22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

GÜNLÜK GAZETELERİN MANŞETLERİ

Petrolde PKK Krizi

CUMA günü ham petrol varil fiyatı 84.05 dolara çıkarak yeni bir rekora imza attı. CNN, Financial Times (FT), Bloomberg gibi yayın organları da bu yükselişe gerekçe olarak Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyon düzenleme ihtimalinin yarattığı tedirginliği gösterdi.

Genelkurmay'dan 'sınır dışı' saldırı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, dün Kuzey Irak bölgesinden Türkiye sınırlarına silahlı saldırıda bulunulduğunu belirterek, asla kabul edilemeyecek bu tür saldırıları misliyle karşılık verildiği ve verileceği bildirildi. 

Çukurca'da sınır ötesi harekatı hazırlıkları

TERÖR örgütü PKK'ya yönelik olası sınır ötesi operasyon için hazırlıklar sürerken, Irak sınırındaki Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne takviye birlikler kaydırıldı. Bölgede askeri hareketliliğin artması dikkat çekti.

NY Times: İsrail Suriye'de nükleer reaktör vurdu

New York Times gazetesi, İsrail'in 6 Eylül'de Suriye'ye düzenlediği hava saldırısında, “ABD ve İsrail istihbaratınca, inşaatına başlanmış nükleer reaktör olduğu düşünülen bir tesisin vurulduğunu” ileri sürdü. 


Şehit Çiçeği

MİLLİ futbol takımımızın Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Futbol Şampiyonası için gittiği Moldova’daki stadyumda gazetecilere, "Şehitlerimizin ailesi ve gazilerimiz için tüm futbol ailesinin de katılacağı bir kampanya başlatıyoruz" demiş ve devam etmiş:

Oktay Ekşi'nin yazısını okumak için tıklayın

AKP’nin üç fay hattı 

ANKARA AKP’li Kürt vekillerin muhalefeti tezkereyi durduramaz, 1 Mart tekrarlanmaz. 


Enis Berberoğlu'nun yazısını okumak için tıklayın

 

Çikolata ve şeker pazarında 250 milyon dolarlık bayram

ÇİKOLATA ve şeker üreticileri bu bayram, klasik ürünleri farklı lezzetlerle kaynaştırarak, tüketicileri damak tadından yakaladı.

Erkan Çelebi'nin yazısını okumak için tıklayın

 

'Ayağınıza kurşun sıktınız' 

Orgeneral Büyükanıt, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Pace'e gönderdiği bir mektupta, "soykırım" tasarısının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'ndan geçmesinin, askeri ilişkilerde telafi edilemeyecek hasara yol açacağı mesajını verdi.

Fesüphanallah! 

Macar galibiyetinin ardından coşkuyla gittiğimiz deplasmanda yine soğuk terler akıttık. Gol beklerken, Frunza'nın sırtına çarpıp ağlarımıza giden topla şaşırdık kaldık. Ümit Karan'la ayaklandık, ama üç puanlık golü atamadık.

Yaşar Kemal: Mehmed için destanlar yazılacak 

Yazar Mehmed Uzun, dün Diyarbakır'da binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlanırken, vasiyeti gereği konuşan yazar Yaşar Kemal, "Yakında bu savaş barışla bitecek. Mehmed mezarında rahat edecek" dedi.

Hoşgörü moşgörü boşgörü... 
30 yıl önce, 1977 yılında Şeker Bayramı 18 Eylül'e rastlamış. O günlerde doğanlar şimdi 30 yaşında; o günlerde 20 yaşında olanlar şimdi 50 yaşında.

Çetin Altan'ın yazısını okumak için tıklayın

Yedi düvele karşı!
Memleketin hallerinden memnun musunuz? Ben değilim. Raydan çıkacakmış gibi bir hali var Türkiye'nin... Savaş tam tamları çalıyor.
Hasan Cemal'in yazısını okumak için tıklayın

Meclis Başkanı Fethullahçı mı?

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ve eşi Saime Hanım'ı çok uzun yıllardır tanırım. Toptan, başarılı bir Milli Eğitim Bakanı'ydı. Ardından Kültür Bakanlığı da yaptı, TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı da.

