16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

301’i at Sevr’i getir
Başbakan Erdoğan’ın, "Komisyon kuralım, arşivleri açalım" çağrısına yanıt için toplanan Ermenistan Meclis’si, uzlaşma bir yana, yeni ’talep’ler geldi. Türkiye’ye soykırım için 14.5 milyar dolar ’soykırım’ faturasının çıkarıldığı toplantıda, 301’inci maddenin kaldırılması ve sınırların Sevr anlaşmasıyla yeniden belirlenmesi istendi

Metrobüs geldi 0-1’den 1307 minibüs kalkıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Topkapı-Avcılar arasındaki metrobüs hattında faaliyet gösteren 1307 minibüsün başka hatlara aktarılmasıyla ilgili çalışmanın tamamlandığını belirterek, 1 Ocak 2008’den itibaren O-1 Karayolu’ndaki minibüslerin kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı.

’Cihan’ı kaybettik...
BAŞBAKAN’ı üzerinden atan at Cihan öldü.
Çok değerli bir at idi.
Duyarlıydı, tepkiliydi.
Saygıdeğerdi.
Yaşamında hiçbir işe yaramamış, bir kez olsun bu dünya için bir şey yapmamış
Bekir Çoşkun yazdı...

221 esnerse Apo da çıkar
Türk Ceza Kanunu’nun 221. maddesinin esnetilmesi girişimini eleştiren Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu "Amaç suç işlemiş kişileri de topluma kazandırmak ise, bunun adı aftır ve bundan hiç ummadığımız kişiler yararlanabilir" dedi.
Türk TIR’larına mayın tuzağı: 1 ölü 
Türkiye’den Irak’taki ABD birlikleriyle bazı firmalara yaş sebze ve meyve götüren 60 araçtan oluşan Türk TIR konvoyu, dönüş sırasında Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani’nin denetimindeki Dohuk yakınlarında mayınlı tuzağa düştü.

Hayatımın en utanç verici anı
HAYATIMIN en utanç verici anlarından birini 1967 yılında Kuşadası’nda yaşadım.
Ben, Türkiye’nin ilk kuşak DJ’lerinden biriyim diyebilirim.
Ertuğrul Özkök yazdı

Fazıl Say’a destek olmakbizim görevimiz Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi’nde ülkeyi terk edeceğine yönelik sözleri yayınlandıktan sonra hükümetten sert tepkiler alan Piyanist Fazıl Say, dün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la bir araya geldi. Bakan Günay, "Fazıl Say, ülkemizin yetiştirdiği genç ve değerli bir sanatçıdır. Onunla övünüyoruz. Kendisiyle her zaman diyalog içinde olacağız" dedi.

Düşen uçağın karakutuları 9 gün hiç kayıt yapmamış
Isparta’da 30 Kasım’da düşen ve 57 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan uçak kazasında, World Focus Havayolları’nın teknik arızalara duyarsızlığı nedeniyle karakutuların arızalı olduğu ortaya çıktı. Almanya’da yapılan incelemede, karakutulardaki en son kayda uçağın

Asgari ücret
AÇLIK sınırı, 697 lira.
Yoksulluk sınırı, 2.271 lira.
Kim diyor bunu?
Türk İş.
Ne oldu asgari ücret?
435 lira.
Kim imza attı buna?
Türk İş
Yılmaz Özdil yazdı...

 

Koruma kurullarına çekidüzen verilsin
Şehir Planlamacıları Odası İkinci Başkanı Nurhan, yasanın koruma kurullarında belediyelerin iki üyeyle temsil edilmesine izin verdiğini, ancak baskı yapılarak bu sayının artırıldığını açıkladı
Sultanahmet'teki Four Seasons Oteli'nin, bitişiğindeki Osmanlı ve Roma...

Yangın minaresi!


Ümraniye'de iş merkeziyken Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı tarafından satın alınarak girişi camiye dönüştürülen bir binada, minare yapacak yer olmayınca yangın merdiveni ilginç bir tasarımla minareye dönüştürüldü

Karga ile güvercin
Kargayı arabamın kontak anahtarını çevirmek üzereyken gördüm. Sinagogun demir kapısının önünde, ıslak asfaltın üzerinde bir şeyler gagalıyordu. Başını yukarı kaldırıp gagasını kazma gibi aşağıya indirmeye başlarken pençesinin altında duran şeyin sırtüstü yatan bir güvercin olduğunu fark ettim.
Metin Munir yazdı...

