16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

İnsan Hakları Günü güneşi göremediler 11 Aralık 2007
İnsan Hakları Günü’nün kutlandığı dün, Türkiye sahillerinde bir insanlık trajedisi yaşandı. Yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 85 kaçağın bulunduğu bir tekne, Seferihisar açıklarında fırtınaya yakalanarak battı.
Yalıdan Porche ve BMW’yi çaldılar 11 Aralık 2007
Demir çelik ticareti yapan İranlı işadamı Habibullah Zarei’nin Kuzguncuk’taki yalısına dün sabah 05.00 sıralarında giren hırsızlar Habibullah Zarei ve ailesi uyurken yalıyı boşalttı.

’Değişik’ bir yazı...


"DEĞİŞİK" bir halk olduğumuzu kabul etmelisiniz.
Hani birisini methederken, iyi bir yanını bulamadığımızda "Değişik birisi" deriz ya...
Bu "döneklik" anlamına gelmez. "Tutarlılık" anlamına da gelmez.

Bekir Çoşkun yazdı...

Omuzlarında taşıdılar 11 Aralık 2007
Cumhurbaşkanı Gül, 81 yaşında vefat eden hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in cenazesinde çok üzgündü. Cenaze için İstanbul’a gelen Gül ve Erdoğan ’hocaların hocası’ Zaim’in cenazesini omuzlayıp, uzun süre taşıdılar.
Lastikte 17 karton sigara Erdoğan’ı çok şaşırttı 
Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün açılışını yaptığı Suriye sınırındaki Cilvegözü Kapısı’nda kaçakçılık brifingi aldı.
Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat Ekip Amirliği’nde verilen

Asıl adres o 4 çocuk
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, hocasından dayak yiyen Alevi çocuğu araması, çok güzel bir harekettir.

Başbakanların "rol modeli" olarak, inanışlar karşısında eşit mesafede durması, anlamlı ve güçlü bir mesajdır.
Ertuğrul Özkök yazdı...

Erdoğan’dan ’ana evine dönüş’ için ilk talimat

Başbakan Tayyip Erdoğan, eyleme karışmamış teröristleri dağdan indirmeye yönelik yeni bir "eve dönüş yasası" için ön çalışma talimatı verdi. "Eli kanlı teröre bulaşmamış" teröristlere yönelik "Gel ananın babanın yanına" çağrısıyla büyük yankı uyandıran Erdoğan’ın buna yönelik ilk somut adımını oluşturan talimatı, terörle mücadeleyle ilgili bütün kurumlara gitti.
Kadın örgüt üyesi çatışmada öldürüldü
Ankara'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Kurtuluş Dedeefendi Sokak’taki 19 numaralı binanın bahçe katını bir sol örgütün kullandığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi.

İnceleme ödülü!
CUMA gecesi...

Isparta’da uçak düştü.
7 gün sonra...
Cuma gecesi.
İslam’da yoktur aslında...
Hurafedir.
Ama geleneklerimize göre, ölenin 7’si çıktığında, tanıyan herkes cenaze evinde biraraya gelir, topluca dua okunur. Hurafe bile olsa, kimseye zararı yoktur bu ritüelin...

Yılmaz Özdil yazdı...

 

'Kapalıçarşı her an çökebilir'
Nice depremler ve yangınlar atlatıp 544 yıldır ayakta kalan dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı, dükkân birleştirmek için yapılan kontrolsüz kazılar nedeniyle her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya...
Üsteğmen tatbikatta öldü
Gabar Dağı'ndan Isparta'ya geçen üsteğmen Emre Ercan tatbikatta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ercan'ın ailesi yasa boğuldu


Kapıyı çalacaklar

Gelecek nesiller kapımızı çaldığında "başörtüsü takıntısını" sorgulamayacak.
Çünkü ileride hiç mi hiç önemi kalmayacak.
Güneri Civaoğlu yazdı..

