19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Ankara’nın İSKİ’sini kızgın sevgili patlattı   

MEMUR maaşıyla sevgilisine, iki ev ile 1 milyon YTL kaptıran Bel-Pa Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın şikayeti, "Ankara’nın İSKİ’si patladı" yorumlarına neden oldu.

O tepeyi dümdüz ettiler 
Birliklerimiz kara harekatının 3. gününde sınırın 20 kilometre içine girdiler. Bordo Bereliler ve özel eğitimli komandolar, kaçırılan 8 askerimizin DTP’li milletvekillerine teslim edildiği Çemço Tepesi’ni dümdüz etti
Şubat, Kürt’ün ’kara ay’ı oldu
Demokratik Toplum Partisi’nin 1. Olağanüstü Kongresi dün Diyarbakır İl Binası’nda yapıldı. Toplantıda konuşan eski DEP Milletvekili Leyla Zana, sınır ötesi operasyonun kınanması ve protesto edilmesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi:
Tanınma istemenin tam zamanı
KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, uluslararası konjonktürün KKTC’nin tanınması talebi için çok uygun olduğunu belirterek, "Tanınma istemenin tam zamanı" dedi.
Kocası bağırınca komadan uyandı
İngiltere’de iki hafta yoğun bakımda kalan ve doktorların umudu kestiği bir kadın, kocasının çaresizlik içinde öfkeyle "Artık bana güvenme, kendin savaşman lazım" diye çıkışması üzerine mucizevi bir biçimde komadan çıktı.
Mucize anne mucize bebek
Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’ne bağlı Kızılçukur Köyü’nde yaşayan 1 çocuk annesi ve 6 aylık hamile Sultan Koçyiğit (31), geçen 2 Ocak günü Denizli’de çalıştığı Nil tekstil fabrikasına gitmek üzere servise bindi. Araç aşırı hız sonucu kaza yaptı.

Çok ucuz oldu Abdullah Bey
KABUL ediyorum...

Eşiniz, kızınız yanıbaşınızda başlarındaki türbanlarıyla gözünüzün içine mağdur mağdur bakarken, sizin "türban yasası"nı veto etmeniz acayip zor bir işti...
Ahmet HAKAN yazdı...

Listede ikinci sıraya düştüm 
GEÇEN cuma yazı işleri toplantısına girdim ve "Arkadaşlar bugün moralim çok bozuk" dedim.

Elimde Hürriyet’in "Cuma" eki vardı.                                                                

ERTUĞRUL ÖZKÖK yazdı...

Hayvanlardan özür dilerim...
BUGÜN pazar.

Yıllardır pazar günlerini ormanlara, denizlere, kuşlara, ayılara, kedilere, karacalara, yunuslara, doğaya ve hayvanlara ayırmayı gelenek edinmiştim.
BEKİR ÇOŞKUN yazdı...


Operasyon türbana kılıf değil
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKŞAM’ın sorularını yanıtladı: Operasyon türbana kamuflaj değil. Keşke Dağlıca olmadan bunu yapabilseydik. Başladığımız işi tamamlamak durumundayız
Dağ gibi yük dağ gibi yürek
Terör örgütü PKK’ya yönelik sınır ötesi kara harekatını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) öncelikli olarak daha önceki hava harekatlarında yerle bir edilen PKK kamp, sığınak ve mağaralarını kontrol ediyor
PKK, posterli şov yaptığı kampta cevabını aldı
MEHMETÇİK, kara harekatının ikinci gününde Dağlıca baskını sonrasında kaçırılan 8 askerin iki hafta süreyle tutulduğu Çemço kampına girdi.
Başkan Canaydın ‘Hakkınızı helal edin’ dedi, çekildi 
Galatasaray’ın dünkü olağan mali genel kurulu, bütün camiayı şaşırtan sürpriz bir gelişmeye sahne oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, Mart ayındaki kongrede yeniden aday olmayacağını açıkladı.
Çimleri değil servetini budadı
MARKA Reklam Ajansı’nın sahibi Hulusi Derici ile kayınvalidesinin Sarıyer Zekeriyaköy’deki lüks villaları, 8 yıldır yanlarında çalışan Moldovalı bahçıvan aile tarafından soyuldu.
Victoria’ya özenen Türk kadını kirpiğe 1 milyon $ yatırdı 
Stil ikonu Victoria Beckham başta olmak üzere Jennifer Lopez, Madonna ve Nicole Kidman gibi ünlülerin kullandığı takma kirpik markası Eylure, Türkiye’ye gelir gelmez yok sattı.

