1
Haziran
2024
Cumartesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Muhalefete göre Çavuşoğlu söyledi
AKPM’deki ’bildiri’ krizi nedeniyle AKP’li heyet başkanı Çavuşoğlu’nu sorumlu tutan CHP Başkanvekili Anadol, "Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine, varoluş gerekçelerine açıkça ihanet etmiştir" dedi. DSP Lideri Sezer de "Her fırsatta Türkiye’yi jurnalliyorlar" diye konuştu.
Zulümdü, keyif oldu
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, dün akşam Bayburt’ta konser vererek "Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi" fıkrasını tersine çevirdi.
Su savaşı Urfa’da patladı: 5 ölü
Şanlıurfa’nın merkeze bağlı Düğer ve Bahçeli köyleri sınırında dün Karakeçi Aşireti’ne mensup olan köylüler arasında tarla sulama suyu ve arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı.
Adliyede keskin nişancı nöbeti
Paylaşılamayan Ayşegül Karataş uğruna öldürülen Kenan Aslan cinayetine karıştığı iddia edilen 10 kişi, keskin nişancıların koruması altında adliyeye sevk edildi.
İzinsiz kestik, cezası neyse öderiz
Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Gürçamlar Köyü yakınlarındaki Ilbıra Dağı’nın eteklerinde yer alan 1841 dönüm Hazine arazisi, badem üretimi yapılması amacıyla, Anadolu Tarımcılık AŞ’ye kiralandı
Kutlu Doğum’da ’davul zurna’ olur mu polemiği
Kutlu Doğum Haftası için İzmir Müftülüğü yağlı güreşler organize edince, Milli Gazete, "Davul zurnayla Kutlu Doğum olur mu" manşetiyle organizasyona tepki gösterdi.

Başbakan, Katar’da ’maden’ bulmuş!
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Katar’dan döndükten sonra ortadan kayboldu ve sonra Abant’ta ortaya çıktı.
Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

Kafa çalışıyor akıl yok...
KAFALARI çalışıyor:
İktidarın adamları, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) kapatma davası konusunda "Türkiye’yi eleştiren bir bildiri yayınlamasını" istediler.
Bekir Çoşkun yazdı..

Bu ne şiddet ne celal
ÖNCEKİ akşam Esma Sultan Yalısı’nda, Amerikan film kanalı TNT’nin gecesindeydim.
Cep telefonuma bir mesaj gelmiş.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

367 karşıtı yeni raportör
Gül’ün Köşk’e çıkışını engelleyen 367 kararını ‘yargıçlar oligarşisi’ olarak tanımlayan Dr. Ali Rıza Çoban, eleştirdiği Anayasa Mahkemesi’ne raportör oldu. Çoban, “Eleştiri yapmam atanmama engel olamaz. Bu duygusal değil, bilimsel bir iş” açıklamasını yaptı
Kamer Genç'e tekme-tokat!
Siyasetteki gerilim, Meclis’te linç sahnesine dönüştü. AKP’liler, “Benim muhatabım Tayyip” diyen Kamer Genç’e sinirlenerek üzerine yürüdü. Hırpalanan Genç’i CHP’liler kurtardı. İkinci saldırıda Genç tokatlandı
Ayak kokusunu bitiren kremi ilk TSK denedi
Terleme ve kötü kokular birçok kişinin kâbusu. Siba İlaç Kozmetik firması Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akbulut da hayatı boyunca mustarip olduğu, özellikle de askerlik yaparken çok çektiği ayak kokusunu gidermek için başladığı çalışmayı bitirdi, kötü kokuları gideren kremi üretmeyi başardı
Otomobil fiyatına deri çanta: 27 bin YTL
Dünyaca ünlü İtalyan moda markası Fendi, 2008 ilkbahar/yaz koleksiyonunu, iş ve cemiyet dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı defileyle tanıttı
Başbakan bulundu
Katar’dan döndükten sonra izini kaybettiren Başbakan Erdoğan’ın Abant köşkünde eşi ve aile yakınlarıyla tatil yaptığı anlaşıldı. Erdoğanlar’ın aşçısı da köşkte...
Rezalete mühür!
Adana’da 8 yaşındaki İbrahim ve dayısının 230 YTL için rehin alındığı sağlık merkezi jet soruşturma ile kapatıldı
Hangi gündem sizi cezbediyor?
Son siyasi kulis haberlerinde ‘AKP kapatılırsa yeni hükümeti kurma görevinin Dışişleri Bakanı Ali Babacan’a verileceği, yerel seçimlere kadar Babacan formülünün işletileceği çünkü Babacan’ın ‘iyi bir emanetçi vasfına sahip olduğu’ yazılıyor.
Güler Kömürcü yazdı...
Papa’nın kan kırmızı ayakkabıları
Papa 16. Benedict’in 2 kedisi var. Adları Chico ve Joseph. Birini Roma sokaklarında bulmuş. Papa’nın bir de köpeği var. Adı Igor. Fakat maalesef hayvanlarıyla birlikte değil...
Serdar Akinan yazdı...
Hani verdiğin sözler
Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve yönetimin yeni üyeleri göreve geldikleri günden beri, yani aşağı yukarı bir aya yakın bir zamandır, aynı iddialı açıklamayı ısrarla yaptılar:
Şansal Büyüka yazdı...

