22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

 Bedel ne ise öderiz 

PKK’nın Hakkari Dağlıca’da 12 askerimizi şehit etmesi, başkentin gündemine bomba gibi düşerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında yapılan Güvenlik Zirvesi’nden teröre karşı "Bedel ne ise ödemekten kaçınılmayacak" kararı çıktı.

3 koldan ateşe anında karşılık 

Kuzey Irak’taki kamplarından gelerek sınırı geçen 200 kadar PKK’lı Dağlıca Piyade Taburu’nun güvenliğini sağlayan bölüğe gece yarısı üç koldan saldırdı. Çıkan çatışmada 12 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Çatışma ve sonrasındaki takip esnasında 32 PKK’lı öldürüldü.

Sanatın sustuğu yer 


BİR pazar sabahı, dağlarda şehit düşenlerin haberiyle güne başlamak.

Canlarını dağlarda veren, umutlarını, yarınlarını mezara götüren genç insanları düşünmek... Ardında kalanların tesellisizliğini kim giderebilir?

Her şey bu ölümlerin karşısında önemsiz kalıyor, her şey baştan başa simsiyah.

Doğan Hızlan yazdı...

Türkiye ayakta 
Hakkari Dağlıca’da 12 askerin şehit olduğu haberi yurdun dört yanında infial yarattı. Edirne’den Hakkari’ye yurtta önce küçük grupların başlattığı gösteriler, daha sonra büyük katılımlarla "teröre lanet" mitinglerine dönüştü. Başbakan Erdoğan, canlı yayın yapan TV’leri dikkatli olmaya çağırdı.

En düşük katılımlı referandum 

Kayıtlı 42 milyon 629 bin 733 seçmenin oy verme hakkının bulunduğu refaranduma katılım yüzde 67’lerde kaldı. 28 milyon 813 bin 189 seçmen ’evet’ ya da ’hayır’ oyu kullanmak için sandık başına gitti. ’Evet’ diyenlerin sayısı 19 milyon 410 bin 813 kişi oldu. ’Hayır’lar 8 milyon 750 bin 511’de kaldı. 7 ilde ’Hayır’lar ’Evet’lerden fazla çıktı.

 

 Hanım- kız olma! 

Doğru otur bakim.
Kapat bacaklarını.
Hah şöyle...
Hanım- kız ol.
Hanım-kız olmak...
Düşmanlar (yani erkekler) bakarken, seni süzerken, izlerken...
Bacaklarını iyice bitiştirmek, bir çiçek gibi kapanmak, hep tetikte olmak, kendini bırakmamak, rahat olmamak...
Öğretildi bize...
Ayşe Arman yazdı...

Şehidin son mesajı 

Hakkari'de PKK'lı teröristlerin şehit ettiği askerlerden er Yozgatlı Lokman Eker'in baba evine ateş düştü. 
Hakkari'nin 'nin Yüksekova İlçesi'nin Irak sınırındaki Dağlıca Beldeside PKK'lı teröristlerin şehit ettiği askerlerden er Yozgatlı Lokman Eker'in baba evine ateş düştü.

Bize birkaç gün müsaade edin 

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, dün telefonla aradığı Başbakan Tayyip Erdoğan’a, "bize birkaç gün müsaade edin" diyerek, Türkiye’den zaman istedi.

Rice, Çankaya Köşkü’ndeki zirve öncesi görüştüğü Erdoğan’a, son PKK saldırılarından çok çok rahatsız olduklarını da söyledi. Türkiye’nin tepkisinin haklılığını vurgulayıp, bu konunun üzerinde büyük bir hassasiyetle durduklarını belirten Rice’a, Erdoğan da, "Eğer bu konuda adım atacaksanız bunu süratle atın" dedi.

1, 3, 5, 10, 15 şehit...


İKİ seçenek var.

Birinci seçenek...

"Kimse çarpışmasın, terörist kovalamasın, hiç şehit vermeyeyim, koltukta oturduğum dönemi kazasız belasız atlatayım."

İkinci seçenek...

"Bu terör örgütü, TC’nin varlığına tehdittir, bu tehdit yok edilmeden halkımız asla huzur içinde yaşayamaz, o nedenle elimdeki tüm kuvvetlerle, neredeyse bulup, yok edeceğim."

