15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

GÜNLÜK GAZETELERİN MANŞETLERİ


 

 Bedeli neyse öderiz

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyonuyla ilgili her türlü bedeli ödeyeceğini söyleyerek, "Onbinlerce kilometreden çıkıp Irak’ı vururken kimse kimseden izin almadı" dedi. Erdoğan, bu konuda akla ihtiyaç olmadığını vurguladı.

İstanbul'u görünce rahatladık

Havada yön bulmasını ve yerden izlenmesini sağlayan tüm sistemleri İstanbul üzerinde bozulan Mısır uçağını, Kaptan Pilot ve Atatürk Havalimanı’ndaki Yer Kontrol Görevlisi indirdi. Bu ikilinin beceri ve zekaları, İstanbulluları büyük bir faciadan kurtardı.

Hakimle aşk dedikodusuna bakire raporu

Antalya’da aşk yaşadığı evli hakimin müvekkillerini beraat ettirdiği ileri sürülen kadın avukat, Adalet Bakanlığı müfettişlerine "bakire" olduğuna ilişkin rapor sundu.

Gizli bilgileri verelim tasarıyı tut

ABD dışişleri ve savunma bakanları Rice ve Gates, Ermeni tasarısında genel kurul anahtarını elinde tutan Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’ye mektup gönderdi. Rice ve Gates, tasarının tehlikeye soktuğu ulusal çıkarlarla ilgili gizli bilgileri vermek üzere toplantı teklif ettiler.

 

 Tebrik ve teşekkür...

Köpeğinin ölümü üzerine, köpeğine hitaben, gazetelere teşekkür ilanı veren hayvansever vardı geçenlerde... Seçimi kazanan parti de, seçmenlere teşekkür ilanı vermişti seçimden sonra... Klibini yapan plakçıya teşekkür ilanı veren şarkıcı var. Üstgeçit yaptığı için belediye başkanına teşekkür ilanı veren mahalleli var.

Yılmaz Özdil'in yazısını okumak için tıklayın

 

 Amerikanın yaptığı dostluğa sığmaz

AMERİKA bizim dostumuz mu?Artık değil...

Peki, Amerika bizim stratejik müttefikimiz mi?

Artık değil...

Tufan Türenç yazdı.Okumak için tıklayın

Din kültürü dersleri


RAMAZAN Bayramı’nda tutup da Milli (Dini) Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in keyfini kaçırmak pek de ince bir hareket sayılmaz. Ama ne yaparsınız ki ortada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) tam da bu bakanın uygulamalarının hukuka uymadığını söyleyen kararı var:

Oktay Ekşi yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

 

 

 

 

 Yargıtay'da ikinci bomba
Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ne yönelik Girdap operasyonunda dinlemeye takılan Yargıtay Ceza Genel Kurulu Yazı İşleri Müdürü'nün zanlı Cinali adına dosya takip ettiği saptandı

İnceldiği yerden kopsun!

Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak'a olası bir sınır ötesi operasyonuna ABD ve AB'nin göstereceği tepkiyle ilgili olarak 'Kimse Irak'ı vururken izin almadı' diye konuştu

İşte Gabar'da solan hayatlar

Gabar'da şehit düşen Salgar, ailesinin korkmaması için, sıkıntı yaşamadığını söylüyordu. Salgar, operasyona gitmeden önce de ailesine 'Telefonlar bakıma alınıyor, arayamayacağım' diyordu

 Amerika Ermeni milliyetçiliği

1919 yılında Amerikan Cumhurbaşkanı Wilson, Türkiye'ye çeşitli inceleme heyetleri gönderdi. Ermeni katliamı iddialarını, manda meselelerini, "milliyet prensibi"ne göre Türkiye'ye bırakılacak ve Türkiye'den koparılacak yerleri araştırmak için...
  

Taha Akyol yazdı.Okumak için tıklayın

 

Eğlenceli tarafından...

Önce rötuşlu bir Temel Reis fıkrası... Temel Reis, eski kağnıları, eşek arabalarını, öküzlerin çektiği saman arabalarını toparlayıp tümünü, elden düşme bir otomobille değiştirmiş. Böylece kağnılar da, eşek ve saman arabaları da, düvenler de; elden düşme bir otomobile dönüşmüş olmuş.
Çetin Altan yazdı.Okumak için tıklayın

 

Al sana belge...
Önceki gün bu sütunda çıkan "Ermenistan'ın ilk Başbakanı Ovanes Kaçaznuni'nin itirafları" yazısı yankılar yaptı.
Çok sayıda mesaj aldım. "O günkü Milliyet'te okumamış olanlar için bu itirafların yeniden yayımlanmasını" istiyorlardı.

