19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

KADINA ŞİDDETTE İLGİNÇ İSTATİSTİK

Adana'da kadına şiddetle ilgili çok sayıda kadın üzerinde yapılan araştırmada, çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye'nin üzücü gerçeklerinden biri, kadına şiddet... Adana'da yapılan bir araştırma, bu gerçeğin ayrıntılarını ortaya koydu.

Toplam 400 kadına ulaşılan araştırmanın sonuçları şöyle...

Her 3 kadından biri ailesinin isteğiyle okulu bırakıyor.

Her 10 kadından altısı ailesinin istediği kişiyle evlenmek zorunda kalıyor, 4 kadından biri de koca dayağına rıza gösteriyor.

Ve daha da önemlisi kadınlar genelde şiddetin yalnızca fiziksel olabileceğini düşünüyor.

Aslında kadına şiddet toplumsal bellekte yer edinmiş durumda.

Adana Kadın Sığınma Evi Başkanı Münire Dağ, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddet daha doğmadan başlıyor. 4 aylık hamilelikten sonra çocuğun cinsiyeti belli oluyor. Eğer kadın erkek doğuracaksa daha bir ihtimam gösteriliyor."

Daha da üzücü olan ise şiddetin eğitim düzeyi yüksek kişilerce de yapılması.

Dağ, "Adana'da 13 karakolu taradık. En çok şiddet, üniversite lojmanlarına yakın karakoldaydı. Ki orada üniversite mezunu, daha çok okumuş insanlar oturuyor." dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2011 Pazar 14:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Ersindigil IP: 84.62.15.xxx Tarih : 18.12.2011 19:12:49

Kadina olan siddeti anlamak herhalde biraz zor görülüyor,Kanaatimce bunun iki anternatifi var.Birincisi kiskancliktan dogan birbirlerine olan güvensizlikten geliyor sanirim.Ikincisi bencillik olsa gerek,Ögle,ki,bazi kadinlar var hir cikarmak icin bir erkekten farki yok.Bazi erkekler var,ki kendisini bir erkek oldugunu sanir ve kariya siddet uygular.

Oysa afederseniz,bir atalafimiz var,tatli dil yilani deliginden cikarir derler.Ne olur her iki tarafta tatli dille birbirlerini anlatarak dile getirseler olmaz,mi.Yani bu o kadar zor birsey,mi.Hayir zor bir sey degil,Fakat bencilligimizi ortaya süreriz,ve her iki tarafta illa benim dedigim olacak dersek,iste o zaman seytanin dürtüsüyle siddet ortaya cikip,tamiri güc olan aile faciasina kadar sürükliyor.

Oysa bu ister bir erkek olsun ister kadin olsun,Kendisini nasil seviyorsa karsisindakine,de ögle biri oldugunu kabul etmesi lazim.Bunu kabullendigin zaman ortaya sevgi ve saygi dogar.Bu konuda tabi,ki baska sekilde düsünenler,de olabilir.Onlarda yazip dile getirirlerse saygi duyar ve bir seyler ögrenmis oluruz,Hayat güzel bir seydir,yeter,ki her seyi kendin icin isteme,paylasmaci ol karsindakini,de düsün.