22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

GÜNLÜK GAZETELERİN MANŞETLERİ


 

Kalbimizdeki kahramanlar
Gabar Dağı’ndaki kalleş pusuda bu vatan uğruna can veren şehitlerin ocaklarına ateş düştü. ’Oğlunuz şehit düştü’ haberiyle analar, babalar, kardeşler, eş ve sevgililer yıkıldı. Kimi gözyaşlarına boğuldu, kimi isyanını haykırdı, kimi acısını içine bastırıp ’Vatan sağolsun’ dedi ...

Biri mayına diğeri 'Kanasa'a iki şehit
Şırnak’ta 13 güvenlik görevlisinin şehit olması ardından bölgedeki operasyon yoğunlaştırılırken Namaz Dağı’nda Uzman Çavuş Tahsin Yıldırım, teröristlerin araziye döşediği mayına basarak şehit oldu.

ABD elçisinden tehdit gibi sözler

"Türkiye hesabını iyi yapmalı" diyen Wilson, İncirlik Üssü’nün lojistik amaçlı kullanımının Irak’ın bütünlüğü için önemli olduğunu vurguladı.

Engelli kızın rahmi alınsın mı tartışması

ABD’de bir ailenin daha iyi hayat sürmesini sağlamak amacıyla "yastık meleği" adını verdikleri engelli kızlarının büyümesini durdurup rahmini aldırmasının ardından başlayan tartışmaların bir benzeri İngiltere’de yaşanıyor.

Bir millet gazetesini yapıyor


NE zaman genç bir şehit görsem, hep o günü hatırlarım.Irak sınırında, dağın tepesindeki o karakolda tanıdığım çocukları.

Dün yazı işleri odasına biraz geç indim. Fikret Ercan, bizi beklemeden birinci sayfayı çizmişti.


Şehit çocuklarımızın fotoğraflarını yan yana koymuş, bütün sayfayı onlara ayırmıştı. Kimse itiraz etmedi. İçimden bir ses şunu söyledi: "Bir millet gazetesini yapıyor."

Ertuğrul Özkök yazdı. Okumak için tıklayın.

Utanmak...


MECLİS Büromuzda çalışan arkadaşlarımı arayıp sordum dün:

"PKK’ya terör örgütü demeyen partinin milletvekilleri Meclis’e geldiler mi?.."

Bekir COŞKUN'un yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Türkiye'ye ateş düştü
Terör örgütü PKK'nın 13 askeri şehit ettiği haberi dün hem o şehitlerin evlerine hem de tüm Türkiye'nin yüreğine ateş gibi düştü.

O birlikteki askerlerle iftar yapmıştım
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün Gabar Dağı'nda uğradığı saldırı sonucu şehit olan 13 askerin bir süre önce Güneydoğu ziyaretinde geceleyip birlikte iftar açtığı askeri birlikten olduğunu söylerken duygulandı.

PKK sınır ötesi için 'kışkırtıyor'

Son dönemde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen şehit haberlerinin artması, metropollerde yaşanan bombalı saldırılar ve yeni saldırı hazırlıkları, Türkiye'nin terörün en yakıcı sonuçlarının yaşandığı 1990'lı yıllara döndüğü izlenimi veriyor.


TBMM Anayasa Komisyonu'nda söz alan milletvekilleri, terör örgütü PKK'yı lanetledi. Bu sırada komisyon üyesi DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un sıkıntılı yüz ifadesi dikkat çekti.

 

HÜKÜMET ÖNCELİKLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ

Gabar Dağı'nda 13 askerimizin şehit edilmesi PKK teröründeki tırmanışın geldiği en son noktadır. Dün de Lice ve Şırnak'ta iki askerimiz daha şehit olmuştur.

Miliyet'in başyazısı için tıklayın

 

Bush'un umurundaydı!

Toplum şehit haberlerine öylesine alıştırıldı ki... Galiba günde 15 şehit vermemiz dahi olağan karşılanır hale geldi. Dikkat etmişsinizdir, önceki akşam bir ikisi hariç televizyon kanalları yayın akışlarını değiştirme ihtiyacı bile duymadı... 13 şehit haberi hemen tüm kanallarda altyazıyla verildi, geçiştirildi.

Melih AŞIK'ın yazısını okumak için tıklayın

 

                 

Sabırlar taşarken...

Bürodan çok sevdiğimiz bir arkadaşımız Şırnak'ta asker...

