20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Helalleşti istifa etti
Yeni bir siyasi oluşum için çalışmalar yürüten eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Artık bu çatı altında kalamayacağımı anladım" diyerek dün AKP’den istifa etti.
’Kıza mal verilmez’ davası Yargıtay’dan geri döndü
Yargıtay, "Kıza mal verilmez" diyerek kız kardeşlerini saf dışı bıraktıktan sonra ailesine ait malları üzerine geçirmekle suçlanan Atilla Artam hakkında, hisse satışlarının iptali için açılan davayı reddeden yerel mahkemenin kararını yeterince inceleme yapılmadığı gerekçesiyle bozdu.
Maganda kurşunuyla yaşayacak
Çanakkale’deki vatani görevini tamamlayıp İzmir Karşıyaka’daki evine dönen 22 yaşındaki İbrahim Ferdi Demir, 30 Haziran’da yakınlarıyla 2 katlı evlerinin terasında uyurken göğsünde ağrıyla uyandı.
Yargıtay’dan soyadı kararı
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, babanın açtığı davanın ardından soyadı değişen çocuğun, ergin olduktan sonra soyadı değişikliği davası açamayacağına karar verdi.
Şirince’yi havuz kurtardı
İzmir’in Selçuk İlçesi Belevi Mevkii’nde dün öğleden sonra başlayan orman yangını tamamen söndürüldü.
Sırrını 16 yıl sakladı
Cinayet ve hırsızlık suçundan Moldova’dan kaçıp 16 yıldır Türkiye’de yaşayan Larisse’nın sahte kimlikle ticaret yaptığı ortaya çıktı.

Hadi çocuklar...
O yıllarda, kilidi bozuk tahta bavulun ipine kördüğümü vurup yola çıkmak, okumak için yetiyordu aslında.
Şimdi siz ona "Sınav sonuçları" diyorsunuz.
Fark etmiyor...
Bekir Çoşkun yazdı...

Kasaptaki ete soğan doğramam
Hilmi Özkök, Köşk’ten çıkıp "Kasaptaki ete soğan doğramam" deyince, "eyvah" dedim kendi kendime, "Cumhurbaşkanı galiba köfte yoğurmak için çağırdı paşayı..."
Yılmaz Özdil yazdı...

Paşa bavullarındaki eksik
GÜNLERDİR oraya buraya sızdırılan Ergenekon haberleri içinde, bir "belgeyi" merakla bekliyorum.
Gözüm, paşaların el konulan belgeleri, disketleri, yapılıp yapılıp da bir türlü becerilemeyen darbe planları arasında, farklı bir olaya ait delilleri de arıyor.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Müdüre bak
Okul bahçesinde mangal yapıp rakı içti. Gönül Köprüsü projesiyle Bitlis’ten gelen öğrencilere “Bunlar PKK’lı” dedi. Okulun kantinini tanıdıklarına peşkeş çekti. Velilerden makbuzsuz ve belgesiz para aldı.
Profesör babanın hüzünlü dansı
Geçtiğimiz hafta Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na yaptığı ziyaret sırasında, ünlü siyaset bilimci Prof. Dr. Mim Kemal Öke’nin sahneye çıkarak, Kızılderili dansı yapması çok konuşuldu

OKS'de asıl sınav şimdi
OKS’de 97 öğrencinin birinci olması, 263 öğrencinin de tam puan alması, bu seneki tercih sürecinin daha zorlu geçeceğini gösteriyor.

Onlar 13 yıldır yasta suçlular hala sokakta
Sırpların gerçekleştirdiği katliamın 13’üncü yıldönümünde de gözyaşları sel oldu. Bu yıl düzenlenen anma töreninde katliamda toplu mezarlardan çıkarılarak kimliği tespit edilen 308 erkek yeniden toprağa verildi.
ABD savunması: Silahları olmadığı için karışmadılar!
‘Konsolosluk önündeki çatışmaya ABD’li koruma görevlilerinin neden müdahale etmediği’ sorusunun cevabı Wilson’dan geldi. Ancak cevap oldukça şaşırtıcıydı. Wilson, çatışmanın gerçekleştiği sırada ABD’li görevlilerin silah taşımadığını söyledi
Şaş-kaza
İstanbul İstinye’de Y.A. yönetimindeki Mercedes marka otomobil, virajdan direksiyon hakimiyetini kaybederek, karşı yönden gelen Metin Gülçiçek idaresindeki Tarabya-Beşiktaş seferini yapan minibüse çarptı.

