22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

GÜNLÜK GAZETELERİN MANŞETLERİ


 

Girin Tezkeresi

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nun toplantısından sonra yapılan açıklamada, "Gerektiğinde sınır ötesi operasyon da dahil olmak üzere her türlü tedbirin alınması için gerekli emir ve talimatlar verilmiştir" denildi. Hükümetten bir yetkili, "Sürecin bundan sonrası kamuoyuyla paylaşılmayacak" diye konuştu.

Türkiye Kenetlendi;

Hepimiz Tek Vücut


PKK’lı kalleşlerin şehit ettiği askerlerimiz dün memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildiler. Şehitlerimiz son yolculuklarına al bayraklara sarılı tabutlarında, askeri törenle omuzlar üzerinde uğurlanırken, cenazelere katılan binlerce kişi, teröre lanet yağdırdı, birlik ve beraberlik mesajı verdi

503 Ertuğrul söyle bakalım

ECE Ayhan’ın şiiri aklıma geliyor.Gerilere, çok gerilere dönebilsem.Namık Kemal Lisesi’nin tahta sıralarındaki "503 Ertuğrul Özkök" olabilsem.

 

Ertuğrul Özkök yazdı. Okumak için tıklayın.

 

 

 

 ABD’den çare siparişi

"ÖNÜMÜZDEKİ ay (konu için) Amerika’ya gidiyorum..."

Normalde 15 şehit verilince bir Başbakan’ın başka yere gitmesi gerekmez mi?

Havaalanında gazeteci ordusu "15 şehit var, ne diyeceksiniz?.." diye sorunca, böyle diyor Başbakan: "Önümüzdeki ay Amerika’ya gidiyorum..."

Bekir COŞKUN yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Kurşun sıkan, kurşun yiyen...

Ömrünü, kahpe pusuların kör karanlığında ay-yıldıza harcadığı için, hayattaki tek evladının ilk adımlarını bile göremeyen bir ağabeyim, "Devlet yaşlanmaz" demişti bana...

 

 Yılmaz Özdil'in yazısını okumak için tıklayın

 

 

 

 

Tezkere Yolda

15 askerin şehit edilmesi terör ve terörle mücadeleyi yeniden gündemin ilk sırasına taşıdı.
Sadece Türk kamuoyunun değil dünyanın gözü de Ankara'nın alacağı kararlarda. Kararlar dün açıklandı. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, sınır ötesi operasyon dahil olmak üzere, hukuki, ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması için görevli kurum ve kuruluşlara gerekli talimatları verdi.

AİHM, din eğitimi dersini eleştirdi
AİHM, Alevi bir ailenin zorunlu din dersine karşı açtığı davayı karara bağladı. Uygulamayı eleştiren AİHM, dersin tarafsızlık, çoğulculuk, dini ve felsefi inançlara saygı kriterlerini karşılamadığını belirtti.

 

Terör ve DTP 

DTP Diyarbakır Milletvekili Av. Selahattin Demirtaş'tan bir mektup aldım. 2 Ekim tarihli yazımda kendisine yönelttiğim eleştiriye cevap veriyor.
"İnsan haklarının kutsallığına inandığını" söylüyor. Şu satırlarının altını çiziyorum: 
"Kan üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışmak elbette ki alçaltıcı, insan onurunu rencide eden, gayri ahlaki bir yaklaşımdır." 

Taha Akyol yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Gına

Vaktiyle evdeki duvar kâğıtlarının değiştirilmesinden, kitap raflarının artırılıp sağlamlaştırılmasına ve su damlatıp duran mutfak musluğu contasının tazelenmesine kadar, her işimize koşan bir Necdet Usta vardı. 

 Çetin Altan yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

 

 


SINIR ÖTESİ EMRİ

Şırnak'ta 13 askerin şehit edilmesinden sonra dün toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda Başbakan Erdoğan askeri kanada "Nasıl bir operasyon istiyorsunuz" diye sordu. Askerler hava destekli sınır ötesi harekât istedi.

 AİHM: Din dersi zorunlu olamaz
AİHM, kızını zorunlu din dersine sokmak istemeyen İstanbullu Alevi babanın başvurusunu haklı buldu

 

 

 Tezkere bayram sonrası...
Önce haberi verelim:
Sınır ötesi operasyon için Meclis'ten tezkere çıkarılması konusunda seçim öncesi başlayan tartışma dün noktalandı. Hükümet, tezkereyi gelecek hafta Meclis'e gönderiyor.

Muharrem Sarıkaya yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Düşünmeye davet
Kimi temel noktalar:
1. Örgütle, terörle mücadelede; istihbarat, güvenlik "alışkanlıkları" nın gözden geçirilmesi; zaafların, hataların tespiti;
2. Bölgedeki askerlerin (ve komutanların) niteliklerinin, eğitimlerinin, kıdemlerinin, rütbelerinin, sorunlarının değerlendirilmesi;       Umur Talu yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

 Bizim kuşak ve ölüm oyunu
Ergenlik çağımızla birlikte büyük bir şiddet yumağının ortasında buluverdik kendimizi.
1970'lerden başlayarak tırmanan çatışmalar, bizim üniversite yıllarımızda toplu kıyımlara dönüştü.    

 Ergun Babahan yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

"Yumruk ve duygularla değil, akılla.."
"Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil" demiş, Fuzuli.. Tesiri var aslında.. Ama tersten.. Terör üzerine yazdığım zaman, o terörü yapanlara hizmet ettiğimi düşünüyorum.. Onları sevindirdiğimi..

