19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Bu sözler şok etti
Türkiye bu sözleri tartışıyor…
Nuray Bezirgan televizyonda aynen şöyle dedi:
“Atatürkü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum.”
Ve sonra devam etti:
Ceza aldı Kanada'ya iltica etti
Nuray Canan Bezirgan, İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tibbi Dökümantasyon Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyken başörtülü sınava girmek isteyince 6 ay ceza aldı. Cezası ertelenince Kanada'ya iltica etti ve 7 yıl orada yaşadı
Hamdi Sedefçi 7 Temmuz’da hakim karşısında
EDİRNE’deki ‘Dede’ operasyonu kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi 7 Temmuz'da ilk kez hakim karşısına çıkacak. 8'i tutuklu toplam 23 sanık hakında 1 yıldan 51.5 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.
Protokol hatasını vali düzeltti
Sakarya Valisi Hüseyin Atak, okul yapımı için arazisini bağışlayan hayırsevere törende unutularak verilmeyen teşekkür plaketini 6 gün sonra evini ziyaret ederek verdi.
İsviçre'nin Türkler'i konuştu
İsviçre Milli Takımı'nda forma giyen Türk asıllı sporcu Eren Derdiyok, golden sonra içlerinden sevindiklerini söyledi.
Eren Derdiyok, maçın ardından yaptığı açıklamada, İsviçre golünün pasını verdiğini ve Hakan Yakın'ın da golü kaydettiğini hatırlattı.
Devlet memuru bir garip adam
Hakkında, Anadolu’da 15 yıl misyonerlik yapıp, başpapazken Müslümanlığı seçerek halkı kışkırttığı bu aradaysa Emekli Sandığı’na primleri yatan bir askeri istihbarat elemanı olduğu iddiaları olan İlker Çınar, Hürriyet’e konuştu.

İkili...
BENCE Başbakan’ın Hülya Avşar’lı konuşması, Hülya Avşar’sız konuşmalarından daha iyi.
Özellikle, "Romantik anlamda en hoşunuza giden şey nedir, gül vermek mi, güneşin batışı mı?" sorusuna Başbakan’ın verdiği yanıt:
"Güneşin batışı ile doğuşu bizim için çok önemlidir... Onun felsefesini okumak çok önemli..."
Bekir Çoşkun yazdı...

I love Humeyni!
"Humeyni’yi seviyorum.
Atatürk’ü sevmiyorum.
Maraş’ta Fransız askerleri Nene Hatun’un başörtüsüne uzandı. Sütçü İmam ilk ateşi açtı, böylelikle Kurtuluş Savaşı başladı. O dönemin sosyolojik yapısını incelerseniz, cephedeki insanlar hep Müslüman... Atatürk olmasaydı, İngilizler olsaydı, haklarım daha geniş olacaktı."
Yılmaz Özdil yazdı...

Tek ahlak, tek millet, tek camaat
NE diyor AKP kanadı?"Anayasa Mahkemesi yetkilerini aştı."
Başkaları ne diyor?
"Yüzde 47’lik iktidar da yetkilerini aştı."
AKP’ye bakarsanız, "Demokrasi yüzde 47’nin her istediğini yapabilmesinden ibaret" bir aritmetik rejimi.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

ABD'de konuşulan Türkiye
Bush yönetimi sayesinde Irak’ta Devlet Başkanı olan Talabani ABD’nin güçlü başkan adayı Obama’ya oğluyla mesaj gönderdi
Muhteşem TURKOLAR
Değiştirme sihirbazı Fatih Terim, elini yine şapkasına attı, Portekiz maçından 4 farklı ismi sahaya sürdü.
'Sarıklı tikiler' sahil yolunda 200 bastı
İSTANBUL trafiğinde dün objektiflere ilginç bir kare takıldı. Genellikle hız tutkunu gençlerin kullandığı üstü açık spor otomobilde sarıklı cüppeli üç kişiyi görenler büyük şaşkınlık yaşadı.
Çılgın âşık dehşet saçtı
Antalya’da aşkına karşılık bulamayan genç, sevdiği kadının evini basıp eşini öldürdü. İntihar girişiminde bulunan çılgın aşık, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı
Rejim, sizin sayenizde ayakta’
Ankara’yı karıştıran yemeğin tek konusunun “futbol” olmadığı ortaya çıktı. Konuklar, yemek sırasında, Sezer’e “Anayasa Mahkemesi’ne isabetli atamalar yapmışsınız. Rejim sizin sayenizde ayakta” dediler
Tepkiler çok küstah ve şımarık!’
CHP Lideri Deniz Baykal, türbana yönelik iptal kararının ardından AKP’lilerin yaptığı eleştirileri “çok küstah ve şımarık” sözleriyle değerlendirdi. MYK toplantısında konuşan Baykal, edinilen bilgilere göre şu yorumları yaptı:

Duyarlı koca örnek baba
Aslında pek hoşlanmam ama size bugün yine bir aile hikâyesi anlatmak istiyorum.
İstiyorum ki bizim ailedeki duyarlılıklar, incelikler herkese örnek olsun ve tüm aileler bizim gibi davranıp hayatı daha güzel, daha incelikli yapsınlar.
Serdar Turgut yazdı...

