20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Uyardım dinlemediler
AKP eski milletvekili Tayyar Altıkulaç, TCK değişikliği yapılırken kaçak Kuran kursu açanlara verilen cezanın azaltılmasına itiraz ettiğini söyledi. Altıkulaç "Böylece izinsiz faaliyetlerin yaygınlaşacağını biliyordum. Uyardım ama dinlemediler" dedi.
Yeni Genelkurmay Başkanı Başbuğ
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) yaz dönemi toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 2010’lu yıllarının komuta kademesi şekillendi.
Çuval’ın içinden ’Çuwal’ çıktı
Sanık Halil Behiç Gürcihan’dan ele geçirilen ’Operasyon Kırıkay’ isimli belgeye göre, Ergenekon terör örgütü, ’Süleymaniye Baskını’nın intikamını almak için ’şeytani bir plan’ yaptı.
Alternatif Ülkücüler
MHP Genel Merkezi tarafından iptal edilen Geleneksel 19’uncu Erciyes Zafer Kurultayı, kendilerini ’Alternatif Ülkücüler’ olarak tanıtan az sayıda katılımla, sohbet havasında yapıldı.
Sönmeden gitmek yok
Antalya tarihinin en büyük yangını dördüncü gününe girdi. Alevler Köprülü Kanyon yakınlarına ulaşırken, bölge halkı sabaha kadar tırmık ve kazmalarla hazır bekledi.
Filistinli aşirete çıplak gözaltı
Hamas ateşinden kaçmak için İsrail’e sığınan Filistinli aşiret üyeleri, üzerlerinde bomba ve silah olması ihtimaline karşılık tepeden tırnağa soyuldu.

Takdiri ilahi değil düpedüz cinayet
KONYA’daki kaçak Kuran kursu faciasında ölen yavrularımızın cenazeleri ile ilgili haberleri okurken kanımın donduğunu hissettim.
Tufan Türenç yazdı...

Dinle beni bre gafil Müslüman
SEN beni "Kafir oldun", "Deccal oldun", "Salman Rüşti oldun" falan diye terörize ederek susturacağını mı sanıyorsun?
Ahmet Hakan yazdı...

Siz olsaydınız affeder miydiniz
KISA bir süre önce bir "siyaset büyüğü" Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü arıyor: - Erbakan Hoca hem yaşlı hem de sağlık sorunları var. Çok ağır geliyor. Af için bütün dosyası hazırlandı. Bunun bir gereği yapılsa...
Fatih Çekirge yazdı...


 

Fransız banka varoşa indi 
ABD ve Avrupa piyasalarındaki likidite sıkışıklığına rağmen Türkiye’nin global krizden çok fazla etkilenmemesi, fon yaratmak isteyen yabancı bankaları Türkiye’ye çekiyor.
Ben çekiliyorum sen başkan ol
1977’de Mumcu’ya 1’inci sıradan milletvekilliği teklif eden Ecevit, 80’liı yıllarda da usta gazeteciye farklı bir teklif le gidiyordu.
YAŞ’ta ihraç sürprizi 
Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında bu yıl bir sürpriz de yaşandı. Uzun yılların ardından Şûra’nın değerlendirmeye aldığı hiçbir askeri personel için ihraç kararı vermediği iddia edildi.
Olimpiyat baskısı 
Pekin’deki olimpiyat oyunlarını izlemeye giden yabancı gazetecilerin internet erişimlerinin Çinli yetkililerce sansürlenecek olması büyük tepki yarattı.
15 günde 27 bebeği ne öldürdü 
Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son 15 günde yaşanan 27 bebek ölümü kafaları karıştırdı.
Favori Morientes plase Oliveira 
Kewell, Meira, Santics gibi isimleri alarak, kadrosunu güçlendiren Galatasaray, forvet transferi için de çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.
 

