30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

The Guardian'dan Sivasspor'a övgü

İNGİLTERE'nin önde gelen gazetelerinden ‘The Guardian’, Türkiye Süper Ligi'nin lider kulübü Sivasspor'un, pazar günü oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmasında galip gelmesi durumunda Türkiye'nin geleneksel futbol hiyerarşisinin tehlikeye düşeceğini yazdı.
Kıbrıs’ta artık çözüm zamanı
Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Kıbrıs sorununa kapsamlı ve uzun soluklu bir çözüm bulunması zamanının geldiğini söyledi. Bilkent Üniversitesi’nde konferans veren Karamanlis, şöyle konuştu:
Mirasıyla 17 yıl içinde 9 bin öğrenci okuttu
1991 yılında geçirdiği trafik kazasında ölen işkadını Türkan Sedefoğlu, TEV’e bağışladığı ve bugünkü değeri 30 milyon YTL’ye yaklaşan servetiyle, 8 bin 721 öğrenciye burs sağladı
Sömestrde çocuklar için en iyi 10 adres
Yarıyıl tatili bu hafta sonu başlıyor. İki haftalık tatilde, özellikle anaokulu ve ilköğretim çağında çocukları olan anne babalar onları oyalamakta zorluk çekiyor.
Gelinden kaynanaya böbrek

Bahçelievler’de 40 yaşındaki Filiz Özbalçık, böbrek hastası olan ve 1.5 yıldır diyalize giren kayınvalidesi Şerife Özbalçık’a (68) bir böbreğini verecek.
Sarkozy, Sih türbanına dolandı
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin bugün başlayan Hindistan ziyareti, 2004 tarihli laiklik yasası nedeniyle sıkıntılı geçecek.

Me Ha Peh peh peh...
BEN hiç böyle "milliyetçi parti" görmedim; milletine Arap kültürünü öneriyor.

AKP’nin bunu yapmasını anlamak olasıdır; çünkü AKP birleştirici unsur olarak dini kullanır, milliyetçiliği reddeder.

Bekir Çoşkun yazdı...

Yaradan’ın verdiklerini çalkalama hususunda

DÜNYANIN en büyük spor giyim markalarından Nike, 2008 bahar koleksiyonu için dev bir kampanya başlatmış...
Kampanyanın sloganı şuymuş: "Yes to shaking what your mama gave you." Yani... "Annenin sana verdiklerini çalkalamaya evet."
Ahmet Hakan yazdı...

İşadamlarının hepsi hırsız mıdır
BİR gün Atina’da bir Yunan gazeteci dostuma şunu sormuştum."Yunan halkı, işadamları hakkında ne düşünür?"
Hiç düşünmeden şu cevabı vermişti:
"Hepsinin hırsız, üçkáğıtçı olduğunu düşünür."
Ertuğrul Özkök yazdı...


'Gül'e karikatürü sorarız'
Ünlü edebiyatçılar, Cumhurbaşkanı Gül ile öğle yemeği yiyecekleri sırada 'karikatür' krizini konuşacak
Dünya krize giderken biz türban tartışıyoruz

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Dünya bir krize doğru hızla ilerliyor. Dolayısıyla bütün enerjimizi ekonomiye yoğunlaştırmamız gerekirken, türban konusunu gündemin birinci maddesi haline getirdik" dedi
En kıymetli pasaporta sahip olacağız

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, AB ile müzakereleri sürdürmekte kararlı olduklarını belirterek, "AB istese de bitireceğiz, istemese de bitireceğiz" dedi.
Bilkentli araştırmacılar 85 milyon bilinmeyen içeren denklemi çözdü
Bilkent Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, 85 milyon bilinmeyen içeren dünyanın en büyük bilişimsel elektromanyetik problemini çözerek bir dünya rekoruna imza attılar.
Maldonado'dan dönüş yok!
Appiah yüzünden transferde eli kolu bağlanan Fenerbahçe'nin, anlaştığı orta saha oyuncusundan vazgeçmeyeceği öğrenildi
Zayıflayan obeze ödül
İngiltere'de obezite sorunuyla mücadele yöntemleri arayan hükümet, şişmanlara kilo vermeye çabalamaları karşılığında maddi yardımda bulunacak.

Yunan dost olur mu?

