23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Diğer Yusuf’lar nasıl kurtulur ?

Türkiye, 16 yaşındaki Yusuf Gedemen’i, ‘Liselerarası Bilişim Teknolojileri Olimpiyatı’ finalleri öncesinde tanıdı. Projejisyle ödül alan, ancak engelli olması nedeniyle lise birinci sınıftan ayrılmak zorunda kalan Gedemen’in durumu gazetelere yansıyınca, hayatı boyunca burs sağlanan Yusuf, İstanbul’da istediği okulda okuma şansını da kazanmıştı. Fakat, kalacak yeri olmadığı için, memleketi olan, Hatay’ın Akarca köyüne dönmek zorunda kaldı

Ancak, 5 ay önce, çalıştığı fabrikada geçirdiği kaza sonucunda bir bacağını kaybeden Cengizhan Çağlıişlek, Yusuf’un durumunu yakından takip etmekteydi. 15 yıl önce ender görülen bir hastalık nedeniyle oğullarını kaybeden 3 kişilik aile, Yusuf’u İstanbul’a çağırarak, evlerine yerleştiriler. Cengizhan Bey, Yusuf’u sık sık internet cafelere götürürken, eşi Şükran Hanım’da banyosundan, çorap değişimine kadar her şeyiyle ilgilenir. Şimdi Yusuf’un yeni bir ailesi var. her şeyden önce, Çağlıişlek ailesi sayesinde, Yusuf’un artık geleceği var.

Biz, Kenthaber olarak, Çağlıişlek ailesini, tebrik ediyoruz.

Şükranlarımızı sunuyoruz Çağlıişlek ailesi.

Milletin parası ile, lojmanlarda 5 kuruş ödemeden, krallar gibi yaşayan parazitlere her türlü imkanı sağlayan, ama Yusuf kardeşimiz gibi evlatlarımıza yer temin edemeyen devletin görevini üstlendiği için, ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.

Sayenizde Yusuf Gedemen kurtuldu!

Ne mutlu ki; bu toplumun, her türlü olumsuzluğa rağmen, siz Çağlıişlek ailesi gibi vicdanlı, sağduyulu, örnek fertleri ve aileleri var.

Ama bu ülkede, Yusuf Gedemen gibi, geleceğimiz, yüz akımız olan başka Yusuf’lar da var.

Olar nasıl kurtulacak ?

Her biri için bir Çağlıişlek ailesi mi bulunacak ?

Ya da her birinin gazetelerde haber olması şartı mı konulacak ?

Yoksa, onlara, “Biraz sabır et. Senin de bir gün Yusuf Gedemen gibi şansın döner inşallah. Allahtan umut kesilmez” mi denilecek ?

Bu işlerle ilgili sosyal kurumların, fonların başındaki değerli yöneticilere soruyoruz.

Onlar nasıl kurtulacak ?

Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2003 Çarşamba 00:00:14
Güncelleme :24 Mayıs 2003 Cumartesi 05:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?