THY’de bardak doldu da taştı bile 
Bir öğretim üyesi arkadaşım 9 Temmuz günü THY’nin 21 40 uçağı ile günübirlik geldiği İstanbul’dan Bodrum’a geri dönüş yaptı. Çünkü o gün, dekan olarak görev yaptığı Maltepe Üniversitesi’nde mezuniyet töreni vardı. O yüzden gelmişti İstanbul’a.
Sedat Sertoğlu yazdı...

Avrupa durgunlaşırken! 
Artık ABD ekonomisi değil, Türkiye açısından daha da önemli olan Avrupa üzerine odaklanacağız. Şöyle bir geçmişe bakalım.
Deniz Gökçe yazdı...

Telefonda ne konuşuyorum? 
Epey bir zaman önce yakın bir arkadaşımla aramızda şöyle bir telefon konuşması geçti: -”Options”a gireceksin, oradan bak. -16:9 mu olsun yoksa 4:3 mü?
Oray Eğin yazdı...

 

IMF'ye fiyat şoku 
IMF 2009 genel kurulu ev sahipliğine hazırlanan İstanbul'da otellerin fiyatını artırması 'mini kriz' yaratttı.
 Yüzbaşı: Ben ikna ettim 
Dink olayı için müfettişlere ifade veren yüzbaşı Polat: "İki istihbaratçıyı gerçekleri söylemesi için ben ikna ettim."
Almanya'dan "Bomba PKK'nın değil" iddiası 
Alman İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Güngören'deki bombalı saldırıyı PKK'nın yapmadığını iddia etti
Ergenekon sanıklarının cezai ehliyeti tartışılır 
Eski milletvekili, psikiyatri profesörü Mehmet Bekaroğlu: Ergenekon operasyonunu çok önemsiyorum ama bir ruh hekimi olarak Ergenekoncuları 'Cezai ehliyeti var mı' diye bana gönderseler düşünürüm. Çünkü rasyonel değiller..
Küçük'ün evinden çıkan Mumcu belgesi 
Ergenekon iddianamesinin deliller kısmında, Veli Küçük'ün evinde bulunan belgeye göre, Uğur Mumcu, Talabani'ye verilen 100 bin silahı araştırırken öldürüldü.
Olimpos'ta alevler evlere 500 metrede
Manavgat ve Serik'te 4 gündür süren, yangın, dün kontrol altına alınabildi. Olimpos'ta ise kısmen kontrol altına alınan yangın 50 hektarlık ormanlık alanı kül etti..

"Latif Abi" tantanasının sonu 
Genç ve "Nişantaşı semtinin karı kız nimetlerini yeni tatmış" imam kökenli gazetecilerin "Latif Abi" şeklinde laubali oldukları Sayın Abdüllatif Şener, burada biter...
Engin Ardıç yazdı...

İstihbarat çuvallaması (mı)? 
DTP, özellikle "duyarlı" Ahmet Türk, kınamış oldukları katliamda "Güngören faillerinin adının konması"ndan sonra, önemli, ciddi, derin ve yüzü ile sesi her yana dönük bir açıklama yapabilmeli. 
Umur Talu yazdı...

Hayat sadece siyasetle açıklanmayacak kadar karmaşıktır 
Türkiye'de turist olarak bulunsaydık ve olayları tur otobüsünün penceresinden hayretle izledikten sonra ülkemize dönmek üzere ayrılsaydık, kim bilir ne gülünç gözlemleri de beraberimizde götürürdük.
Mehmet Barlas yazdı...


Çatlı ve Us sonradan öldü
Ergenekon iddianamesinin açıklanmasının ardından örgütle ilgili bildiklerini anlatmak isteyen bir kişi savcı tarafından 'gizli tanık' statüsüne alındı.
Dünyanın en dokunulmaz lideri
Hindistan'da kast sisteminin en dibinden daha aşağıda sayılan 'dokunulmazlar'ın lideri 52 yaşındaki Mayawati, devlet başkanlığına oynuyor.
Exxon Karadeniz petrolüne talip
TPAO, ABD’li Exxon Mobil’in Karadeniz’de kendileriyle birlikte petrol aramak istediğini söyledi.
Ramazan fırsatçısı Teşhir edilecek
Ziraatçiler Derneği, Ramazan öncesi piyasada stok yapıp fiyatları yükseltenleri teşhir edecek
Hedef, Diyarbakır İzmir ve Çankaya
AK Partili Tanrıverdi, yerel seçimde hedeflerinin İzmir, Diyarbakır ve Çankaya olduğunu duyurdu
İsrail’e göre insani jest! 
Hamas – El-Fetih kavgasından kaçan Filistinlileri çırılçıplak soyup gözlerini ve ellerini bağlayan İsrail, bunu ´İnsani jest’ olarak niteledi.

