29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

AKP en büyük demokratikleşme paketi için muhalefetle görüşecek
AKP MKYK’sı Başbakan’ın başkanlığında 7 saatlik kritik bir toplantı yaptı.
Toplantı henüz başlamışken Hurriyet.com.tr, çok geniş bir demokratikleşme paketinin gündeme getirileceğini duyurdu.
Mutabakat aranacak
Anayasa Mahkemesi’nde açılan kapatma davasının görüşüldüğü AKPMKYK’sından sağduyulu kararlar çıktı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın açıklamasında şu noktalar ön plana çıktı:
Rektörler uyardı: Üniversiteleri siyasete itmeyin
Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci kavgası üniversite camiasında da geniş yankı uyandırdı. ’Acilen önlem alınsın’ uyarısında bulunan eğitim camiasından gelen tepkiler şöyle:
Yargıtay’da Gülen kararına itiraz
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Terörle Mücadele Kanunu’ndan (TMK) yargılanan Fethullah Gülen’e verilen beraat kararını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararına itiraz etti.
3 damar tıkalı
Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde tedavisi süren İlhan Selçuk’un geçen pazar günü yapılan anjiyo sonucu 3 damarının tıkalı olduğu belirlendi.
Ölüm masalı
Diyarbakır’da 20 yıl önce başlayan kan davası, Tarsus’ta katliama dönüştü. Geçen yıl öldürülen 26 yaşındaki Ömer İnce’nin akrabaları, dün kahvehane basarak, hasımlarından dördünü bahçede otururken, birini de sokakta öldürdü.

Baktım, yine o...
BEN o siyah giysili, eli tabancalı, eşkıya bakışlı, daha çok bir yarasaya benzeyen adamı dünkü gazetelerde görünce tanıdım.
1973 yılında, Kızılay’daydı.

Bekir Çoşkun yazdı...

Bir protesto gösterisi izledim, üzüldüm
PAZAR akşamı geç saatlerde televizyon haberlerinde Pakistan’da yapılan bir gösteriyi izledim.

Mehmet Y. Yılmaz yazdı..

Bunların niyeti kötü
İKİ ihtimal var.Bir; Türkiye sadece kendisinin değil Batı’nın kimyasını da bozmaya başladı.
Bu teşhisim doğru değilse, geriye şu ihtimal kalıyor:

Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Baba beni SSK'lı yap
Yeni yasa yürürlüğe girmeden çocuklarını sigortalı yaptırmak isteyen anne-babalardan AKŞAM yazarı Ali Tezel'e mektup ve e-posta yağıyor. İşi abartıp 5 aylık bebeği 'amele' yapanlar var
İşte o tahrikçi
Akdeniz Üniversitesi’nde çıkan olaylarda silah çeken Ömer Ulusoy’un sabıka kaydında yok yok. Çember sakallı Ulusoy, uyuşturucu gasp, tehdit, sarkıntılık, silah bulundurmaktan sabıkalı ve saldırı köpekleri yetiştiriyor. Ömer Ulusoy bir kez de intihara teşebbüs etmiş
Gelinlikli İtalyan otostopçu kayboldu
İTALYAN performans sanatçısı Giuseppina Pasqualino di Marineo Türkiye’de gelinliklerle otobanda modern sanat için otostop yaparken, 31 Mart’ta Türkiye’de kayboldu. Çağdaş İtalyan sanatçısı Bacca’nın bulunması için İtalya’nın Türkiye ve Suriye’deki diplomatik temsilcilikleri alarma geçirildi
Şimdi 1045’i tuşlayıp faturaları hafifletmek çok moda!
İndirimin kod numarası 1045’i tuşlayanlar ev ve iş telefonundan şehirlerarası, milletlerarası ve cep telefonlarını çok ucuza arıyor. Üstelik 1045’i tuşlayanlar ne kadar konuşursa, o kadar ödüyor
Yaşının 3 katı sabıkası var
İZMİR'de henüz 9 yaşında olmasına rağmen, emniyette 30 ayrı suç kaydı olan D.G., bir kez daha hırsızlıktan yakalandı. Nüfus kağıdında 1998 doğumlu olarak görülen küçük kız, bu kez de bir düğünde yankesicilik yaptığı için gözaltına alındı
AKP’ye herkesten fazla katkım var
AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın açtığı kapatma davasına karşı, yol haritasını belirlemek üzere dün toplandı. Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında toplanan MKYK’ya halen üye olan eski Bakan Abdüllatif Şener de katıldı.
29 adımda 2012 yılında Türkiye
1-Pak-parti için kapatma davası açıldı. Fahri Başkan Erdoğan ‘Bu adaletsizliktir’ dedi.
Serdar Turgut yazdı...
Kader çarkı...
Bir deli bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış derler, delinin kuyuya attığı ve akıllıların çıkaramadığı taşı abdal ruhla çıkaralım. Gündemden tamamen alakasız (!) bir-şey- ‘Svastika’yı tanıtmak istiyorum
Güler Kömürcü yazdı...
Galatasaray’daki gizli planın perde arkası
Sahne 1
Defalarca takımın başından gideceği söylenen ama her seferinde dönen, döner dönmez de “Yeni teknik direktörü ben seçeceğim” diyen Karl Heinz Feldkamp apar topar Galatasaray’dan ayrıldı. Onu getiren yönetici olan Adnan Polat’ın Başkan seçilmesinin hemen akabinde.
Oray Eğin yazdı...

