1
Haziran
2024
Cumartesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Türkler Kosova’ya eğitim ile dönüyor
500 yıl Osmanlı’nın yönettiği Kosova’ya Türk dönüşü bilim, eğitim ve ekonomiyle olacak.
Türkiye yenilince dayanamıyorum
Nobel Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk, Alman Der Spiegel Dergisi’ne futbol üzerine uzun bir söyleşi verdi. Türk Milli takımı kaybettiğinde ’dayanamadığını’
Eşim beni dövüyor diyerek dava açtı 
Çapamarka’nın eski sahibi 88 yaşındaki Salih Germi Çapa, evlenebilmek için "Akli dengesi yerindedir" raporu alarak uğruna çocuklarıyla mahkemelik olduğu 42 yaşındaki eşi Olcay Çapa’dan kendisini dövdüğü iddiasıyla şikayetçi oldu.
Namus kurbanı kızın annesi de öldürüldü 
Basra’da İngiliz askerine aşık olduğu için namus cinayetine kurban giden 17 yaşındaki Iraklı Rand’ın öldürülmesine boyun eğmeyen annesi de katledildi.
Londra’da ’Türk Boris’ isyanı 
Londra’nın yeni seçilen Belediye Başkanı, Kurtuluş Savaşı muhalifi Ali Kemal’in torunu Boris Johnson’ın daha önce açıkladığı metro, hafif metro, tramvay ve otobüslerde içki içme yasağı dün yürürlüğe girdi.
Eski sevgiliye intikam oyunu 
Terk edilmeye dayanamayan üniversiteli kız, yeni erkek arkadaşına, eski sevgilisi tarafından rahatsız edildiğini söyledi.

Bitmez tükenmez bir aymazlık
BAŞBAKAN kürsülerden ekonominin kendi mahir ellerinde nasıl mükemmel bir noktaya geldiğini bağıra bağıra anlatıyor.
Tufan TÜRENÇ yazdı...

Fedailik kriteri
"AKP medyası" demek, koşulsuz iktidar desteği demektir...
"AKP medyası" demek, tek seslilik demektir...
"AKP medyası" demek, hükümeti eleştirmek yerine hükümeti eleştirenleri eleştirmek demektir...
Ahmet Hakan yazdı...

 Başka kanıtlar da gerekiyor!
ÖNDER Sav’ın cep telefonu kullanmayı bilmiyor olmasına ihtimal vermediğim için, "Açık kalan telefondan kayıt yapıldı" iddiasını ciddiye almamıştım.
Mehmet Y. YILMAZ yazdı...


 

AKP'de kulak paranoyası 
AKP’nin Kızılcahamam’da yapılan 12’nci İştişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın son günü, ilginç bir olay yaşandı.
Kurşun artık namlu ucunda
Prof. Dr. Görür, İstanbul Yaşam Derneği’nce YTÜ sergi salonunda, “Beklenen Marmara Depremi” konulu bir konferans verdi. Marmara’daki fayı incelemek için 1 ay boyunca her gün “Nautile” adlı denizaltıyla
Rock’çıya yasak sökmedi 
Fethiye’ye bağlı Göcek Belediyesi’nin iki gün önce organize ettiği konserde sahne alan Duman, rock severleri coşturdu.
Yılmaz’a rekor maaş:32 bin YTL 
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği, soru önergesi Türkiye’deki üst kurul ve özerk kurum yöneticilerinin
Temelinde millet olan bina sarsılmaz 
Başbakan Erdoğan AKP’nin Kızılcahamam kampında duygusal bir kapanış konuşması yaptı.
Eczacıbaşı tüketim ürünlerinde de büyüyor
ECZACIBAŞI Girişim Pazarlama’nın 15 milyon dolarlık yatırımla kurduğu Endüstriyel Temizlik ve Kozmetik Ürünleri Fabrikası Gebze’de faaliyete geçti
Din özgürlüğü
Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın, Türkiye’de Müslümanların üzerinde baskı olduğu yolundaki açıklaması büyük gürültü kopardı.
Serdar Turgut yazdı...
Galatasaraylı Emre’nin ölümü  
Emre Belözoğlu, belki şimdi farkında değil ama, futbol hayatının en büyük hatasını yaptı Fenerbahçe’ye imza atmakla.