'Pamuk'un Türkçesi kötü'
Oğuz Demiralp, Orhan Pamuk için, 'Türkçesi kötü. Nobel verenler eserlerini Türkçesinden okusalardı aynı değerlendirmeyi yaparlar mıydı, şüphem var' dedi
AB Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp, diplomat olmadan önce başlayan ve emekliliğinden sonra da süreceğini söylediği edebiyat serüvenini Anadolu Ajansı'na anlattı.
Müşerref zan altında
Butto'nun partisi, liderlerinin hükümetin açıkladığı gibi başını çarparak değil kurşunla öldüğünü açıkladı ve El Kaide suçlamasını da 'suçu örtbas etme çabası' olarak niteledi. Hillary Clinton bağımsız soruşturma istiyor
Pakistan'da geçen perşembe...

Yılın son inedanlığı
İncili Çavuş'a sordular: - Çavuş, bitmesine 1 gün kalan 2007'yi, özetlemeye kalksan nasıl özetlersin?
İncili Çavuş:
- Kimliğini belirleyen sayıların sonuncu rakamı olan "7" ile, dedi.
- Nasıl özetlersin yani "7" ile?
Çetin Altan yazdı...

Avrupa'da nükleer korku
Butto'nun öldürülmesi güvenlik konusunda dünya çapında alarm zillerinin çalınmasına neden oldu. 160 milyon nüfuslu nükleer güce sahip tek Müslüman ülke olan Pakistan'daki karışıklığın anarşiye dönüşmesi ve nükleer silahların ordu içindeki fanatik İslamcı grupların eline geçmesi ihtimali Batılı ülkeleri korkutuyor.
Yağma dışında hayat durdu
Benazir Butto'nun suikasta kurban gitmesinden sonra Pakistan'da patlak veren şiddet olaylarında 38 kişi öldürülürken, öfkeli kalabalıkların kontrolden çıkmak üzere olduğu ve Pervez Müşerref yönetiminin giderek sert önlemlere yöneldiği bildirildi.

Yeni bir yıl...
Yarın akşam yeni bir yıla daha giriyoruz sevgili okurlar...
Yaşadığımız her yıl önemlidir... Ama içinden geçtiğimiz 2007 yılı sanırız cumhuriyet tarihinin en önemli yılıydı... Bir dönemeç ve karar yılı... Bir yol ayrımı belki...

Melih Aşık yazdı...

 

El Kaide baskını
Aksaray'da, El Kaide bağlantılı grubu izleyen polis ve jandarma önceki gece il merkezi, Gülağaç ilçesi ve Gülpınar beldesinde operasyon düzenledi. Eşzamanlı olarak Ankara, İstanbul ve Adana'da da baskınlar yapıldı. İkisi Adana ve İstanbul'da olmak üzere 20 kişi gözaltında.

%10 KDV'yi markete, otele kaptırmayın

Hükümet, 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren bazı ürünlerde KDV oranlarını yüzde 18'den 8'e indirecek. Bu nedenle yeni yılda sade, meyveli ve kolalı gazozun fiyatı ile lokanta, kebapçı, ayakta yemek yenen veya pakette yemek satan yerler...

 Sarışın Rus... Esmer Türk
Mircalol Husanov ile bayramda Antalya'da konuştuk. Rusya'nın Antalya Başkonsolosu. Daha önce Ankara ve İstanbul'da da görev yapmış.
"13 yıl" Türkiye'de kalmış. Türkçe'si "mükemmel."
Yavuz Donat  yazdı...

Sezen Aksu'nun başarı formülü


Sezen Aksu'nun başarı sırrı, toplumsal dönemlerin duyarlılıklarını koklayıp, pazarlaması. Aksu, 1970'lerin çatışmalı döneminde Türkiye'ye hayallerini verdi. Okula gönderilmeyen kızlar gündemdeyken onlar için albüm yaptı.
* Sigarayı bırakmak için en ideal yöntem ne?
En önemli şey sigarayı bırakma isteğidir. Bırakma kararlılığını gösterecek hastalar bu eylemde daha başarılı oluyor. Bir kişinin sigara bağımlılığından kurtulmak için motivasyonu da çok önemli. Astım, akciğer kanseri veya gebelik hallerinde kişiler bir an önce sigarayı bırakabiliyor.