Hayra alamet değil 
Uzunca bir süredir Türkiye ile ABD’nin yeni bir Irak planı üzerine çalışmakta olduklarını düşünüyoruz. Gizli ve açık görüşme trafiği bunu düşündürüyor bize. 
Serdar Turgut yazdı..

Değişimi anlamakta zorlanıyorum
Tekel’in özelleştirilmesi sürecinde de aynı şey oldu. İşçi sınıfı karşı çıktı olaya... Gösteriler falan... Telekom’da da benzer duruş sergilenmişti... Diğer tüm özelleştirmelerde olduğu gibi...
Ali Saydam yazdı...

Asıl siyasi simge, başı açıklıkmış! 
Tesadüf bu ya, cuma günü Taraf ve Yeni Şafak’ın manşetleri, neredeyse birbirinin aynıydı. Taraf’ta ‘Söz konusu özgürlükse, hiçbir şey teferruat değildir’ bildirisinin öncüsü olan 4 tesettürlü kadınla konuşulmuş ve şu başlık verilmişti:  
Mehveş Evin yazdı...

 

Önce Hakurk sonra Zap 
TSK'nın kara harekâtına katılan birlikler, PKK saldırılarında üs olarak kullanılan Hakurk kampını temizledi. İkinci hedef olarak da ana karargâhlardan Zap, çember harekâtıyla denetim altına alındı.
Güneş'in evinde sevinç 
Güneş operasyonuna ismi verilen Urfalı şehit onbaşı Kasım Aksoy'un yetim kızı Güneş'in evindeki yas, yerini buruk sevince bıraktı. Şehidin eşi Fatma, "Bu operasyonlar kocamı
Kamhi yönetimden ayrıldı
Profilo Telra'nın patronu Kamhi, Körezlioğlu'nun 'Dinlen' önerisi ile yönetimden ayrıldı.
Kadıköy Kanunu-2
F.Bahçe Avrupa basınına, "Kadıköy Kanunu Sevilla'yı da Yıktı" başlıkları attırdığı maçtan 3 gün sonra evinde Bursa'ya boyun eğdi.
Sahip oldukları evler başkalarına ait çıktı!
Sultanbeyli'ye 20 yıl önce yerleşen 500 ailenin inşa ettikleri evlerin arsa sahiplerinin çoğu emlakçı çıktı. ...
Pişman değilim
F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, "Oyuncularımın kalitesine güvendiğim için böyle bir kadro çıkardım. ...

Evet, nefret ediyorlar 
Anlattık, tartıştık, örnekler verdik, karşılaştırmalar yaptık ama betonlaşmış kafalarına nüfuz edemedik. Hala aynı şeyi söyleyip duruyorlar. Önce soruyorlar: " Laikçiler, dindarlardan nefret eder mi? " Sonra da cevap veriyorlar: "

Emre Aköz yazdı...

Hıncal@65+4 şifresi!.. 
Valla Ayşe'nin (Arman) Hıncal@69 başlığından mülhem bu 65+4.. Kötü fikirlilerin aklına ne geldi bilmem, karışmam da.. Ama Ayşe hoş bir oyun yapmış.. O internet karın ağrısı işaret "at" okunur ya..

Hıncal Uluc yazdı...

Operasyonun arka planı
Türk Silahlı Kuvvetleri 1983'ten bu yana 18 kez sınır ötesine, yani Irak'a kara harekâtı düzenledi. Hiçbiri halen başarıyla sürmekte olan "Güneş Operasyonu" kadar anlayışla karşılanmadı.  

Erdal Şafak yazdı..