İkinci seçenek, risklidir...
Yılmaz Özdil yazdı...

PKK savaşacaksa Irak’ı terk etmeli 

Türk askerine yönelik son saldırı sonrası, Erbil’de Barzani ile toplantı yapan Irak Cumhurbaşkanı Talabani, "Savaşmakta ısrar ederlerse, Kürdistan’ı ve Irak’ı terk etmeleri gerekir. Ülkelerine dönmeli ve ne istiyorlarsa orada yapmalılar" dedi. Barzani ise, Türkiye barışçıl bir plan sunmadan, PKK’yı terörist saymayacaklarını söyledi

 

 

 

İşçinin maliyeti 47 bin 500 dolar, düşük kur üretimi vuruyor arkadaş 

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Türkiye yüksek reel faizle yabancı sermaye çekme modelinden vazgeçmeli. Yüksek faiz, düşük kur, Türkiye için sağlıklı değil. Bir lastik işçimizin yıllık 57 bin YTL’lik maliyetini 1.20 YTL’lik dolar kuruyla veya 1.6 YTL’lik kur hesabıyla bölün. Ortaya çıkan farktan düşük kurun üretimi nasıl vurduğunu görün" dedi.

 3-5 F-16; 30-40 sorti


DÜN, Türkiye’nin önde gelen bütün televizyon kanallarından aradılar.

Arayanların hepsi, ciddi, sorumlu yayıncılık anlayışına sahip, güvendiğim insanlardı.

Hepsi de canlı yayına çıkıp görüşlerimi anlatmamı istediler.

Buradan hepsine teşekkür ediyorum.

Bir de özür diliyorum.

Çünkü, sıcağı sıcağına kameraların karşısına geçip, o an ne düşündüğümü anlatabilecek durumda değildim.
Ertuğrul Özkök yazdı...

 

 Bu köprüyü havaya uçurdular

Piyade Taburu, Irak sınırına "4 kilometre" uzaklıkta bulunuyor. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, Yeşiltaş ve Dağlıca köyleri arasında bulunan Şehri Köprüsü'nü havaya uçurdu.

PKK: 8 asker elimizde
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesi 16'sının yaralanması ile sonuçlanan PKK pususunda 8 askerin kaybolduğu ve bu askerlerin PKK'nın elinde olduğu ileri sürüldü.
PKK'ya yakın internet sitelerinde 8 askerin örgütün eline geçtiği ve çatışma bölgesinden uzaklaştırılmaya çalışıldığı iddia edildi. İnternet üzerinden yayın yapan PKK radyosu ise örgütün elinde 10 asker bulunduğunu öne sürdü.

Bu sınır savunulamaz 

PKK son canice eylemini mayın döşeyerek, uzaktan bomba patlatarak değil, kalabalık gruplar halinde saldırı düzenleyerek yaptı! Genelkurmay'ın açıklamasına göre, Hakkâri'de, Dağlıca'da karakola dönmekte olan askeri konvoy Yeşilsu köprüsünden geçerken, teröristler "kalabalık bir grup ile üç koldan saldırmışlardır."
12 şehit, 16 yaralı... Hepsini rahmet ve saygıyla anıyorum.

Taha Akyol Yazdı...

Talabani: Kedi bile vermeyiz 

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani dün Kuzey Irak'taki Selahattin kentinde bir araya geldi. İki lider, Irak'ta TSK ile PKK arasında yaşanacak çatışmada taraf olmayacaklarını söyledi.

 Halk EVET dedi

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de içeren anayasa değişikliği paketi dün yapılan referandumda kabul edildi. Parlamanter sistemde köklü bir değişiklik içeren anayasa değişikliği toplam kayıtlı seçmenlerin yüzde 67.54'ünün katıldığı referandumda kabul edildi. YSK'nın duyurduğu geçici sonuçlara göre, oy verenlerin yüzde 68.92'si değişikliklere "evet", yüzde 31.08'i "hayır" dedi.