Güneri Civaoğlu yazı.Okumak için tıklayın

 

 

 

 12 yaşında iki kez by-pass ameliyatı

Hastalık onları annelerinin karnında yakaladı. Yürümeye başlamadan iki kez by-pass olan 12 yaşındaki Alican Erciyas ile 9 yaşındaki Galip Umutcan şimdi sağlığın tadını çıkarıyor..

Bunun telafisi yok

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu'ndaki 9. maçında bugün Moldova karşısına çıkıyor. Grupta ilk ikiye girerek şampiyonaya katılmak isteyen Milliler'de tek hedef son sırada bulunan rakibini yenerek 3 puan almak

 'Bedeli neyse ödenir'

Bayram namazını İstanbul'da kılan Erdoğan, "Olası sınır ötesi operasyonun AB ve ABD'nin tepkisini çekeceği söyleniyor" sözleri üzerine, "Bu yola girdikten sonra bedeli ödenir" dedi..

 

 

Buna can mı dayanır?
100 milyar dolarlık hedef yakalanmış olmasına rağmen, ihracatçıların yüzü gülmüyor. Doların değer kaybı, artık taşınamayacak boyutlarda.

Nazlı Ilıcak yazı.Okumak için tıklayın

 

 Öfke ve doğru tepki
1988'de Stanford'a gittiğimde büyük şaşkınlık içine düşmüştüm. Çünkü Kaliforniya, Ermenilerin yoğun yaşadığı bir bölgeydi ve okula gittiğim dönemde Ermeni Soykırımı ile ilgili büyük bir sergi düzenlenmişti.  

 Ergun Babahan yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Bilgisayar çağında "Ben" olmak..
Odamda oturdum, bilgisayarımı açtım, yazmaya başlayacağım ki, Ercan içeri girdi.. Elinde bir kağıt.. Okuyorum. "Jül Sezar döneminde Roma'da yaşamış çok itibarlı bir senatör.        

Hıncal Uluç yazdı.Okumak için tıklayın

 



 .

Alçak pusu itirafları

PKK adına terör eylemlerine katılıp sayısız insanı şehit eden itirafçı S.K., tüyler ürperten itiraflarda bulundu. Örgütün nasıl palazlandığını, teröristlerin eyleme nasıl hazırlandıklarını, maddi kaynaklarını tüm detaylarıyla anlatan S.K., 13 askerimizin şehit olduğu Gabar’daki pusuya ilişkin olarak da dikkat çekici taktikler verdi 

'Emin Abi' yine rekora koşuyor
İktidarın hoşlanmadığı haberler çöpe giderdiHürriyet’te işine son verilen Emin Çölaşan, yok satan kitabı ‘Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi’nin Doğan Grubu zinciri D&R’da satılmasına seviniyor. Çölaşan, Doğan’ın hep bir şeylerden korktuğunu anlatıyor: Dedik ki Dışbank’ı satınca rahatlayacağız, elimiz daha serbest olacak. Banka satıldı, bu sefer de POAŞ sıkıntısı yaşandı...

Bayramda şehit acısı

ŞIRNAK’taki Küpeli Dağı'nda, terör örgütüne yönelik operasyona katılan Uzman Çavuş Ünal Demir, mayına basarak şehit düştü. Olayda 2 asker de yaralandı. Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli Ünal Demir'in Aksaray'daki köyüne ulaşan acı haber, büyük üzüntüye yol açtı. 

Gül'ün kızı evleniyor İstanbul alarma geçti

11. CumhurbaŞkanI Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer’in yarın İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nde kıyılacak nikahında, davetlilerin araçları lazerli bomba tarama cihazıyla kontrol edilecek. Bugün, nikahın provası ve alınacak tedbirlerin kopyası olacak geniş kapsamlı bir tatbikat daha yapılacak.

 

Anti-Rana

Bayram günlerindeyiz. Bu demektir ki benim yıllık olağan Anti-Rana yazımı yazmamın zamanı da gelmiştir.

Anti-Rana başlığı bana ayrıca Engels’in Anti-Dühring kitabını hatırlatıyor. Bu da kendimi mutlu hissetmeme neden oluyor. Nedenleri açıklamaya girişsem ana konudan çok uzaklaşacağız, bu nedenle beni mazur görün.

 ..Serdar TURGUT yazdı.Okumak için tıklayın

   


 

ABD ile gerginlik
'Bedeli neyse ödenir'
Terörle mücadelede ABD'nin Türkiye'yi oyalaması konusunda yıllardır sessiz kalan Başbakan Erdoğan, sınır ötesi operasyona karşı çıkan Washington'ı sert sözlerle eleştirdi. "Sınır ötesi operasyonun bedeli ne ise ödenir" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, "Birilerinin operasyonla ilgili akıl vermesine ihtiyacımız yok. 10 binlerce kilometre öteden gidip Irak'ı vururken kimse kimseden izin almadı" dedi.