Mehmetçik 'şov kampı'na girdi
'Güneş' operasyonunun 3. gününde özel eğitimli komandolar, Dağlıca saldırısında kaçırılan askerlerin 'tören'le DTP'lilere teslim edildiği Çemço tepesi ve vadisini kuşattı
Almanya'daki ırkçı dernekler kapatılıyor
Almanya'da 9 Türk'ün öldüğü Ludwigshafen yangınının ardından Alman hükümeti, ırkçı örgütlenmelere karşı ilk somut adımı attı. Ülkedeki iki büyük aşırı sağcı dernek kapatılacak.
Haydi kızlar okula
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Anayasa'nın 10. ve 42. maddesinde yapılan değişiklikleri onaylaması ve Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından üniversitelerde başörtüsü yasağının kalkması bekleniyor
CHP, laiklik gerekçesiyle başvuruyor
CHP, üniversitelerde başörtüsüne serbestlik sağlayan Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak. Başvuruda, değişikliğin laikliğe aykırı olduğu savunuluyor.
Konu özgürlükse her kesimden dökülmeler oluyor
“Laikperestlerden çok korkuyorum” dedi. Herkesin CHP'li zannettiği Lale Mansur “ Sadece özgürlüklerden yanayım” diyor. Öyle ki bundan 9 yıl önce düşünceye özgürlük kampanyasına katılan Mansur, Erbakan'ın da içinde bulunduğu sivil itaatsizlik eyleminde imza atar.

Üniversitelerde türban artık serbest
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üniversitelerde kıyafetle ilgili yasakçı uygulamayı sona erdirecek anayasa değişikliğini onay...

Fehmi Koru yazdı...

'Derin Anayasa'
Hatırlayanlar vardır; iki önceki yazımda bir "habercilik skandalı"na işaret etmiştim. Gazetenin biri, Anayasa Mahkemesi ...

KÜRŞAT BUMİN yazdı...

Osmanlı'nın mirascısı Kosova Avrupa'nın yeni yıldızıdır 
Osmanlı coğrafyasının tarihine ve kültürüne yabancılaşan ülkeleri, bir bir kendine dönüyor. Balkanlar'da hangi ülkeye 

NAZİF GÜRDOĞAN yazdı...

 

Havadan ve karadan Kandil'e bomba yağıyor                                       
 Terör örgütüne yönelik kara harekâtında PKK'lılarla dört ayrı noktada sıcak temas sağlandı. Dünkü çatışmalarda 2 asker şehit»»
Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan: Başörtüsü kararını pazartesi vereceğiz
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakan anayasa değişikliğinin »»
Eurovision'a türküyle gidilmesini isterdim
Her yıl düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na, türkü deyince ülkemizdeki sayılı duayenler arasında gösterilen Neşet »»
Rice'tan Sırplara Kosova öğüdü: 1389 yenilgisini artık unutun
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, hafta içinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen gösteriler»»
Kadına hak ettiğinden fazlasını vermem 
Necati Şaşmaz'dan söyleşi randevusu alınca düşündüm. Acaba canlandırdığı karakteri, dolayısıyla Kurtlar Vadisi'ni »»
Anka, Genelkurmay'ın tekzibine aldırmadı
Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, önemli konularda askerin görüşünü yansıtan açıklamaları bizzat kendisi yapıyor. Büyükanıt'tan »»
Kod adı gazeteci
"Kullanılmak", sezilmediği sürece rahatsız etmez insanı. Fark edildikçe hissettirir sızısını inceden inceye.Ne zaman "Falanca kullanılıyor." denilse, ilk akla gelen "Kullanan kim?" sorusudur, genelde.
HAMDULLAH ÖZTÜRK yazdı...
Siyasî liderlik 
Türkiye, Amerikan işgali altında olan, özerk bir yönetime sahip topraklarda büyük çaplı bir kara harekâtı yürütüyor. Harekâtın hem askerî hem de diplomatik cepheleri saat gibi işleyen bir koordinasyonla ilerliyor. Ayrılıkçılık için şiddet seçeneği anlamını kaybediyor.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
PKK'yı himaye eden de zarar görür
Türk ordusu, sınırın ötesine geçerek Irak'a girdi. Kara harekâtı sürpriz mi? Hayır, bekleniyordu. Hava operasyonlarının yararlı, ancak yeterli olmadığı terör uzmanlarının ortak görüşüydü. Nihai sonuç için mutlaka kara harekâtıyla desteklenmeliydi.
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 07:49:55
Güncelleme :24 Şubat 2008 Pazar 10:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?