Can Dündar'ın yazısını okumak için tıklayın

 

 


 

Yüreğimiz yandı
Şırnak'ta önceki gün 13 askerin pusuda şehit olmasından sonra Şırnak ve Lice'de 2 Mehmetçik mayın kurbanı oldu. İki gündeki şehit sayısı 15'e çıktı. Şehit 13 komandonun Bolu Dağ Komando Birliği'ne bağlı olduğu ve birliklerinin güvenliğini sağlamak için görevlendirildiği açıklandı.

Geceyarısı operasyonu

Ümraniye'de akşam saatlerinde uygulama yapan iki sivil polisin terör örgütü yandaşlarının taşlı sopalı saldırısına uğramasının ardından terör örgütü yandaşlarına karşı yaklaşık bin polisin katılımıyla geceyarısı operasyon düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da gündem sınır ötesi oldu

15 askerin şehit olmasının ardından Ankara hareketli saatler yaşadı. Bakanlar Kurulu'ndan sonra Çiçek, "Sözün bittiği yeri konuşuyoruz" dedi. Köşk'teki zirvede ise sınır ötesi operasyon konuşuldu..

 

Referandum ve terör
Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasına 2 hafta kaldı. Siyasetin ve seçimin en çok tartışıldığı Ankara'da bile referanduma ilişkin heyecan yok.

 

Muharrem Sarıkaya yazdı.Okumak için tıklayın

 

Demeç kadar hesap da verilmeli!

Daha bir hafta önce 12 köylü öldürülmüş.
Birbirine eklenen, el ele uçan 13 şehide aynı gün bir astsubay, bir uzman çavuş daha eklenmiş.

Umur Talu yazdı.Okumak için tıklayın

 

Demokrasi ve şiddet

Bir ülkede hukukun üstünlüğünün sağlanması, ifade özgürlüğünün, örgütlenme özgürlüğünün serbestçe gelişmesinin olmazsa olmaz koşullarından biri, şiddetin bir araç olarak devreden çıkmasıdır.

 

 Ergun Babahan yazdı.Okumak için tıklayın

 .


Sözün bittiği yerdeyiz
Sınır ötesi operasyon işe bir fayda getirecekse, bu da dahil olmak üzere tedbirlerin hepsini almaya hükümetimiz kararlıdır. Alacağımız tedbirin soruna ne ölçüde olumlu ya da olumsuz tesir edeceğinin değerlendirmesini yapıyoruz. Yoksa karar almada en ufak bir tereddütümüz, sıkıntımız yoktur

DTP, 'Evlatlarımız' dedi 'PKK' demedi


DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Terör ya bitecek ya bitecek

Bir vatandaş, bir baba olarak haber beni de derinden yaraladı ve ilk tepkim tabii ki öfke oldu. Ben öfkelerime teslim olmadan olayları düşünüp sonuçlara varmak istiyorum..

 

Serdar TURGUT yazdı.Okumak için tıklayın

 


 

PKK hangi dağ ve geçitleri kullanıyor?

ŞIRNAK

Gabar Dağları:
Türk-Irak sınırındaki Gabar Dağları son derece engebeli yapısı ile PKK açısından hayati öneme sahip. Ülkeye geçişler buradan yapılıyor. PKK, Gabar’ı teröristlerini ülke içine dağıtma noktası olarak kullanıyor...

Sınır ötesi nedir, sıcak takip nedir?
Sıcak takip, gücünü Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin 51. maddesinden alıyor

Türkiye şehitlerini unutmayacak
Önce Gabar Dağı’ndan 13 ateş düştü yüreğimize. Dün de Diyarbakır ve Şırnak’tan gelen iki acı haberle kavrulduk.

Şehit haberleri: Ağızdaki acı tat
Sabah akşam “türban” meselesiyle yatıp kalkıyoruz. Malezyalaşmak, İranlaşmak, Cezayirleşmek, mahalle baskısı.. Reyting ve heyecan bu konularda. Niye? Zira hepimizi yakından ilgilendiriyor..

 

Tuğçe Baran yazdı.Okumak için tıklayın

 

Kanlı dağlar


Yirmi dört saatte 15 fidanı ihanetin kalleş kurşunlarına kurban vermek dayanılmaz bir acı, gurur kırıcı bir aşağılanmadır.

Niye öldü bu çocuklar?