Bu kadar fırtına, 'hepimiz için çok'tu
Bir tüneldi. Çoğu zaman zifiri karanlık, kimi zaman loş, 'ışığa yaklaştık' dediğiniz anda kendisini yeniden tazeleyen, adeta yeniden uzayan bir gerilim tüneli. 
Yusuf Ziya Cömert  yazdı...

Meraktayım…
Anayasa Mahkemesi'nin 'kapatmama' kararını yorumlayanlar arasında büyük ödülü "Aslında kapatılmıştır!" diyerek beni benden alan CHP'li Mustafa Özyürek'e vermiştim.
Tamer Korkmaz yazdı...

Eyvah ki, ne eyvah!
Eyvah, İlhan Selçuk yine haklı çıkmış... En son 2006 yılı Aralık ayında haklı çıkmıştı Cumhuriyet'in imtiyaz sahibi de olan yazarı; ondan sonra meydana gelen olayları biliyorsunuz...
Taha Kıvanç  yazdı...

 

Muzaffer Tekin'in arşivi darbe günlüklerini tescilledi
Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu ileri sürülen 'darbe günlükleri' Ergenekon iddianamesinde yer almadı. Ancak iddianamenin eklerinde, günlükleri doğrulayan belgeler çıktı.
Sivil toplum Antalya için seferber
Antalya'da 4. gününe girmesine rağmen hâlâ söndürülemeyen orman yangını konusunda sivil toplum örgütleri yardım seferberliği başlattı.
Rekabet Kurulu akaryakıt sektörüne göz açtırmayacak
Benzin, motorin ve LPG'de aynı pompa satış fiyatları belirleyen akaryakıt şirketlerine ciddi bir uyarı geliyor. Ortak fiyat belirledikleri gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun talebi üzerine inceleme başlatan Rekabet Kurulu, dosya ile ilgili incelemesinde sona yaklaştı.
Sivil Düşünce Platformu, Baykal'ı protesto için Ergenekon'u kitaplaştırdı
Sivil Düşünce Platformu (SDP), "Ergenekon'un avukatıyım" diyen CHP lideri Deniz Baykal'ı ilginç bir yolla protesto edecek.
İstanbul'u hiç böyle görmediniz
Fototrek Fotoğraf Merkezi, Hamdi Karadeniz'in "Panoramik Gözle İstanbul" isimli ilk kişisel fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.
Ziraatçılar destek bekliyor: Gıda petrolden değerli
Son birkaç yıldır etkili olan kuraklık, dünyayı tehdit ediyor. Buğday, pirinç ve mısır gibi temel gıda maddelerinde rekolte düşüşü tehlikeli boyutlara ulaştı. Stratejik yiyecek stokları hızla azalıyor.
Bir kere daha uçurumun kenarından... 
Türkiye bir uçurumun kenarından döndü aslında. Anayasa Mahkemesi (AYM), AK Parti ile ilgili kapatma kararı verseydi bu, uzun yıllar telafi edilemeyecek zararlara yol açacaktı.
Ekrem Dumanlı yazdı...
Demokratik hamle! 
Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yle ilgili verdiği kararı doğru teşhis etmeli. Mahkemenin partiyi kapatmamış olması, siyaseti rahatlatmış değil, aksine "idari/bürokratik merkez"in görünmez iktidarını pekiştirmiş, AK Parti'yi "rehin" almasının önünü açmıştır. 
Ali Bulaç yazdı...
Tevbe; nâm-ı diğer: Özeleştiri!
AnKonya'daki yurt faciası ilginç ayrıntılarla dolu; ilk hatırladığım şey, Diyanet adına yapılan, "Bu kursla bizim ilgimiz yok!" açıklaması. İkincisi kurs faaliyetinin izinsiz ve kaçak yürütülüyor olması. Küçücük bir beldede böyle bir ayrıntının gözden kaçırılması garip değil midir?
Ahmet Turan Alkan yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 05:43:56
Güncelleme :4 Ağustos 2008 Pazartesi 06:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
surullah kus IP: 88.228.113.xxx Tarih : 4.08.2008 14:57:42

