20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Dingil Rıza ve BOTAŞ macerası
BOTAŞ iddianamesinde, sanıkların telefon konuşmalarında önlem olarak birbirlerine taktıkları ’Dingil, F4 kardeş, ağa, patron, tombalak, gözlüklü ve Abdulcabbar’ gibi lakapları kullandıkları yer aldı.
Cennette hangi dil konuşulacak
Bugün Gazetesi yazarı Mehmet Paksu köşesinde ilginç bir yazıya imza attı: Cennette hangi dil konuşulacak? İşte Paksu'nun yazısı
’Piç’ deyip oğlunu öldürdü DNA testinde babası çıktı
Diyarbakır’da, imam nikahıyla birlikte yaşadığı Türkan Gezginci’den olan 3 yaşındaki oğlu Hasan Kaptan’ı "Bu piçi niye besliyorum ki" diyerek öldüren Ahmet Kaptan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
6 bin YTL emekli maaşı olur mu
Olur... Halen emekli olduklarında 4 bin YTL maaş alan milletvekilleri, emekliliklerinde bir parça rahat etmek için bu maaşlarına yüzde 50 zam yaptırıp, 6 bin YTL'ye çııkarmak için Mecliste kulis yapıyorlar
Reuters: Türk askeri peşmergeyle çatıştı
Reuters, Türk askerinin peşmergelerle çatıştığını iddia etti. TSK yalanladı. Kuzey Irak'taki Kürt yönetim yetkilileri, Türk askerlerinin Kürt peşmergelerle çatıştığını iddia etti
Önce yumruk attı, çantasıyla alnıma vurdu
Eski AKP Konya Milletvekili Halil Ürün’ün, eşi Esma Ürün’ü dövdüğü gerekçesiyle, 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Aklıma yine hediyeler geldi
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Tanzanya’ya resmi bir ziyaret yapacak.
Bu gezinin neden yapıldığına ilişkin kimsenin yeterli bir bilgisi yok. Tanzanya ile ne diplomatik bir ilişkimiz var ne de ulusal ekonomik bir çıkar söz konusu.
Mehmet Y. YILMAZ yazdı...

Fenerbahçe taraftarının psikolojisi
ÖNCEKİ akşam Fenerbahçe-Sevilla maçını 1907 tribününden seyrettim. Yanımdaki koltukta Fenerbahçe’nin genç futbolcularından Kemal Aslan oturuyordu.                                                                                           ERTUĞRUL ÖZKÖK yazdı...

Etik-metik...
ÇOK zamandır Başbakan’ın "Batı’dan ahlaksızlık aldık" demekle neyi kastettiğini düşünüyorum.
Bence Başbakan’a göre ahlaksızlıklar

BEKİR ÇOŞKUN yazdı...


Peşmerge ile sinir harbi
Sınır ötesinde yürütülen operasyonlarda, Türk Silahlı Kuvvetleri ile peşmergeler arasında çatışma çıktığı iddia edildi.
Tablo savaşı Ergenekon'da
İstanbul polisinin Ergenekon operasyonunda gözaltına aldığı tutuklu emekli tuğgeneral Veli Küçük’ün savcılıkta soruşturmasına ilişkin ilginç bir iddia ortaya atıldı
Sırplardan Kosova öfkesi
150 bini aşkın Sırp, Belgrad’da Kosova’nın bağımsızlığını protesto gösterisini intikam saldırısına çevirdi.
Lüks oto çetesine 'kartopu' darbesi
İstanbul polisi son yılların en büyük oto hırsızlığı çetesini çökertti. Operasyonda 52 kişi gözaltına alınırken, çetenin polis, maliye memurları ve trafik muamelecileri ile birlikte çalıştığı ortaya çıktı.
facebook’ta Pamuk savaşı başladı!
Fenomen arkadaşlık sitesi facebook’ta, Nobelli yazar Orhan Pamuk için ‘savaş’ başladı.
Şemdinli dosyaları bilgisayarında çıktı
ÜMRANİYE’de ele geçirilen el bombaları sonrası Ergenekon soruşturması kapsamında ise tutuklanan Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk’ün Şemdinli’de Umut Kitabevi’nin bombalanmasıyla ilgili her türlü resmi yazışmayı, telefon bilgilerini, istihbarat yazışmalarını kayıt altına aldığı öğrenildi.