Bir çılgın adam..
"Pele'yi dinledim geçen gün.. 'Ben büyük futbolcu olduysam, arkadaşlarım sayesinde.. Etrafımda çok büyük oyuncular vardı' diyordu" diye girdi lafa Mudo.. "Beni Mudo yapan da dostlarımdır .. Sizlersiniz.."


Hıncal Uluç yazdı...

Yolumuzun ışığı Peygamberimizin kokusu buradadır

Başbakan Erdoğan dün eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 9 ayda restore edilen Topkapı Sarayı Has Odaların (Mukaddes Emanetler Dairesi) açılışını yaptı. Açılışta konuşan Erdoğan, insanlığın maddeyi mananın önüne alarak hayatın amacını unuttuğunu söyledi.

 

İmam: Kadın çalışmasın nefsine hâkim olamaz

İstanbul Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi İmamı Hasan Hakyemez, cuma namazı öncesi verdiği vaazında, "Karılarınızı çalıştırmayın. Kadın nefsine hâkim olamaz" deyince cemaat tarafından Büyükçekmece Müftülüğü'ne şikâyet edildi.

Bir yıl önce
Geçen yıl bugün Saddam Hüseyin idam edilmişti. Şafak vakti. Kurban Bayramı'nın başlamasına birkaç saat kala. Hatırladınız mı?Irak'ın devrik liderinin yargılanması da, ölüm cezasına çarptırılması da, infazı da, hem tarih, hem de uluslararası hukuk için bir kara sayfa oldu.
Erdal Şafak yazdı..

Yatan hastanın ilaç ve malzemesi hastaneden
Yeni yıldan itibaren hastanede yatan hastalar için ilaç ve kullanılan malzemeler hastaneler tarafından karşılanacak. Temin edilemeyen ilaçlar ise başhekim onayı ile eczanelerden alınabilecek.Resmi sağlık kurumlarında yatarak tedavi olan hastalara 1 Ocak'tan itibaren ilaç ve malzeme temin ediliyor.
Kiler de Migros ihalesinde yok
Migros'un satışı için geri sayım sürerken, adı alıcılar arasında geçen ve bilgi odası sürecine katılan Kiler Grubu satıştan vazgeçti böylece Migros alıcıları arasında yerli herhangi bir firma kalmadı. 
Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler,Migros'un satışı ile ilgili

 Pakistan bize benzemez


'Olağan şüpheliler' bir kez daha öne sürüldü ve Butto suikastı da kısa sürede bir zanlıya kavuşturuldu. Pakistan yönetimi önce ülkedeki 'dinci muhalefeti' suçladı; ardından, el-Kaide örgütü bir internet sitesinde eylemi üstlendi.
Fehmi Koru yazdı...

Butto suikasti Müşerref'i de vurdu
Burhan Kayatürk, Batı medyasının suikastten İslamcıları sorumlu tuttuğunu belirterek, “Bu doğru bir tahlil değil. Evet Pakistan bir İslam devletidir ama Müşerref ve ailesi Butto ailesinden daha Müslüman değildir” diyor. Kayatürk'e göre suikast Müşerref'i de vurdu.
Sanatçı ayırmaz birleştirir
Dünün dahi çocuğu bugünün ünlü piyanisti Tuluyhan Uğurlu, İstanbul'a olan hayranlığı,Türkiye'ye olan bağlılığı ve sevgisiyle “Batılı Piyanist” algısını bozarak “Türk piyanist” olmanın haklı gururuyla tüm dünyayı kucaklıyor...

 Nükleer'e reddiye
Güneş bize her an dünyada kullandığımız enerjinin 4000 mislini gönderiyor.” Bu güzel tespiti nükleer enerjiye karşı çıkan önemli bir sivil toplum kuruluşunun yöneticilerinden birisi yapıyor. 
Demek ki bütün mesele “nükleer” Kürşat Bumin yazdı...