Silahtan önce siyaset ve diplomasi 

Anlaşılıyor ki PKK, Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesinden çekinmiyor; tersine bunu tahrik ediyor.
Bunun Türkiye'yi iki alanda zor durumda bırakacağını düşünüyor:
Önce müdahale edeceği coğrafyada...
Kuzey Irak'ta bir işgalci güç konumuna düşmesi, Barzani ile karşı karşıya gelmesi, günlerdir mitinglerle tırmandırılan Türkiye karşıtı ortamın pekiştirilmesi amaçlanıyor. Bunun, Türkiye sınırları içindeki Kürt nüfusta da tepki yaratması ve bir ayrılığa kapı aralaması bekleniyor

 Barzani "Küstah" sözlerle geriyor

KUZEY Irak'taki ‘Kürdistan Bölge Başkanı' Mesut Barzani, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile toplantı yaptıktan sonra, “Türkiye PKK'ya barışçıl bir plan sunar ve bu plan reddedilirse, ondan sonra PKK'yı terör örgütü sayarız ama şu anda böyle birşey yok“ dedi

 Bursa'da DTP İl binası dağıtıldı 
Bursa'da bir gurup vatandaş, DTP İl Başkanlığı binasını bastı.
Bursa’da, teröristlerin saldırısı sonucu 12 Mehmetçiğin şehit edilmesini protesto eden yaklaşık 4 bin kişi Heykel’de toplandıktan sonra Santral Garaj'a doğru yürüdü. Burada, gruptan yaklaşık bin kişi Yılmazer Apartma’nın 3'üncü katında bulunan DTP bürosunu taşladı.

Kaz Dağı'ndaki kazlar ve vatan... 

"VATAN" kavramının değişik tanımları vardır.
Mesela Türkçüler, Ziya Gökalp'in şu tanımını çok sevmişlerdi:
"Vatan, ne Türkiye'dir Türklere, Türkistan
Vatan büyük ve bir müebbed ülkedir: Turan"
Birinci Cihan Savaşı'ndan sonra, bu tanımın geçersiz olduğu anlaşıldı, hele Enver Paşa'nın "Turan ülkesi"nde can vermesinden sonra...
Hasan Pulur yazdı...

İşte şehidin son mesajı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Irak sınırındaki Dağlıca Beldeside PKK'lı teröristlerin şehit ettiği askerlerden er Yozgatlı Lokman Eker'in baba evine ateş düştü.
Terhisine bir ay kala şehit düştüğü belirtilen Yozgat'ın Buzağıcıoğlu Köyü nüfusuna kayıtlı er Lokman Eker'in acı haberi, ailesine Yozgat Jandarma Komutanlığı'nda görevli iki subay tarafından verildi.

 Sadece 7 ilde 'hayır' öne geçti 
Doğu ve Güneydoğu'da 'evet' oylarının oranı birçok ilde yüzde 90'ları aştı. Sadece 7 ilde hayır oyları 'evet'lerden fazla çıktı
Referandumda, 'evet' propagandası yapan AKP-DTP bloku, Türkiye genelinde 22 Temmuz seçimlerinde aldıkları oy doğrultusunda cephelerini korumayı başardı. Doğu ve Güneydoğu kentlerinde 'evet' oylarının oranı birçok ilde yüzde 90'ları aşarken Türkiye genelinde sadece 7 ilde hayır oranı evet oylarından fazla çıktı.

PKK ile mücadele sadece silahla olmaz 

Bu kez Hakkâri'den gelen acı haberle sarsıldık. PKK toplumumuzu galeyana getirmek amacıyla kanlı saldırılarını sürdürüyor. Biz şahsen PKK'nın Türkiye'yi Irak'a çekip bunun yaratacağı uluslararası karmaşadan çıkar sağlamayı amaçladığını düşünüyoruz.
Tezkere konusunun geçen hafta uluslararası gündemin birinci sırasına oturması, petrol piyasasını sarsması, Türkiye ile ABD ve AB'nin karşı karşıya gelmesi olasılığı, tüm Kürtleri anında birleştirecek olan TSK ile peşmerge arasında çatışma çıkması olasılığı derken, PKK maalesef cesaretlenmiştir.

