20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Kırılan conta 9 can aldı
Haydarpaşa-Denizli seferini yapan Pamukkale ekspresi, Kütahya istasyonundan ayrıldıktan kısa süre sonra devrildi.
Hem izin hem inceleme
Milli Eğitim Bakanlığı, açık lise sınavlarına türbanla girmeleri için izin verdiği öğrencilerle ilgili inceleme başlattı.
Gizli belgeler karakterimin yansıması
Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi sözcüsü Sevgi Erenerol, dün tutuklanmadan önce İstanbul Adliyesi’nde yapılan sorgusunda, evinde ele geçirilen, öğretim üyeleriyle ilgili fişleme dosyalarından haberi olmadığını iddia etti.
Bir varmış bir yokmuş
Ankara’da, Venezüella’nın jestine karşılık yapılan 500 kiloluk bronz heykel, yok oldu
1200 dolarlık Hint filmine 20 bin dolar
TRT’nin 2004 yılında aldığı 35 adet Hint filmi ortalığı karıştırdı. Dış Kaynaklar Müdürü Asım Üvez, kendinden önceki yönetimin, tanesi 1200 dolar olan 35 adet Hint filmini, tanesi 20 bin dolardan aldığını dile getirerek kurumun 650 bin dolar zarara uğratıldığını iddia etti
60 koy, yat turizmine kapalı
Muğla'nın Milas İlçesi’ne bağlı Güllük Körfezi’nde ölen çipura sayısı 3 milyona ulaşırken, ortaya çıkan kriz, bölge turizminin yanı sıra yat turizmini de olumsuz etkiledi.

Çankaya’ya verdiğim rahatsızlık nedeniyle özür!
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün, Suudi Kralı’nın hediyeleri ile ilgili sorulara neden yanıt vermek istemediğini geçtiğimiz hafta Fatih Çekirge’nin yazısından öğrendim.
Mehmet  Y.Yılmaz yazdı...

On üç maddede Batı ahlaksızlıkları
BAŞBAKAN Erdoğan, "Batı’nın ahlaksızlıklarını aldık" dedi ya...
Bazıları ısrarla sordu:
"Ey Başbakan! Söyle bakalım... Hangi ahlaksızlıklarmış bunlar?"
Ahmet Hakan yazdı...

AKP laik sistemi dilim dilim doğruyor
ÖNCE düşlerindeki İslam nizamını adım adım getirmek isteyen Başbakan’ın çelişkilerine göz atalım.
Başbakan Erdoğan, partisinin Üsküdar Kadın Kolları Kongresi’nde konuşuyor:

Tufan Türenç yazdı...


Eksi 12 derecede tren faciası
Pamukkale Ekspresi'nin 5 vagonu raydan çıkarak devrildi, 9 yolcu öldü, 20 yolcu yaralandı. Kazaya ray kırılmasının yol açtığı belirlendi
Ergenekon'da Arslan izi
Ümraniye'de ele geçen bombalarla ilgili olarak yürütülen soruşturmada tutuklu sayısı 28 oldu. Emekli Tuğgeneral Küçük, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ı tanıdıklarını ama dernekle bir ilgisinin olmadığını söyledi
Tek kriterimiz var, o da insan olmak
Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi Başkanı Ayşe Sucu'nun önceki yıl Lotus'tan çıkan ve hatta artık biraz zor bulunan "Din ve Kadın" adlı kitabının önsözü Prof. Dr. Kenan Gürsoy'a ait
Yok birbirimizden farkımız!
ABD'nin New York kentinde düzenlenen "Türkler ile Kızılderililer Arasında Ortak Bağlar" adlı panelde, iki millet arasındaki benzerlikler ortaya konuldu
Macaristan yine karıştı!
Oyuncu Charlize Theron'un İstanbul ile Budapeşte'yi karıştırmasının ardından, ekonomist
Stephen Roach da Davos'ta karşılaştığı Macaristan Başbakanı'na Türk ekonomisini sordu
'Zile basıp kaçma' ağır tahrik sayıldı
Karşıyaka'da evinin önünde arkadaşlarıyla oyun oynayan lise öğrencisi Oğuz Yalçın'ı, kapı ziline basıp kaçtığı gerekçesiyle otomatik av tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Hakan Konuk müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Davos notları
CUMARTESİ akşamı yapılan "Türk Gecesi" için Davos'tayım. Öğleden sonraki oturumun konusu da Türkiye... Uluslararası ilişkiler uzmanı Victor Halsberstadt, Türkiye ile Rusya'yı mukayese ediyor:

Taha Akyol yazdı...

