciddiye alınması için halkın sokağa dökülmesini istedim. Halktan kastım esnaf kesimidir" dedi.
’Yerim rahat anne hiç merak etme’
Sadece 14 günlük polis olan Mehmet Önder Saçmalıoğlu, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırıdan bir gönce annesini aradı.
4’üncü ’korsan taksici’ çıktı
ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılan saldırıdan sonra otomobille kayıplara karışan dördüncü kişi teslim oldu.
Kasaptaki ete soğan doğramam
Köşk’e çıkan ve Cumhurbaşkanı Gül’le görüşen Genelkurmay eski Başkanı Özkök, "Darbe günlükleriyle ilgili ifade vermeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu, "Kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir konu olursa o zaman bakılır" diye yanıtladı.
Parti için büro tuttu
Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in yeni parti kuracağını açıklamasının ardından, girişim hız kazandı. Çalışmaları koordine etmek için Ankara’nın Balgat Semti’nde bir büro kiralandı, Genel Merkez için yer arayışı da başladı.
’Cesaretlerini takdir ediyoruz’
Hain saldırının yaşandığı olay yerini dün sabah inceleyen ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener, görevli polislere başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Din adına...
İSLAM’ın, tüm dünyada artık "terör" ile birlikte anılması ve terörü çağrıştırması sizi rahatsız etmiyor mu?
Etmiyorsa sorun yok...
Bekir Çoşkun yazdı...

Kimisi para harcar kimisi insanını...
Son nefesini vermek üzere olan polisimize çırpınırcasına kalp masajı yapan gencecik kızı gördünüz mutlaka...
Doktor o.
Burcu.
Maaşı, 1.200 lira.
Yılmaz Özdil yazdı...

Şehirde çıkarılan ilginç bölüm
ANKARA’dan arkadaşımız Nurettin Kurt hafta başında çok başarılı bir gazetecilik yaptı.
İki emekli orgeneral Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un mahkemedeki ifadelerini ele geçirdi.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Köşk’te 2 saat darbe sohbeti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon soruşturması nedeniyle yaşanan gerginlikte kendisine devreye girmesi çağrısında bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile dün öğle yemeğinde bir araya geldi
Doktor Burcu dehşeti anlattı
ABD Konsolosluğu’nda yaşanan terör saldırısından sonra olay yerine ilk ulaşan sağlık ekibindeki doktor Burcu Tekirgöz yaşanan dehşet dakikalarını AKŞAM’a anlattı
Kahramanlara hüzünlü uğurlama
İstanbul İstinye’deki ABD Konsolosluğu önünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit düşen polisler Erdal Öztaş (28), Mehmet Önder Saçmalıoğlu (21) ve Nedim Çalık (24) için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.
Kaçan 4. terörist eylem hazırlığında yakalandı
İSTİNYE’deki ABD Konsolosluğu önünde saldırıyı gerçekleştiren ve olay yerine geldikleri otomobille kaçmayı başaran dördüncü zanlı Küçükçekmece’de yakalandı.
Aynı mahallenin teröristleri
İstinye’de bulunan ABD Konsolosluğu’na yönelik saldırı sırasında, polisle girdikleri çatışmada ölü geçirilen saldırganlardan Bülent Çınar ve Raif Topcıl’ın aileleri çocuklarının saldırıda öldürülen Erkan Kargın tarafından kandırıldığını söyledi.
Bush’tan gaflı itiraf
ABD Başkanı George Bush, Japonya Hokkaido’da yapılan G8 zirvesine gaflarıyla damgasını vururken son şakasıyla dünya liderlerini şok etti.

Yeni lisanlar türüyor
Düzgün Türkçeyle konuşulması beklentimiz zaten kalmamıştı. İnsanlar benim deforme olmuş Nişantaşı lehçesi olarak tanımladığım tuhaf bir Türkçeyle anlaşmaya çalışıyorlar.
Serdar Turgut yazdı...

Ergenekon başarıya ulaşmıştır
Birkaç gündür önemli gazeteciler köşelerinde dinlenme paranoyalarını anlatıyorlar, haklı olarak. Konuşmalarına nasıl dikkat ettiklerini, herhangi bir espri yapmaktan kaçındıklarını. Zira yarın öbür gün neyin insanın karşısına çıkacağını bilemiyorlar.
Oray Eğin yazdı...
Kurtlar vurdu Kuzular öldü
Çarşamba günü İstanbul’daki Amerikan konsolosluğunun önünde 6 insan öldü. Haberler bunlardan üçünün diğer üçünü öldürdüğünü söylüyor.
Nagehan Alçı yazdı...