Ülkenin kurucusu kim ise yöneten de daima ‘O’ olur
Fatih Altaylı’nın ‘Teke Tek’ isimli TV programında dile getirilen dehşet verici sözlerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu konu öyle okunup geçiştirilecek kadar sıradan bir konu değil...
Güler Kömürcü yazdı...
Liberal yazarlar büyük fırsat tepti
Bundan bir süre önce Can Paker evinde çok tartışmalı bir yemek vermiş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlamıştı. Yemekte, Erdoğan’ın favori gazetecileri vardı. Asla muhalif diyemeyeceğimiz, hatta “yandaş basın” etiketini üzerlerinde taşıyan türde isimler.
Oray Eğin yazdı...

 

ÖSYM, hesaplamada değişiklik yapmak istiyor
Geçen yıla göre kontenjanlar 113 bin artınca, ÖSYM kontenjanların boş kalmaması için hesaplama yönteminde değişikliğe gitmeyi planlıyor. Kararı YÖK Genel Kurulu verecek. Sunuş Eski mezunlar şanslarını deneyecek Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (ÖSS) bu yıl 1 milyon 644 bin 073 kişi girecek. ...
Öldürttüm ama hiç üzülmedim
Eskişehir'de annesini sevgilisi ve arkadaşına öldürten işitme engelli kız, avukatına "İçime şeytan girdi" demiş. Eskişehir'de annesini öldürdüğü iddia edilen sağır ve dilsiz genç kız ile kendisine yardıma eden iki arkadaşının yargılanmasına başlandı.
'Banker Bilo' filmi gerçek oldu
Başrollerini Şener Şen ile İlyas Salman'ın paylaştığı 'Banker Bilo' filminde yaşananlar gerçek oldu. İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri dün bir ihbar üzerine gittikleri Büyükçekmece Gölü kenarında, 10'u kadın 17 Somalili kaçak göçmen buldu. ...
200 bin hadis 20 bine indirilecek...
Dünyanın ilgiyle izlediği hadis projesinin başındaki Prof. Görmez, "Peygamberimizin güzel sözlerini ilk kez halk anlayabilecek" dedi. Diyanet'in dünyaca merak edilen hadis kitabı projesinin başındaki isim olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. ...
Ankara'da su tartışması büyüyor
ODTÜ Rektörü Akbulut, "Kızılırmak suyunda limitin iki katı arsenik var", Gökçek ise "Suyumuz tertemiz" dedi. Ankara'nın şebeke suyu üzerindeki tartışmalar giderek büyüyor. ODTÜ Rektörü Akbulut, Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek'in ODTÜ'ye dayandırarak içme suyunda endişe edecek boyutta ...
Gül, Hırvatistan'da AB'ye sitem etti
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic'in davetlisi olarak Zagreb'e giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB'ye sitem etti. "Türkiye'nin önüne siyasi nitelikli engeller çıkartılıyor. Bu konuda ve Kıbrıs konusundaki görüşleriniz nedir?" sorusu üzerine Gül "Zaman zaman siyasi konular istismar ...

Bir bilgenin ardından
O, Kırgızlar'ın gelmiş geçmiş en büyük yazarıydı. Issık dağ gölü kadar derin ve engin, Manas destanı kadar gür, ulu, uçsuz-bucaksız...
Erdal Şafak yazdı...

İyi ki Sabah var
Doğan Grubu'nun, rekabet sebebiyle Sabah gazetesini karalamasını anlıyorum da, kendi içimizden birilerinin, Sabah'ı, "taraflı", neredeyse "satılmış" ilân etmesindeki ruh halinin yabancısıyım.

Nazlı Ilıcak yazdı...

Ne kendimizi tam tanıdık ne de Batı'yı tam anladık...
Rönesans İtalya'sının kentlerini gezen bir Türk ile bir Amerikalı arasındaki en büyük fark "tarih"e bakışlarında görülür.
Örneğin 11'inci yüzyılda yapılmış bir katedralin varlığı, bir Amerikalı için şaşılacak kadar uzak bir geçmişi ifade eder.

Mehmet Barlas yazdı...