Ergenekon
Fehmi Koru ("Taha Kıvanç" adıyla) şu satırları yazdı önceki gün: "'Ergenekon' örgütünün varlığından kamuoyunu haberdar etme onuru bana ait değil. Onu Can Dündar ile Celal Kazdağlı yıllar önce 'Ergenekon' kitabıyla yapmışlardı."

Can Dündar yazdı...

Van'da da hâkimler var
ZİYA Paşa ''Asiyabi devleti bir har da olsa döndürür'' deyince Şair Eşref cevap vermiş: ''Çevirir ama bilmem nesine çevirir!''
Şimdi size bir örnek...

Hasan Pulur yazdı...

 

Faili meçhul olay kalmasın
Cumhurbaşkanı Gül, devletin 'derin çetelerle' savaşını SABAH'a anlattı: "Tek bir faili meçhul olay kalmasın. Türkiye'ye yakışmıyor"
Korsan internete sıçradı hâkim de durduramadı
'Kabadayı'yı korsan yayınlayıp, bir günde 30 bin kez tıklanan web sitesini mahkeme durdurdu. Ancak site birkaç günde yeniden aktif hale getirildi.
Rambo'nun son filminde 4 saniyede 1 kişi ölüyor
1 Şubat'ta gösterime girmesi beklenen Stallone'nin "Jumbo Rambo" isimli filminde, 236 kişi can veriyor. Kötülere karşı savaş veren Sylvester Stallone'nin 1 Şubat'ta vizyona girecek olan "Jumbo Rambo" filminde 236 kişi can veriyor. ...
Kontrolden çıkan uydu nereye düşecek?
Bir ABD casus uydusu, dünyaya düşecek. Ancak nereye belli değil. ABD daha önce tehlike yaratan uyduları havada vurmuştu. ABD'nin uzayda kontrolden çıkan bir casus uydusu dünyada paniğe neden oldu.
Türkler mi Kızılderili Kızılderililer mi Türk
ABD'nin New York kentinde düzenlenen "Türkler ile Kızılderililer Arasında Ortak Bağlar'' adlı panelde, iki millet arasında çok ilginç benzerliklerin olduğu ortaya çıktı.
Batman'da 'kuş gribi' şüphesi
TPAO sahasında devriye gezen ekipler, kuş ölüleri buldu, bölge kuş gribi ihtimaline karşı karantinada. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü Sahasında 200 kuş ölüsüne rastlandı.

Lahana turşusu
Şimdi "demokrasi" ile "hukuk devleti" şöyle bir şey olacak:
Tutuklanan "Ergenekon" un hem onca suikast ve bombalamadan sorumlu bulunduğu, hem "darbe hazırlığı" nda olduğu söylenecek...

Umur Talu yazdı...

Genç Siviller
"Ergenekon çetesi yakalandı. Kim bunlar? Onlar buzdağının görünen kısmı. Onlar, küçük yaştan beri iktidar sahiplerinin gaflet, dalalet hatta hıyanet içinde olabilecekleri ezberletilenler.

Nazlı Ilıcak yazdı...

Dubcek ve Gates
Sovyetler Birliği'nin dağıldığı 1991'den bu yana tarihçilerin ve siyaset bilimcilerinin tartıştıkları bir soru var: "Dubcek'in önerdiği model başarıya ulaşsaydı, sosyalist sistem kurtulabilir miydi?"
Erdal Şafak yazdı..


