18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

GÖLGE ETMEYİN YETER !

İstanbul Büyük çekmecede 125 işçinin çalıştığı bir plastik fabrikası firmasının ödemekten bıktığı elektrik faturaları ,su faturaları , SSK primleri , muhtasar, stopaj gibi onlarca vergiden , gene bir şey isteyecek diye kaçtığı polis , belediye zabıtası ve vergi memuru gibi devlet memurlarından kurtulmak için fabrikadaki bütün makine ve tesisatı sökerek Bulgaristan’a götüren bir işyerinin kapanması ile işsiz kalan birisi olarak yazıyorum.

Yıllardır yabancı sermaye gelsin diye çalışıyormuş gibi gözüken devlet yöneticileri , Ülkemizin kalkınmasındaki en büyük engel olan bürokratlar:

Bırakın yabancı sermayeyi getirmeyi, yerli sermayenin kaçırmayın.

Bu bile ülkemizin kalkınmasına yeter.

Romanya’ya 500 milyon dolar, Bulgaristan’a 220 milyon dolar ,Macaristan’a 50 milyon dolar, Polonya’ya 23 milyon dolar, kaçırtmışsınız. Kına yakın.

Size yalvarıyoruz . Lütfen TOBB ve TGSD gibi Türkiye’nin saygın kuruluşlarına kulak veriniz.

Çünkü bu adamlar yıllardır size rağmen ayakta kalabilmiş , ekonomik hayatın bilfiil içinde bulunmuş, bürokrasinin en ağır ve mantıksız koşullarına karşı direnebilmiş insanlardır.

Şimdi artık birer misyon olmuş bu insanlar ; yedi yıl , yani 84 ay, 2520 gün, 60480 saat çalışıp sadece Türkiye’nin geleceği için ,Türk halkı için , sizin ve bizim çocuklarımız için bir program hazırlıyorlar ve önünüze koyuyorlar.

“Anadolu’da Yatırımı ve İstihdamı teşvik projesi “ gibi büyük özveri isteyen , büyük çalışma gerektiren bir proje için devlet yöneticileri ve bürokratlar teşekkür etti mi ? veya “yapacak başka işiniz yok mu” dedi bilemiyoruz ama ülkesini seven insanlar olarak bizler bilhassa, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Sayın UMUT ORAN’A çok teşekkür ediyoruz.

Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2003 Cuma 00:00:16
Güncelleme :23 Mayıs 2003 Cuma 01:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?