18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İstanbul’un neye ihtiyacı var?

İstanbul’un neye ihtiyacı var?

İstanbul’un neye ihtiyacı olduğunu sorarsanız, bana gore; kendine güvenen, cesur, dediklerinin ve projelerinin arkasında duracak bir başkana ihtiyacı var.

Nüfusu her ne kadar resmi açıklamalarda 11 milyon olarak görünüyorsa da toplam nüfusu 15 milyonu geçen kentin ‘Belediye Başkanlığı’nı yapacak isim, cesur, güvenilir, dürüst, çalışkan, planlı-programlı ve kendine güvenen, karizmatik birisi olmalı.

Mevcut Başkan Yüksek Mimar Kadir Topbaş’ın nasıl olduğunu soruyorsanız, bunu kendi kendinize sorun. Hayallerinin bile arkasında duramayan bir başkanın İstanbul’a ne kadar yakışacağına siz karar verin.

Neredeyse bir yaz boyunca yatan İBB, aynı anda İstanbul’da onlarca noktasında yol, bakım-onarım ve kavşak ile köprülü kavşak çalışmaları başlatıyor. Oldu mu şimdi? Çalışmaya başlamak için okulların açılmasını mı bekliyordunuz? Buna bağlı olarak kentteki trafiğin yoğunlaşmasını mı? Eğer beklediğiniz buysa muradınıza erdiniz. Ne mutlu size.

Kadir Topbaş göreve geleli 1.5 yıl oluyor. Geçen süre zarfında hiçbir şey yapmadığını söylemek haksız olur. Ama iktidar partisinin belediye başkanı olan, iyi bir mimarlık eğitimine sahip, belediyecilik tecrübesi bulunan ve bütün bunların ötesinde İstanbul sevdalısı bir başkanın şimdiye kadar daha çok şey yapmış ve daha çok şey yapmak için kolları sıvamış olması gerekirdi.

İstanbul’da her geçen gün sorunlar artıyor. Kent adeta kangrene yakalanmış gibi… Ulaşım sorun, sağlık sorun, içme suyu sorun, konut sorun, okul sorun, imar sorun, metro sorun… Listeyi sayfalarca uzatabilirsiniz. Tüm bunlar bir tarafta çözüm beklerken Sayın Topbaş ne yapıyor? Bunu bana değil, yakın çevresine sorun.

İstanbul İstanbul olalı ne başkanlar gördü. Bugün kaçı anılıyor? Kaç tanesi yaptığı icraatlarla gündemde? Eminim hepsi de koltuğunda oturuyorken çevresindeki yalakaları, ne kadar büyük başkan olduğunu hatta İstanbul’un gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanının kendisi olduğunu söylüyordu. Bugün geriye ne kaldı? Hiçbir şey.

Eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksek Mimar Kadir Topbaş, kentin 2 bin 600 yıllık tarihinde iyi bir yer edinmek istiyorsa, çok çalışmalı çok… Kahraman olmak kendisini bekliyor. Eğer çok çalışıp, büyük işlere imza atabilirse yarınlarda minnet ile anılır. Yoksa tarihin tozlu sayfalarında kendisine mutlaka yer bulur. Tercih kendisinin. Tabi planlı çalışmayı da unutmaması gerekiyor.
Mehmet Bircan
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 15:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?