 

Küstah iki lider

Irak'ın kuzeyindeki özerk Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Erbil'de bir araya geldi. Barzani, "PKK ve Türkiye'nin savaşına karışmayacağız, ancak eğer Kürdistan hedef alınırsa, o zaman biz de halkımızı koruruz. Topraklarımızı savunuruz" diye konuştu. PKK'ya barışçıl öneriler sunduklarını belirten Barzani, "Eğer bu önerilerimizi kabul etmezlerse onları terör örgütü olarak görürüz" dedi.

Akara'da acil terör zirvesi

Hakkâri'de 12 askerin şehit edilmesi üzerine, Başkent'te peş peşe yapılan zirvelerde sınır ötesi operasyon için yol haritası masaya yatırıldı. Gün boyunca Başbakanlık, Genelkurmay, Dışişleri, İçişleri Bakanlığı ve son olarak da Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantılarda, teröristlere saldırı ile yanıt verilmesi kararı çıktı.

 

Toptan: 'Tezkerenin gereği yerine getirilir' 
Hiçbir düğüm kolay çözülmez. Hele de 23 yıldır düğüm üstüne düğüm atılmışsa...
Düğüm, kördüğüm halini almışsa... Şehit cenazeleri kilometrelerce uzunlukta bir konvoy olmuşsa... Artık zaman "düğümü çözme zamanı."
Öyle ya da böyle. Zira...
Yaygın bir deyimle "yandı közler tükendi sözler."

Yavuz Donat yazdı....

Başörtülüler ağır makyaj yapıyor çünkü tek ifade yeri yüzleri

Ünlü sosyolog Nilüfer Göle, 1991'de yayınlanan Modern Mahrem isimli kitabında, başörtüsüne ilişkin tabuları yıkan tezler ileri sürmüştü. Göle, bu kitap sonrasında da başörtüsü konusundaki çalışmalarını sürdürdü. Son olarak Bilgi Üniversitesi'nde geçen hafta düzenlenen ve başörtüsü konusunun ele alındığı sempozyumu yönetti. Aynı tarihte Santralistanbul'da "Mahrem" isimli bir de sergi açıldı. Göle, mahremin artık moda ve estetikle birleştiğini söylüyor.

 PKK'ya Irak'ta sıcak takip

Hakkâri Dağlıca'da gece yarısı Avaşin Köprüsü üzerinde Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na bağlı komando taburunun PKK'lıların saldırısına uğraması üzerine, Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanarak Kuzey Irak'ta sıcak takip başlattı. TSK'nın Kuzey Irak sınırına geçtiği bilgisi ilk defa Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bir açıklamaya, "Olay bölgesinin güneyinde teröristlerle yeniden temas sağlanmıştır" cümleleriyle yansıdı.

Kazanmayı hak etmedi 
Galatasaray bu sezon ilk defa kendi sahasında puan kaybetti. Peki dün gece maçı kazanmayı hak etti mi? Kesinlikle hayır. Sezon başından beri inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor Galatasaray... Özellikle Avrupa Kupası ve milli maçlardan sonra hissedilen yorgunluk dün gece de özellikle son bölümde kendini gösterdi. Saman alevi gibi oynuyorlar.

 

Ahmet Çakar yazdı...

Öfkemiz çok büyük!

Çankaya Köşkü'ndeki terör zirvesinin ardından AK Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, sınırötesi operasyon konusunda, "Askeri gerekçeler oluştuğu anda geri durmayız, adımımızı atarız" dedi. Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın da zirve sırasında arayarak, "Bize birkaç gün süre verin" dediğini aktardı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Eğlence programları şehitler için durdu 

Hakkâri'de 12 askerin şehit düşmesine neden olan saldırı üzerine dün, bazı eğlence programları yayından kaldırıldı..

Bölücü terör örgütünün Hakkâri'de düzenlediği saldırı sonucu 12 askerin şehit düşmesi televizyonların yayın akışını değiştirdi. atv'de yayınlanan "İbo Şov," Show TV'deki "Pazar Keyfi" ile "Buzda Dans," Star TV'deki "Popstar Alaturka" adlı eğlence programları bu haftaya mahsus olmak üzere yayından kaldırıldı.