Dünyanın Merkezine Yolculuk
Çoğumuzun çocukluğunda aynı deneyimi yaşamış olduğuma eminim. Okuma yazmayı söktükten bir süre sonra çizgi roman biçimiyle Jules Verne’nin ‘Dünyanın Merkezine Yolculuk’ eserini okuduğumda çok heyecanlanmıştım
Serdar Turgut yazdı...

Aragones esti gürledi!
Televizyon bağımlılığımı yendim demek için çok erken, ama en azından kontrolüm altında olduğunu söyleyebilirim.
Mansur Forutan yazdı...
PKK El Kaide’leşiyor mu?
Bu sorunun cevabını Almanya’nın saygın gazetelerinden die Welt veriyor: “Almanya El Kaide tarzı eylem yapmaya başladı. Rehine alıyor ve karşılığında pazarlığa oturuyor.”
Nagehan Alçı yazdı...

 

Tercih yaparken puana değil başarı sırasına bakın
Puanlar yıllara ve soru çözüm ortalamalarına göre değiştiği için tercihlerde puan değil istenen okulun bir önceki yıl hangi başarı sırasından öğrenci kabul ettiğine bakmak gerekiyor.
'Dizüstü Google'a tepki: Hırsıza yarar
Google'ın arabaları hatta insanları gösteren "göz hizasından görüntü" teknolojisi İngiltere'yi karıştırdı: Hırsızların ekmeğine yağ sürer.
Kesik başın sırrını DNA testi çözecek
Bursa'da bir elma bahçesinde bir kadına ait kesik baş bulundu. Kimliği belirsiz başa DNA testi uygulanacak. Bursa'nın Samanlı mahallesinde elma bahçesindeki kuru otları temizlemek isteyen çiftçi Ahmet Serdar Drama, çalıların arasında kesik baş buldu.
MİT'ten başbakana Ergenekon raporu
Taraf gazetesine göre, MİT'in 2003'te Başbakanlık'a verdiği Ergenekon raporunda, bir parti lideri ve bir gazetenin genel yayın yönetmeninin örgütte olduğu belirtildi. Taraf Gazetesi yazarı Yasemin Çongar dün köşesinde, MİT'in 2003'te Başbakanlığa Ergenekon'la ilgili bir yazı gönderdiğini, bu yazıda ...
İddianame bu kez pazartesiye kaldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz'in dün Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'nde Ergenekon iddianamesi ile ilgili olarak yapması beklenen basın açıklaması 14 Temmuz 2008 Pazartesi saat 11.00'e ertelendi.
Kanadoğlu: Ben de savcı olsam bu davayı açardım
Yargıtay onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Ergenekon soruşturması ve AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kanadoğlu, darbe girişiminde bulunmanın suç olduğunu ve böyle bir iddia karşısında kendisinin de soruşturma başlatma talimatı verebileceğine dikkat ...

Ne Sünni, ne Şii; sadece Müslüman
İnanmayacaksınız ama Bağdat'a gittik, Bağdat'ı görmeden geldik. Başbakan Erdoğan da aynı şeyi söyledi: "Bu Bağdat'a ilk ziyaretim ama Bağdat'ı göremedim." Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, "O da bir şey mi" dedi, "4 ayda dördüncü kez Bağdat'a geliyorum, daha Bağdat'ı göremedim!"

Erdal Şafak yazdı... 

Sıcakta serin yazı
İlahi Yavuz ağabey... Çarkıfelek yarışmasına katılan vatandaşların Yaşar Kemal'i bilmemelerine sinirlenmiş...
Yavuz Donat bu bilgi düzeysizliğinden acı acı yakınıyor.
Engin Ardıç yazdı...

Hücreler de insanlar da toplumlar da kendini yiyebilir
Belki sizin de dikkatinizi çekmiştir 14 yaşındaki Alman kız Hannah'ın hastalığının sonucu. Bu hastalığın adı "Neuropathy type 4" müş. Bu hastalıkta acı ve açlık duyguları hissedilmediği için, hasta kendisini yermiş.

Mehmet Barlas yazdı...


