18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Lütfen bu mektubu dikkatle okuyun!...

Evet, aşağıdaki mektubu, lütfen dikkatle okuyunuz... Okuyunuz çünkü bu mektupta milliyetçiliğin, vatanseverliğin sadece belirli kıstaslara sınırlı kalmadığını, göreceksiniz.

Bu mektubu gönderen arkadaşımızın, her satırı buram buram duyarlılık kokan bu mektubunun ardından, çok kısa süre içerisinde, 2012 Olimpiyatları için nasıl bir çalışma yapıldığını, bırakın sokaktaki vatandaşı, Türkiye’nin, medyasıyla, seçilmişleriyle, ilgilileriyle, nasıl bir vurdumduymazlık içinde olduğunu Kenthaber sizlere duyuracak.

Eline sağlık sevgili Burak Öztürk...

Dünyanın en güzel şehri İstanbul 2012 Yaz olimpiyatları aday adayı oldu ve aday şehirler 18 Mayıs 2004 tarihinde açıklanacak.

2008 yaz olimpiyatlarının Çin e gitmesinde ana sponsorların büyük etkisi olduğunu sanıyorum. Zira dışa açılan Çin’e global şirketlerin girişi ancak bu yolla olacaktı ve Çin ülkesini tanıtabilmek için seferberlik ilan etmişti.

Geçmiş zamanla artık zakit kaybetmenin bence bir anlamı yok. Evet değerli ülkesini seven ve bu ülkeyi tüm dünyaya tanıtmayı meslek edinmiş vatansever insanlar sizlere sesleniyorum:


İstanbul ile birlikte aday adayı şehirler arasında Paris, New York, Moskova, leipzig, Havana, Rio, madrid ve londra var. Olimpiyat, ruh itibarıyla yapıldığı şehirlerin gelecekteki kaderlerini değiştirebilme özelliğine sahip bir anlayış taşır.
Olimpiyatlar günümüzde 4 milyara yakın kişi tarafından izlenen ve dünyada izleme rekoru sahibi en büyük organizasyondur.

Olimpiyat düzenleyen şehirlerin turizm gelirleri, inanılmaz şekilde olimpiyat öncesi ve sonrasında katlanır. Hepimizin hayalidir İstanbul da olimpiyatların olması buna şüphem yok... Ama nedense pek inanmadık geçmişte , yeterli destek vermedik bizler. Sadece pişerse bize de düşe diye bir anlayışla karşıladık adaylık sürecini...


Bu sefer inanalım ve inandığımızı tüm dünyaya hissettirelim. Ne kadar dostumuz varsa bilsin ki, biz olimpiyat aday adaylığından başlayarak, olimpiyatları 2012 yılında yapacak şehir olacağız....


Ayrıca bizim, rakiplerimizden inanın çok fazlamız var...


1. tesislerimiz tamamlanmak üzere, diğer ülkelerde bu tesislerin yeri bile henüz belli değil... Bu, inanın çok büyük avantaj...

2. Otel-yatak sayımız yeterli ve çoğalmaya devam etmekte.


3. Ulaşım 2012 de problem olmayacak durumda her yıl 2 milyar doların üzerinde bu şehirde ulaşım yatırımı var ve yakında tek elde toplanacak..


4. Bu kadar değişik tarihin ve kültür mirasının bir arada olduğu
başka bir aday kent yok...


5. Bu avantajlar inanın çok önem taşır ve bunun bir çok şey de sayabiliriz...


EN ÖNEMLİSİNE GELİNCE; BİZLER TÜM DUYGULARI DOYASIYA YAŞAYAN , KALAN TEK PARÇA SOMUNU MİSAFİRİNE İKRAM EDEN, MİSAFİRE AİLEDEN DAHA FAZLA ÖNEM VEREN, YEMEKLERİ MUHTEŞEM VE ONURLU İNSANLARIZ.


Türkiye’nin tanıtımı rakı ve şiş kebapta değil Yunus Emre , Aşık Veysel dizelerinde saklıdır. Yeterki biz gibi olalım başkası değil...

Unutmayın 18 Mayıs, aday kentlerin açıklanma günü , 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda aday kent olduğumuz açıklandığı anda, İstanbul 2012 aday kent logosu tüm şehri süslemelidir. Hepiniz, hepimiz inanacağız ve sen benim rakibimsin ama düşmanım değil şiarıyla yol alan olimpiyatları, ben değil biz getireceğiz...


Saygılarımla sağlıcakla kalınız.

Burak Öztürk
KENTHABER
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:19
Güncelleme :19 Kasım 2003 Çarşamba 13:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?