30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

CHP'DE BÜYÜK KENTLER İÇİN SÜRPRİZ ADAYLAR

Yerel seçimler için start her gün bir adım daha yaklaşılırken, partilerde adaylık yarışı da hızlanıyor. Son dönemlerde yaptığı 'dosya' çıkışlarıyla puanlarını artıran CHP, bir yandan bu başarısını büyük kentleri kapmak için kullanmaya çalışırken, diğer yandan da sürpriz isimleri listeye dahil ediyor.

CHP, İstanbul'u AKP'den almak için listesine sürpriz isimler ekledi

CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi sık sık gündeme getirilen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP dışı sürpriz isimlerin de nabız yokladığı bildirildi.

ESKİ AKP'Lİ GÜRTÜNA'DA LİSTEDE

CHP’de, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil başkanlığında oluşturulan yerel seçim komisyonu çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul’a özel bir önem veren parti yönetimi ise İstanbul adayını ince eleyip sık dokuyarak seçecek. Ortaya çıkarttığı yolsuzluk dosyalarıyla gündem yaratan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının İstanbul için sık sık gündeme getirilmesi CHP tabanında heyecan uyandırırken, CHP dışından sürpriz isimler de nabız yokluyor. Adaylık için, eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtüna’nın yanı sıra, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve eski Anap Genel Başkanı Ali Talip Özdemir’in de adı geçiyor.

CHP EN HAZIR PARTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP’nin İstanbul’da yerel seçimlere en hazır parti olduğunu iddia ederken, bu yöndeki çalışmalarının önümüzdeki günlerde hızlanarak devam edeceğini söyledi. Aday çalışmalarının sürdüğünü belirten Tekin, “Çalışmamalarımız bitince Genel Başkanımız Deniz Baykal tarafından açıklanacak. Öyle zannediyorum adaylarımız Kasım ayı içerisinde netleşir” dedi.

Kamuoyunda tanınmış birçok ismin CHP ile anıldığının hatırlatılması üzerine ise Tekin, “İstanbul’da iktidara yürüyoruz. İstanbul’da seçimi almamak için hiçbir sebep yok. Arkadaşlarımızın çok ciddi çalışmaları devam ediyor. Bu kadar çalışan bir siyasi partinin iktidar olmaması için hiç bir sebep yok. Örgütler kenetlendi” diye konuştu.

KARAYALÇIN RESMEN İLAN ETTİ

Öte yandan, CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için bir süredir Ankara kulislerinde konuşulan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, dün bu konudaki kararını resmen ilan etti.

“SHP’nin Yerel Yaşam Programı”nın İnşaat Mühendisleri Odası Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki tanıtımında konuşan Karayalçın, programa ilişkin bilgiler aktardıktan sonra konuşmasına “SHP Genel Başkanı sıfatıyla değil, Murat Karayalçın olarak devam edeceğini” belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı” konusundaki tartışmalara değindi.

‘Boynumuzun borcu’

“Mesele, Murat Karayalçın’ın Ankara Anakent Belediye Başkanı adayı olması, olmaması, seçilmesi, seçilmemesi meselesi değildir” diyen Karayalçın, “Mesele, sevgili kentimizin bu bilgisiz, bu beceriksiz, bu yetersiz, yeteneksiz yönetimden kurtulmasıdır. Ankara’yı bu yönetimden kurtarmalıyız. Mesele budur. Sevgili başkentimiz Ankara’yı bu yönetimden kurtarmak için nerede durmam gerekiyorsa orada duracağım, nerede olmam gerekiyorsa orada olacağım, nereye gitmem gerekiyorsa oraya gideceğim” dedi.

Konuşmasına bu yönetimi gönderme işinin SHP’si, CHP’si, DSP’si hatta MHP’si, DP’si, Anavatan’ı da olmadığını belirterek devam eden Karayalçın, “Bu bizim boynumuzun borcu, bu bizim ortak görevimiz” dedi.

SOLUN ORTAK ADAY ÇIKARMASI

Toplantının yapılacağı salona gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı konusunda, başka bir siyasi partiden SHP’ye yönelik bir temasın olmadığını bildirdi. “Solun ortak adayı olması” konusunda ise “Ortak aday çıkarmak, seçimlerin kazanılmasını sağlayacaktır ama konuyu yalnızca dar kapsamlı biçimde değerlendirmenin doğru olmadığı kanısındayım” dedi.

..
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:26:06
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 21:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ SARIGİL IP: 78.166.4.xxx Tarih : 29.10.2008 16:29:04

SN MURAT KARAYALCINI ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM.