22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

GÜNLÜK GAZETELERİN MANŞETLERİ


 

 

İşte en anlamlı bayram mektubu

Müslüman 138 akademisyen Papa 16. Benedikt başta olmak üzere Hıristiyan liderlerine bir mektup yazarak barış için iki dinin özünde birleşilmesini istedi. Kuran’dan sure ve İncil’den pasajlara yer verilen mektupta, "İki büyük din arasında barış sağlanmazsa, dünyanın kurtuluşu riske girer" denildi.   


Acınızı hissediyor ve anlıyorum
İçimizden biri gibi konuşan Brezilyalı futbolcu, "Terör saldırılarına bizler de çok üzüldük. Allah sabır versin. Bu tür durumlarda bütün ülke birlik, beraberlik içinde olmak zorundadır" dedi. Roberto Carlos ayrıca tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramı’nı kutladı.   

Babanın zırhıda kurtaramadı

Mersin Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kepoğlu, Faruk Gündem’in ölümüne neden olan kaza sonrası "Ben çarptım" demesine rağmen, davayı AKP Mersin Milletvekili Ali Er’e değil, direksiyonda olduğu söylenen oğlu Hasan Er’e açtı. Savcılık, Milletvekili Er hakkında da "yalan beyan" fezlekesi hazırladı. Er, milletvekilliği sona erdikten sonra yargı önüne çıkacak 

Truva’yı da kınasaydık
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin Ermeni tasarısını kabul ettiği oturumdaki iddia ve açıklamalar ABD basınına da alay konusu oldu. 

Hamile kadın, maymuna ayıya, deveye bakmaz

Türkiye Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Merkezi (TÜBİKAM) Başkanı Prof. Dr. Alemdar Yalçın’ın fikir babalığında, çoğu bilim adamı 50’ye yakın araştırmacı, Anadolu’yu karış karış gezerek hálá yaşayan Türk geleneklerini ölümsüzleştirmek için kamera arkasına geçti.

 Aleviliğe 12. sınıf kitabında 10 sayfa 12 Ekim 2007 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin zorunlu din derslerinin içeriğinin yanlış olduğu yönünde karar vermesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçti. 

İskelenin ucundaki mabet


HAFIZAMI yokluyorum.Son defa bir bayram namazını ne zaman kılmıştım?
Belki de şöyle sormak daha doğru olur.
Cenaze namazları dışında son defa ne zaman namaz kılmıştım?
Şimdi tam hatırlayamıyorum.
Ya orta iki, ya da orta son sınıfta olmalı.
Demek ki 40 yıldan fazla olmuş.

Ertuğrul Özkök yazdı. Okumak için tıklayın.

 

 

Bayram...
İSPANYA Hükümeti, Lübnan’da görev yapan 6 askerinin uzaktan kumandalı mayınla öldürülmesi üzerine, resmi yas ilan etti. Televizyonlar yayın akışlarını değiştirdi. İspanya Başbakanı tüm programlarını iptal etti. İspanya Savunma Bakanı, bizzat gidip askerlerinin cenazelerini teslim aldı, memleketine getirdi. 

Yılmaz Özdil'in yazısını okumak için tıklayın

 Hillary’nin beyi


KRİTİK bir günde Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki akşam CNN Türk ekibinin sorularını yanıtladı.

Artan terör olayları, tezkere, sınır ötesi operasyon, ABD’de oylanan Ermeni soykırımı tasarısı vs.

Ahmet Hakan'nın yazısını okumak için tıklayın

 

 

MİSİLLEME ENDİŞESİ

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns, Amerikan yönetiminin, kongredeki oylamadan "derin bir hayal kırıklığı" yaşadığını ifade ederek, "Türkiye bizim bütün dünyadaki en değerli ve önemli müttefiklerimizden biri. Misillemede bulunmayacaklarını umuyorum" dedi.

ÇOCUKLARINI BİRKAÇ KEZ GÖREBİLDİ

Şehit Onbaşı Kasım Aksoy, asker ocağına katılmadan önce Antalya'da inşaatlarda amelelik yaparak ekmek parasını kazanıyordu. 'Yol parası çok tutar' diye, Şanlıurfa'daki ailesinin yanına 4-5 ayda bir gelebiliyordu

BİNLERCE PEŞMERGE SINIRA YIĞILDI

Türkiye'nin Kuzey Irak'a bir sınır ötesi operasyon düzenleme ihtimali Kuzey Irak'ta endişe yarattı. Yerel Kürt hükümeti, sınır kesimine binlerce peşmerge sevk etti.
Silopi'nin karşısındaki dağlara ağır silahlı binlerce peşmerge konuşlandırıldı.
Özel eğitimli olan ve ağır silahlarla donatılan peşmergeler, sınırdaki Zaho ilçesinin Karavole, Çiyaye Bexer, Sinava, Beçika bölgelerindeki dağlık alanlara kaydırıldı.

 

 Ermeni tasarısı

Ermeni soykırım iddiaları konusunda üç 'masum' olayı alt alta yazıyorum. Tuhaf mı dersiniz, yüz kızartıcı mı bulursunuz, karar sizin.