 

O çığlıklar tatili böldü
Adana'da tüpgaz yangınında önceki gün çeşitli yerleri yanan İbrahim (8) ve kuzenini, 230 YTL sevk parasını veremedikleri için acılar içinde bekleten Özel Hacettepe Tıp Merkezi, TV'de görüntüleri izleyenlerden büyük tepki gördü.
Yargıtay evde köpek beslemeyi 'veto etti'
İzmir'de, köpek besleyen aileye apartman sakinleri dava açtı. Mahkeme aileyi haklı buldu. Yargıtay ise "Kat malikleri istemezse, beslenemez" dedi.
Uşak'ta öldürülen bu kadını tanıyan var mı?
Uşak'ta 5 gün arayla öldürülen 2 kadından birinin kimliği saptandı. Ulubey'in Dutluca köyü yakınlarındaki derede 14 Nisan Pazartesi günü ayağına taş bağlanmış şekilde çobanlar tarafından bulunan cesedin Nurcan Yıldırım'a ait olduğu kaydedildi. ...
Brezilya artırdı, Türkiye sinyalini verdi
Küresel kriz ortamında enflasyonu yükselişe geçen Brezilya 3 yıl aradan sonra ilk kez faizlerini artırdı. Türkiye'de de Merkez Bankası "Artık olumsuz haberlere daha duyarlıyız. Gerektiğinde ölçülü faiz artışlarına gidebiliriz" dedi. ...
Türk Telekom'un 2007 yılı net kârı 3.1 milyar YTL oldu
Halka açılmaya hazırlanan Türk Telekom'un 2007 kârı % 6 artışla 3 milyar 158 milyon YTL'yi buldu. Şirketin 7.1 milyar YTL olan toplam satışları ise 7.5 milyar YTL'ye yükseldi..
Orman alanları turizme açılıyor
Tasarıyla turizme açılacak yüzde 1 oranındaki orman alanında, yapılaşma yüzde 30 olacak. Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarı TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'ndan geçti. ...

Bildiri polemiğindeki ipucu
AK Parti hakkındaki kapatma davasına Batı'dan yükselen tepkileri ve eleştirileri yargıya açıkça müdahale anlamına geldiği için onaylamıyoruz ama pek de yadırgamıyoruz.
Erdal Şafak yazdı...

Keşke Avrupa bir değil, bin bildiri hazırlasa
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı De Puig'in yaptığı açıklama tepkilere sebep oldu. De Puig özetle şöyle diyordu:

Emre Aköz yazdı...

Hizmet edenin hizmeti ölmeden evvel görülemez mi?
Çok partili demokrasiyi ölümüne bir iktidar savaşına dönüştürmek, gelişmemişliğin en belirgin göstergesidir.
Bu durumun bir yansıması da karşıtı olduğunuz lidere oy vermemekle yetinmemeniz ve ondan nefret etmenizdir.

Mehmet Barlas yazdı...


Rezalete kapatma
Sağlık Bakanlığı, jet bir kararla, yanmış çocuğun hastaneye sevkini geciktiren Adana'daki özel tıp merkezine kapatma cezası verdi. Sağlık Bakanı Akdağ, özel bir hastanenin acil durumlarda ambulans ücreti alamayacağını açıkladı.
Türkiye'den ABD'ye silah ambargosu
Irak'tan Türkiye'ye sokulan Glock marka suikast silahlarındaki artış üzerine devreye giren Ankara, Amerika'nın Irak'a hibe etmek için Avusturya'ya sipariş verdiği 100 bin silaha ambargo koydurdu.
Euro, doların yerini tutamaz
Milyarder işadamı George Soros, euronun, dolar yerine dünyanın temel rezerv para birimi olamayacağını söyledi.Soros, en son kitabının tanıtımı için geldiği Brüksel'de yaptığı açıklamada, “Euronun, doların yerini alabileceğini düşünmüyorum ve iki ana rezerv para birimi olan bir sistem istikrarlı bir sistem değildir” dedi
Türk balıkçı öldürüldü
Bulgaristan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün sabah saat 06.30'da bir Türk balıkçı teknesinin Bulgaristan karasuları içinde, Rezve Deresi açıklarında avlandığı ihbarını aldı. Olay yerine giden sınır polisi botunun tekneye yanaşmasından sonra Türk balıkçılar ile polis arasında tartışma çıktı.
Senfoni senfoni olalı böyle gece görmedi
'Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi' sözünü tersine çevirmek isteyen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası önceki akşam gittiği Bayburt'ta büyük bir coşkuyla karşılandı

