16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Türk askeri tetikte Fotoğraflar-Video

TÜRKİYE’nin terör örgütü PKK'ya yönelik olası sınır operasyonu öncesinde, Kuzey Irak'ta bulunan Türk askerleri her an göreve hazır hale getirildi..

Kuzey Irak topraklarında Türkiye sınırına yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta konuşlanan birlikleri yeni asker ve tank takviyesi yapıldı. Sınıra hakim tepelerde mevziler kazan Türk askerlerinin bazıları da caddelerde gezerken DHA muhabiri tarafından görüntülendi. Kuzey Irak'ta konuşlanan Türk birliklerindeki tankların bir süre önce bakım ve onarımdan geçirildiği belirtilirken, sınır kesiminde bulunan PKK'lı teröristlerinden bölgeyi terk ederek iç kesimlere kaçtığı kaydedildi.

Türkiye’nin terör örgütü PKK'nın kamplarını dağıtması için 1996 yılında iki ülkenin anlaşmasıyla Kuzey Irak'ta konuşlanan Türk birlikleri olası sınır ötesi hareket için teyakkuza geçti. Türkiye sınırına 2- 3 kilometre mesafede bulunan ve stratejik öneme sahip Begova, Kanimasi, Şeladize, Derelut ve Amediya kesimlerindeki dağların tepesine konuşlanan Türk birlikleri yeni mevziler kazarken, zırhlıllar olası bir PKK saldırısına karşı hazır halde bekletiliyor. Türk birliklerinin en yoğun olarak bulunduğu Kanimasi'de kasabayı giden karayolunun her iki yanındaki tepelere konuşlanan Türk birliklerinde görevli askerler zaman zaman karayoluna inerek devriye görevi yapıyor. Devriye görevi yapan 2 Türk askeri DHA muhabiri tarafından görüntülendi. Türk birliğinin bulunduğu ve askerler tarafından ‘Dilmen Tepe’ ismi verilen verilen tepenin hemen altındaki bir duvarın üzerindeki bölgede kullanılan Kürt bayrağı dikkat çekiyor. Bu bölgede Türk askerlerini hemen bütün stratejik noktalara gözetleme kuleleri yaptıkları görüldü. 


Türk birliklerinini en fazla zırhlı bulundurduğu Bamerni kasabası yakınlarında havalanındada hareketlilik gözleniyor. Yerleştirilen kameralarla çevre 24 saat gözetlenirken, burada konuşlandırılan 20 kadar tank, top, panzer ve zırhlı araçların Türkiye'den gelen uzman ekip tarafından bakım ve onarımdan geçirildiği belirtildi. Amediya kasabasındaki Türk birliğine kısa süre önce yeni askerler ve konteynırların gönderildiği kaydedildi. Amediya kasabasındaki Türk birliğine kısa süre önce yeni askerler ve konteynırların gönderildiği kaydedildi. 









PKK, İÇ BÖLGEYE ÇEKİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak sınırına yığınağını sürdürmesi ve sınır ötesi bir operasyon için hazırlık yapması PKK'lıların çekilmesine neden oldu. Kuzey Irak'ın Türkiye sınır kesimindeki dağlık alanlarda bulunan PKK'lı teröristlerin büyük bölümünün Metinan ve Gare alanlarına geri çekildikleri, küçük grupların sınır kesiminde kaldığı öğrenildi. Türkiye'nin sınır ötesi olası operasyonunda Kuzey Irak’taki bütün Kürt gruplarının ortak hareket ederek karşılık vereceği kaydedilDİ. 



Kuzey Irak tarafından sınır kesimini tarayan ve sıfır noktaya kadar giden DHA muhabiriyle konuşan sınırdaki köylüler ise Türkiye’nin olası bir sınır ötesi operasyonundan endişe duyduklarını söyledi. Kuzey Irak- Türkiye sınırını oluşturan Hezil Çayı kesiminde bulunan köylüler, çay kenarından geçen Türk tarafındaki karayolunda Türk tanklarının zaman zaman aniden sınırı geçeçekmiş gibi dizildiğini, zaman zaman çevredeki dağları bombaladığını bunun da kendilerini kaygılandırdığını ileri sürdü. Hezil Çayı'nın hemen karşısında bulunan Siyahkaya Mevkii'ndeki Türk karakolu ise termal kameralarla 24 saat etrafı gözetliyor, PKK'lı teröristlerin olası bir geçiş girişimine anında karşılık veriyor.

































































































































Türk askeri için hazırlanmış çok özel video için tıklayın

ajanslar - kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 10:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?