31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Yale’den Oya Ünlü’ye Küresel Lider ödülü
Koç Holding’in Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Yale Üniversitesi’nin Küresel Liderler ödülünü alan ilk Türk oldu. Bu ödül, Yale Üniversitesi’nce 2002 yılından beri, siyasetten medyaya, sanattan sivil toplum örgütlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede, her yıl 18 kişiye veriliyor.
Türksat 3-A fırlayacak TV ve internette konfor artacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 23-24 Mayıs’ta Türksat 3-A Haberleşme Uydusu’nun uzaya fırlatılmasıyla, televizyon ve internet yayınlarının konforunun önemli ölçüde artacağını bildirdi.
Faiz 13 ayın rekorunu kırdı dolar 1.25 YTL’ye düştü
Türkiye’de cazip faiz yabancı yatırımcının YTL iştahını kabarttı. Gecelik faizler yüzde 16 seviyesinden işlem görürken dün gösterge kağıdın bileşik faizi, yüzde 20’ye çıktı.
Hapse giren vergi müdürü gayrimenkul zengini çıktı
Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ekipleri, aralarında Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel’in de bulunduğu 15 kişiyi, ’Rüşvet, irtikap ve suç işlemek üzere teşekkül oluşturmak’ suçlarından gözaltına aldı.
TRT Genel Müdürü’ne ’üç koltuk’ davası geliyor
HABER-SEN, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanvekilliği ve Avea Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de sürdürdüğü gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor
Biraz gevşedik ama makul görmek gerek
Faiz dışı fazla hedefinin düşürülmesinin yerel seçimlerle ilgisi olmadığını belirten Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Reformların hayata geçirilmesi için bir miktar gevşemeyi makul görmek lazım" dedi.

AB’nin neresine gireceksiniz?..
GELİP gelip bakıyorlar:
Dimitrij Rupel...
Olli Rehn...
Javier Solana...
Bernard Kouchner, vs...
Kim bunlar?
Bekir Çoşkun yazdı...

İçerden yeni dedikodular
DÜNKÜ dedikodu yazım büyük ilgi gördü."İçerden" aktardığım bir dedikodu, dün iş ve hukuk çevrelerinde epey tartışıldı.
Bu arada Başbakanlık’tan ikinci bir açıklama geldi.

Ertuğrul Özkök yazdı...

Bir gazetecilik etiği tartışması
DÜN bir yaşıma daha girdim! Doğum günüm filan değildi ama bu meslekte insan bir sene içinde üç-dört kere "bir yaşına daha" girebiliyor.
Mehmet Y. Yılmaz yazdı...


 

864 rakımlı cami
Ve Çankaya camii için düğmeye basıldı. Köşk’ün tam karşısında bulunan küçük mescidin yerinde 1.000 kişilik cami inşaatı başladı...
'Denizler'i bu kez 90'lılar hatırladı
12 Mart’ta anne-babaları henüz çocuktu. 12 Eylül’de ise onlar daha doğmamıştı. Hatırlı Sevgili’yle ülkelerinin gayriresmi tarihini öğrendiler. Dün çoğu 18’inde binlerce genç, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idamlarının 36. yıldönümünde andı
Erdoğan sonrasına dört emanetçi aday
Adalet ve Kalkınma Partisi, kapatma davasıyla birlikte başlayan süreçte “hiçbir olasılığı dışlamayan” bir strateji izliyor.
İmparator var mısın, yok musun
Show TV’de yayınlanan ve reyting rekorları kıran Acun Ilıcalı ile “Var mısın yok musun” yarışmasının 15 veya 16 Mayıs’taki programına Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile Ay-Yıldızlı futbolcular katılacak.
Mayısta kar yağdı
Batı ve güneyde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yaz esintisini sahillere taşırken Erzurum’da kar başladı. Mayıs ortasındaki kar yağışı 3-4 saat sürdü
Kasırga vurdu cunta öldürecek
Ölü sayısının 22 bine çıktığı Myanmar’daki felaketzedelere bir darbe de uluslararası yardım kuruluşlarına vize engeli çıkaran ülkedeki askeri rejimden geldi

O sofranın ardından
Can Paker’in evinde Başbakan Erdoğan’ın ağırlandığı yemeğin yankıları daha uzun süre devam edecek galiba. Başbakanların gazetecilerle ev ortamında ve eşli ilk yediği yemek bu değil elbette ama Erdoğan’ın dertleştiği gazetecilerin homojenliği dikkat çekici.
Oray Eğin yazdı...

Ilımlı İslam olumlu İslam olmaktan çıkıyor
Pazar günü New York Times gazetesinde Fethullah Gülen okulları ile ilgili uzun ve kapsamlı bir haber yayınlandı. Görmüşsünüzdür, bu haber birçok gazetede geniş yer buldu. Haberin malzemesi çok çekiciydi:
Nagehan Alçı yazdı...

