29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Parlak kariyeri, kızının bıçak darbeleri bitirdi
Parlak bir kariyere sahip olan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ’un hayatı, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi kızı Başak Aydıntuğ’un bir bıçak darbesiyle son buldu.
Umduğunu değil bulduğunu aldı
Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan ABD Başkan Yardımcısı Cheney, Afganistan’a muharip güç, İran’ın nükleer programının denetimi için destek istedi, PKK’ya karşı işbirliğine devam kararı ve ABD’li generallerin ’PKK ile görüşün’ önerilerinin Washington’un politikası olmadığı savunmasıyla Ankara’dan ayrıldı.
Dali, İstanbul’a geliyor
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 20’nci yüzyılın en önemli sanatçılarından, sürrealist akımın ünlü temsilcisi ressam Salvador Dali’yi Eylül 2008’de ağırlamaya hazırlanıyor. Sergide Dali’nin yağlıboya tablolarıyla çizim ve grafiklerinden oluşan 270 parça eser yer alacak.
Gerekçe: Üst düzey yönetici
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, ’Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu ve devlete ait gizli bilgi ve belgeleri temin ettiği iddiasıyla’ tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne konuldu.
Kuyunun ağzından mucize kurtuluş
Çanakkale’de düştüğü 147 metre derinliğinde, 45 santim genişliğindeki sondaj kuyusunun 3’üncü metresinde sıkışan 2.5 yaşındaki Arda Tuna, 3 saat süren çalışmayla kurtarıldı.
 Çiçekçiye komşu tuzağı
Borç batağına giren web tasarımcısı Mustafa Furkan Aydın, internet üzerinden 185 ülkeye çiçek siparişi yapan işyeri komşusu Emre Akif Aydın’ı tuttuğu çeteye kaçırttı.

İktidar macunu...
"EN az üç çocuk..." dedikten sonra, kimi vatandaşlarımızın "Yani bu ortamda yapacak halimiz mi var?" itirazına yanıt geldi ve Başbakan milletimize mesir macunu dağıttı.
Bunun dışında daha ne yapabilir?..

Bekir Çoşkun yazdı...

Yalancılık ’siyasal İslam’ın temel ilkesi
ASLINA bakarsanız "yalan" ile İslam ve Müslüman kelimelerinin yan yana gelmesi bir oksimoron olabilir.
Çünkü çocuklar bile bilir ki gerçekten inanmış bir Müslüman için yalan söylemek, ağır bir günahtır ve Müslüman bunu yapmaktan kaçınır.

Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

O evde neler gördüm
DÜN Hürriyet’in birinci sayfasındaki fotoğrafı uzun uzun seyrettim.Çünkü bu fotoğrafta bir dönemin sosyolojisi yatıyor.
İlhan Selçuk, 90 metrekare bir evde oturuyor.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Profesör annenin canavar kızı
Başkent dün Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve eski dekan yardımcısı Prof. Dr. Olcay Tiryaki’nin korkunç bir cinayete kurban gitmesiyle sarsıldı.
2 numara'nın Ankara ordusu
Haftalardır beklenen ziyaret gerçekleşti. Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve Başbakan Erdoğan’la görüştü
Vahim iddialar
Ergenekon Operasyonu’nda 3 gündür gözaltında bulunan İP Lideri Perinçek ‘Terör örgütü yöneticiliği’nden tutuklandı. Prof. Alemdaroğlu ise şartlı serbest bırakıldı.
Kalp krizi işareti kulak memesinde
İzmir Kent Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cevad Şeküri, kulak memesindeki yatay-derin çizginin kalp ve damar hastalıklarının habercisi olduğunu söyledi.
PKK’lıyız diyen zorba kapı komşusu çıktı!
Internet üzerinden 185 ülkeye çiçek siparişi veren Emre Akif Aydın, 28 Şubat günü, Ümraniye’deki evine giderken kaçırıldı. Osman D.’nin liderliğini yaptığı 3 kişi, Aydın’ı silah zoruyla önce Adana’ya ardından Gaziantep’e götürdü.
Biz TSK’nın tavrı değil devletin politikası olur
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Afganistan’a asker gönderilmesi konusunda yetkinin ‘devlette’ olduğunu söyledi. Büyükanıt, “Tavır sürüyor mu” sorusuna “TSK’nın tavrı değil, devletin politikası olur” yanıtı verdi
Omlet nasıl yapılır?
Önce yumurtaları birbirine vurarak...
Haydi nöbete ey okur; 3-5 nöbetleri yazın kendinize, ‘sağduyu ve de hukuku koruma nöbeti’ tutacağız. Keşke olması gerekenlerin hatırlanması, Sayın İlhan Selçuk’un yaşadıklarının ardından değil, çook önceden bütün sağduyulu akıllara gelmiş olsaydı...
Güler Kömürcü yazdı...

