23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Oyunun adı yine aynı

3 Kasım akşamı sonuçlar açıklanıp, AKP iktidarının tek başına ipi göğüslediği anlaşılınca, ‘işi olmayınca, eski defterleri karıştıran Salamon’ misali, eski defterler yeniden açılmaya başlandı.

Türkiye, büyük bir ekonomik krizin tam ortasında nefes alma mücadelesi verirken, ortaya yine ‘TÜRBAN’ denen konu birileri tarafından çıkarılıverdi.

Devletin zirvesinde, protokol gerginlikleri, resepsiyon krizi, konuyla ilgili anketler vs. derken, konu MGK’da ele alınmaya başlanıp, bir anda tüm ülkenin tek sorunu haline geldi.

“Tarih tekerrürden ibarettir” sözü, sadece Türk milletine özgü galiba ?

Bu vasıtayla, yöneteninden, yönetilenine, dünü hemen unuttuğumuz, ileriye bakmayı beceremediğimiz gibi, geçmişten ders almadığımız da ‘buz’ gibi ortaya çıktı.

Çok yakın geçmişte, hocalarının yaptığı gibi, her toplantıda askerden fırçayı yiyip, sonra da, “demokrasilerde olur böyle şeyler” diye konuyu geçiştirmeye çalışan, ama yapacağından da geri kalmayan yöneticiler, klasik bir tiyatro oyununu bilmem kaçıncı kez sahneye koyuyorlar yine...

Peki soruyorum ve bir vatandaş olarak sizlerden cevap istiyorum ;

“Bizler artık değiştik, eski kafalarımızı geçmişte bıraktık” diyerek, sizleri son bir umut olarak gören halkın oylarını alan sizler değil miydiniz ?

Meğer ‘takiyye’ denen yaşam tarzınızı hiç bırakmamış, seçim meydanlarında da devam ettirmişsiniz.

Eğer dürüst iseniz, neden asıl amacınızı halka açıkça söyleyip, kemik seçmeninizle yetinmediniz ?

Çünkü olmazdı değil mi ?

Eğer kemik seçmen kitlenizle yetinmiş olsaydınız, seçimlerde hemen hemen kopyanız olan diğer parti gibi barajı bile aşamaz, hatta silinir giderdiniz.

Ama lütfen şunu bilin: Sizlere oy veren ve ‘sessiz çoğunluk’ tabir edilen bu halk kitlesi, bir kez daha kandırıldığını anladı !

Bu sahnede, yepyeni oyuncularla, farklı ve umut dolu bir oyun seyretmek için heyecanla bekleyen seyirciler, oyunun aynı olduğunu, sadece geçmişteki figüranların bugün başrolleri paylaştığını görüp, sükut-u hayale uğradı !

Ben, bu sevimsiz oyundan hiç hazzetmemiş ve bu oyunun ülkenin başına ne dertler açtığını gören bir seyirci olarak, sizlerden gerçekten değişmiş olarak sahneye çıkmanızı bekliyorum.

Çünkü ısrarla devam ederseniz, sahneye, yine bizim çok iyi bildiğimiz ve aynı şekilde sevemediğimiz başka bir oyun konulacak gibime geliyor haberiniz ola !

*
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2003 Perşembe 15:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?