Yeni kültür savaşı
Siyasi çekişmenin aslında temelde farklı değerlerin çatışması olduğu ve her türlü kültürel çatışmanın da aslında siyasi olduğu yolunda bir bakış açısı vardır. İçinde fazla yanlış barındırmayan bir bakış açısıdır bu ve sınıf çatışmalarının bile kültürel kategorilerle ifade edilmesine alışılmıştır.
Serdar Turgut yazdı...

 

Kayıtsız kalamayız
AB Troyka toplantısı dün Ankara'da yapıldı. Dönem Başkanı Slovenya'nın Bakanı Rupel "Türkiye AB'ye er geç üye olacak. Bu davadan endişeliyiz" dedi.
Para almadı bin 500 ağaç diktirdi
Kırıkkale'de konser veren Şevval Sam, para yerine ağaçlandırma alanı istedi. "Şevval Sam Hatıra Ormanı"na bin 500 ağaç dikildi. Ünlü şarkıcı Şevval Sam, Kırıkkale'nin Hasandede belde belediyesi için geçtiğimiz günlerde bir konser verdi. ...
'Top şeker' çocuğu öldürdü
Oyun oynarken yere düşen 1.5 yaşındaki Enes'in ağzındaki top şeker boğazına kaçtı. Savcılık anne-babasına soruşturma açtı. İstanbul Beykoz'da 4 çoçuk babası Mehmet Kaya, kızı Elif'e (9) 2 YTL para verdi. Bakkaldan 6 tane top şeker alan Elif, şekerleri kardeşleri Sümeyye (6) ve 1.5 yaşındaki Enes'e ...
Hostese bomba gibi şaka, uçağı karıştırdı
Emekli albay uçakta hostese 'Bombayı nereye koyayım' deyince ortalık karıştı, yolcular boşaltıldı. Gözaltına alınan yolcu 'Şakaydı' dedi. Adana'dan İzmir'e gidecek SunExpress'e ait yolcu uçağı, emekli albayın bomba şakası yüzünden geç havalandı. ...
Oya Ünlü'ye Yale'den 'küresel lider' ödülü
Koç Holding Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, "2008 Yale Küresel Liderler Ödülü"ne hak kazandı. Yale Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Kızıl'ın, bugüne kadar bu ödüle layık görülen ilk Türk vatandaşı olduğu belirtildi. ...
'Türkiye iki kriz yaşadı, biz buna kriz demeyiz'
25'inci yılını kutlayan Suzuki Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi, "İki büyük kriz gördük, bugün yaşananlar kriz değil" dedi. Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi, ABD'de patlak veren global krizden Türkiye'nin etkilenmediğini söyledi.

Müthiş bilanço
Dünyanın kalbi üç gün boyunca Moskova'da atacak. Bugün Rusya'yı ayağa kaldıran adam, Vladimir Putin başkanlık görevini bizzat belirlediği halefi Dimitri Medvedev'e devrediyor. Yarından sonra ise Kızıl Meydan'da Rus ordusunun müthiş gövde gösterisi olacak.

Erdal Şafak yazdı...

Laikliğe 'yaşam biçimi' demek laikliğe aykırıdır
AK Parti'nin savunması nihayet kamuoyuna da sunuldu. Daha önce bazı kısımları medyaya bölük pörçük şekilde yansımıştı. Ve bu kısımlarda iddianamede yer alan " bir yaşam biçimi olarak laiklik " iddiasına verilen cevap göze çarpmıyordu.
Emre Aköz yazdı...

Hafta sonunda ülkedeki sahipsizliğin sebebi anlaşıldı...
Bu fıkrayı daha önce yazmıştım.
Unutanlara hatırlatayım. Delikanlı ile kız arkadaşı baş başa kalabilecekleri bir ev bulamayınca, yol kenarına park etmiş bir kamyonun altına girmişler.
Mehmet Barlas yazdı...


Laiklik karşıtı değil hizmetin odağıyız
AK Parti, Anayasa Mahkemesi'ne verdiği ön savunmada, AK Parti iktidarı döneminde laikliğinin toplum tarafından daha fazla benimsendiği ifade edilerek, 'Partimiz laikilik karşıtı fillerin odağı değil, millete hizmetin odağı' ifadelerine yer verildi.
Vatan kendisine yakışanı yapıyor
Muhabirleri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun evine girmeye çalışırken çevrede bulunanlar tarafından engellenen Vatan'ın asıl niyetini, eski bir çalışanının yazdıkları ele veriyor. İşte o muhabir, işte o anı
Polisle çatışanlar emekçi değildi
Başbakan Erdoğan 1 Mayıs'taki olayların Taksim'de çatışmayı sendikal mücadele zanneden bazı sendikacılar, rol çalma telaşındaki bazı siyasetçiler ve istismarcılar yüzünden yaşandığını söyledi
iPhone'u Türkiye'de Vodafone satacak
Vodafone'un 10 ülkede iPhone satacak. Vodafone aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 10 ülkede iPhone satmak üzere Apple ile anlaşma imzaladığını açıkladı.
İşte polis bu!
İzmir'de çocuk yuvasında elektrik kontağından çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. Polis ve itfaiye ekipleri yoğun dumana aldırmadan maskesiz içeri girip yuvadaki 60 kadar engelli çocuğu kurtardı.