Acil servislere gelen hastalar 'doluyuz' cevabını almayacak
Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla birlikte hastalar artık hastanelerin acil servislerinden, dolu olduğu gerekçesiyle geri çevrilmeyecek. Buna göre, hastaneler acil servis bilgilerini elektronik ortama girecek. Ambulanslar, hangi hastanenin acil servisinde boş yer varsa, hastayı oraya götürecek.
Metrobüsün fendi minibüsü yendi
Artık metrobüslerin olduğu Topkapı-Avcılar arasında çalışan minibüsler yeni yılın ilk gününden itibaren bir ay içinde kademeli olarak kaldırılacak.
Metrobüs sistemi devreye girdikten sonra E-5'teki duraklarda yolcu bekleme nedeniyle uzun kuyruklar oluşturan minibüsler, başka hatlara kaydırılıyor.

Bakû düşünceleri
Üçüncü kez Bakû'dayım. 2003 ve 2005'deki gelişlerime göre bu sevimli şehri daha fazla gelişmiş ve gelişmekte gördüm. Bakû ile Bağdad şehir isimleri arasında yanılmıyorsam bir ilişki var:

Hüseyin Hatemi yazdı...


El Kaide reddetti, Butto suikastının faili meçhul


Müşerref’i protestolar sürüyor
Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto'ya düzenlenen suikastın üzerindeki sır perdesi aralanmıyor.
Bilgisayarda Türkler oynuyor parayı G.Koreliler kazanıyor


Dünyanın en büyük bilgisayar oyunları firması Türkiye'de ofis açıyor. G.Koreli şirketin İletişim Direktörü Jeannie Hong, "5 milyon kullanıcısı ile Türkiye, en büyük pazarımız." derken, 13 yaşından küçükleri uyarıyor: "Şiddet içeren oyunlardan uzak durun."

2007: Nehrin daraldığı yer

Zamanı bir nehre benzetmek, antik çağlardan kalma bir metafordur. Herakleitos'un 25 asrı aşan "panta rei" (her şey akar) sözü, "bir nehirde iki kere yıkanılmaz" cümlesiyle birlikte gidenin bir daha geri gelmediğini, zamanın değişmesiyle her şeyin değiştiğini anlatır. 
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı..

Televizyon üreticileri: İflas söz konusu değil sadece Uzakdoğu ile rekabette zorlanıyoruz


Türkiye, son 15 yılda elektronikte yaptığı atılımla Avrupa'nın televizyon üretim merkezi haline geldi. Ancak, sektörde uygulanan yanlış politikalar ve yetersiz yatırım yüzünden, Avrupa pazarında Türk televizyon üreticilerinin pazar payı yüzde 65'lerden yüzde 30'lara kadar geriledi.
Her öğün vazgeçemediğimiz ekmekler ne kadar hijyenik?


Eğitimsizlik ve aşırı kazanma hırsı, soframıza giren ekmeği de vuruyor. Sürekli ekmeğin fiyatını tartışıyoruz; ancak üretiminden satışına kadar geçen süreçteki hijyenik boyutu hep göz ardı ediyoruz.

Yeni yıl dedikleri...

Yarın yılın son günü, sonrası yepyeni bir yıl. 2007 yılı hatasıyla sevabıyla geride kalacak, umutlar 2008'e taşınacak. Yeni yıla girmek sizi heyecanlandırıyor mu bilmiyorum, yılbaşı gecesine özel anlam yüklemiyorum ben, içim kıpır kıpır değil.

MUSTAFA ÜNAL yazdı..

Ankara ödenek ekranını kapatınca 300 milyon yeni lira kasada kaldı


Bütçe açığını azaltmak ve gereksiz mal alımının önüne geçmek isteyen Maliye, yeni bir tasarruf uygulaması başlattı.
Polat'tan yıldırım gibi 'tesadüf' vurgusu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, geçtiğimiz sene İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) katıldığı '2007'ye Doğru Fenerbahçe' panelinde Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı 'tesadüfle' kazandığını söylemesi büyük tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Fevziye Hanım / Anne Ölümleri

Sevgili kardeşim Abdullah Kılıç, Ekrem Dumanlı'nın annesinin ölüm haberini verdiğinde, şimdi Ekrem Bey ne kadar üzgündür diye düşünmüştüm. O akşam aramak istemedim. 

SELİM İLERİ
yazdı..


 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 05:39:30
Güncelleme :30 Aralık 2007 Pazar 08:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?