18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ben artık gülümsemek istiyorum

Amerikan finans dergisi Forbes'ın yıllık vergi yükü sefalet endeksine göre Türkiye'nin vergide, cennetten çok cehenneme yakın olduğu ortaya çıktı.

Amerikan finans çevrelerinin dergisi FORBES, dünyanın belli başlı ülkelerini ''vergi yükü sefalet endeksi'' adı altında bir değerlendirmeye tabi tuttu.

Değerlendirme, kurumlar, gelir ve servet vergileri, işçi ve işverenlerin ödedikleri sosyal sigorta primleri ve KDV esas alınarak gerçekleştirildi.

Türkiye'nin vergi cennetleri ile cehennemleri açısından yapılan sıralamada, ortalarda yer almakla birlikte, cennetten çok cehenneme yakın olduğu ortaya çıktı.

HÜRRİYET: 19.05.2003

Hiç inandırıcı değil.

Bu FORBES dergisi, bence hiçbir araştırma yapmadan yayınlamış bu istatistiki bilgileri.

Oturduğu yerden uyduruk bir rapor hazırlamış.

Vergi sıralamasında Türkiye, Cennetle cehennem arasında imiş ama, cehenneme daha yakınmış!

Türkiye’deki vergi adaletsizliği, iş yeri açıp, ülkesine istihdam sağlamayı amaçlayan müteşebbise uygulanan ve işkence boyutuna varan çağdışı yaptırımlar, vergisini ödemek isteyen mükellefin vergi dairelerinde maruz kaldığı uygulamaları, burada bir işletme açma girişiminde bulunup, birebir yaşamış olsaydı; ülkesine döndükten sonra, bırakın raporu maporu, “cehennemden kaçış!” isimli ‘kocaman’ bir kitap hazırlardı mutlaka.

Bıktım ben artık bıktım...

Her gün gazete sayfalarına, “acaba bugün ülkem hakkında, yukarıdaki rapor gibi, olumsuz bir şey okuyacak mıyım ?” diye korku ile bakmaktan bıktım usandım.

Bu tür yazılar yazmaktan, her gün eleştirmekten bıktım.

Ben artık ülkemle ilgili, dışarıda ve içeride güzel şeyler duymak, okumak ve yaşamak istiyorum.

Ben artık, dünyanın her yerinde insanımın, göğsünü gere gere, “Türk’üm” demesini dört gözle bekliyorum.

Her türlü imkana sahip olan bu vatanın topraklarında yatırım yapmak isteyen girişimcinin, diğer ülkelere gittiği gibi, kendi ülkeme de koşarak gelmesini istiyorum.

Ben artık insanların yüzünün güldüğü mutlu ve her şeyiyle çağdaş bir Türkiye istiyorum.

Ben artık gülümsemek istiyorum.

Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2003 Salı 00:00:20
Güncelleme :23 Mayıs 2003 Cuma 01:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?