Teröre lanet 
Hakkâri'de, 150 teröristin bir komando taburuna saldırdığını ve çok sayıda şehidimiz olduğunu öğrenince içim kor gibi yandı. Bir süre önce de Şırnak'ın Gabar dağında bir başka komando birliği pusuya düşmüş, 13 askerimiz şehit olmuştu. İktidarın soğukkanlı davranması, hamaset yapmayıp sağduyusunu muhafaza etmesi netice vermedi. Bu durumda, Türkiye "tehdidinin gereğini yerine getiremeyen" bir ülke konumunda kalamaz. Kaçınılmaz bir sona doğru sürükleniyoruz.
Nazlı Ilıcak yazdı...

Okul stresi kel bıraktı 

Liseli kızın saçları okul stresi yüzünden üç günde döküldü. Uzmanlar kelliğin artık gençlerin de sorunu olduğunu belirtiyor..

Modern hayatın en büyük sorunlarından biri olan stres artık sadece çalışan orta yaşlı insanları değil, genç ve çocukları da vuruyor. İngiltere'de 15 yaşındaki bir lise öğrencisi kızın okulda yaşadığı stres nedeniyle 3 gün içinde tüm saçlarının dökülmesi sorunun büyüklüğünü ortaya çıkardı.

Turisti barda tek kurşunla öldürdüler 

Olimpos'ta kaldığı pansiyonun barında oturan Gürcü kadın başından tabancayla vuruldu..

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bir barda açılan ateş sonucu, Gürcistan uyruklu bir kadın başından vurularak hayatını kaybetti. Kumluca'ya bağlı Yazır köyü Olimpos mevkisindeki bir pansiyonun barından silah sesleri gelmesi üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, Gürcistan uyruklu 36 yaşındaki İrma Geochanchaleishvili'nin cesedini buldu.

Bu, çok çok fazla!
Bir seferde 12 köylü.
Bir seferde 13 asker.
Bir seferde 12 asker.
Bu, çok çok fazla!

İlk ikisi, diğer şehitlerle birlikte "tezkereye doğru" sürükleme idi.
Dünkü 12 şehit "tezkerenin hedefine doğru" çekiştirme.
"Türkiye'yi Irak bataklığına çekmek" üzere PKK özel bir katliam seferberliğine sokulmuş sanki.

Umur Talu yazdı...

 

PKK'ya ölüm çemberi 
Terör örgütünün hain pususuna Mehmetçik'in cevabı gecikmedi. Gece yarısı başlayan çatışmada 32 terörist öldürüldü. Sınırı geçip birliğimize saldırdıktan sonra Kuzey Irak'a doğru kaçan 200 PKK'lı kuşatıldı

Türkiye dün kanlı terör örgütünün aramızdan aldığı 12 askerimizin acı haberiyle uyandı. Gece yarısı Mehmetçik'in yoluna pusu kuran hainler, Hakkari Yüksekova'nın Irak sınırındaki Dağlıca Beldesi'nden Yeşiltaş'a giden askeri konvoya saldırdı...

Hepimiz Mehmetiz 
Terör örgütünün Yüksekova'da 12 askerimizi hain pusuda şehit etmesi tüm Türkiye'de tepkiyle karşılandı. Ülkenin doğusundan batısına bütün illerinde terör örgütünü kınayan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla eylem yaptı.
12 askerimizin Yüksekova'da şehit düşmesinin ardından Türkiye genelinde protesto gösterileri yapıldı. Doğu illerinde de gerçekleştirilen Türk bayrağıyla terör protestolarında bölücü terör örgütü PKK'ya lanet yağdı. Birçok vatandaşımız, askerliğini yapmış olmasına rağmen yeniden askerlik şubesine giderek görev almak istediklerini belirtirken, evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

Sabrımızı deniyorlar
Hepimizin aklına aynı düşüncenin tırmandığını kendimden biliyorum: “Yoksa Türkiye'yi Irak batağı içerisine çekecek 'eylem' bu mu?”

Hakkari/Yüksekova'da meydana gelen çatışmada hayatlarını kaybeden Mehmetçiklerin cenazeleri cami avlularına geldiğinde cemaattan yükselecek ağıtlara hiçbir siyasi kadronun sağır kalması düşünülemez.

Fehmi Koru yazdı...