19 Eylül; Türkiye Ermenileri Patriği Sayın II. Mesrob, Amerika'da Georgetown Üniversitesi'nde konferans verecek. Konusu şu: 'Türkler ve Ermeniler Arasındaki Çıkmaz Aşılmalı!'
.
   Taha Akyol yazdı.Okumak için tıklayın

 

Ba...ba...bay... bayram, diye kekelemeden bayram

Geçmiş bayramlara da, gelecek bayramlara da; daha ilkokullardayken takılmak istenen "at gözlükleri" yerine, "evrensel gözlüklerle" bakıldığında; nerelerde "havanda su dövüldüğü" de anlaşılır, nerelerde -uzay çağı ile küçümenleşen dünyada- taptaze adımların nasıl atıldığı da...
Çetin Altan yazdı.Okumak için tıklayın

 

 Tezkereye karşı Kürt dayanışması

Bir günde 15 askerin şehit olmasıyla Türkiye'de ulusal duygular kabardı. PKK'ya karşı tepkiler arttı, bazı gösteriler yapıldı.
Seçim öncesinde sınır ötesi harekât için tezkere çıkarılmasına karşı duran hükümet, bu kez askerle aynı çizgiye geldi ve tezkere hazırlığına girişti.  Fikret Bila yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Amerika'ya ilk tavır
Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin, "Ermeni Soykırımı Tasarısı"nı kabul etmesinin ardından Ankara da harekete geçti. Tepki olarak hem askeri hem de siyasi yönden ilk iki adım atıldı. İlk olarak Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy hemen Ankara'ya çağrıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ABD'YE GİDECEK Mİ?
İkinci tepki ise askeri kanattan geldi. Önümüzdeki hafta ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı'nı ziyaret edecek olan Oramiral Ataç'ın ziyareti iptal edildi. Bu çerçevede Erdoğan'ın da Washington ziyaretini gözden geçirmesi bekleniyor.

 

Biz de yazının bittiği yerdeyiz!
"Sözün bittiği yer" olan memleketimde bir de şöyle şeyler oluyormuş. Öğreniyoruz.

Başka işlerini halletmek için, kimi medya patronu gazete haberleri ve yazılarının hükümetle ilişkilere göre ayarlanmasını istiyormuş.
Kimi genel yönetmen bu sebeple yazıları doğruyor, biçiyor, hükümet eleştiren bölümlerini atıyor, hatta hiç yazılmaması için yazarları... ...     Umur Talu yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

 Mısır'da bayram

Çocukluğumuzun bayramları siyah-beyaz Türk filmleri gibi uzak bir anı.
Dost ve akrabalara yazılan bayram kartları, el öpmeye gidilen komşudan mendil içinde alınan bayram harçlığı, bolca yenilen şekerler, bulunduğunuz Anadolu kenti veya kasabasında kurulan bir çeşit lunaparkı ziyaret...  Ergun Babahan yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Meriç böyle gitmez!.. Sil baştan..
Türk medyasının ayıbı kendisine.. Koca Meriç Sümen veda ederken yazılanlar, Pavarotti'nin onda biri değil.. Neden?.. Çünkü Pavarotti'yi kulaktan dolma olsa da biliyorlar. Oysa Meriç'ten haberi olan kaç kişi var aramızda.. Onu seyreden.. Onun Türk Balesinde, Türk Sahne Sanatlarındaki yerinin farkında olan?.         Hıncal Uluç yazdı.Okumak için tıklayın

 



 .

Bu bayram onlara sarılacak babaları yok!

TÜRKİYE bayramı, şehitlerin hüznüyle karşılıyor. Güneş, Zeliha, Melisa, Merve, Eylül, İrem, Yadigar... Onlar için bugün ayrılık, hasret demek... Çünkü onlar son 2 ayda şehit olan kahraman askerlerin yetimleri. İlk kez bir bayram sabahı babasız uyanacaklar. Çocuklarınıza sarılıp onlara hediyeler verirken, Güneş'leri, İrem'leri lütfen unutmayın

Derin savaş teklifi 
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Başbakan'la görüşüp çok tartışılacak bir öneri yaptı: PKK'ya karşı ASALA dönemindeki Çatlı modelini uygulayalım. 50 kişilik özel tim, gerekirse yurtdışına sızıp hedefi vursun!

Gül 2013’te Kösk’ten iniyor
AKP, 5+5 düzenlemesinden Abdullah Gül’ün de yararlanacağı bir metin hazırladı. ‘Sapanca Anayasası’na göre 2013’te Gül’ün cumhurbaşkanlığı sona erecek, 5 yıllığına tekrar aday olabilecek. Ancak bu kez halk seçecek

 

Gonzo yola çıkıyor 

Uzun zamandır gizlemekte olduğum, içime attığım bir sır var bende. Bugün kendimi biraz açacağım size çünkü derdimi kimseyle paylaşmazsam bunalacağım çok. Bu bilgiyi tek başıma yaşamayı artık kaldıramıyorum. Gazetede arkadaşım Ahmet Çavuşoğlu var ya. İşte o uzunca bir süredir tamamen delirmiş durumda ve bunun da kimse farkında değil.

