31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Kral komşu geliyor
Suudi Arabistan, 7 kuleden oluşan Al Baid Kuleleri dışında Kabe’nin çevresindeki bütün binaları yıkma kararı aldı. Yapımı süren en yüksek kulenin en üst katına sarayını taşıyacak Kral Abdullah ile Belso yolsuzluğuna adı karışan ve Zemzem Tower’da devremülkü olan Çetin Cin komşu oluyor.
Hastanede ama iyi
Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, 15 Nisan Salı günü Kadıköy’deki Mühürdar Caddesi’ndeki evinde rahatsızlanarak, Marmara Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kripto: Tövbeyle kurtulabilir
Suudi Arabistan’da bir Mısır vatandaşının "Allah’a küfür etti" ihbarı üzerine idam cezasına çarptırılan Türk berber Sabri Boğday hakkındaki bu kararın bozulması için olumlu gelişmeler var.
Üniversitelilerin tersane ölümlerini protesto yürüyüşü
İşçi ölümleri ile son aylarda gündemden düşmeyen Tuzla tersanelerindeki iş kazalarını protesto etmek ve işçilerin çalışma koşulların düzeltilmesini isteyen üniversiteli öğrenciler, Kadıköy’den Tuzla’ya yürüdü.
Çifte cinayet esrarını koruyor
Çatalca İnceğiz Köyü’nde 7 gün önce kaybolan ve cesetleri önceki gün foseptikte bulunan 62 yaşındaki Necmi Işık ve 12 yaşındaki oğlu Aygah’ın öldürülmesindeki sır perdesi aralanamadı.
Boşandığı eşi doğmamış kızının katiliyle evlendi
Dokuz aylık hamile 20 yaşındaki Fatma Yılmaz, eski flörtü Kadir Kamış’ın cinayet sanığı olan kocası Cenk Pur’u cezaevinde ziyaret gitti. Çıkışta, kocasının sevgilisi Esma Berna Karpuz tarafından bıçaklandı ve bebeğini kaybetti.

Tersine mücahit Kamer Genç
GEÇENLERDE, "Kamer Genç dendiğinde ağzımda kekremsi bir tat oluşur... Bu adamı ciddiye alamıyorum" falan diye birkaç cümle karalamıştım...

Ahmet Hakan yazdı...

Cennetten cehennem yaratmak...
TARIM alanlarına mahalleler, fabrikalar, sanayi siteleri kurdular ve şimdi soruyorlar:
"Pirinç niye bulunmuyor?.."

Bekir Çoşkun yazdı..

Bu hafta geri döndüm
ÜSLUP şehveti, insanın bir anlık duygusu, şehvetinin tercümanı haline geldiği zaman, çeviri hataları kaçınılmaz oluyor.
Geçen hafta, bir günlüğüne kaçmak istedim.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Fuhuş adresi devlet dairesi
Zonguldak Özel İdare Müdürlüğü’nde görevli 38 yaşındaki devlet memuru N.D. ile kızı H.D. adına bir internet sitesinde açılan “Fuhuş daveti” duyurusu kenti karıştırdı. Anne-kıza ait cep telefonları numaralarının yanı sıra Özel İdare Müdürlüğü telefonunun da duyuruda yer alması devlet dairesinin santralını kilitledi.
Baba-oğul cinayeti ailede mi planlandı
İstanbul Çatalca’ya bağlı İnceğiz Köyü’ndeki çiftliklerinde 7 gün önce kaybolan ve önceki gün cesetleri bulunun Necmi Işık (62) ile 12 yaşındaki oğlu Agah cinayetlerindeki sır perdesi henüz aralanamadı.
Köy nerede inek yuttu!
Mersin’de inek yüzünden bütün köyden olan köylülerin Aziz Nesin’lik hikayesi 1996 yılında ‘Her vatandaşa 2 inek’ sözüyle başladı. Hollanda’dan getirilen ve günde 30 litre süt verecek inekleri taksitle almak isteyen köylü sıraya girdi.
13 yıl sonra dayakla gelen barış
CHP lideri Deniz Baykal’ın dün katıldığı cemevi temel atma törenine Kamer Genç damgasını vurdu. TBMM’de AKP’li vekillerin saldırısına uğrayan Tunceli bağımsız Milletvekili Kamer Genç, CHP’nin etkinliğine katılarak Baykal’ı gölgede bıraktı.
Fatih Hoca’dan kız babasına teselli
Perihan Savaş-İbrahim Tatlıses ikilisinin kızları Melek Zübeyde’yle, Köşebaşı Kebap’ın ortaklarından Ali Akkaş’ın oğlu Volkan Akkaş’ın önceki gece yapılan nikâhlarına Tatlıses’in gözyaşları damga vurdu
Kalbini gazeteciler getirdi
İZMİR’DE, nakil için 2 yıldır kalp bekleyen Fehmi Uysal’a (27), sevindirici haber Antalya’dan geldi. Akdeniz Hastanesi’nde yaşamını yitiren genç bir kızın kalbi, uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na getirildi
Türklüğe bişeycik olmaz
Sonunda o meşhur 301.madde, kavga gürültüyle de olsa değişti. Neyse ki kovuşturma yetkisinin Cumhurbaşkanı’na bağlanması önerisinden de vazgeçildi; aynı şekilde TCK 305 için Köşk’e yetki verilmesi de...
Mehveş Evin yazdı...
Bizimkiler eğleniyor
Alaturka Solist’te şaşırdığımız olay, jüri üyelerinin ‘Orman Katliamına Hayır’ pankartlarıydı. ‘Hükümet Kanalı’nda böylesi protestoyu beklemezdik. Demek ki, ‘2B Yasası’na karşı çıkmayı da görecekmişiz.
Burhan Ayeri yazdı...
Liderlerin çıtası her yıl yükseliyor
Haftada iki gün adam gibi uyuyoruz zaten... Ondan da fedakârlık edip Swissotel’in yolunu tuttuk... Efsane kalkmış İstanbul’a gelmiş. Gitmemek olmaz.
Ali Saydam yazdı...

