23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kahire de Alman Üniversitesi

Gazeteler bu Pazar günü, Alman Başbakanı Gerhard Schröder’in Mısır-Alman Ortak Üniversitesi’nin açılış törenine katılmak için Kahire’ye gideceğini yazdılar.
 
Üniversite’de bu yıl bin öğrenci okuyacakmış, birkaç yıl sonrada öğrenci sayısı yedi bine çıkacakmış. Daha sonrada teknik dallarla ilgili fakülteler açılacakmış.
 
Bırakalım başka şekillerini, biraz gazete kültürü olanlar bile Almanların bundan üç- beş sene evvel İstanbul’da bir üniversite kurmaya çalıştıklarını hatta adının, 'Batı üniversitesi' olacağını da  hatırlayabilirler.
 
Sonra ne oldu? 
 
Almanlar bu üniversiteyi Türkiye’de kuramadılar.
 
Daha doğrusu  Almanlara bu üniversite kurdurulmadı.
 
Çünkü Almanlar her halde; rüşvet vermesini beceremedi, yalakalık yapamadı, veya bu işi onaylayacak makamlardaki bürokratlara kadın sunmayı beceremedi.
 
Başka akla ne gelebilir.
 
Elin oğlu gelip ben burada bir üniversite kurmak istiyorum diyor, bunun için gerekli işlemlere başlıyor, ama bir türlü başaramıyor.
 
Siz olsanız ne dersiniz? Lanet olsun  dersiniz ve böyle bir iş için sizi dört gözle bekleyenlere gidersiniz.
 
Şimdi İstanbul’da böyle bir üniversitenin kurulmaması için bir damla bile katkısı olan kimseler;
Acaba hiç utandınız mı, acaba üniversiteye giremeyen yüz binlerce öğrencinin sizler için şu anda ne dediklerini tahmin edebiliyor musunuz. ( ki bunların içinde kendi çocuklarınızda olabilir. )
 
Hepinize  lanet olsun ! 
Remzi Erbaş
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2003 Cumartesi 18:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?