Sezer'e kadro teşekkürü
Washington eski Büyükelçisi Faruk Loğoğlu'nun Sezer'in onuruna verdiği akşam yemeğinde Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü kararı konuşuldu. Konuklar, Sezer'e “Yüce Mahkeme üyelerini atarken çok isabetli seçim yapmışsınız. Rejim sayenizde ayakta' diyerek teşekkür etti.
Uzatın alnınızı çocuklar
Basel'de sağanak yağmur altında oynanan Avrupa Şampiyonası mücadelesi nefesleri kesti. Evsahibi İsviçre bizi Yakın'dan vurdu. Eren Derdiyok ortaladı, Hakan Yakın tamamladı
Kılıç ihlal için uyardı
Anayasa Mahkemesi tarafından hazırlanan Anayasa değişiklik taslağında 'yürütmenin durdurulmasına' ilişkin Anayasa'da düzenleme yapılması önerildi.
Papaz İlker Çınar uzman çavuş çıktı
Canlı yayında Müslüman olduğunu açıkladıktan sonra misyonerlere yönelik kışkırtıcı konferanslar vermeye başlayan eski Başpapaz İlker Çınar'ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda Uzman Çavuş rütbesiyle istihbaratçı olarak çalıştığı ortaya çıktı.
'Bir taneden bir şey çıkmaz' diyen kaybeder
Depresyon, kızgınlık, uykusuzluk, baş ağrısı, yorgunluk, iştah artışı. Bu semptomlar kişiyi yeniden sigaraya başlamaya sevk eder; çünkü nikotin seviyesi eski düzeye çıkınca semptomlar kaybolur. Ancak böyle sürmeyecek emin olun...
Laiklik sadece laiklikten ibaret değildir…
Toplumsal bir kesim kendi ayrıcalıklarını, kendi ideolojisini, diğerlerini dışlayarak, kamusal alanı tekeli altına alarak muhafaza etmeye çalışıyor.
Ali Bayramoğlu yazdı...

Demokrasi ile diktatörlük arasında
Ülkemizin en büyük gruplarından Koç Holding'in onursal başkanı Rahmi Koç çalışma hayatında 50 yılını doldurmuş. 50. yıl vesilesiyle Capitol dergisinde kendisiyle yapılmış bir mülâkat yayınlandı.
Fehmi Koru yazdı...

Varsayım ve gerçek
Gücü elinde tutanların Sevgi ehli olma yönünde hiçbir kaygısı, tasası yoksa, sadece "sloganlar" "iyi"den, "doğru"dan, "güzel"den, "ışık" ve "karanlık"tan söz ediliyorsa, yönetim gemisi lâfta "iyi"ye doğru yol almaz.
Hüseyin Hatemi yazdı...

 

Fırsatçılar 'ÖSS hapı' çıkarınca doktorlar öğrencileri uyardı: Yutmayın
Başkent siyasî tartışmalarla çalkalanırken, halkın gündeminde çocuklarının geleceği var. Pazar günü 913 bin öğrencinin katıldığı OKS'yle birlikte sınav maratonu başladı.
Felçli eşi, cenazesinin başında 4 gün bekledi
Toplumda giderek zayıflayan komşuluk ilişkilerine verilebilecek en acı örnek dün İstanbul Kadıköy'de yaşandı.
Atatürk'e sığınıp zulüm yapanları sevmiyorum
Gazeteci Fatih Altaylı'nın önceki gece yayınlanan 'Teke Tek' isimli programına konuk olan Nuray Canan Bezirgan, kullandığı kelimelerin yanlış yorumlandığını savundu.
Doğan, Alman ortağıyla mortgage kredisi verecek
Doğan Grubu ile Alman şirketleri arasındaki işbirliğine bir yeni halka daha eklendi. Deutsche Bank ile Doğan Grubu'nun ortaklığında kurulan, Türkiye'nin "ilk" konut finansmanı şirketi DD Mortgage (DDM), faaliyetlerine başladı.
Bayiler için tehlike değiliz bize bakarak işlerini geliştiriyorlar
Türkiye'de teknoloji perakendeciliği sektörü, ürünlerin satışını yapan 35 bin satış noktasından oluşuyor. 2006 yılında 7,5 milyar dolar, 2007 yılında ise 10 milyar dolara ulaşarak ciddi bir büyüme gösteren pazar, teknoloji ürünlerinin yanı sıra beyaz eşya perakendeciliğini de içinde bulunduruyor.
Kriz, yargı reformu için fırsat olabilir
Anayasa Mahkemesi'nin eğitim özgürlüğünü genişleten düzenlemeyi iptal etmesinin yankıları sürüyor. Karara tepki gösteren isimlerin başında gelen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, krizin fırsata dönüştürülmesini istedi.
Terzi kendi söküğünü dikmek zorunda
Kim haklı, kim haksız; bir bakıma bunun bile önemi kalmadı. Apaçık bir manzara var karşımızda: Yargı ile yasama arasında büyük bir kriz yaşanıyor ve bu durum kamu vicdanını sızlatıyor.
Ekrem Dumanlı yazdı...

İçeriden umut yok, bari Pasifik Zirvesi'ni kaçırmayın 
1996 yılında doktora için cebimde ABD'de, Washington'da iyi bir üniversiteden kabul, bir de YÖK bursum vardı.
İbrahim Öztürk yazdı...

Meclis sesini yükseltti; gerisi gelmeli
Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra siyasi parti sözcüleri sıcağı sıcağına konuştu, tepkilerini duygusal dozda dile getirdiler.
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 03:45:43
Güncelleme :12 Haziran 2008 Perşembe 05:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?