Deve kulübü
Türkçe’sini başlıkta yazdığım ‘Camel Club’ adlı kitabı çok uzun süre önce almış, sonra da bir kenarda bırakmıştım.
Serdar Turgut yazdı...

Parti bülteni mi gazete mi?
Gazetecilerin kendi görev tanımlarının dışına çıkıp yargıç gibi davranmaları yeni değil ama Ergenekon soruşturması kapsamında doruğa çıkmış bir alışkanlık.
Oray Eğin yazdı...

 

Üç kritik soru
PKK'ya ordu malı 24 bin silah gitti mi?
Ergenekon'un üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla cezaevine konan İşçi Partisi lideri Perinçek'e, "PKK'ya verilmek üzere K. Irak'a gönderildiği öne sürülen TSK'nın 24 bin adet silahıyla ilişkisi" soruldu.
'Ergenekon' dizi film oldu
Samanyolu TV'deki 'Kollama' adlı dizide Ergenekon benzeri 'Volkan' adlı örgüt kaos çıkarmak için sahte türbanlı provokatörler tutuyor, laik rektörlere suikast düzenleyip suçu dindarların üzerine atıyor.
Tehlikeli ihmal: Uçağın kanat bakımı unutuldu
Sağ kanadında aşınma bulunan THY'nin Airbus 320 tipi "Düzce" uçağının 17 Mart'ta yapılması gereken kontrolü unutuldu. Seferlerine devam eden uçak, hata fark edilince acilen bakıma alındı.
Budist rahibin köpeği sahibi gibi dua ediyor
Japonya'nın Okinawa eyaletinde bulunan Naha kentindeki Budist tapınağında yaşayan köpek, tapınağa ilgiyi artırdı. Akına uğrayan Shuri Kannondo Budist Zen tapınağında, ön ayaklarını kaldırıp sahibi gibi dua eden Conan adlı köpek görenleri hayrete düşürüyor.
Kuyuda sıkışan çocuk üç saatte kurtarıldı
Piknik alanında açılan ve uyarı levhası da bulunmayan 140 metrelik sondaj kuyusuna düşen çocuk ölümden kıl payı kurtuldu. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde röntgen teknisyeni olarak çalışan İhsan Tuna, ailesiyle birlikte Çanakkale'de yaşayan babasını ziyarete geldi. ...
Tiyatroda kanser ilacı ile vurgun
Devlet Tiyatroları'nda 50 bin YTL'lik reçeteden şüphelenen saymanlık memuru 20 kamu kuruluşunu kapsayan bir ilaç vurgununu ortaya çıkardı. Vurgunun sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı boyutu 750 bin YTL. Ankara'da Devlet Tiyatroları merkez olmak üzere 20'ye yakın kamu kurumunu saran bir ilaç vurgunu ...

Bilmece gibi bir ziyaret
PKK'ya yakın bir haber ajansı önceki gün internet sitesinde avukatların Öcalan'la yaptıkları son görüşmenin notlarını yayınladı.
Şaştık kaldık. Sadece biz değil, söz konusu ajansa dayanarak notlardan alıntı yapan bazı Kürt siteleri de şaşkınlıklarını gizleyemediler ve haberin sonuna not olarak düştüler.

Erdal Şafak yazdı...

Örtülü savaş muhabiri, muharriri
CHP'li Kemal Anadol dün haklı bir soru sordu:
Ergenekon soruşturması bilgileri, belgeleri veya iddiaları bazı basın organlarına nasıl ve kimler tarafından sızdırılıyor?

Umur Talu yazdı..

Denizi bilmeyen balıklar yerel kavgaları uluslararası zemine taşıyabilir Acaba gerçekten denizi bilmeyen balıklar var mıdır? Belki balık çiftliklerindeki balıklar için böyle bir durum düşünülebilir. Ama neticede balık çiftlikleri de sınırlandırılmış bir denizin içinde değil mi?

Mehmet Barlas yazdı...