Çetenin transferi Anafora takıldı
Çiftliğine düzenlenen Skorsky'li operasyonla yakalanan Ahmet Tekin Baykal'ın ele başılığını yaptığı çetenin, cezaevinden çıkan diğer suç örgütü üyelerini kendi bünyelerine kattıkları belirtildi.
Ayşem'in yüreğini yaktılar
Hain saldırıda şehit düşen polis Önder Saçmalıoğlu'nun 8 yaşındaki kardeşi Ayşem, ağabeyini gözyaşlarıyla uğurladı. Minik kız, bedeni ağabeyinin acısına dayanamayınca cenaze töreninde fenalık geçirdi
Hain saldırıyı hücre evde planlamışlar
ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na saldırarak 3 polisimizi şehit eden hainlerin Altınşehir'deki hücre evinde plan hazırladığı ortaya çıktı. Polise teslim olan 4. terörist Cebrail Koşanarslan'ın El Kaide'nin Altınşehir hücresinde yer aldığı ileri sürüldü.
İnsanlık bu katliamı asla unutmayacak
Srebrenitsa katliamının yıldönümünde Bosnaklar, toplu mezarlardan çıkarttıkları yakınlarının naaşlarını anıt mezarlara defnetti.
MSN ve e-posta hırsızına 5 ay hapis
İstanbul'da, bir kişinin MSN ve e-posta adreslerine girerek verileri bozan bir internet kafe işletmecisi, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar emsal olacak

Bakışsız bir kedi kara
Gerçekten işleri çok zor...
Kaç bin sayfa olacağı henüz belirsiz 'iddianame' bugün-yarın herkesin bilgisine sunulacak ve orada sergilenecek ilişkiler ağı içerisinde kendilerini veya yakınlarını görmeleri pekâlâ mümkün;
Fehmi Koru yazdı...

Debelendikçe batağa saplananlar…
Neşe Düzel'le bir söyleşi yaptık. O sordu, ben yanıtladım, röportaj salı günü Taraf Gazetesi'nde yayınlandı. Söyleşinin, daha doğru şu söylediklerimin özellikle dikkat çeken iki kısmı olmuş.
Ali Bayramoğlu yazdı...
Dün bir, bugün iki...
Demek ki, benim gaybubet sınırım en fazla bir hafta; bir haftadan fazla ortalıktan kaybolduğumda Türkiye farklı sarsılıyor. Dün Hürriyet'te Ahmet Hakan, "Ne olur dön" çağrısında bulunuyordu benim için,
Taha Kıvanç yazdı....

 


Erdoğan, Irak petrolü için yazılı taahhüt aldı
Başbakan Erdoğan, önceki gün Bağdat'ta gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde Irak Başbakanı Maliki ile birlikte iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin kurulmasına kapı açan anlaşmaya imza atmıştı.
Türk çocuklardan Obama'ya destek
Perşembe günü Virginia'nın Fairfax bölgesindeki Robinson ortaöğretim okulunda konuşma yapmaya gelen Demokratik Parti ABD başkan adayı Senatör Barack Obama'yı hoş bir sürpriz bekliyordu
'Alo Uyuşturucu' hattı kuruluyor
Madde bağımlılığıyla mücadele çerçevesinde 'Alo Uyuşturucu' hattı kuruluyor. Uyuşturucu batağına saplananlara yönelik oluşturulan sistem, aileleri konuyla ilgili bilgilendirecek
Polisleri şehit eden teröristin dayısı: Cenazesini almayacağız
İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıda şehit olan polis memurları dün memleketlerinde dua ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Srebrenitsa'nın acısı ilk günkü gibi taze
İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük trajedi olarak nitelendirilen Srebrenitsa katliamının üzerinden 13 yıl geçti.
Abdüllatif Şener, tepkilere dayanamadı, istifa etti
AK Parti'nin programını hazırlayan isimlerden biri olan Şener, Başbakan Erdoğan'a, 'güneşten korumak için şemsiye tutacak
Parti kurma çalışmalarında son aşamaya gelen Abdüllatif Şener, AK Parti'den istifa etti. Parti yönetimi, bir süredir Şener'in istifa etmesi gerektiğine yönelik beyanatlar veriyordu.
Terör şirketleri
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun önünde meydana gelen terör eylemi, tam anlamıyla terör şirketlerinin ipliğini pazara çıkaran bir eylem olarak tarihe geçecek.
Mehmet Kamış yazdı..
Zoraki diplomat!
Bugün yaşadığım bir örnekten hareketle, kavramakta geciktiğimiz yükselen yeni Asya'yı anlatmak istiyorum. Örnekte, değişim ve umut işaretleri olduğu gibi, değişime direnenler için ibretlik dersler de var.
Abdulhamit Bilici yazdı...
Gerçek provokasyonlar!
"Fala inanma, ama falsız kalma" demişler. Bunun bir hakikat değeri yoktur. Ama "komplolara inanma, ama komplosuz kalma" demenin bir değeri vardır.
Ali Bulaç yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 04:54:58
Güncelleme :13 Temmuz 2008 Pazar 23:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?