Mütevazı bir öneri
Cinsel bilginin bu kadar düşüklüğüyle çocuk sayısının ters orantılı bir şekilde yüksek olması hatta kişi ne kadar cahilse o kadar fazla çocuğu olabilmesi, bir memleketteki mutsuzluk katsayısını hızla yükseltiyor 
 
Serdar Turgut yazdı..

Teoman şarkılarını yorumlamak öyle kolay değil galiba
Bir yolculuk esnasında Teoman için yapılmış ‘tribute’ albümünü dinliyorum ve samimi olarak söyleyeyim, çok kötü bir albüm bu.
Oray Eğin yazdı...

Gerçek öcü nerede?
Toplum mühendislerinin servisiyle öcü ve cici diye ikiye bölünmüş durumdayız. En korkuncu da kendini cici, kendi gibi düşünmeyeni ise öcü gibi görenlerin, diğer tarafı ‘etkisizleştirmek, itibarını sıfırlamak’ için ellerindeki gücü her türlü uygunsuz yola aracı etmeleri.
Güler Kömürcü yazdı...

 

Ötanazi istiyorum
Trafik kazasında yaralanıp bir elini kısmen oynatmak dışında boynundan aşağısı felç olan 25 yıllık öğretmen Tuğrul Cankurt, sosyal güvenlik kurumlarının yatağa bağlı yaşamı kolaylaştırıcı olanaklar sunmadığını belirtti ve şöyle dedi:
Türk oyuncuya ahlaksız teklif
Almanya'da oyunculuk yapan Filiz Heilmann, 50 bin Euro'ya başrol önerip sevişme sahnelerinde yardım teklif eden ünlü yönetmeni dava ediyor.
Polis ve vergi memuru bile hırsızlık çetesinde
İstanbul'da lüks oto çalan çeteden 5 polis ve bir vergi memuru çıktı. 52 kişi yakalandı, 105 araç ile 4 bin hazır ruhsata el kondu.
Verilen süre doldu kapatmalar kapıda
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, ölümlerin durmadığı Tuzla tersanelerindeki şirketleri uyardı: Kapatmaysa kapatma, işlemler başlayacak. Belki o zaman uyanırlar.
PKK'nın yeni üssü Sincar Dağı oldu
PKK'ya karşı kara operasyonunun kesinlikle olacağını söyleyen USAK Başkanı Laçiner, "PKK Kandil Dağı yerine Sincar Dağı'nda üslendi" dedi.
Yargıtay 'Tahrik yok' dedi, dava sil baştan
Eski eşi sekreter Birgül Özmen'le Yurtbank'ın eski sahibinin oğlu Hakan Balkaner'i öldüren Tuncay Baktimur, yeniden yargılanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı elbette imzalar!
Siz bu yazıyı okuduğunuzda belki de üniversitelerde türbanı serbestleştiren Anayasa değişiklikleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzasından çıkmış olacak..

Emre Aköz yazdı...

Fidel.. Küba'nın da sonu mu?..
"Cennetin yeryüzündeki promosyonu" diye yazmıştım, Küba dönüşü yıllar önce.. Nasıl ama nasıl keyifli, neşeli, mutlu günler geçirmiştik, Ünal (Özüak), Alp (Yalman) ve ben bu cennet ülkede...

Hıncal Uluc yazdı...

Sirenler çalarken
Sanki sözleşmişler gibi! TÜSİAD, TOBB, ATO, ASKON dün ekonomi, özellikle de işsizlik konusunda alarm zilleri çalmak için yarıştılar.
Erdal Şafak yazdı..


