23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Cerrah'tan basına veryansın

İngiltere Başkonsolosluğu’na yapılan bombalı saldırıda şehit olan polislerin cenazesinde konuşan Cerrah, ‘‘Eğer basının sorumsuzluğu olmasaydı, şehit vermeyecektik, 27 vatandaşımız ölmeyecekti’’ dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bombalama olaylarının faturasını medyaya çıkardı. Basını suçlu ilan eden Cerrah, ‘‘Basınımız, faillerle aramızda 1 saat kalmışken, failleri ve uzantılarını deklare etti’’ dedi.

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Hüseyin Apaydın ve Salih Çapkın için Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah basını ve medyayı olayda sorumsuz davranmakla suçladı. Cerrah, ‘‘Basınımız, faillere uzanmaktayken, aramızda 1 saat kalmışken maalesef failleri ve uzantılarını deklare etti’’ dedi. 

Katillere ulaşmamıza 1 saat kalmıştı 

Cerrah, konuşmasında şehit olan polis mensuplarının acısını teşkilat olarak hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Birinci olayda olduğu gibi failleri çok kısa sürede tespit ettiklerini söyleyen Cerrah, şöyle devam etti:

‘‘Eğer (basının) sorumsuzluğu olmasaydı, şu anda bu şehitlerimiz burada yatmıyordu, şehit vermeyecektik, 27 vatandaşımız ölmeyecekti. Ancak sorumsuz yapılan bu yayınlar, özgür basın adına, maalesef 27 vatandaşımızın şehit olmasına sebep olmuştur. Yakalamak üzereydik, takip etmek üzereydik. Şu anda buradaki şehitlerimize tören yapmıyor olacaktık. Bunun için mutlaka Basın Yasası’nda bazı değişikliklerin olması lazım Sayın Başbakanım.’’

11 Eylül terör olayları takip edildiğinde ABD’de basının üzerine düşeni yaptığını söyleyen Cerrah, şunları söyledi:

‘‘Her şeyi yazmamıştır, failleri yazmamıştır. Ancak burada yapmış olduğumuz her şey faile uzanmak üzereyken, 1 saat arayla ve 2’nci olayın failinin de kaçmasına sebep olmuştur. Bu mudur özgür basın? Ve arkasından bazı basın mensupları, sorumsuzca benimle ilgili bazı yazılar yazmakta tereddüt göstermemişlerdir.’’

Kenthaber-İstanbul
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2003 Pazar 00:00:23
Güncelleme :23 Kasım 2003 Pazar 19:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?