Babasının gölgesi
ABD Başkan Yardımcısı Cheney, Ankara'ya, Irak'tan sonra, Suriye ve İran'daki muhalifleri örgütlemekten sorumlu kızı Elizabeth Cheney'i de getirdi.
Cheney'e kimyasal koruma
ABD Başkan Yardımcısı Cheney, Ortadoğu turu kapsamında geldiği Ankara'da Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'la görüştü. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı ziyarette Cheney'nin konvoyunda bir biyoterör ambulansı yer alması dikkat çekti.
Yargı görevini yapıyor
Başbakan Erdoğan, Ergenekon soruşturmasının kapatma davası ile ilişkilendirilmesine "Yani böyle bir iftira ile yargıyı ve yürütmeyi karşı karşıya getirmek çok çok yanlıştır. Yargı görevini yapmıştır.
Ölüm çukurunda ecel terleri
2,5 yaşındaki Arda, oyun oynarken 147 metrelik sondaj çukuruna düştü. Sağ bacağı sondaj borusuyla toprak arasında sıkışan Arda, itfaiye tarafından 3 saat süren çalışmayla kurtarıldı.
'MHP de gözaltında'
AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi partinin birisi hakkında açılan kapatma davasının devam ettiğini (DTP), birisinin kapatılması için Anayasa Mahkemesine iddianame sunulduğunu (AK Parti), birisinin de (MHP) gözaltı sürecine girdiğini söyledi

Süfelâ ve cühelâ takımına dair
Herkesin bildiği bir hikâyedir, o yüzden kısa keseceğim: Bektaşi iyice çakır keyif halde evine dönerken kapıyı şaşırınca birden nara atmaya başlamış. Ağzına gelen her kötü sıfatı haykırıyormuş.
Taha Kıvanç. yazdı

'Denizli'nin horozları bellidir'
Denizli'de bir gün geçirmemin üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçti. O yıllarda İzmir'de yaşamamıza rağmen bir türlü ziyaret edemediğim Pamukkale'ye tabii ki- hayran kalmıştım.
Kürşat Bumin Yazdı...
Üzülürken sevinmek
Bir hafta sonu süren Ergenekon bağlamlı gözaltıların kopardığı gürültü medya yönünden nasıl bir tablo ortaya çıkardı? Çıkan tablo mutlu mu etmeli, üzmeli mi?
Fehmi Koru yazdı...

 

Sivil toplumdan itidal ve demokrasi çağrısı
AK Parti hakkındaki kapatma davası ve Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonlar siyasî gerilimi yükseltti. CHP'nin hükümeti 'kendi derin devletini oluşturmak'la suçlaması ve karşılıklı sert açıklamalar, toplumun büyük kesiminde endişelere yol açtı.
17 bin 500 köy okuluna 60 bin bilgisayar gönderilecek
Ülke genelindeki tüm köy okullarının eskiyen bilgisayarları yenilenecek. 2000'li yıllarda her köye gönderilen bilgisayarları yenileriyle değiştirecek olan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamda Ulaştırma Bakanlığı'ndan destek görecek
Ekmek israfı katkı maddesi azaltılarak önlenecek
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ekmeğin gramajında alt sınırı 300 gram olarak belirlemesi ekmek israfının önüne geçecek.
Profesör annesini, boğazını keserek öldürdü
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ, evinde, üniversite öğrencisi kızı Başak Aydıntuğ tarafından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü. Genç kızın, psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi.
İşçi Partisi'nde Yargıtay krokisi çıktı, polis alarmda
Yargıtay binasındaki koruma önlemi en üst seviyeye çıkarıldı.
Ergenekon operasyonu çerçevesinde İşçi Partisi Genel Merkezi'nde arama yapan polis, Yargıtay'a giriş ve güvenli kaçış yollarını belirten ayrıntılı krokinin yer aldığı bir CD buldu. Bu durum Emniyet'i alarma geçirirken, oluşturulan özel ekip Yargıtay'da inceleme yaptı
Ergenekon savcısına baskı yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin
Meclis Başkanı Köksal Toptan, herkesin sağduyulu bir şekilde mahkeme sonucunu beklemesi tavsiyesinde bulundu.
Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili soruşturmayı derinleştirmesi, bazı kesimleri rahatsız etti.
Vahim suçlamalar
İtiraf etmem gerekiyor ki Star gazetesinin pazar nüshasında okuduğum haber beni şoke etti. İddialar doğruysa bu vahim durum bütün bir milleti derinden sarsacak niteliktedir.
Ekrem Dumanlı yazdı...
Çınarcık depremi neyin habercisi?
Geçen hafta gündelik işlerden bunaldığımız bir sırada dostum Celal Şengör bana çok hoş bir gün yaşattı. Bir öğlen vakti önce beni Vefa'daki Koska Köftecisi'ne götürdü ve mükellef bir ızgara köfte, piyaz ve kola ziyafeti çekti.
Şahin Alpay yazdı...
'Kardeş kavgası' kime yarar?
Karşımızda duran asıl sorun toplumun kutuplaşması, gerginliğin artması. Bugün bir varsayım veya senaryo şeklinde önümüzde duran ihtimallerden hiç birinin tek başına değeri yok.
Mümtaz'er Türköne yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 04:20:26
Güncelleme :25 Mart 2008 Salı 05:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?