Bu röportaj çok tartışılır
Mehmet Arman İsviçre’de öğrencilik yıllarımızdan ağabeyimizdir. Veronika ile (Ayşe Arman’ın Mami’si...) hayli genç denecek yaşta evlenmişlerdi.
Ali Saydam yazdı...

 

9 yıl sonra aynı slogan
Erdoğan, siyasi yasaklı olduğu 1990'lı yılların sonunda kullandığı "Bu şarkı burada bitmez" sloganını tekrarladı..
DTP'nin güvercini: Artık birbirimizi yaralamayalım 
DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk: Türk ve Kürt çocuklarının ölümünü kabullenemiyorum. Ölü sevici değiliz.
Türbansız bakan krizi 
Kuveyt'te dün yeminle görevine başlayan kabinedeki iki kadın bakan tartışma çıkardı. Parlamento salonuna başları açık gelen kadınları gören muhafazakârlar salonu terk etti..
Gözler Yıldırım'da
F.Bahçe'de başkan Aziz Yıldırım bugün merakla beklenen konulara canlı yayında açıklık getirecek. Yıldırım'ın, Frederic Kanoute transferini de müjdelemesi bekleniyor..
Newcastle'dan 12 milyon euro
Emre Belözoğlu'nu Fenerbahçe'ye satan Newcastle United, uzun süredir ilgilendiği Arda Turan için Galatasaray'a resmi teklifini iletti.
Başörtü taktı, ilahi okudu
Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen konsere davet edilen ünlü sanatçı Zara, 2 bin hayranına unutulmaz bir gece yaşattı..

Ya Mesih, ya Marx
Dünyanın tablosu bizi ürkütüyor ve bir beklentimizi pekiştiriyor: Yeni bir peygamber gel(e)meyeceğine göre (Hazreti Muhammed'le o fasıl kapandı), gezegenimizin yeni bir Adam Smith'e, yeni bir Karl Marx'a, yeni bir Friedrich Engels'e ihtiyacı var.
 Erdal Şafak yazdı...

Kurdun davetine köpekle gidilir!
Râm, dilimize Farsçadan girmiş bir sıfat. " İtaatli, teslim olmuş, kendini birinin eline bırakmış " demek.
Gündelik konuşmalarda fazla kullanılmayan bu kelimeyi son günlerde sıkça duyduk."
Emre Aköz yazdı...

Eğitim şart 
İmdi, faşistler Milli Şef'in demokrasiye geçmekte acele ettiğini, halkın bir süre daha eğitilmesi gerektiğini söyleyip dururlar ya...

Engin Ardıç yazdı...


Sanal kumarda siyasetçi parmağı
Sanal kumar operasyonu şebekesinin bilgisayarlarından bazı siyesetçilerin isminin çıktığı öğrenildi. Siteye girip kumar oynayan şahıslara 125 YTL para cezası kesilerek adreslerine postalanacak
Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor
Arka arkaya iki skandala imza atan Önder Sav, arasının iyi olmadığı söylenen teknolojiden iyice soğudu. Sav'ın cep telefonu numarasını çevirenler, “Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz” mesajıyla karşılaşıyor.
FKÖ komutanını Livni mi öldürdü 
İsrail'in yeni başbakanı olması beklenen Livni'nin 1980'lerde suikastçi bir Mossad ajanı olduğu ve FKÖ liderlerinden Mamun Meraiş'in öldürülmesinde rol oynadığı belirtildi
Durmak yok yola devam 
Başbakan Erdoğan, korkularla, karanlık senaryolarla Türkiye'nin önünü kimsenin kesemeyeceğini ifade ederek, 'Hiç endişeniz olmasın. Türkiye, hızını kesen bu ağırlıklardan mutlaka kurtulacak. Bütün gücü ile hedeflerine koşacak' dedi.
Vekiller sözlerini tutmadı 
Meclisspor'un dostluk maçında görme engellilerden oluşan takımı hırslanarak 7-3 yenmesi, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu kızdırdı. Engelli oyuncuların da maç öncesi vekillerden 5'ten fazla gol atmamaları için söz aldıkları öğrenildi.
Avuçta kor tutmak 
Yüce sevgili, "bir zaman gelecek, imanını korumak; avuçta kor tutmak gibi olacak" mealinde bir söz buyurmuş. Şu anda kaynak zikredemiyonum, ne var ki "din garip olacak" hadisi de meşhurdur,
Hüseyin Hatemi yazdı...