 

Kalp yarışı
Antalya'da hırsızlık yaptığı evin üçüncü katından düşen Özgür Turan'ın beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışladı. Kalbin, doğuştan kalp büyümesi olan ve acil bekleme listesinde bulunan Aydınlı Fehmi Uysal'a nakli kararlaştırıldı.
Pippa yeşillerle sonsuzluğa gitti
Gebze'de öldürülen Pippa Bacca, binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törene Milano Konsolosu Nihal Çevik de katıldı. Gebze'de öldürülen İtalyan kadın sanatçı Pippa Bacca'nın cenazesi dün Milano'da binlerce kişinin katılımı ile yapıldı. ...
Lost'un yakışıklısı: Türkiye ufkumu açtı
Dünyanın en seksi 20 erkeği arasında gösterilen Josh Holloway, İstinye Park ve Bebek'te çekimleri tamamlanan reklam filminin ardından dün Les Ottoman otelde Algida Pazarlama Direktörü Şükrü Dinçer ile birlikte basının karşısına çıktı. ...
Polis maaşı yerinde saydı
Polis teşkilatı, kuruluşunun 163. yıldönümünü buruk kutladı. Vatandaşların can ve mal güvenliği ile huzuru sağlamak amacıyla 206 bin personeliyle görev yapan emniyet teşkilatı mensupları, zam beklentisini sürdürüyor. 
Memureye fuhuş ilanı soruşturması
Zonguldaklı kadın memura, bir internet sitesine kızıyla birlikte fuhuş ilanı verdiği iddiasıyla soruşturma açıldı. Zonguldak'ta İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan 38 yaşındaki N.D. internetteki bir arkadaşlık sitesine fuhuş amaçlı ilan verdiği iddiasıyla ...
Sefer iptal ettiren minare tıraşlandı
Tokat'ta, uçakların güvenli iniş yapamadığı gerekçesiyle havaalanına 250 metre mesafedeki Küçükbağlar Köyü'nün camisinin 32 metrelik minaresi 8 metre tıraşlandı.

Şener vak'ası
Başbakan eski Yardımcısı ve Sivas eski Milletvekili Abdüllatif Şener eski arkadaşlarının (AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeliğinin devam etmesine bakmayın; o kuruldakilerin pek çoğuyla artık selamısabahı yok
Erdal Şafak yazdı...

İnanmamızı beklemeyin!
Sanırım ilk yazan Taraf'tan Yasemin Çongar oldu. Onu Milliyet'ten Hasan Cemal, Taha Akyol, Güneri Cıvaoğlu, Zaman'dan Ekrem Dumanlı, Radikal'den İsmet Berkan, Star'dan Eser Karakaş takip etti.

Emre Aköz yazdı...

Bir düğün gecesinden akılda kalanlar...
Cuma akşamı Hilton'daki düğünde Seda Sayan'la sahnede diz dize oturan İbrahim Tatlıses'in kızını gelin verdiği için gözyaşlarını silerek söylediği uzun havayı dinlerken, Adalet Ağaoğlu'nun "Bir Düğün Gecesi" romanını hatırladım.

Mehmet Barlas yazdı...