tayyar altıkulaç bey diyorki ben kaçak kuran kursları ile ilgili verilen ceza miktarı ile ilgili düzenlemede azaltılmasına karşı çıktım diye açıklama yapmış. demekki iyi karşı çıkamamış. veya ne çıkmış ne çıkmamış. hani bu tür sonucu ne demek istedği belli olmayan açıklamalar günümüzde moda ya; buda onun gibi birşey. fısıltı olarak karşı çıkmış veya duyan olmasın diye mimik hareketleri ile karşı çıkmış da olabilir.bu konularda bütün olasılıkları insanın düşünesi geliyor. ama bu tavır konyadaki faciada ölen garip gureba çocuklarını geri getirmiyor. bu sadece konyamı bunun gibi neleri. kaçak gecekonduyu törenlerle yerle bir eden zihniyet nedense bu tür yerlere gıkını çıkarmıyorlar.çıkaramazlar! geçtiğimiz günlerde mersinin mut ilçesinde kaçak bir pansiyonda bir sürü çocuğun yemekten zehirlendiğini gazetelerden okumuştuk şimdi bu olayın arkasından hemen aklıma geldi.acaba konya olayı ile ilgili idari ve de adli soruşturmalar başbakanımızın özel talimatı ile başlatılacaktır diyen yetkililer merak ediyorum zehirlenme olayı ile ilgili ne yapmışlardır.sorumlular bulunmuşmudur,idari ve ya adli ceza almışlarmıdır.yani sonuç ne olmuştur.yoksa hava gazınamı karışmıştır. biz bunları yazarken hemen ne ile suçlanacağımızıda peşin olarak bilmekte olduğumuzuda belirtmek isterim. bana göre gerçek inananlar bunların üzerine gitmelidir.sonuçta bir sürü çocuğumuz hayatını kaybetmiş bir çoğu da hayat boyu unutamayacakları manevi ,psikolojik yıkıntıya uğramışlardır.bunun hesabını birileri vermelidir. taşkent müftüsü kendilerinden izin alınmadığını müftülüğün böyle bir yere ruhsat vermediğini söylemektedir.nerdeyse haberimiz yoktu diyebilecek kadar pişkinlik yapmaktadır. bunların hepsi KOSKOCA BİR YALANDIR. RUHSAT VERMEMİŞ OLABİLİR İZİNSİZ OLABİLİR. İLLEGAL İŞ YAPAN YERLER İÇİN ZATEN İZİN ALINMAZ. FAKAT HABERİ MUTLAKA VARDIR HABERDAR OLMAK MECBURİYETİNDEDİR. çünkü kendi kurumlarının görevi olan bir işi bir başkaları izinsiz vede ruhsatsız yapmışlardır.nasıl savunursa savunsun bu taşkent müftüsünü aklamaz,kurtarmaz. belki bu dünyada birşeyler yapsa bile öbür dünyada kurtulamaz. bütün müftülerimizi ,siyasilerimizi yetkililerimizi bu dünyanın küçük hesaplarını bir kenara bırakmalarını temenni ediyor tayyar beye de uzmanlık alanı olan bu konularda siyasilerin hoşuna gidecek tavır ve karşı koyuşlar değil halkın ,günahsız çocukların iyi niyetli ana ve babaların adına tavır vede karşı koyuşlar sergilemesini daha yüksek vede anlaşılabilir duyulabilir bir sesle haykırmasını kendilerinden saygı ile beklerim.