18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İstifası, Özkök Paşa'yı yüceltecektir

Rahat durmayacaklarını, ısıtıp ısıtıp gündeme getirecekleri bekleniyorduk!

Dün Kent Haber’de okudunuz: Korkut Özal adlı eski siyasetçi ve bakan, İhlas Haber Ajansı’na, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün görev süresinin bir yıl uzatılması yönündeki görüşünü yineliyor.

Bir garip gerekçe de sunuyor!..

Daha da ileri gidiyor, sanki Özkök Paşa ile baş başa verip konuşmuşlar. Şu söylemde bulunuyor:

“Özkök, bu konudaki düşüncesini gayet kibarca belirtti. ‘Hükümet, böyle bir şey yapmasın’ demiyor. Sadece böyle bir beklentisi olmadığını söylüyor.”

Korkut Özal, bu konuda, iradenin hükümette olduğunu vurguluyor ve 8 ay sonra olacakları, “Hükümet, zamanı gelince karar verecektir” tümcesiyle anlatmaya çalışıyor.

Geçmişte, Doğan Güreş’in Genelkurmay Başkanlığı süresinin bir yıl uzatıldığını ve abisi 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın, Başbakan iken, Necdet Öztorun yerine Necip Torumtay’ı Genelkurmay Başkanı yaptığını anımsatıyor.

Torumtay Paşa’nın, istida ederek çekip gittiğini anımsamayan Korkut Özal, ileti (mesaj) içerikli “Ordunun belirlediği komuta kademesini hükümet kabul edebilir de, etmeyebilir de” tümcesini de kullanıyor.

AKP’nin ve AKP iktidarının en etkin fikir babalarından olduğu bilinen Korkut Özal belli ki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ü ve Özkök Paşa’nın şahsında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratan bu gibi söylemlerini bırakmayacak.

Onun gibiler de, Genelkurmay Genel Sekreterliği’nce 24 Kasım 2005 Perşembe günü basın aracılığıyla kamuoyuna sunulan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün, Cumhurbaşkanı olacağına ve görev süresinin bir yıl uzatılacağına ilişkin söylentilere nokta koyduğunun bildirilmesine karşın, yıpratma amaçlı söylemlerini inatla sürdürecekler.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Ağustos 2006’da Genelkurmay Başkanı olmasını önleyecek bir başka senaryonun da ciddi ciddi konuşulduğu yadsınamaz bir gerçektir ve bundan, bizler kadar, Özkök Paşa da haberdardır.

Geriye; bütün oyunları, senaryoları, yıpratma amaçlı söylem ve çalışmaları boşa çıkartacak tek bir şey kalıyor. O da, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün, 2006’nın başlarında, herkese elerki (demokrasi) dersi verecek içerikte bir açıklama ile istifasıdır.

İnanıyoruz ki; istifa kararı, çok yönden yararlı olacaktır, Hilmi Özkök Paşa’yı da daha bir onurlandıracak, yüceltecektir.

Taktir ve karar, Hilmi Özkök Paşa’nındır.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 21:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?