Acılı Şeker Bayramı
Şehitliklere akın ettiler
Bayramlar mutlulukları, sevinçleri hatırlatsa da bu yılki Şeker Bayramı'nda yurdun dört bir yanındaki birçok ailenin yüreğinde ateşler yanıyor. Oğullarını birkaç gün önce şehit veren anneler, babalar, eşler gözyaşlarına boğulurken, çocuklar bu bayramda babalarına sarılamamanın acısını yüreklerinde yaşıyorlar. Şeker Bayramı dolayısıyla yurdun dört bir yanındaki şehitlikler dolup taşıyor

Bütün olmanın tam zamanı
CHP lideri Baykal, Şırnak'ta 13 şehit veren askeri birliği ziyaret etti, ardından Beytüşşebap'a bağlı Beşağaç köyünde öldürülen 12 kişinin ailelerine taziyede bulundu. Baykal, "Bayram dönemi barış ve kardeşlik duygusunun kökleşeceği bir dönem olarak düşünülür. Bugün, bayram günü yine şehit haberi geldi. Bütün Türkiye olarak dayanışma duygusu içinde olduğumuzu milletimiz adına sergilemek ve sevgi, dostluk duygularını canlandırmak bir görevdir, sorumluluktur'' dedi.

 
 

Şehit ailelerinin buruk bayramı

Ramazan Bayramı tüm yurtta coşku ile kutlanıyor. Ancak bu coşkuya ortak olamayanlar da var. Terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerin yakınları acılı girdikleri bayramı buruk geçiriyor.

Ermeni mezaliminin canlı tanıkları ABD'ye kızgın


Sözde soykırım tasarısının ABD'de Temsilciler Meclisi Alt Komisyonu'nda kabul edilmesi en fazla Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde Ermeni mezaliminin canlı tanıklarını üzdü.

Ramazan'da 1 milyon 800 bin kişiyi Kimse Yok mu doyurdu

Kimse Yok mu Derneği, Ramazan ayında 1 milyon 800 bin kişiye iftar ve gıda kumanyası ulaştırdı. Türkiye ile birlikte dünyanın birçok ülkesinde iftar çadırları kuran dernek, hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

Dünyanın her köşesinde bayram coşkusu yaşandı

Bayram sevinci Türkiye ile sınırlı kalmadı. Türklerin özellikle tarihî camileri tercih ettiği bayram namazına, tüm dünyadan Müslümanlar eşlik etti.

  

 

Şehidin vasiyetini tuttu ağlamadı


Kürt geleneklerine uygun olarak şehit onbaşı Murat Uçar'ın ailesi 'ağıt' yakmadı. Elindeki kınası çıkmadan eşini kaybeden Ayşe Uçar da eşinin vasiyetine uyarak gözyaşlarını dışarı değil, kalbine akıttı

ZAMAN KAYBETMEYİZ

ABD Irak'ı vururken kimden izin aldı
Başbakan Erdoğan, terör konusunda Batı'nın tutarsız davrandığını ifade ederek, 10 binlerce kilometreden gelip Irak'ı vururken kimse kimseden izin almadı. Sınırötesi operasyonla ilgili kimsenin bize akıl vermesine ihtiyacamız yok” dedi.

Çifte bayram olsun
Milli Takım, kritik Moldova deplasmanında galibiyet arıyor
2008 Avrupa Şampiyonası finallerine gitme yolunda artık kayba tahammülü olmayan A Milli Takım, bugün Kişinev'de Moldova karşısına çıkıyor.

  

 Genç Kürt Siviller Rahatsız!
Genç Siviller'i tanıyorsunuz. Danıştay saldırısı sonrası bir bildiri yayınlayarak sesini yükselten, kritik günlerde zor ve demokrat tavır almayı bilen bir grup genç.

Bir kaç gün önce yeni bir bildiri geldi, yine gençlerden…

Şöyle bir not düşülmüştü, bildirinin başına: 

 Ali Bayramoğlu yazdı.Okumak için tıklayın

 

Ortalık fena kızışacak

KanalTürk ve Kanal1'i alan Turgay Ciner, reytingleri düşük olan bu iki televizyonda çıtayı yükseltmek için yoğun görüşmeler yapıyor. Öncelikle sabah yayınları için ter döküyor… Malumunuz sabah programları eskiden pek önemsenmezdi… Maliyetleri düşük olurdu, pek para harcanmazdı. 

Bekir Hazar yazdı.Okumak için tıklayın
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 05:51:33
Güncelleme :13 Ekim 2007 Cumartesi 06:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?