7 aşamalı kaos planı
Ergenekon terör örgütünün 'kurucusu' olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konan Veli Küçük'ün ajandasından 7 aşamalı darbe planı çıktı
Türkler mi Kızılderili Kızılderililer mi Türk!
New York'ta düzenlenen panelde Kızılderililerin Orta Asya'dan Amerika'ya göç etmiş olabileceği dile getirildi
İş bularak iş kazandı 4 milyon euroya sattı
Çağlar ve Nihan Çolak Erol çifti, 3 yıl önce kurdukları Türkiye'nin en büyük iş ağı sitesi Cember.net'i 4.36 milyon euroya Almanyalı XING şirketine satarak internet ticaretinde atak yaptı
Bentley 2007'de satış rekoru kırdı
Dünya ekonomisinde gözlenen olumlu hava ve yeni piyasaların varlığı Bentley'i ilk kez olarak 10 bin 14 adetlik satış hacmine ulaştırdı.
Yerli malı haftası
Sarı-kırmızılılar, Ankara'nın buz kesen havasında gol için tam 36 dakika bekledi, Hakan, Arda ve Ümit'le 7 dakikada skoru 3-0'a çıkardı.
Spekülatörlerin gözü cezaevinin arsasında
Bayrampaşa Cezaevi'nin taşınmasını fırsat bilen arsa spekülatörleri, kamulaştırma yapılacağını ileri sürerek evleri ucuza kapatmaya çalışıyor

Anayasa ve başörtüsü
-Evrensel Hukuk ilkelerinde ve sadece maddi ilkelerde de değil temel şeklî ilkelerde anlaşıp uzlaşmaksızın yerimizde saydığımızı zannedip geriye gitmekten kurtulamayacağız ey Azizan!
Hüseyin Hatemi yazdı...

'Ballı emeklilik', 'devlet-i ebet müddet', 4483 sayılı yasa vs.
Hiç şüphe yok ki, uygulanan "başörtüsü yasağı", devletin "toplumsal"ı -öncelik vermemesi bir yana- kaale almamasının bir sonucudur
Kürşat Bumin yazdı...

Böyle bir medya piyasası...
Şu Bâbıâli hakikaten fitne fücur yuvası; başkalarının başarısızlığı, ne hikmetse, birilerine övünme vesilesi oluyor. Benim farklı biri olduğumu hiç öğrenemediler.
Taha Kıvanç yazdı...

 

İstanbul finans merkezi olursa IMF'ye gerek kalmaz
Zaman Sektör Buluşma-ları'nın 6'ncısı İmtiyaz Sahibimiz Ali Akbulut ve Genel Yayın Müdürümüz Ekrem Dumanlı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti.
'Devlete tuzak kuranların üzerine sonuna kadar gidilmeli' 
Ergenekon soruşturması kapsamında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu 13 kişi "halkı silahlı isyana teşvik ve örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.
Kırılan ray, faciaya yol açtı: 9 ölü
Kütahya'da Pamukkale Ekspresi'nin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybederken, 21 kişi de yaralandı. Kazada sabotaj ihtimali olmadığı açıklandı.
Tren şefi, faciadan önce arka vagonda çay içmiş 
Kütahya'da, Pamukkale Ekspresi'nin vagonlarının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden tren şefi Ahmet Sarıkaya'nın (42), görevi gece saat 22.15'te Eskişehir'den devralıp, 23.42'de Kütahya'ya hareket ettiği öğrenildi
Türkiye, Irak doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak
Türkiye, komşusu Irak'ın 3 trilyon metreküpe ulaşan doğalgaz rezervlerinin Avrupa'ya taşımasında etkin rol oynamaya hazırlanıyor
Tuz Gölü gaz deposuna 10 firma talip
Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük yeraltı doğalgaz deposu olacak Tuz Gölü yeraltı doğalgaz depolama tesisleri ihalesinde artık sona doğru yaklaşılıyor.
Ergenekon'dan gerçek çıkış ancak böyle olur!
Son birkaç yıldır yaşananlar açıkça ispat etti ki Türkiye dört bir koldan çetelerin kuşatması altındadır. Geçtiğimiz haftaya büyük bir çeteye karşı düzenlenen geniş bir operasyon mührünü vurdu.
Ekrem Dumanlı yazdı...
Başörtüsü neyin simgesi (1)
Bizim laikçilerimiz Batılı İslamologları takip edip kendi ülkelerinde tezahür eden toplumsal, kültürel gerçekleri tanımlayıp üzerinden pozitivist, otoriter ve otokrat ideolojilerini temellendirmeye çalışırlar.
Ali Bulaç yazdı...
Asıl kayma ve çürüme noktası
Kant, belki vicdanında deist değildir ama devrin ve filozof olmanın gereği gibi gördüğü için midir bilmem bir deist gibi konuşsa da, temel bir varlık gerçeğine işaret eder. Şöyle der o:
Ali Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 05:06:32
Güncelleme :28 Ocak 2008 Pazartesi 07:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?