Güngör Mengi yazdı.Okumak için tıklayın



 

"Sözün bittiği nokta"
3 günde 16 şehit verildi. Terörle mücadeleyi ABD'ye havale eden hükümet tepkileri yumuşatmaya çalışıyor.


 

Teröre karşı kararlılık zirvesi
Şehit haberleri dün ülkeyi yasa boğdu. Devletin zirvesi Köşk'te bir araya gelirken Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı, atılacak adımları masaya yatırdı. Bugün Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplanıyor; somut tedbirler üzerinde durulacak.

Türkiye, kınalı kuzularına ağlıyor


Şırnak'ta hain pusuda şehit düşen askerlerin evlerinde büyük yas var. Şehitlerin aileleri olayın ardından yakınlarının akınına uğradı.

Hain saldırıda şehit olan 13 askerden 7'si Doğulu


Terör, büyük acılar çektirdiği Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan ailelerin ocağına da ateş düşürdü. Şırnak'taki hain saldırıda şehit olan güvenlik görevlilerinin yarısından fazlası Doğu'daki illerin nüfusuna kayıtlı.

Terör kıskacında
Önceki gece Şırnak'ta hain bir pusu kuruldu ve 13 vatan evladı şehit düştü. Acı büyük. Nasıl olmasın ki delikanlılar hayatının baharında ayrılıyor aramızdan ve her bir haneye ateş düşüyor.

EKREM DUMANLI yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Son fotoğraf
Güneydoğu'da sıkışan terör örgütü PKK'nın şehit ettiği 13 askerin aileleri Ramazan Bayramı öncesi aldıkları acı haberlerle yıkıldı. Genç yaşta teröre kurban giden gençlerin hikayeleri ise yürekleri burktu.

Bu fidanlara nasıl kıydınız
Güneydoğu'da sıkışan terör örgütü PKK'nın şehit ettiği 13 askerin aileleri Ramazan Bayramı öncesi aldıkları acı haberlerle yıkıldı. Genç yaşta teröre kurban giden gençlerin hikayeleri ise yürekleri burktu

CHP yalnız kaldı
21 Ekim'de halkoyuna sunulacak anayasa değişikliği paketinde yer alan geçici 18 ve 19. maddelerin çıkarılması Anayasa Komisyonu'unda kabul edildi. AK Parti, MHP ve DTP kabul için uzlaşırken tek direnen CHP oldu.

Terörün arka-planı
Önce size bir soru: “Türkiye eninde sonunda Avrupa Birliği'ne üye olacak mı?”

Fehmi Koru yazdı.Okumak için tıklayın

 

13 can ve DTP meselesi…
Pusu kuruldu, önce Beytüşşebap'ta 12 kişi öldürüldü, ardından Şırnak'ta 13 er şehit edildi.

Ali Bayramoğlu yazdı.Okumak için tıklayın

 


 

FANATİK'ten Milliler'e çağrı
Yastayız... Çünkü terör, çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi... Onlarca gencimizi toprağa veriyoruz yine... Avrupalı ne mi yapıyor? 22 yıldır olduğu gibi yine üç maymunu oynuyor, yaşadığımız büyük acılara kayıtsız kalıyor...


 

PSV'den Fener'e müthiş teklif
Hollanda ekibi temsilcilerinin Ocak 2008'deki ara transfer döneminde İstanbul'da sarı-lacivertli yöneticilerle masaya oturarak, "Alın Farfan'ı verin Kezman'ı" önerisini getirecekleri belirtildi. 2004'ten beri PSV formasını giyen 23 yaşındaki Perulu Jefferson Farfan, geçen sezon 30 maçta 21 gol attı. Kezman ise PSV'de 3 sezon gol kralı olmuştu

 

Yerel marketlerin kurduğu konsorsiyum Migros'un talip oluyor
CarrefourSA, Rus Alfa ve Kiler Grubu'ndan sonra yerel marketlerde konsorsiyum kurup Migros'a talip olmak için harekete geçti. Konsorsiyumun içinde şu anda aralarında Uyum, Makro Market, Mopaş, Özhanlar gibi bölgelerinde lider 15 marka yer alıyor. Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, "Migros'a laf olsun diye teklif yapmayacağız" dedi.

Turkish Daily News

Referandum kültürünün kaosu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Referanduım kültürüne alışın" dedi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 08:55:34
Güncelleme :9 Ekim 2007 Salı 17:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?