Kendi romanıyla uğurlandı
Türk edebiyatına çok sayıda öykü ve roman kazandıran yazar Erhan Bener'in tabutunun üzerine, yeşil örtü yerine "Yalnızlar" adlı kitabının kapak afişi örtüldü
Türk edebiyatına çok sayıda öykü ve roman kazandıran yazar Erhan Bener (78), dün son yolculuğuna uğurlandı. Bener'in tabutunun üzerinde yeşil örtü yoktu;
Doğa teröristlere kolaylık sağlıyor
Arap Yarımadası'nın kuzeyden Anadolu'ya çarpması sonucu bölge dağlık bir yapı oluşturuyor. Bölgenin jeolojik yapısındaki kireçtaşı mağara oluşumuna, bu da teröristlerin gizlenip pusu kurmasına olanak sağlıyor
Bilim adamlarına göre, güneydoğuda teröristlerin rahatça gizlenmesine....

 

Dağdan inmek, eve dönmek!


Türkiye'nin önünde çözüm bekleyen en sıcak sorunlar Kürt sorunu ile PKK ve şiddettir.
Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe yürümesi için, demokrasiyi, hukuk devletini yerli yerine oturtması için, barış ve istikrarı yakalaması için öncelikle bu sorunların çözümü şarttır.
Hasan Cemal yazdı...

Büyük yanlış
CHP lideri Baykal, iktidarı eleştirerek 'Af düzenlemeleri yanlış sinyaldir. Teröristi cesaretlendirir. Terörle mücadele edenlerin moralini bozar' dedi
CHP lideri Deniz Baykal, dünyanın Türkiye'nin terörle mücadeledeki haklılığını kabul ettiği bir aşamada af benzeri bir düzenleme yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Tarım küçüldü, inşaat frene bastı
Kuraklığın etkisiyle tarım sektörü yüzde 7.8 küçüldü. Son dönemde yüzde 15'in üzerinde büyüyen inşaat sektöründe sert düşüş oldu. İnşaattaki büyüme yüzde 5.4'te kaldı.Tarımda yaşanan kuraklığında etkisiyle bu yılın üçüncü çeyreğinde sektör yüzde 7.8 oranında küçüldü.

Eğitim karnesi...
Milli Eğitim Bütçesi'nde CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Milli Bakanı Hüseyin Çelik'ten önce konuştu... Bakana not verdi. Sorular sordu. Ama söylediklerinin hiçbirine yanıt alamadı. Önce Bakan'ın karnesine değinelim. Muharrem İnce dedi ki:
Melih Aşık yazdı...

 

Yasağa hayır diyen başkan
Cumhurbaşkanı Gül, Teziç'ten boşalan YÖK Başkanlığı'na sürpriz bir isim seçti: ODTÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi, TÜBİTAK Başkan Danışmanı Prof. Yusuf Ziya Özcan...

'Şeytani kadın' Halide Edip Adıvar mı?

ABD arşivlerinden çıkan ve Latife Hanım'ın yazdığı öne sürülen mektupta geçen "Atatürk'ü etkisi altına alan şeytani kadının" Halide Edip Adıvar olduğu iddia edildi.

     İşçi hareketinin seyir defteri
Bizdeki sol partiler kendilerine "örnek olarak" Batı'daki sol partileri alırlar.
Ancak Avrupa'da sendikalar "sol partinin arka bahçesidir." "Uzantısıdır."
Ya bizde? 
Yavuz Donat  yazdı...

Hoca'yı uğurladılar
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da aralarında olduğu birçok ismin hocası Prof. Zaim, son yolculuğuna uğurlandı. Hoca'nın tabutuna Gül ile Erdoğan omuz verdi ..Tedavi gördüğü hastanede önceki gün 81 yaşında yaşamını kaybeden Prof. Dr. Sebahattin Zaim, dün son yolculuğuna uğurlandı.
Trabzon'da aç ayılar işçileri fena korkuttu
Kar yüzünden aç kalan bir ayı ve yavrusu, yiyecek için 13 işçinin mahsur kaldığı santral şantiyesini ziyaret etti. Trabzon'da, kışın geç gelmesi nedeniyle mevsimi şaşırıp kış uykusuna yatmayan ve aniden yağan kar nedeniyle aç kalan bir ayı ve yavrusu, hidroelektrik santralinin şantiyesine indi. ...