Irak'a girip terörü bitirmek hakkımız 
Cumhurbaşkanı Gül, Barzani'nin kendisinin muhatabı olmadığını belirterek, “Terörü yok etmek için Irak'a girmek Türkiye'nin hakkı” dedi

Referandumda oy kullanmak için memleketi Kayseri'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mesut Barzani'nin Türkiye'nin sınırötesi operasyon ihtimaline karşı Mesut Barzani'nin yaptığı açıklamalarla ilgili soruya, “Bana bu tür kişilerle ilgili sorular bundan sonra asla sormayın. Benim muhataplarım bellidir” yanıtını verdi.

Türkiye'ye bir kedi bile teslim etmeyiz 
Kuzey Irak Kürt yönetimi lideri Barzani, PKK'ya terör örgütü demeyeceklerini, barış çağrılarına yanıt vermediği takdirde terör örgütü diyebileceklerini söyledi. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Talabani'yse “Türkiye'ye bir Kürt kedisi bile vermeyiz” dedi.


Kuzey Irak'taki bölgesel yönetim başkanı Mesut Barzani, “Bize karşı bir saldırı yapılırsa biz de meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız” dedi

Bitmeyen bir 'asimetrik harekât'
12 askerin daha ölüm haberi geldi. Bir o kadar da yaralı olduğu anlaşılıyor. Hemen ardından bir köy minibüsünün saldırıya (mayın?) uğradığını da öğrendik. Televizyon ekranında hastane önünde yaralılarının peşinden koşturan acılı insanları seyrettik.

Sonra Genelkurmay'ın açıklaması çıka geldi. Teröristlerin 25'i etkisiz hale getirilmiş, harekât devam ediyormuş..

Kürşat Bumin yazdı...

Evet halk seçecek 
Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına millet son noktayı koydu. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini içeren anaya değişikliği paketi halk oylamasında yüzde 70 evet oyu ile kabul edildi. Hayır oyları yüzde 30'da kaldı

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini içiren anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasından evet çıktı. Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararı ile bir an krize döneşen ve erken genel seçim kararı ile sonuçlanan cumhurbaşkanlığı seçimi krizine millet zon noktayı koydu.

Türkiye-ABD arasında ters rüzgarlar esiyor 
Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisi Komitesi'nde kabul edilmesi üzerine Türkiye'ye gelerek temaslarda bulunan Washington Büyükelçimiz Şensoy 'ABD'ye mesajım iki ülke arasında ters rüzgarlar esmeye başladı olacak" dedi

Sözde Ermeni soykırımını tanıyan karar tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesinin ardından Türkiye'ye çağrılan Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, ABD'ye gitti.

 

Hakkari kan gölü… 
Hakkari'de askeri bir karakola yapılan planlı bir baskın sonrası bu yazının yazıldığı saatler itibariyle şehit sayısı 12'ye ulaşmıştı.

Korkulan oldu.

Bayram öncesi yapılan 13 askerin ölümüyle sonuçlanan ilk saldırı, başta hükümet olmak üzere devlet kurumlarının keskin ve sert adımlarını beraberinde getirmiş, fatura Kuzey Irak'taki PKK üslenmesine çıkarılmış ve hızla hazırlanan tezkere Meclis'ten geçmişti.

Ali Bayramoğlu yazdı...

Amerika artık lafı bırakıp icraat yapsın 
ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz, Tük ABD ilişkilerinin geri dönüşü olmayan bir nokataya doğru ilerlediğini öne sürdü. 

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz, Tük ABD ilişkilerinin geri dönüşü olmayan bir nokataya doğru ilerlediğini öne sürdü. Abramowitz, Newsweek dergisinin internet sitesinde yer alan yazısında, Bush yönetimi ve ABD Kongresi'nin, sözde Ermeni soykırımı karar tasarısı ve terör örgütü PKK'ya yönelik tutumu nedeniyle ilişkilerde kriz yaşandığını belirtti.

Beni de götürün beni de öldürsünler 
12 askerin şehit olduğu haberini alan aileleri ve yakınları yasa boğuldu. Şehit Lokman Eker'in acı haberiyle sinir krizleri geçiren annesi, “Beni de götürün. Beni de vursunlar” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda Lokman Eker'in şehit olduğu haberi Yozgat'ın Buzacıoğlu köyünü yasa boğdu. Anne Cemaynur ve baba Ali İhsan Eker, gözyaşlarına boğulurken, köylüler Eker ailesinin evinin önünde toplanıp, acılarını paylaşmaya çalıştı.