Bütün sorunlar 'egemenlik'ten çıkıyor
Türkiye'nin çok derin bir siyasal rejim krizi içinde olduğu besbelli. Kriz "kuvvetler" arasındaki "medeni ilişkinin" (biliyorsunuz, bu ilişki tarzı Anayasa'nın Başlangıç bölümünün tavsiyesidir) geçici olarak bozulmasından kaynaklanmıyor.
Kürşat Bumin yazdı...

Biri unutsa da, birileri unutmuyor
Ülkemizde askeri darbe geleneğini başlatan 27 Mayıs'ın çekirdek kadrosundan Sami Küçük'ün "Rumeli'den 27 Mayıs'a: İhtilâlin Kaderini Değiştiren Köşk Harekâtı" başlığıyla yeni çıkan anılarını (Mikado Yayınları, Tel.: 212- 210 4880; Faks: 212- 210 6280) okuduğumdan beri Onur Öymen'in yeri gözümde değişti.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Türkiye özür bekliyor
CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile eski Bolu Valisi Ali Serindağ arasındaki görüşmenin 'dinlenme' olarak sunulması, yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.
Başsavcılığın mütalaası da tartışılıyor
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu mütalaa, hukukçular ve sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açtı.
'Sav ya umreye gitsin ya da dava açarız'
CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile eski Bolu Valisi Ali Serindağ arasında geçen görüşme bir haftadır Türkiye'nin gündeminde. Görüşmeyi ortaya çıkaran gazetenin Ankara temsilcisi Serdar Arseven dün basının karşısına çıktı.
Emre: Artık Fenerbahçe'deyim geri dönüş yok
Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United forması giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu ile anlaşarak sezonun en flaş transferine imza attı.
Türkçenin yıldızları, İstanbul'a hayran kaldı
6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda büyük final bugün. Bir haftalık eleme maratonunda ter döken öğrenciler dün İstanbul'un tarihî ve turistik mekânlarını gezerek yorgunluk attı.
İş dünyasından net mesaj: Huzur istiyoruz huzur!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 63. olağan genel kurulu, dün gerçekleştirildi.
Bunlar da bizim İncili Çavuş'lar
Alnının teri, yüzünün akı ve vicdanının sesiyle hareket eden, harıl harıl çalışan vatandaşlarımızı hazmedemeyenler her gün yeni bir alarm veriyor. "F tipi", "cemaat", "malum tarikat" gibi isimler üretip, hayali ihracat yapanlar gibi vehimle örgülenmiş ne kadar senaryo varsa o isimlere fatura ediyor.
Hamdullah Öztürk yazdı...
Yargıtay Başsavcısı'nın mütalaası ışığında dinleme skandalı
Vardığı nokta itibarıyla "dinleme skandalı" bir ciddiyetsizlik ve beceriksizlik sorunu. CHP'ye oy veren seçmenler başta olmak üzere, herkesin parti yönetimine dönüp "kendisi muhtac-ı himmet bir dede, nerde kaldı gayriye himmet ede" diye sorgulamaya başlaması lâzım.
Mümtazer Türköne yazdı...
Şimdi CHP ne yapacak?
Neler söylenmedi ki... Siyasetçiler konuştu. Gazeteciler yorumladı. Uzmanlar ahkâm kesti. Türkiye büyük bir skandalla karşı karşıyaydı. Amerika'daki Nixon'ın Watergate skandalına benzetenler oldu.
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 08:24:30
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 09:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?