ABD darbesi
Bir çılgınlık olmazsa, koskoca ABD "Ortadoğu'daki en büyük rakibi" İran karşısında "içeriden darbe" yiyerek bir yenilgi aldı.
ABD yönetiminin, "İran tehlikesi" ne dair "İsrail uyumlu" tezleri, bizzat ABD istihbarat örgütleri tarafından, artık "arkadan" mı dersiniz yoksa "tam alnından" mı, vuruldu.
Umur Talu yazdı...

Japonya'dan fotoğraf gönderip yakalattı


Fatih'te fotoğraf çekerken kapkaça uğrayan Japon yazar, ülkesine dönünce zanlıları görüntülediğini fark etti. Gönderdiği karelerle polis kapkaççıları tespit etti ve yakaladı. Yeni kitabı için İstanbul Fatih'te fotoğraf çeken Japon kadın yazar Sachiko Shibusawa'nın çantası kapkaççılar tarafından ...

155'i defalarca aradık
Ankara'da sahne aldığı Leyla adlı barda saldırıya uğradığını açıklayan Gülşen ile polis açıklaması, çelişiyor. İstanbul'a döner dönmez avukatı aracılığıyla şikâyette bulunan sanatçının avukatı Berrin Tunç Gülşen Hanım saldırıya uğradıktan sonra defalarca 155 Polis hattı arandı. ...

Avrupa kapılarında ölüm
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 59'uncu yıldönümünü kutladığımız dün, İzmir'in cennet ilçelerinden Seferihisar'a bağlı Sığacık Körfezi'nde denizden 51 kaçak toplandı: 6'sı sağ, 45'i ölü.
Erdal Şafak yazdı..

Karakutu skandalı
Isparta'da dağı çakılarak 57 kişiye mezar olan Atlasjet uçağının iki karakutusu da arızalı çıktı. Milyonda bir görülen bu durum, kazanın aydınlatılmasını güçleştirince geriye tek bir ihtimal kaldı: Pilotaj hatası
Arap dünyasının kaymağını onlar yiyor
Arap dünyasının en varlıklı 50 ismi açıklandı. Alt sınırı 700 milyon dolar olarak belirlenen listede ilk sırayı Prens El Velid aldı
Bankacılık ve finanstan teknolojiye, inşaat ve enerjiden emlak ve medya sektörüne kadar değişik alanlarda faaliyet gösteren Arap dünyasının en varlıklı 50 işadamı açıklandı.

Statükocu muhalefet
Muhalefet, iktidarın her dediği ve her yaptığına karşı çıkmak mıdır? İktidarın cesaret edemediğini dillendirecek, daha keskin politikaları gündeme taşıyacak sorumlu bir muhalefetle hiç karşılaşmayacak mıyız?
Fehmi Koru yazdı...

Ertegün'ün anısına Londra'yı salladılar
18 bin bilet için 20 milyon kişi sıraya girdi. Biletler 250 dolardan satıldı.
Efsanevi rock grubu Led Zeppelin, 19 yıl aradan sonra grubun ilk plaklarını çıkaran Atlantic Records'un başkanı Ahmet Ertegün anısına bir araya geldi ve Lonrda'da muhteşem bir konser verdi.
Komando üsteğmen kalbine yenildi
Davraz Dağı'nda tatbikat yapan Eğirdir Dağ Komando Okulu'ndan 9 kişilik ekiple dün gece irtibat kesildi. Eksi 3 derecede kar ve fırtınayla mücadele eden gruptan 24 yaşındaki üsteğmen Emre Ercan kalp krizi geçirerek şehit oldu. Askerler kaybolduktan 12 saat sonra bulundu.

Beşir Atalay'a bir iş daha çıktı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkındaki izlenimim Mustafa Karaalioğlu'nun çizdiği portre ile örtüşmekteydi. Star gazetesi genel yayın yönetmeni iki gün önceki yazısında portreyi şöyle çizmişti:

Kürşat Bumin yazdı...