 

Kaçırılan Almanlar
Ağrı Dağı'nda PKK'nın kaçırdığı 3 Alman için operasyonlar sürüyor. İkinci bir emre kadar dağa tırmanış yasaklandı. Ağrı Dağı'nda kampları basılarak kaçırılan 3 Alman dağcının bulunması için jandarma ekipleri operasyonlarını sürdürürken, dağa tırmanış ikinci bir emre kadar yasaklandı. ...
Kene kaç kişiyi öldürdü?
Bakanlık 2008'de Kırım-Kongo kanamalı ateşi nedeniyle yaşanan ölümlerin coğrafi dağılımını çıkardı. Sağlık Bakanlığı, keneyle bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle yaşamını yitirenlerin coğrafi dağılımını çıkardı. ...
Bakan Çelik 'Yerli Erasmus' projesi açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de bir çok üniversitede Erasmus benzeri bir model üzerinde çalışıldığını açıkladı. Meclis Milli Eğitim Komisyonu, Kayseri'de Melikşah Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversite kurulmasına ilişkin tasarıyı görüştü. ...
Ayasofya'da 73 yıl önce kapatılan kapı açılıyor
Yapıldığı günden bugüne 916 yıl kilise, 481 yıl cami olarak hizmet veren Ayasofya'nın üst katında bulunan galeri bölümüne çıkan 4 rampadan 3'ü 73 yıl önce kapatıldı. Ayasofya'nın Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilmesinin ardından kapatılan üç rampa ise depo olarak kullanıldı. ...
Gönen sallandı, İstanbul korktu
Balıkesir'in Gönen ilçesinde dün sabah meydana gelen Tütüncü köyü merkezli 4.9 büyüklüğündeki deprem, korku ve paniğe neden oldu. Marmara Bölgesi'ndeki birçok ilden de hissedilen depremde ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi. ...
Firari terörist de yakalandı
ABD Başkonsolosluğu'na saldırarak 3 polisi şehit eden teröristlerin, saldırı öncesi uyuşturucu aldığı belirlendi. Kaçan araç da bulundu. Kimliği tespit edilen dördüncü terörist de gözaltına alındı. ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda 3 polis memurunu şehit eden teröristlerin kanlı saldırı öncesi ...

 İşgal altındaki kentten izlenimler
Dün de belirttiğimiz gibi, Başbakan Erdoğan'la günübirlik gezi için Bağdat'a gittik. Ankara'dan Bağdat'a 2 saatte vardık. Bağdat Uluslararası Havaalanı'ndan resmi görüşmelerin yapılacağı ünlü Yeşil Bölge'deki başbakanlık binasına ise bir saatte!

Erdal Şafak yazdı... 

Türkiye yerinden oynar!
Yeni Aktüel dergisinin dün piyasaya çıkan son sayısındaki haber çok ilginç: 2004'ün baharında bir gün, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur'u makamına davet ediyor ve Jandarma karargâhında yapılan darbe toplantısının görüntülerini izletiyor.

Emre Aköz yazdı...

"Fetret Dönemi"ni "Yükselme Dönemi" izledi de ne oldu sanki?
Hepimizin zihninde cevapsız sorular dolaşıp durmakta.
Geçen gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il ve ilçe yöneticilerine gönderdiği genelgede "Fetret Dönemi" kavramını kullanmış ve özetle şöyle demişti:
Mehmet Barlas yazdı...


Ergenekon bağlantısına fotoğraflı teşhis
Danıştay saldırısında tutuklanan Osman Yıldırım, Ergenekon'u soruşturan Savcı Öz'e verdiği ifadeyi anlattı. Yıldırım, Öz'ün gösterdiği fotoğraflardan Ergenekon'da tutuklanan isimlerin örgüt içindeki rollerini ve saldırıdaki ilişkisini el yazısıyla teşhis ettiğini söyledi.
Köşk'te Sarıkız brifingi
Cumhurbaşkanı Gül'ün daveti üzerine Çankaya Köşkü'ne çıkan Genelkurmay eski Başkanı Özkök, darbe planlarına ilişkin olarak son zamanlarda yaptığı açıklamalar hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini söyledi
Hedefleri rehine almaktı
Kanlı saldırının görgü tanıklarının ifadeleriyle eylemin meydana geliş şeklini ve MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, saldırının konsolosluktan rehine almak amacıyla yapıldığı kanaatine vardı
 Akbaba siyasetine soyundu
CHP lideri Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin kararını biliyormuş gibi Başbakan Erdoğan için 'giderayak' ifadesini kullandı, Erdoğan hakkında 13 dosyanın olduğunu söyledi.
Virüslü kenelerin soyunu radyasyon kurutacak
Virüslü kenelerle, radyasyonla mücadele sağlanacak. Kısırlaştırılan erkek keneler doğaya salınarak, dişileri döllemeleri sağlanacak. Döllenen larvalar kısa süre yaşayabildiği için virüslü keneler zamanla yok olacak