 ..Serdar TURGUT yazdı.Okumak için tıklayın

   


 

Yaptırım beklentisi
Askerden tavır

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'de tasarının kabul edilmesinin ardından Washington Büyükelçisi Şensoy, "istişareler" için Ankara'ya çağrıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Ataç, ABD gezisini iptal etti. Dışişleri'ne çağrılan Wilson sert dille uyarıldı.

Tezkereye 'kerhen' evet
AKP hükümeti, Kuzey Irak'a operasyon için tezkere hazırlığını sürdürürken AKP içinde tezkereye karşı olan çok sayıda milletvekili bulunuyor. Olası bir operasyonun bölgede sıkıntı yaratacağını, halkı rahatsız edeceğini dile getiren milletvekilleri, tezkereye karşı olmakla birlikte "evet" oyu kullanacaklarını söylediler. Yeğeninin de şehit olduğunu belirten AKP Hakkâri Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, halkın tezkereyi istemediğini, halkın hizmetten yana olduğunu belirtti.

'Yeşil kuşak'tan ılımlı İslama
Küresel sermaye baronları, İslam ülkelerinin bulunduğu coğrafyadaki enerji kaynaklarını, enerji hatlarını ve küresel ticaretin stratejik noktalarını denetim altına alabilmek için, İslamlaştırma/dinselleştirme politikalarını yoğun biçimde uygulamaya başladılar.

Bağdat'ta ABD katliamı 
ABD ordusunun Irak'ta düzenlediği operasyonda, 9'u çocuk 15 sivil ve 19 militanın öldürüldüğü bildirildi. Ordudan yapılan açıklamada, Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeybatısında, Irak'taki El Kaide örgütü liderlerini hedef alan bir operasyon düzenlendiği, operasyon sonucunda 19 militan ve 9'u çocuk 15 sivil Iraklının öldüğü kaydedildi.

 
 

Bayram, şehit babanın mezarı başında geçecek

Bugün bayram... Çocukların en sevinçli günü. Sabah erken kalkıp, en güzel elbiseleri giyecekler. Babalarının ellerini öpüp, karışacaklar arkadaşlarının arasına.

Gaziantepli şehidin evini, Kimse Yok mu yaptıracak

Yurtiçi ve yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla Türk insanının gönlünde taht kuran Kimse Yok mu Derneği, Şırnak'taki hain saldırıda şehit olan Gaziantepli Jandarma Er Mehmet Coşkun'un ailesine bayram öncesi kucak açtı.

Kürtçe bilmeyen başkan Kürtçe tebrik gönderdi

Diyarbakır'ın alt kademe belediyelerinden Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Kürtçe bilmemesine rağmen Ramazan Bayramı tebrik kartlarını Türkçe ve Kürtçe hazırlattı.

  

 

PKK'nın sınır ötesi tuzağı
İstihbarat birimlerinin devletin zirvesine sunduğu son rapor, tabanını kaybeden ve 22 Temmuz seçimlerinde gerileyen PKK'nın, yerel seçimlerde hezimete uğramamak için şiddeti tırmandırdığını gözler önüne serdi. Asıl hedef, Türkiye'yi sınır ötesi operasyonla Irak'a çekmek

BUNU NOT ETTİK! 

Wilson uyarıldı

Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Büyükelçi Wilson'u bakanlığa davet ederek tasarının geçmesinden duyulan büyük rahatsızlığı iletti. Wilson'un kararın Genel Kurul'da kabul edilmemesi için son kez uyarıldığı belirtildi.

Maliyeti 30 milyar dolar

Son gelişmenin iki ülke arasındaki ilişkeleri nasıl etkileyeceği merakla beklenirken, Ankara'nın ABD'ye bazı ekonomik yaptırımlar uygulaması gündeme geldi. Bunların başında ise savunma sanayii geliyor. Bu rakamın ilk etapta 15 milyar doları bulacağı hesaplandı. Ayrıca iki ülke arasındaki 11 milyarlık ticaret hacminin de etkilenmesi bekleniyor.

 

Pes vallahi
“Komşu, komşu, hu! Oğlun geldi mi? Geldi. Ne getirdi? İncik, boncuk. Kime, kime? Sana, bana. Daha kime? Kara kediye. Kara kedi nerde? Ağaca çıktı. Ağaç nerde? Balta kesti. Balta nerde? Suya düştü. Su nerde? İnek içti. İnek nerde? Dağa kaçtı. Dağ nerde? Yandı bitti kül oldu.”
...Fehmi Koru yazdı.Okumak için tıklayın

 

 

Soykırım ve bayram…
Bayram sıkıntılı başladı. Kürt sorunu bir kez daha şiddete teslim olarak çıkmaza girdi. Toplumsal öfke siyasete ve düşünceye yöneldi. Siyasi iktidar derhal askerileşme ve sertleşme belirtileri gösterdi… 
 Ali Bayramoğlu yazdı.Okumak için tıklayın

 



 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 05:59:50
Güncelleme :12 Ekim 2007 Cuma 08:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?