DHKP-C'nin hücre evine canlı bomba baskını
Ankara polisi, uzun süredir takip ettiği terör örgütü DHKP-C'nin hücre evine operasyon düzenledi. Sis bombalarıyla düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Yarım saat süren çatışmada 'canlı bomba' olduğu ileri sürülen kadın militan öldü, 1 militan da yaralı ele geçirilirdi.
YÖK'e sosyolog başkan
Cumhurbaşkanı Gül, YÖK Başkanlığı'na bu konuda ismi hiç gündeme gelmeyen ODTÜ'ten sosyolog Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı getirdi. Sürpriz olarak karşılanan Özcan'ın YÖK Başkanlığı'na getirilmesi olumlu bulundu.

YÖK'e aranan kan
Özgürlükçü görüşlerini her gün köşesinde de okuduğumuz bir öğretim üyesi yazara, “YÖK başkanı sen olmalısın” dediğimde aldığım cevap şaşırtıcıydı: “Aman kalsın” dedi dostum, “Yapmak istediklerimi yaptırmazlar ki...”

Taha KIvanç yazdı..


Aileler devreye girdi, bir yılda 155 PKK'lı 'baba ocağı'na döndü
Hükümetin güvenlik güçleriyle birlikte yürüttüğü 'dağdaki teröristlerin eve dönmesi için aileleri ikna çalışması' olumlu sonuç verdi. Eyleme karışmayan çocuklarının ceza almayacağını öğrenen anne-babalar devreye girdi. Bir yılda 155 PKK'lı teslim oldu.

Isparta'daki uçak kazasında karakutu skandalı


Isparta'da düşen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın karakutularında yapılan inceleme, ilginç sonuçlar verdi. Pilotların konuşmasını kaydeden ve kazanın sebebini ortaya çıkaracak olan 'kokpit ses kayıt cihazı'nın arızalı olduğu tespit edildi.

Eve dönüş...

Başbakan Erdoğan, önce sinyalini verdi, sonra açık açık söyledi: 'Önümüzdeki günlerde pişmanlık yasası çıkarmayı düşünebiliriz.' Başbakan, son 10 gün içinde birkaç defa dağdaki gençlere, 'Evinize, ananızın babanızın yanına dönün.' diye seslendi.
Mustafa Ünal yazdı
YÖK'e sosyolog başkan


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanlığına Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı atadı. YÖK'ün eski başkanı Erdoğan Teziç'in görev süresi 8 Aralık'ta sona ermişti

Türk gençleri, para kazanmak için Amerikan üslerinde nöbet tutuyor

İslam Balcık, daha iyi bir yaşam umuduyla soluğu ABD'nin Musul yakınlarındaki Geyara askerî üssünde aldı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde kamyon şoförlüğü yapıyordu.

YÖK'te yeni dönem

Yeni isimler, yeni başlangıçlardır. İçten içe çürümüş, miadı dolmuş kurumlarda isimler kendiliğinden ön plana çıkar. YÖK'ün çağ dışı bir kurum olduğu konusunda hemen herkes hemfikir.
Mümtazer Türköne yazdı
Göçmenlerin umuda yolculuğu, Ege'de faciaya dönüştü: 43 ölü
Bütün dünyanın 'İnsan Hakları Günü'nü kutladığı dakikalarda, İzmir'in Seferihisar ilçesinde büyük bir insanlık dramı yaşandı. Ülkelerindeki savaş, çatışma ve açlıktan kaçan göçmenlerin umuda yolculuğu Ege Denizi'ne gömüldü.

Tatbikata çıkan timle irtibat kesildi; 1 üsteğmen şehit oldu

Isparta Eğirdir'de tatbikat yapan dağ komando okulu ve eğitim merkezi birliğinden 9 kişilik ekip ile önceki gece saat 22.50'den itibaren irtibat kesildi.

Kılıcımızın yaltırığı

Yavuz Sultan Selim, devlet işlerinde düzenli ve programlı hareket eder, istişareyi önemser, vezirlerinin söylediklerini dinler ve kararını öyle verir, karar verdikten sonra da asla dönmezmiş.

İskender Pala yazdı


 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 05:17:16
Güncelleme :11 Aralık 2007 Salı 07:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?