Abbas Güçlü'nün yazısını okumak için tıklayın

Biri çarptı, diğeri ezdi yardım kurtaramadı

Motosikletine arkadan bir taksinin çarptığı Sarp Erem yerde sürüklenirken başka bir taksi tarafından ezildi. Olayı gören spiker Hafize Başak hemen ambulans çağırdı ve kaçan taksinin plakasını aldı..

ABD: Irak'ı uyaracağız

ABD Savunma ve Dışişleri bakan yardımcıları dün Ankara'ya sürpriz bir ziyaret yaptı. Edelman, "Irak'a BM kararlarını hatırlatacağız. Türkiye'nin sınır ötesi operasyon kararlılığını ileteceğiz" dedi..

Altan: İlk kadını dedem astı
Çetin Altan, dedesi Hasan Paşa'nın Erzurum'da şapka devrimine isyan ettiği için bir kadını idam ettiğini söyledi.

"Tüm Kürtler potansiyel PKK'lı değil"
Prof. Dr. Haluk Koç'un CHP genel başkan adayı olarak ortaya çıkması hem içeridekiler hem de dışarıdakileri şaşırttı.

Mahmut Övür'ün yazısını okumak için tıklayın

'Referanduma hayır' diyenlerin kör noktası
Boğaziçi Üniversitesi siyaset bilimi hocalarından Prof. Binnaz Toprak, Başbakan Erdoğan'ın " Türkiye referandum kültürüne alışmalı " sözünü eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Emre Aköz'ün yazısını okumak için tıklayın

Freud'un divanı
Sigmund Freud, malum, psikanaliz biliminin kurucusu. Psikanaliz ise, tabuların, totemlerin ve de toplumsal kabul görmüş yasakların kökenini araştırarak "Histeri" gibi hastalıkları anlayıp çözmeye çalışıyor.

Erdal Şafak'ın yazısını okumak için tıklayın

Moldova'da donduk 1-1

Üst üste gelen şehit haberleriyle yıkılmış, bayrama buruk girmiştik. Milli Takımımız’dan beklentimiz, grubun en zayıf ekibi Moldova karşısında alınacak bir galibiyetle teselli bulmaktı. 


e-mail ile gelen hayat

Akın Doğanay, İstanbul Büyükçekmece’de yaşayan mobilyacı bir babanın ve ev hanımı bir annenin oğlu..

Biz Ateiste de hizmet ederiz

AKP’nin laiklik anlayışını, devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olması şeklinde tanımlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Kişiler laik olmaz, devlet laik olur. Yönetim biçimi anlamında laikliği savunuyorum” dedi. 

Rusya-ABD anlaşmazlığı

Bir süredir dünya üstünde karşı çıkılmadan at koşturmaya alışmış olan ABD, Rusya’nın yeni duruşuna bakalım kendisini nasıl adapte edecek. Rusya gücünü tekrar kullanacağı işaretini bir süre önce Kuzey Kutbu üzerinde devriye uçuşlarına başlayarak göstermişti...

..Serdar TURGUT yazdı.Okumak için tıklayın

 

Hurda araçları hasarsız diye satıyorlar 

Trafik kazası sonrasında pert (tam hasar-tam ziya) olan araçlar, az hasarlı veya hasarsız olarak piyasaya sürülüyor.

Bayramımız zehir oldu

Geçen ay Malta beraberliğiyle herkesi hayal kırıklığına uğratan A Millilerimiz, Euro 2008 yolunda bir darbe de Moldova'dan yedi.

ABD'den gergin havayı yumuşatma ziyareti

Ermeni iddialarına ilişkin tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesi ve Türkiye'nin Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon için harekete geçmesinin ardından Washington'dan üst düzey yetkililer dün Ankara'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

DTP terörün adını koymalı
Başbakan Erdoğan, Meclis'te bulunan 549 milletvekilinin birlik ve beraberlik içinde terör örgütüne karşı seferberlik ilan etmesi durumunda terörün kökünün kazınacağını söyledi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2007 Pazar 07:07:33
Güncelleme :14 Ekim 2007 Pazar 07:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?