Yok aslında birbirinden farkları...
Türkiye 'Ergenekon' adının bir gizli örgütte yaşatıldığı gerçeğiyle henüz tanışmamışken kitabını yazan, konuyu televizyon için dizileştiren bir gazeteciye, son tartışmalar sırasında bir haller oldu. Dün sözgelimi, ¨Bu Ergenekon o Ergenekon mu?¨ sorusuna, ¨Bakıyorum bakıyorum, benzetemiyorum¨ cevabını veriyordu.
Fehmi Koru yazdı...

 Askerin krizi ile “beyaz”ın krizi
Birlikte okuyalım: “Ya Ergenekon yoktur veya abartılmaktadır derseniz, Emin Çölaşan-Mustafa Balbay 'ın yanındaki yerinizi alırsınız.
Ali Bayramoğlu yazdı...
Dükkanı açtık
Ne o arkadaşlar, özlediniz mi? Şunun şurasında sadece on gün önce burada yazım çıkmıştı; bana kadar erişen iletilerinize bakılırsa, sanki aylar süren bir ayrılık yaşanmış hissine kapılmışsınız...
Taha Kıvanç yazdı....

 


Hedef polisti 'ses getirsin' diye elçilik seçildi
İstanbul'daki hain saldırıyı aydınlatmak için seferber olan Emniyet, katillerin bağlantılarına yoğunlaştı. Ana hedefin polis olduğunu belirten terör uzmanları, olayın uluslararası alanda daha geniş yankı bulması için eylem yeri olarak başkonsolosluğun seçildiğini kaydediyor
Kahraman polis, fen bilgisi öğretmeniymiş
ABD Başkonsolosluğu'na saldırı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getiren polis Osman Dağlı'nın Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu olduğu ortaya çıktı.
OKS bugün, ÖSS yarın açıklanıyor
İlköğretim son sınıf öğrencilerinin girdiği Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarının bugün açıklanması beklenirken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nden sürpriz bir açıklama geldi.
'Kaçan terörist yakalandı' iddiası
ABD Başkonsolosluğu'na yapılan saldırının ardından olay yerinden kaçan ve dördüncü saldırgan olduğu iddia edilen K.A.A. isimli zanlı İstanbul'da yakalandı. Saldırıda kullanılan araç da İkitelli'de bulundu.
Prim affı için sigortalı kuyruğa girdi SGK hafta sonu fazla mesai yapacak
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), SSK ve Bağ-Kur prim borçları için çıkardığı af düzenlemesi büyük ilgi görüyor
TBMM üstün hizmet ödülleri töreninde 'Bayazıt hüznü' esti
TBMM üstün hizmet ödülleri, dün düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 3 yıldır verilen ödüllere bu yıl 74 kişi ve kurum layık görüldü.
İşgal altındaki ülkede önemli bir başarı
Başbakan Tayyip Erdoğan dün önemli bir gezi için Irak'taydı. Bir grup gazeteciyle beraber takip ettiğimiz gezi, sabahın erken saatlerinde Ankara Esenboğa'dan yola çıkmamızla başladı.
Ekrem Dumanlı yazdı...
Çankaya ve Kandıra
Her çıkışının zamanlaması dikkat çekici... Sürekli kritik süreçlere denk düşüyor. Özellikle çok önemli konuşmaların öncesinde ses veriyor. 'Sözlerinize dikkat edin ve bir faktör olarak sakın beni unutmayın' der gibi.
Mustafa Ünal yazdı...
Avrasyacılar tasfiye mi ediliyor?
Son günlerde iyice ortaya çıkan 'ulusalcı yapılanma'nın sadece iç politikayı düzenlemeye yönelik bir amacı yok; iktidarla oynamak isteyenler, dış politikada bir eksen değişikliğiyle iktidarlarını sürekli kılacak yeni bir 'uluslararası ittifak' sistematiği de geliştirmiş görülüyorlar.
İhsan Dağı yazdı....

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 04:19:35
Güncelleme :11 Temmuz 2008 Cuma 05:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?