Yapan yanlış yapıyor
Kendimi de vereceğim hükmün dışında tutmayacağım: Ak Parti'nin kapatılması için açılmış davaya boş yere hukukilik atfediyoruz. Sanki ortada çözülmesi gereken bir matematik problemi varmış gibi yaklaşıyoruz davaya; ister kapatmadan yana olalım ister karşı, 'iki, iki daha, dört eder' yalınlığı içerisinde yazılar yazıyoruz
Taha Kıvanç yazıyor

'Baba Tursun' ve 301.madde
Ben de pek çok meslektaşım gibi bugüne kadar binlerce köşe yazısı yayımladım. Bu yazılar içinde -arada bir dönüp baktığımda- bir tanesi var ki –insanın kendi yazısı hakkında böyle konuşması epeyce münasebetsiz kaçsa da- doğrusu onu pek beğeniyorum.
Kürşat Bumin yazdı...
Yapan yanlış yapıyor
Kendimi de vereceğim hükmün dışında tutmayacağım: Ak Parti'nin kapatılması için açılmış davaya boş yere hukukilik atfediyoruz. Sanki ortada çözülmesi gereken bir matematik problemi varmış gibi yaklaşıyoruz davaya;
Fehmi Koru yazdı...

 

AB'ye rest çekti: Haddinizi bilin
Avrupa Birliği ile CHP arasındaki kriz büyüyor. Cumartesi günü Lagendijk'in açıklamalarını 'önemsemediğini' söyleyen Baykal, dün ipleri kopardı: "Aklınızı başınıza alın, haddinizi bilin."
Bahara coşkulu karşılama
Baharın habercisi Hıdırellez Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yakılan ateşlerin üstünden atlayan vatandaşlar, baharı halay çekerek karşıladı.
Türkiye'de orta direğe çanta satarak büyüyecek
Bavul ve sırt çantası gibi seyahat ürünlerinde dünyanın en ünlü markası olan Samsonite, Türkiye'deki mağazalarını artırma kararı aldı.
Doğalgaza her ay zam gelecek
Kamuoyunda uzun süredir konuşulan elektrik ve doğalgazda otomatik fiyatlandırma konusu netleşti. Buna göre elektrik fiyatları her yıl nisan, temmuz ve ekim aylarında olmak üzere yılda 3 kez zamlanacak.
Sorunlar Cim Bom'un gücüne güç kattı
Son yıllarda Galatasaray, gücünü adeta krizden alıyor. Sorunlarla boğuştuğu dönemlerde Sarı-Kırmızılılar, ortaya koydukları takım ruhu sayesinde başarıya ulaşmasını biliyor.
AB'den reform vurgusu
Üyelik sürecinin gözden geçirildiği Avrupa Birliği-Türkiye Troykası toplantısına, AK Parti hakkındaki kapatma davası ve reform süreci damgasını vurdu.

AK Parti mi kapatılıyor, Türkiye mi?
Türkiye'de işler yolunda gitseydi, Başbakan Erdoğan bugün Afrika turunun ortasında olacaktı. Çok önceden yapılan bu programa göre Erdoğan, 4-8 Mayıs tarihleri arasında 5 günlük bir Afrika seyahatine çıkmış olacak; Kamerun, Nijer ve Nijerya'yı ziyaret edecekti.
Abdulhamit Bilici yazdı...

Savunma değil, iddialara cevaplar...
Savunmalar iddianameye oranla daha kalıcıdır. Düşünüyorum, tarihe mal olmuş iddianame pek hatırlamıyorum. Şemdinli bunun biraz istisnası sayılabilir. Bir Dreyfus veya Sokrates savunması unutulmaz.
Mustafa Ünal yazdı...
Hata nerde?
Türkiye, 21. yüzyıla büyük bir ekonomik krizle girdi. 28 Şubat darbesinin kamu bütçesine bindirdiği maliyet doğrudan 54 milyar dolar, dolaylı olarak ise 150 milyarın üzerindeydi.
Ali Bulaç yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 04:49:33
Güncelleme :7 Mayıs 2008 Çarşamba 05:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?