23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Onlar her şeye rağmen var

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Çapar'ın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki süt sağma makinesi imal ettiği fabrikada yaptığı üç kişilik uçak tüm testleri başarıyla geçti

HÜRRİYET 07.05.03

Bir zamanlar, ‘Yüzde yüz düşünce gücü’ adında bir kitap okumuştum. Kitabın yazarı, “Şehrin göbeğinde, bir gökdelenin önünden geçerken hiç düşündünüz mü ? Bu gökdelen, bir zamanlar buradan geçen birisinin kafasındaki bir düşünceden ibaretti” diyordu.

Gerçekten de günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan pek çok şey, bir zamanlar birilerinin kafasındaki bir düşünce idi.

İşte bu düşüncenin zaferidir. Düşünen, düşündüğünü uygulamaya geçiren insanlar sayesinde, dünyada ‘teknoloji’ denen bu devrim yaratılmış, batılı ülkeler, kendi ‘Mustafa Çapar’larına verdiği destek sayesinde muasır medeniyet seviyesine ulaşmışlardır.

Ancak benim memur memleketi olan ülkemde insanlar, düşünmeye, teşebbüse teşvik edilmedikleri için bizler, Mustafa Çapar’ların icraatlarına hep hayret ettik.

Dünya, buharlı makinayı icat edip, teknoloji devrimi yaratırken, bizim medreselerimizde, Hz. Süleyman’ın konuştuğu karıncanın, erkek mi, dişi mi olduğu tartışmaları yapıldı sürekli.

Millet, fakr-u zaruret içinde kıvranırken, asırlar sonra bile, o zihniyet, ısrarla olduğu yerde çakılıp kaldı.

Her türlü potansiyeli olan bir ülkenin insanları, yıllarca sindirile sindirile, batıdaki gibi Mustafa Çapar’lar çıkaramadı.

Teşviği meşviği bir yana, devlet bir mahalle arasında bakkal dükkanı açan insanı bile, belediyesinden, maliyesine yolunacak kaz olarak görüp, canından bezdirdi.

Ama onların içinde yine de Çapar gibi yılmayanlar, inancını yitirmeyenler var.

Helal olsun sana Mustafa Çapar. Kucak dolusu tebrikler.

Senin gibi Mustafa Çapar’ların, bu ülkede azımsanmayacak kadar çok olduğuna yürekten inanıyorum.

Bu ülkede Mustafa Çapar’ların her şeye rağmen ısrarla var olduğuna ve olacağına da yürekten inanıyorum.

Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2003 Cuma 12:30:41
Güncelleme :24 Mayıs 2003 Cumartesi 05:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?