 

 

Hıncal Uluç yazdı.Okumak için tıklayın

 



 .

 

Bu millet bölünür mü

Türkiye, Şırnak’ın Gabar Dağları’nda şehit verdiği 15 gencini uğurladı. Türk bayraklarına sarılı gençlerin tabutları sıra sıra kentlerin caddelerinden şehitliklere götürüldü, omuzlarda. 20’lerinde terörün aramızdan aldığı 15 şehidin cenazesinde kalabalıklar sokaklara sığmadı. Öfke, acı, kırgınlık ve hüzün bir olup gelip gözlerimize oturdu. Erzurum’dan Denizli’ye gözyaşlarımız birbirine karıştı. Onlar artık doğuran, büyüten ana babaların değil tüm Türkiye’nin evlatları. 15 şehidimiz, artık 70 milyonun kalbinde .


Sınır ötesine adım adım

Başbakan Erdoğan, “Siyasi irademizi ortaya koyuyoruz” diyerek, sınır ötesi operasyon için tezkere hazırlanması talimatını verdi. Genelkurmay’a ise “hazır olun” denildi. Tezkerenin bayramdan sonra Meclis’e sunulması bekleniyor

 

 

 Terör örgütü analizi

Bölgede siyasi ve sosyal desteğine güvenmek isteyen PKK’nın altındaki sosyal taban AKP tarafından kuşatılmıştır, çekilmiştir. Son seçimde AKP’nin bölgede kazandığı büyük başarı, DTP’nin attığı adımlara rağmen PKK’yı hayli ürkütmüştür. Bu tür her gelişmede olan yine oldu. Örgüt kendisini yeniden kurgulamak istercesine yine şiddete başvurdu ve can aldı.

Serdar TURGUT yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

 

Özdemir’e bayram şekeri

Sadettin Kaynak’ın billur gibi sesinden “İnönü ululamasını” okurlar pek sevmişler. Memlekette son günlerde yayılan “ufuneti” dağıtmak için sürdürelim.

Engin Ardıç yazdı.Okumak için tıklayın

 


 

 

Bugüne kadar tezkereye karşı çıkan hükümet, 15 şehidin ardından harekete geçmek zorunda kaldı

AKP baskıya direnemedi


İlgili kurumlara talimat verildi
Genelkurmay ve muhalefetin sınır ötesi operasyon yapılması yönündeki talebine karşı çıkan hükümet, son saldırıların ardından toplumda oluşan tepki üzerine tezkere hazırlanması kararı aldı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, gerektiğinde sınır ötesi operasyon düzenlenmesi ve her türlü önlemin alınması için ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatın verildiğini açıkladı.

Bayram sonrası TBMM'de
Başbakan Erdoğan, "Tezkere Meclis'ten geçecek. Sınır ötesi operasyon için bütün gerekçelerimiz hazır. Meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız. Psikolojik ve maddi olarak ne yapılması gerekiyorsa bütün birimlere her şey sağlanacak. Tezkere ise tezkere, para ise para, her şey verilecek" dedi. Tezkerenin zaman darlığı nedeniyle bugün TBMM'ye gönderilmesinin güç olduğu, bayram sonrasına kalabileceği belirtiliyor.

Gül'e göre 'münferit'
Şırnak'ta 13 askerin şehit edildiği saldırının terör örgütünün genel kararıyla alınmadığı imasında bulunan Cumhurbaşkanı Gül, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücü yerindedir ve duruma hâkimdir. Kolektif bir olaydan ziyade terör örgütünün içindeki münferit bir olay gibi görünüyor.

 


 

Şehitleri, on binler uğurladı

Terör örgütü PKK'nın kurduğu hain pusuda şehit düşen 8 Mehmetçik için dün cenaze törenleri düzenlendi. On binlerce vatandaşın katıldığı törenlerde teröre lanet yağarken, gözyaşları adeta sel oldu.

 

Karı koca cezaevini yönetecek

Cezaevi yöneticilerini bugüne kadar erkeklerden seçen Adalet Bakanlığı, tarihinde ilk kez bir kadını müdürlüğe atadı.

  

 

 

Tezkere Meclis'e geliyor
Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Kuzey Irak'taki terörist yuvalarını vurmak üzere orduya sınırötesi operasyon emrini verdi. Hükümetin hazırlayacağı tezkere bayramdan sonra Meclis'e sevk edilecek

Büyükelçi Wilson Tuhaf konuştu

Tasarının kabulü halinde Irak'taki ABD güçlerine lojistik desteğin kesileceği uyarısında bulunan Egemen Bağış'a yanıt ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'dan geldi. Wilson “Türkiye hesabını iyi yapmalı” dedi. İncirlik Üssü'nün lojistik amaçlı kullanımının Irak'ın bütünlüğü için önemli olduğunu vurgulayan Wilson, “İlişkilerin zarar görmesinden endişeliyiz. Irak'taki birliklerimize ve Iraklılara askeri olmayan lojistik destek bizim için önemli” dedi.

 

Terörle mücadele

Aslında terörden veya teröristten değil, teröristin insanları ve devletleri terörle içine düşürmeye çalıştığı tuzaktan korkmak gerekiyor.

 

 

Fehmi Koru yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Ne siyaset ne de devlet...
Dillerde lanet, yürekte feryat,

vicdanlarda yangın var...

Bugün hepimiz mehmetçiğiz...

Ali Bayramoğlu yazdı.Okumak için tıklayın

 


 



 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 06:05:40
Güncelleme :10 Ekim 2007 Çarşamba 15:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?