 

İşlemediği suç kalmadı, en son üniversitede görüldü...
Üniversitede ateş açan Ömer Ulusoy sabıkalı çıktı: Sarkıntılık, bıçaklı kavga, 5 kez gözaltı ve intihar girişimi. Ulusoy'un MHP'nin toplantılarına katıldığı da belirtiliyor..
Kan davası 5 can aldı
Diyarbakır'dan Tarsus'a gelen dört kişi, kan davalı oldukları aileyi kurşun yağmuruna tuttu. Dört kardeş oturdukları kahvehanenin önünde, kaçmaya çalışan beşinci kardeş ise sokak ortasında öldürüldü .
'Şarkımı izinsiz kullandı' davası
Sezen Aksu, 'Şarkı Söylemek Lazım' adlı yarışmada bir şarkısının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Fatih Aksoy'a dava açtı. Ünlü sanatçı Sezen Aksu, "Şarkı Söylemek Lazım" adlı yarışmayla ikinci problemini yaşıyor.
Çocuk odasında eroin paketleyip satmışlar
Narkotik polisinin 10 gündür sürdürdüğü operasyonlarda 324 kilo uyuşturucu madde ele geçti, 92 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinden birinin, eroini çocuklarının yatak odasında presleyip sattığı ortaya çıktı. 
Deli'yi internette 1.3 milyon izledi
Eurovısıon Şarkı Yarışması öncesinde, internette en çok izlenen şarkı klipleri arasında, Türkiye adına yarışan Mor ve Ötesi'nin "Deli" şarkısı ikinci sırada yer aldı.
Kürt sorunu Çankaya'da
Diyarbakır'daki 15 sivil örgütün başkanı 14 yıl aradan sonra ilk kez geniş bir katılımla Köşk'e çıkacak. Sivil örgütler, Gül'den "Kürt sorunu" çözümü için inisiyatif almasını isteyecek.

Ya İstanbul kazansaydı?
Pekin Olimpiyatları'nın meşalesi Batı basınının manşetlerine oturdu. 28 kenti kapsayan dünya turunun Avrupa'daki son iki durağı Londra ve Paris'te çıkan olaylar nedeniyle.

Erdal Şafak yazdı...

Biz bu filmi görmüştük
Farklı gruplardan genç arkadaşlara aynı şeyi söylüyorum: "Siyasetle ilgilenin ama birbirinizi düşman görmeyin. Tartışın, fikirlerinizi savunun ama kavga etmeyin, şiddetten uzak durun."
Emre Aköz yazdı...

Varmak istediğiniz hedefi bilmeden yol seçmeniz anlamsızdır...
Böyle durumlarda hep "Alis Harikalar Diyarında" kitabında yer alan ve Alis'le "Cheshire kedisi" arasında geçen diyalogu hatırlarım.

Mehmet Barlas yazdı...


80 güvenlikçi sakallı provokatörü görmedi!
Akdeniz Üniversitesi'nde silahların ateşlendiği kavgadan 3 gün önce gerginliğin tırmandığını bilen Rektör Akaydın'ın önlem almadığı ortaya çıktı. Olay günü güvenlik görevlilerinin adeta buhar olması kuşkulara neden oldu.
Dünyanın en zekileri arasında iki Antepli
Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri Ece Çakıcı ve Barış Ersoy, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 35 ülkeden yüz binlerce öğrenci arasında seçerek 45 kişiye verdiği bursu almaya hak kazandı.
301'e Köşk izni
TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesi ile ilgili teklif, AK Parti tarafından TBMM'ye sunuldu. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bir çok aydın ve gazetecinin yargılandığı ve hüküm giydiği TCK'nın 301. maddesinin yeni halinde dava açma izninin Cumhurbaşkanı tarafından verileceğini söyledi
Devletin hasta yükü hafifliyor
Sağlık Bakanlığı yeni uygulamayla devlet hastanelerinde muayene olan hasta sayısını özel hastanelere kaydırarak devlette çalışan doktorun sırtındaki yükü hafifletiyor
Meşale düştüğü yeri yaktı
Pekin Olimpiyatları için yakılan meşale gittiği her yerde sıcak olayların yaşanmasına neden oluyor. Önceki gün Londra, dün de Paris dev protestolara sahne oldu.
Son karara doğru...
Ak Parti'yi kapatma davası yurt içinde olduğundan daha fazla yurt dışında hayretle izleniyor. Hemen her on yılda bir sisteme müdahale edilen, partilerin kaçak içki satan barlar kadar kolay kapatılabildiği bir ülkede yaşadığımız için bizlerin hayret duyguları törpülü
Fehmi Koru yazdı...

