23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Yayın yasağına riayet edelim!

Bugün bir kez daha patlamalarla ve kanla uyandık!

Terör belası, yine yakamızdaydı..

Doğal olarak hepimiz panik ve telaş içindeyiz.

Ancak terörün amacı da zaten hedef aldığı toplumlarda panik ve kargaşa yaratmaktır.

Günlerdir ve son olarak da bu sabah itibariyle saatlerdir ekran başında olan dünyadaki milyarlarca insan, kan ve ceset görüntülerinden başka bir şey seyretmiyor.

Nihayet, bu yazı yazılmadan yaklaşık yarım saat önce, medyaya olaylarla ilgili yayın yasağı getirildi.

Ancak görünen o ki, rating savaşları yayın yasağı da dinlemiyor!

“Elimizdeki görüntüler, yasaktan önce alınmış görüntüler” savıyla, en ciddi haber kanalları bile, harıl harıl yaralı ve ceset görüntüleri vermeye devam ediyor.

Buradan Türk medyasına sesleniyor ve diyoruz ki;

TV’lerde yayınlanan kan ve ceset görüntüleri inanın ki, halkın haber alma özgürlüğü adına yapılmış olsa bile, bu alçak saldırının mimarlarının ekmeğine yağ sürmekte, medyayı kullanarak, gövde gösterisi yapmaya çalışan bu şeytanların hedeflerine ulaştıkları hazzını doya doya yaşamalarına neden olmaktadır.

Ayrıca bu kötü görüntüler, tüm dünyanın gözünü, kulağını çevirdiği turizm cenneti ülkemizin hiç hak etmediği kötü bir imaja sahip olmasına sebep olmaktadır.

11 Eylül gibi, yaklaşık 3 bin kişinin öldüğü İkiz Kule saldırılarında, Amerikan medyasında, tek bir ceset görüntüsünün yayınlanmadığını da kıyaslama açısından lütfen göz önünde bulunduralım.

Ve son olarak; bunu medyaya getirilmiş bir yasak olarak görmek yerine, lütfen her birimiz, üzerimize düşen vatandaşlık görevi addedelim.

Tüm Türk medyasına, bu yayın organlarını ayakta tutan ve iş dünyasının ‘showroom’u olan reklam veren şirketlere duyurulur
KENTHABER
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2003 Perşembe 14:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?