18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Misyoner politikacı Sarıgül

Akşam Gazetesi’nden Güler Kömürcü, 12 Ağustos tarihli yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, “Mustafa Sarıgül neden olmasın ?” diye yazmış.

Kömürcü, hatta, “Ecevit'in boşalttığı, Baykal'ın tam anlamıyla dolduramadığı, sol platformda yeni liderler arayışı çerçevesinde, 'Mustafa Sarıgül' farklı misyonlar yüklenebilir mi?! Hatta, yeni 'ulusalcılık' tarifine uygun vitrinde, yeni lider adayları arasında Sarıgül de karşımıza çıkabilir mi ?” diyor yazısında.

Daha sonra bu fikrini Sarıgül’e sorduğunu, kendisininde, “Ben hiçbir rütbe peşinde değilim. Sadece Şişli’ye hizmet vermek bana yetiyor” şeklindeki beyanatını da yazısına eklemiş Kömürcü.

Ve Kömürcü, yazının sonuna bir dipnot eklemiş: “Erken uyarı sisteminiz olarak lütfen bunu da not alınız diyorum... Mustafa Sarıgül yakın gelecekte Türk politik hayatında yeni misyonlarla donatılacak-yeni şapkalar giyecektir. 'Uzakların' Sarıgül'e yakın ilgisi oluşmaya başlamıştır çünkü...(Eminim anladınız 'uzaklar' vurgumdan neyi kastettiğimi...) Malum geçen yılki seçim şoku derken bu yılki Uzan, Genç Parti'nin başına gelenlerle açılan 'muhalefetteki boşluğu' bakalım tabiat nasıl dolduracak, 'tabiat boşluklardan nefret eder (ben de), bir şekliyle doldurur. Bu defa tabiat! Nasıl bir dolgu ya da dolgular yapacak-Kimler rüzgarları arkasına alacak dersiniz?!”

***

Mustafa Sarıgül, İstanbul’un en zengin ve aydın (entelektüel kesimi fazlaca olan) ilçelerinden biri olan Şişli’nin belediye başkanıdır.

Belediye başkanları içinde, hele ki ilçe bazındaki tüm belediye başkanlarının arasında en fazla medyatik olanıdır.

Ayrıca olağanüstü hırslı, asla pes etmeyen bir politikacıdır.

Kömürcü’nün de dediği gibi, bakmayın siz onun, “Şişli’ye hizmet bana yetiyor” demesine...

Hangi politikacı, bugüne kadar ülkeye hizmet aşkı ile yanıp tutuşmuş ?

Hele ki Türkiye’de... Mustafa Sarıgül’de, bu ülkenin politikacılarından biri değil mi ?

Şişli İlçesi, onun hizmetlerinden memnun olacak tabii ki. Yaptıkları, zaten o makama gelen seçilmiş birinin temel görevleridir.

Hem de elinde bu kadar geniş imkanlar varken...

Haa şimdi siz, “Bizler bu ilçede, yaptığı işi eline yüzüne bulaştıranları, ilçemizi yiyip bitirenleri, ama bir çivi bile çakmayanları da gördük” diyebilirsiniz. Bunu normal karşılarım. Çünkü, kendi ellerimizle koltuğa oturttuklarımız tarafından soyulmaktan öyle bir düşünce yapısına eriştik ki, “Aman adam yiyor ama, hiç değilse birşeyler de yapıyor” mantığı egemen oldu hemen hemen hepimizde.

Amacım, Mustafa Sarıgül’ü karalamak veya şahsına ithamlarda bulunmak değil.

Bilakis Sarıgül, aklına hayranlık duyduğum bir politikacıdır.

Malını iyi ya da kötü üretir, ama en önemlisi çok iyi pazarlar.

Yani yaptığı en ufak bir icraatı bile, medyada yer alır. Medya ile bağını asla koparmaz, onlarla dargınlıklar, kırgınlıklar yaşamaz, nabza göre şerbet verir.

İnanılmaz sosyaldir. Sporla, politikayla, medyayla hep iç içedir. En sevmediği ortamlar, gazetecilerin bulunmadığı ortamlardır.

Önceden katılacağını bildirdiği açılışlarda, medya yoksa, ya katılmaz, ya da gelmesiyle gitmesi bir olur.

Müthiş bir ikna yeteneğine sahiptir.

Centilmendir. Kırıcı değildir... Hemen hemen hiçbir görüşme isteğini geri çevirmez ama, mühim bir şahsiyet değilseniz, sizinle ya görüşmez, ya da yine görüşmeyeceği başka bir tarihe randevu verir.

Yani sözün özü, oyunu iyi okuyan ve oynayan, sürekli vitrinde durmayı kendisine düstur edinmiş Sayın Sarıgül için Şişli, bir amaç değil araç olabilir ancak.

Bizlere de, bu kadar özellikleri olan Sayın Mustafa Sarıgül’e, gelecek için misyonlarını bir bir tamamlamasında şans dilemek, Şişli İlçemize de istikbalde akıllı ve aydın başkanlar temenni etmek düşer ancak.

Sağlıcakla kalınız... 

Nafiz CANDAN
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2003 Salı 00:00:20
Güncelleme :20 Ağustos 2003 Çarşamba 17:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?