'Yoldaşlık' Kıbrıs'ta umut olamaz mı?
Radikal'den İsmet Berkan'ın "Ergenekon'un yakın tarihi" başlıklı yazı dizisi henüz bitmedi. "Dizi"nin devamı gazetenin bugünkü sayısında yayımlanmış olmalı.
Kürşat Bumin yazdı...

Sert olur yumuşak atın çiftesi
Kapatmayla ilgili gelişmeleri en serinkanlı karşılayanlar Ak Partililer... Başbakan Tayyip Erdoğan'ı görüyoruz; aylar önceden planlanmış parti toplantılarına katılıyor ve ağzından aşırı tek bir sözcük çıkmıyor.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Senegallilerin gönlünü doktorlar fethetti
Samsun'da görev yapan 26 kişilik sağlık ekibi, 'Kara Kıta'nın fakir ülkesi Senegal'de sağlık taraması yaptı. 13 branştan hekimin görev yaptığı sağlık taramasında hastalara gerekli olan ilaçlar da verildi
Çocuklar polis sevgisini okul öncesinde öğrenecek
Toplumda suçu önlemeye yönelik çalışmalarına hız veren İstanbul Emniyeti, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 'Polis Amca Anaokulu' ile çocuklara daha küçük yaşlardan polis sevgisi aşılayacak.
MÜYAP'ın 'Müzik Oscarları' belli oldu
"MÜYAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri 2008''i kazananlar belirlendi.MÜYAP'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin "Müzik Oscarları'' olarak adlandırılan "MÜYAP-Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri''nin, uluslararası kriterlere uygun şekilde, Türkiye'de albümlerin baskı rakamları esas alınarak belirlendiği belirtildi.
Sivil toplum kuruluşları da 'andıç'lanmış
Türkiye'nin içinde bulunduğu tartışma ortamı sükunete ermeden yeni bir andıç vakası ortaya çıktı. Taraf gazetesinin haberine göre, 2006 Mart'ında Genelkurmay 2. Başkanlığına sunulan 'ABD ve AB'nin yönlendirdiği sivil toplum örgütleri' başlıklı fişleme raporunda Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı ve Kemal Derviş'in de adı geçiyor
Bazı sektörlerde çocuklar sigortalı çalıştırılabilir
Çalışma hayatında köklü değişiklikler getiren Sosyal Güvenlik Reformu'nun görüşmeleri Meclis'te devam ediyor. İki hafta önce görüşülmeye başlanan tasarı, 'temel yasa' olarak bölümler halinde ele alınıyor.
CHP, TÜSİAD'a savaş açtı
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Yalçındağ'ın "Türkiye'de ciddi muhalefet boşluğu var." çıkışı CHP'yi kızdırdı. Yalçındağ'a sert karşılık veren CHP kurmayları, patronlar kulübünü adeta topa tuttu

Oklahoma'dan görülen acı bir gerçek
Binlerce kilometre uzaktayız, Oklahoma City'deyiz; yani dünya tarihinin en unutulmaz terör saldırılarının birinin yapıldığı yerdeyiz. Ev sahipliğini Oklahoma City Üniversitesi'nin yaptığı konferans için kapalı spor salonunun büyük bir kısmı ayrılmış.
Ekrem Dumanlı yazdı...

Bugün andıç, yarın yargı: TCK 305
Kapatma davasıyla karşı karşıya bırakılan AK Parti ne yapacağına bu hafta karar verecek gibi. AK Parti'nin elindeki seçeneklerden birinin 'radikal reformcu' bir pozisyon almak olduğu sıkça konuşuldu. Bence de yapılması gereken bu; kuzu kuzu kapatılmayı beklemek yerine demokrasi ve AB pozisyonunu güçlendirecek hamleler yapmak.
İhsan Dağı yazdı...
Komplo teorisi
Roma senatosunda konuşanlar, uzun yıllar "Kartaca yıkılsın" diye söze başladılar. Bir hitap kalıbı gibi. Kartaca, bugünkü Tunus'un denize bir yarımada şeklinde uzanan ucunda bir koloni kuran Fenikelilerin merkeziydi.
Mümtazer Türköne yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 05:48:54
Güncelleme :8 Nisan 2008 Salı 06:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?