BİR Yunan başbakanının Ankara'yı ziyaret etmesi, Yunan kamuoyunda hassas bir konu... O yüzden Türk başbakanları hiç çekinmeden Atina'ya giderler ama Yunan başbakanları Ankara'ya gelmekte zorlanırlar.
Taha Akyol yazdı...

Teziç: Türban hükmü hile olur
Anayasa'nın laikliği düzenleyen 2. maddesi değiştirilmeden, üniversitelerdeki türban yasağını kaldırmak mümkün müdür?
Türban yasağının, laiklikle bağlantısını kuran iki önemli karar var: Biri Anayasa Mahkemesi'nin, diğeri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararı. İki mahkeme de üniversitelerde türban serbestliğinin laiklikle bağdaşmayacağı gerekçesine dayandılar.
Fikrat Bila yazdı...

Ergenekon Operasyonu'nda ipin ucunu çekin!
Ergenekon Operasyonu, dünkü yazımda da belirttiğim gibi, bu ülkede demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan hakları düzenini çok yakından ilgilendiriyor.
Hatta yaşamsal denebilir.
Hasan Cemal yazdı...

 

Türbanda uzlaşma
Anayasanın iki maddesi ile üniversitede türban serbest bırakılacak
AKP ve MHP'nin prensipte anlaştığı değişikliğe göre, kamuda hizmet alan-veren ayrımı konusunda da uzlaşıldı. Türban sadece üniversitede serbest olacak, kamuda çalışan kadınlar türban takamayacak.
7.1 milyar $'lık yolsuzluk
Fransa'nın ikinci bankası Societe Generale'de bir çalışanın paraları izinsiz işlettiği ortaya çıktı.

'Batı'nın ilmini değil ahlaksızlığını aldık'

Yurtdışına gidecek öğrencilere seslenen Erdoğan, bir çıkış yaparak "Biz maalesef Batı'nın ilmini, sanatını almadık, değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık" dedi..

Tuğba Özay, 5.5 ay sonra serbest kaldı


"Kumar oynatmak, tehdit, çek ve senet tahsilatı yapmak, darp ve silahla yaralama" suçlarına karıştıkları belirtilen suç örgütüne yönelik "Rulet Operasyonu" nun soruşturması tamamlandı.
Fener maçına özel marş
Sivas'ta Fenerbahçe maçı öncesi türkü tarzında yeni bir marş bestelendi. Sözü ve müziği Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şefi Uğur Kaya'ya ait marş henüz üç günlük:
Bu haberlere dikkat! Kavga ömrü uzatıyor..

ABD'deki Michigan Üniversitesi'nin 192 kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, ilişkilerinde kavga eden çiftler yüzde 26 daha uzun yaşıyor.

Devlet Bahçeli ve onun "Örtülü" AKP'si!..
"Sevgili Hıncal Uluç, 'AKP'nin hakkından CHP değil, MHP gelir' diyerek adres göstermişti.
Hıncal Abimiz bugünkü duruma ne diyor çok merak ediyorum" diyordu Fatih Altaylı, geçen hafta kendi sitesinde yazdığı bir MHP eleştirisinin sonunda..
Hıncal Uluç yazdı...

'Kendine demokrat' olma!
Geçen gün Ankara'da " Anayasal Vatandaşlık " konulu panelde konuşurken " sorunları olan gruplara " değindim: Kürtler, Aleviler, gayri Müslimler, üniversiteye gidemeyen türbanlılar ...

Emre Aköz yazdı...

Türkiye ve Batı
Borsaların dün biraz toparlanmasına aldanmayın; Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na katılan patronların, bankacıların, hatta siyasetçilerin yüzlerinden düşen bin parça. Çünkü felaket senaryoları havada uçuşuyor.

Erdal Şafak yazdı..


Özgürlükte uzlaştılar
AK Parti ile MHP üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılması için Anayasa'nın 10. ve 42. maddesinde değişiklik yapılması konusunda anlaşmaya vardı.
Türkiye - ABD nükleer işbirliği
Terör örgütü PKK'ya karşı istihbarat paylaşımı gibi kilit konularda işbirliği yapan Türkiye ve ABD yeni bir işbirliğine hazırlanıyor.
Global ekonomiye lider aranıyor
Dünya Ekonomik Forumu'na katılan iş dünyası liderlerine göre, ekonomik krizin yönetiminde en büyük tehdit lider olmaması.
Sürgün Türklerin öyküsü
Türklerin son birkaç yüzyılda Balkanlar, Kafkasya, Kırım ile Doğu Türkistan'dan Anadolu'ya göçünü ele alan 'Sürgün ve Ölüm' belgeseli izleyiciyle buluştu.