Türkiye ekonomisi kriz kelimesini unutmuştur
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın 17. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yapıyor. Başbakan konuşmasında "parti kapatma davası üzerine milli iradeyi tartışmak demokrasiyi tartışmaktır" derken, 'CHP demokrasiyi ya da seçim sistemini bilmiyorlar' dedi.
Zoraki avukata tepki
İş dünyası, 250 bin YTL sermayeli işyerleri ile üye sayısı 100'ü aşan kooperatiflere en az 3 bin 600 YTL maaşlı bir avukat çalıştırma zorunluluğu getiren Avukatlık Yasası'na tepki gösterdi. ATO Başkanı Sinan Aygün, "Bu işsiz kalan avukatları kurtarma operasyonudur" derken, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, uygulamanın KOBİ'leri zorlayacağını söyledi
Boykot işe yaradı fiyatlar düşüyor
Piyasadan ucuza topladığı pirinci fahiş fiyattan satmak için stokçuluk yapan spekülatörlere karşı boykot çağrısı işe yaradı. Pirincin fiyatı 6 YTL'den 4 YTL'ye kadar düştü
Anadolujet'le 29 YTL'ye uçuş imkanı
Türk Hava Yolları'nın (THY) Anadolujet ile yapacağı ekonomik seferler 23 Nisan'da başlayacak. THY, Anadolujet projesiyle içhat uçuşlarını arttırmayı, şu anda 1 milyon 400 bin olan yolcu sayısını 2 milyona çıkarmayı planlıyor
Hamile bakan Afganistan'da
İspanya'nın ilk hamile kadın Savunma Bakanı Chacon, göreve başladıktan kısa bir süre sonra dün Afganistan'a ğitti.

Güzel soru: 'AKP ne zaman intibaha gelecek!'
Başlığa bakıp da sanmayın ki ben de "üçüncü yol"a girdim. Sanmayın ki, "AKP'nin kapatılması yanlış, ama..." diye düşünmeye başladım.
Kürşat Bumin yazdı...

Değer bunalımı
1961 Anayasası'nın Başlangıç bölümünün son cümlesinden anlıyoruz ki, bu Anayasa, hürriyete, adalete ve fazîlete âşık evlâd-ı vatanın uyanık bekçiliğine emanet edilmiş idi.
Hüseyin Hatemi yazdı...

Açıklamalar iyi, ama yeterli değil
Bir süreden beri isim verilmeden yazılan ama isimlerle konuşulan konuya muhataplarından açıklamalar geldi. Konu, seçim tarihinin erkene alınıp Cumhurbaşkanını halka seçtirecek bir anayasa değişikliğiyle sonuçlanan süreci başlatan 367 kararıyla ilgili.
Fehmi Koru yazdı...

 

Çocuklar, şişeleri barış mesajıyla doldurup denize attı
Uluslararası 23 Nisan Şenliği için dünyanın dört bir tarafından Türkiye'ye gelen çocuklar, Antalya'da anlamlı bir girişime imza attı.
Türk Ocakları kongresinde kalbine yenik düştü
Milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden, eski bakan Ayvaz Gökdemir, dün katıldığı Türk Ocakları Genel Kurul toplantısında kalp krizi geçirdi. İlk müdahalesi salonda yapılan Gökdemir, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
İşadamlarının kardeşlik köprüsü Diyarbakır'da ilk fabrikasını açtı
Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım için seferber olan TUSKON, sonuç almaya başladı. 'Kardeşlik köprüsü'nün meyvesi olan ilk fabrika dün Diyarbakır'da açıldı. İlk etapta 75 kişiyi istihdam eden tesis, üç yıl içinde 300 kişiye ekmek kapısı olacak.
Türk bankaları gözünü Ortadoğu'ya çevirdi
Piyasalardaki dalgalanmaya rağmen 2007'de kâr rekoru kıran Türk bankaları, rotayı Ortadoğu ülkelerine çevirdi. İş Bankası, Halkbank ve Ziraat'in de aralarında bulunduğu finans devlerinin ilk hedefi Irak ve Suriye.
Kombide 'ömür boyu garanti' dönemi
Isınma sistemleri sektörünün önemli firmalarından Vaillant, yeni bir projesini Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor. Şirketle 10 yıllık sözleşme imzalayan ve ayda 29 YTL ödeyen tüketicinin kombisi, bu süre sonunda firma tarafından yenilenecek.
'Maraş olayları tezgâh, yüzleşmek istiyorum'
Eski BBP Kahramanmaraş Milletvekili Ökkeş Şendiller, 105 kişinin öldüğü Maraş olaylarını en iyi bilen isimlerden biri. Ülkücüler, 1978'de yaşanan olaylar sebebiyle sürekli suçlandı.
Çare 28 Şubat'a yaslanmakta
Kapatma davası demeçler ve icraatlara istinat ettirilse de kapatma iradesi AKP'nin kuruluşundan öncesine dayanır. O iradeye göre AKP gibi bir parti hiçbir zaman olmamalıdır.
Hamdullah Öztürk yazdı...
Ama hangi Atatürk?
İçinde yaşadığı toplumun bugününe ve geleceğine ilişkin endişeler... Bu endişelerin sebepleri üzerine kolay tatmin olmayan merak ve ilgi...
Mümtaz'er Türköne yazdı...
Seçim mi geliyor?
Hayır, yerel seçimlerin erkene çekilmesini kastetmiyorum. Gelişmelere göre o da mümkün. Sonbaharda 'çift sandık' çok sürpriz olmaz.
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 03:48:14
Güncelleme :20 Nisan 2008 Pazar 04:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?