18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ÇANAKKALE'NİN BİLİNMEYEN FOTOĞRAFLARI

Çanakkale Savaşı’na ilişkin daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflar sergilendi...

Antalya'nın merkez Konyaaltı Belediyesi tarafından Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen ’Bir Hürriyet Türküsü’ adlı sergide, Çanakkale Savaşı’na ilişkin daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflar sergilendi.

Konyaaltı Belediyesi’nin Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’nci yıldönümü nedeniyle düzenlediği ve koleksiyoner Fahri Özdemir’in arşivinden derlenen fotoğraf ve afişlerden oluşan ’Bir Hürriyet Türküsü’ adlı serginin açılışı törenle yapıldı.

Konyaaltı’ndaki Migros Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek ve eşi Havva Böcek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer ve davetliler katıldı.

"BEN DE ŞEHİT TORUNUYUM"

Açılış öncesi konuşan Başkan Muhittin Böcek, "Bugün çok önemli bir gün. Çanakkale Zaferi’nin 97’nci yıldönümünde, bir tarafta keder, bir tarafta zaferi yaşadığımız bir gündeyiz. Türkiye’nin destanının yazıldığı bir gün. Bir şehit torunu olarak tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu. Daha sonra serginin açılış kurdelesi kesildi.

YÜZDE 80’İ GÖRÜLMEMİŞ

Başkan Muhittin Böcek ve beraberindekiler sergiyi gezerken, koleksiyoner Fahri Özdemir eserlerle ilgili bilgi verdi. Özdemir, eserlerin yüzde 80’inin daha önce hiç gün yüzüne çıkmadığını aktardı. Sergiye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 100 eserden oluşan sergi 25 Mart tarihine kadar sürecek. 

 

...
Yayın Tarihi : 18 Mart 2012 Pazar 21:53:44
Güncelleme :18 Mart 2012 Pazar 22:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?