Başı açmak da siyasi simge
Prof. Ayfer Özçelik, 'giyinme' tercihinin temel bir hak olduğunu belirterek, 'Bu hakkı insanın elinden alıp, pozitivist firavunlar olmamalıyız' dedi.
Sırplar ateşle oynuyor
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 150 binden fazla kişi Kosova'nın bağımsızlık ilanını protesto etmek için toplandı. Göstericiler Türk, ABD, İngiliz ve Hırvat büyükelçiliklerine saldırdı.
Oto farelerine Kartopu darbesi
İstanbul başta olmak üzere 8 kentte lüks otomobilleri çalarak piyasaya süren organize suç örgütü çökertildi.
Faciayı elektrik sobası tetikledi
23 kişinin öldüğü Davutpaşa'daki patlamanın nasıl çıktığı belirlendi. İstanbul İtfaiyesi, raporunda patlamayı elektrik sobasından çıkan yangının tetiklediğini tespit etti.
Ve tersanelere yaptırım geliyor
Sekiz ay içinde 18 işçinin öldüğü Tuzla Tersaneleri'ne yaptırım geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, işyerlerine verilen sürenin dolduğunu,

Yargıtay Başkanı'na soruldu da ne oldu?
Biliyorum, “Böyle de soru olur mu?” itirazında bulunsam, başta kendi meslektaşlarım olmak üzere pek çok kişiden, “Elbette olur” cevabı gelecek.
Fehmi Koru yazdı...

Yeni koloniler, medya pazarı ve AB aydınları
Mezopotamya'nın bugünkü hazin durumunun ilk adımı olan Irak işgali sırasında, Ortadoğu'nun şekillenmesinin Balkanlar'dan başladığını, Irak'ın jeopolitiğinin
İbrahim Karagül yazdı...

Başörtüsüne ve demokratlığa dair…
Başörtüsü ile örtülü kadınlar arasındaki ilişki önemli, en azından bu konu üzerine beyan edilen siyasi fikirlerden daha önemli.
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Saatler artık bir ileri bir geri alınmayacak
Gün ışığından daha fazla istifade etmek amacı ile yapılan yaz saati uygulaması tüm yıla yayılıyor. Tasarrufu artırmayı hedefleyen Enerji Bakanlığı'nın çalışmasına göre gelecek yıldan itibaren saatler artık geri alınmayacak.
Yerli kamyonet seri üretime 2009'da başlanıyor
Eskişehir'de kurulu Hisarlar Fabrikası, 'Hiscar' adıyla lisansını aldıkları ve test sürüşünü tamamladıkları kamyonetin seri üretimine geçmek için gün sayıyor.
Irak sınırında kara harekâtı provası
Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın kara harekâtı seçeneğinin masada olduğunu açıklamasının ardından Kuzey Irak sınırına bugüne kadar görülmemiş bir yığınak yapıldı.
Rumlara tescilli baklava cevabı
Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin baklavayı sahiplenme çabalarıyla başlayan tartışmada son gülen Türk tarafı oldu.
Necla Arat'ın intihal yaptığı tescillendi
CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat'ın akademik kariyeri ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Arat'ın profesörlük tezinin çalıntı.
Gurbet, Cim Bom'a acı geldi
Galatasaray ilk maçta Ali Sami Yen'de elinden kaçırdığı Leverkusen karşısında Almanya'da hezimete uğradı. 90 dakika boyunca hiçbir varlık gösteremediği maçta Barnetta ile Kiessling'i durduramayan ve rakibine teslim olan Aslan, Avrupa sahnesine 5-1'lik ağır bir yenilgiyle veda etti
Küstüm oynamıyorum!
Muhafazakârlarla liberaller arasındaki ittifak çöktü mü? Bu ittifak pamuk ipliğine mi bağlıydı ki, fırtına bile değil ilk rüzgârda yerle bir oldu? Tam tersini söylemek de pekâlâ mümkün.
Bülent Korucu yazdı...
Darbeci Demirel
Demirel ile aramızda sessiz bir polemik sürüyor. 1969-72 yılına ait ABD Dışişleri Bakanlığı belgeleri arasında "1969 darbesi" (ben buna "darbe tehdidi" diyorum) hakkında bazı bilgiler yer almıştı.
Mümtazer Türköne yazdı...
İşimizin %90'ı kapalı kapılar ardında
Bir hafta sonra Ali Babacan, Dışişleri Bakanlığı koltuğunda 6 ayı doldurmuş olacak. Bu süre yoğun dış seyahatlerle geçti. Tam 32 ülkeye gitti. Martta 10 dış gezisi daha var. Bu tempoyu kaldırmak kolay değil.
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 05:15:39
Güncelleme :22 Şubat 2008 Cuma 07:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?