Keşiş'in 'kutsal' kalbini çaldılar
Arjantin'de, geçen yüzyılda ölmüş bir keşişin, çürümediği gerekçesiyle bir manastırda korunan kalbi çalındı
ASELSAN'ın başına Kozmik Paşa geldi
ASELSAN'ın başına, uzun yıllar istihbarat ve harekat başkanlıkları görevlerinde bulunan ve adı 'Kozmik Paşa'ya çıkan emekli Jandarma Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu getirildi

Bizim devlet hiç kıskanç değil
Millet olarak çok mu kuşkucu olduk, yoksa kuşku duymayı gerektiren bunca olay yaşadığımız için yeni olumlu gelişmelerin keyfini yeterince çıkaramıyor muyuz? İki ihtimalde de sonuç aynı kapıya çıkıyor

Fehmi Koru yazdı...

Ergenekon neredesin?
Ergenekon ismi ve buna ilişkin kimi belge ve dosyalar yıllardır elden ele dolaşır durur. Bunların kimi emniyet istihbaratı kaynaklıdır, kimi ise menşesiz...

Ali Bayramoğlu yazdı...

Mumcu Suikastı'ndan 'Ergenekon Çetesi'ne…
Ergenekon adlı "terör örgütü"ne düzenlenen büyük operasyon "provokasyonlar zinciri"ni deşifre etmiş oldu. Danıştay Saldırısı'ndan Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasına;

Tamer Korkmaz yazdı...

 

Türkiye terör çemberini kırıyor

Ergenekon terör örgütüne yönelik gözaltılar devam ederken yeni bir operasyon haberi Gaziantep'ten geldi. Eylem hazırlığındaki 4 El Kaide militanı, on iki saatlik çatışmanın ardından silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Başörtüsünde anlaşma tamam, 10. ve 42. maddeler değişiyor

AK Parti ve MHP, üniversitelerdeki başörtüsü yasağını kaldırmak için yol haritasını belirledi. Parti kurmaylarının dün Meclis'te yaptığı zirveden mutabakat çıktı.

Bilmeden, tetikçimin yüzüne gülümsemişim 
'Ergenekon' operasyonu sonrasında ortaya çıkan ilişkiler ve çetenin hedefleri, kamuoyunu dehşete düşürdü.

Tarihte görülmüş en büyük hapishane firarı
Eğer İsrail'in Gazze'de yaptığı gibi, 1,5 milyon insanı 25 mil uzunluğa, altı mil genişliğe sahip bir toprak parçasının içinde şişeleyip ışıkları da söndürürseniz şişe patlar
Karnenin gerçeği elde, sanalı nette olacak
Yeni düzenlemelerle 10 Eylül 2007 tarihinde başlayan 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün sona eriyor.

Bebeğini doğuran Yıldız annenin organları bağışlandı

Geçirdiği menenjit hastalığı sonucu kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan 27 haftalık hamile Yıldız Alçı, durumu ağırlaşınca dün ameliyata alındı. 

Türkiye'nin en büyük imtihanı

Son yılların en büyük operasyonu. Kamuoyunun yakından tanıdığı 36 isim gözaltında. Emniyetteki sorguları sürüyor. Yayın yasağı var, o yüzden ayrıntılı haberler aktarmak mümkün değil. Son çetenin adı; Ergenekon. 
MUSTAFA ÜNAL  yazdı..

Vatan tehlikedeyse çeteler ne yapsın?
Hukukun olmadığı yerde devlet yoktur. Hukuksuzluk pratiğiyle meşruiyetini kaybeden devlet 'çete'ye dönüşür. 'Devlet rutinin dışına çıkar' dediğinizde meşruiyetinden kopardığınız devleti çeteleştiriyorsunuzdur. 
İHSAN DAĞI yazdı...

Çetecilik
Bundan tam yüz yıl önce ilan edilen II. Meşrutiyet'in iki sembol isminden biri olan Resneli Niyazi (diğeri Enver Paşa) hatıralarında anlatıyor: Haziran ayında İngiltere Kralı ile Rus Çarı Reval'de buluşurlar. Osmanlı Devleti'ni de konu alan bazı kararlar alırlar. 
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 05:09:13
Güncelleme :25 Ocak 2008 Cuma 06:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?