 

 

Çift santrfora dikiz! 
Ankaraspor presle başladı, biraz da tatlı sert! Oyuna 35 dakika sahip çıktı. Galatasaray takım olmaktan çok ağa düşmüş balık! Çırpınıp duruyor.

Bir Hürriyet, Galatasaray'ın özgürlüğüne pranga vuruyor. Bütün toplar Hürriyet'te... Gol adamları iyi olsa sonuca gidecekler.

Hani milli maç arası takıma güç katacaktı. Galatasaray canlı cenaze... Bekle ki Lincoln çaksın!

 

Osman Tamburacı yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 06:21:43
Güncelleme :22 Ekim 2007 Pazartesi 08:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sai mavi IP: 85.108.247.xxx Tarih : 22.10.2007 21:37:28

ben birdefa askerlik yaptım ama gerekirse birdaha gitmeye hazırım ister inanın ister inanmayın bende herkesgibi osmanlının torunuyum varmısınız tek yürekte birleşelim kardeşlerim ben hazırım inanıyorum sizlerde hazırsınız iman silahımız yoksada iman gücümüz yeter bize bütün müslüman kardeşlerime selam olsun


orhan bakır IP: 88.243.240.xxx Tarih : 22.10.2007 15:31:36

12 vatan evladını kaybetmiş olmanın üzüntüsündeyim henüz hayatlarının baharındaydı hepsi tv de haberler geçti ben de herkes te agladı bu haberler yıllardır yüreyimizi dağladı biz daha dün ç kalede dumlu pınarda sakaryada anafartalarda beraber kardeşce çarpışmadıkmı? vatan için yüreyim sızlıyor illaki birbirimizi öldürmekmi gerekiyor birilerinin ocaklarının sönmesimi gerekiyor yazıklar olsun bizi birbirimize düşürenlere


gülay selgin IP: 85.100.249.xxx Tarih : 22.10.2007 21:04:41

Ben bir üniverste ögrencisi olarak:bu günlerde yasanan terör ve diplomasi olaylarını kınıyorum.PKK denilen pislik grup: bizim evlatlarımızın,analarımızın,babalarımızın kısaca tüm türk halkının cananı yakıyor ve biz hala AB,ABD vs. ülkelerin sözünü dinliyoruz.Kendi vatanımızı kurtarmak için nden baskalarını dinlemek zorundayız.YURTTA BARIS,DÜNYADA BARIŞ sloganıyla hareket etmemize birşey demiyorum ama,hersey olması gerektigi gibi zamanında yapılırsa daha kazanclı çıkılacagına eminim.liderlerimiz elinden geleni yapıyorlar belki ama daha fazla maddi,manevi kayba yol acmadan yapacaklarını yaparlarsa iyi olacak.kimsenin sabrı kalmadı.HEPİMİZ TÜRK ASKERİ OLMAYA HAZIRIZ!!!


ahmet ali ceylan IP: 85.98.166.xxx Tarih : 22.10.2007 11:52:01

terör kuruluşu olan pkk lanetliyor saygılar sunuyorum haberlerinizle gün geciriyoruz teşekkür ediyorum yolunuz açık olsun


salih cıvkın IP: 88.238.154.xxx Tarih : 22.10.2007 13:38:05

T.C İNDE YAŞAYAN HER FERT BİLMELİDİRKİ BU TOPRAKLARIN HER KARIŞINDA KÜRT KARDEŞLERİMİZİNDE KANI VARDIR AMA BU KÜRT KARDEŞLERİMİZ BUGÜN YİNE BİZİMLE TERÖRÜ LANETLEYİP BİZİMLE AYNI SAFTA YER ALMAKTADIR BU GERCEGİ HİÇ KİMSE GÖRMEZDEN GELMEMELİ TEPKİMİZİ BUNA GÖRE KOYMALIYIZ ÇÜKÜ BİZ DİN KARDEŞİZ BİZİM BAGLARIMIZ OKADAR KUVETLİKİ ÜÇ BEŞ CAPULCU AYIRAMAZ BENDE BİR KÜRTÜM