301'de son perde ve ilk demokratik hamle
Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesiyle ilişkin değişlik teklifi bugün TBMM Genel Kurulu'na iniyor.
Kritik bir an…
Ali Bayramoğlu yazdı...

Altmış yılın trajedisi değişmeyen şarkılar
60 yıl önce, 14 Mayıs'ta yaşanan büyük bir trajedi, Kahire'de Marcel Khalife'nin udu ve şarkılarıyla anılırken, Avrupalı sivil toplum kuruluşları “Gazze'de ablukaya son” kampanyası başlatırken, İsrail altmış yıl sonra bile öldürmeye devam ediyordu.
İbrahim Karagül yazdı...
Uzaktan bakınca görünen 
Geçen hafta Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de kokladığım hava da farklı değildi, ama Türkiye üzerine yapılan tespitleri ABD'nin iki önemli kentinde yabancılardan dinlerken çok daha iyi anladığım bir gerçek var:
Fehmi Koru yazdı...

 

Atabeyler davası, Ergenekon
Ankara Eryaman'da, bombalar ve Başbakan'a suikast planlarıyla yakalanan Atabeyler Çetesi'nin dünkü duruşmasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Savcı, tahkikatın Ergenekon terör örgütüyle bağlantısını ortaya çıkaracak şekilde genişletilmesini istedi. Talebi haklı bulan mahkeme, İstanbul'dan konuyla ilgili belgeleri bekliyor.
230 YTL için hasta rehin alan tıp merkezi kapatıldı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan biri çocuk 2 kişinin tedavisini yapmayan tıp merkezinin kapatıldığını açıkladı.
PKK'ya karşı 6 ilde 'Kılıç' operasyonu
Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyine düzenlediği kara ve hava harekâtının ardından Güneydoğu kırsalında bu yılın en kapsamlı operasyonunu başlattı.
Genelkurmay Başkanlığı radyo kuruyor
Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele, askerlik, afet döneminde alınacak tedbirler gibi konularda halkın bilgilendirilmesi için radyo kuruyor.
Gümrüksüz ucuz pirinç geliyor, stok yapan yandı
Spekülatörlerin etkisi ile bir anda yükselen pirinç fiyatlarını düşürmek için Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) sıfır Gümrük Vergisi ile 100 bin ton pirinç ithal etme yetkisi verildi.
Erdoğan, Abant'ta dinleniyor
Katar'dan döndükten sonra gözlerden kaybolan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Abant'ta dinlendiği ortaya çıktı. Erdoğan, hafta sonuna kadar hem istirahat edecek hem de kurmaylarının hazırladığı 12 maddelik demokratikleşme paketi üzerinde çalışacak.
Şiştt! Akıllı olun Nokta'yı unutmayın
Emekli Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun terör örgütü Ergenekon soruşturmasıyla ilgili söyledikleri gerçekten ürpertici. Eski başsavcı, Ergenekon'un sonunun Şemdinli gibi olacağı kehanetinde bulunuyor.
Bülent Korucu yazdı...
"Eyvah! İktidar olduk..."
Sözün doğrusu, 1980'li yıllarda söylenmiş, ve Kanada'nın başbakanlarından birine ait. Partisinin seçimi kazandığını öğrendiğinde ağzından gayri ihtiyari şu söz çıkmış:
Mümtaz'er Türköne yazdı...
Özal'ın bıraktığı yerin gerisine düştük
8. Cumhurbaşkanı Özal'ı vefatının 15. yılında rahmetle anıyor ve arıyoruz. Hayatta iken onu anlamakta zorluk çeken siyasetçilerin şimdi ne kadar hayıflandığını biliyorum.
Hüseyin Gülerce yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 04:07:38
Güncelleme :18 Nisan 2008 Cuma 05:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?