24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bayramınız kutlu olsun!

Bugün, 24 Temmuz.

Bugün, basında sansürün kaldırılışının 95. Yıldönümü.

Hepimize kutlu olsun!

Ne mutlu bizlere ki, demokrasi beşiği ülkemizin (!) hemen hemen bir asıra tekabül eden hür, özgür bir basını var!

Bu günün anlam ve ehemmiyetini çok iyi kavramış olarak, İkitelli civarında kümelenmiş plazalardaki medya baronlarının, reklam veren büyük para babaların, her bir basın organını kendi iktarlarının basın bültenine çevirme gayreti içinde olan siyasilerimizin önderliğinde kokteyller düzenleyip zıkkımlanın!

Hakkınızdır. Ne kadar övünseniz azdır. Çünkü 95 yıldır özgür bir basınımız, pardon ‘medyamız’ var!

Evet hakkınızdır; sendikasız, sosyal güvencesiz, o plazalar içinde kurduğunuz paravan şirketlerde, değişik kadrolarda gösterip, üç on paraya çalıştırdığınız garibanların, “Aman işimden olurum!” korkusu ile, sesleri solukları kesildi artık!

Evet hakkınızdır; hemen tüm sayfalarınız, ekranlarınız, çoğunlukla dışarıdan getirdiğiniz, paraşütlerle indirip, gazeteci yaptığınız, besleyip semirttiğiniz tetikçilerinizle, dobermanlarınızla doldu!

Evet hakkınızdır; sizin iğrenç çıkar çatışmalarınız sayesinde, halkın neredeyse tamamına yakını, bu uğurda şehit olan gazeteci arkadaşlarımızın kemiklerini sızlatacak şekilde, bu ülkenin basınına güvenmiyor artık!

Evet hakkınızdır; kurtlar sofrasına dönen bu sektörde, sizin gibi yağlıların dışında, holdingleri olmayan, sadece gazetecilik yapmak isteyenler maalesef gazete sahibi olamıyor, olanlarında sonu, üç gün sonra hüsranla bitiyor!

Evet hakkınızdır; sayenizde, şu anda ülkede krizden etkilenen sektörlerin içerisinde en fazla 'işsiz' bu sektörde!

Evet hakkınızdır; her köşe başına adeta oturdukları koltuklarını adeta çivilediğiniz ve sürekli mamaladığınız dinazorlar sayesinde, her yıl ilgili okullardan mezun olan, pırlanta gibi gençlerimiz ya bir adım dahi ilerliyemiyor, ya da başka sektörlere, ilgisiz mesleklere yönelmek zorunda kalıyor!

Evet hakkınızdır; yıllarca uyguladığınız akıllı (!) politikalarınız sayesinde, ünvanı sadece ‘muhabir’ olanların ceplerinde basın kartları, paraları, saygınlıkları, umutları, gelecekleri kalmadı!

Evet hakkınızdır; sayenizde bu akşam, kim bilir nerelerde bir çok meslekdaşımızın ve ailelerinin gözlerinden yaş, yüreklerinden kan akıyor!..

Evet hakkınızdır; yıllarca düstur edindiğiniz, ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ zihniyeti ile, bu ülkeyi, ‘el freni çekilmiş kamyon’ misali yokuş aşağı bırakan siyasileri, sözüm ona ‘etik’ safsataları ile sırtınızda taşıyarak, ülkenin bu günlere gelmesinde yardımcı oldunuz!

***

Ama ben biliyorum ki, bu akşam biryerlerde yine davetler, resepsiyonlar vereceksiniz.

Biliyorum ki, yine birileriniz günün anlam ve ehemmiyetini belirten edebi konuşmalar yapacak.

Biliyorum ki, yine sözüm ona meslek şehitlerini saygı duruşları vs. ile anar gibi yapacaksınız.

Biliyorum ki, o camlı medya kulelerinin sahipleri, yöneticileri olarak, zafer kazanmış komutan edası içerisinde evlerinize döneceksiniz.

Ne kadar gururlansanız azdır. Hakkınız...

Evet hakkınız; çünkü sizler, yukarıda saydıklarımın hepsini bir bir başardınız.

Nice 95 yıllara...

Bayramınız kutlu olsun!

*
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2003 Perşembe 00:00:24
Güncelleme :24 Temmuz 2003 Perşembe 21:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?