19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

LİDERLER BİRBİRLERİNİ SUÇLADI

Savcılıksa savcıyım
İddia makamı millet adına oradadır ve biz de millet adına hakkı savunmanın gayreti içerisindeyiz. Eğer bu anlamda savcılıksa, evet savcıyım

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, "Ergenekon’un avukatı ben, savcısı başbakan" diyen CHP lideri Deniz Baykal’ı yanıtlarken, "Savcı millet adına vardır, bu anlamda savcılıksa evet savcıyım" dedi. Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda şunları söyledi:

Gemiyi batırıyor

Ana muhalefetin lider ve sözcülerinin son günlerdeki gayretkeşliğini, tarih kaydetmiştir. Millet bunları da kayda almıştır. Hukuki süreç henüz işlerken, demokratik siyasi sürece darbe vurma iddiasıyla soruşturulan illegal yapılanmaların avukatlığına soyunmak ancak demokratik hukuk devleti anlayışına inancı zayıf olan bir siyasi anlayışın kalkışabileceği bir iştir. Bu tür siyasetçilerin ve böyle bir siyaset tarzının, siyasete, demokrasiye, hukuka verdiği zararı herhalde başka kimse veremez. İktidarı yıpratmak uğruna bindiği dalı kesen, içinde bulunduğu gemiyi batırmaya çalışan siyasetçi tipi bu millete ne verebilir? Demokrasi, hukuk, anayasal düzen hepimiz için olmazsa olmaz varlık zeminidir. İşte bu noktada bizler, milletimizle birlikte aynı çizgideyiz.

Kimin avukatı

Kim kimlerin avukatlığına soyunmuş. Bu çok önemli. Biz kendimize hiçbir vasıf tayin etmemişken, bize de savcılık görevini sağolsun yine onlar veriyorlar. Bu da güzel bir şey. Niye? Savcı millet adına vardır. İddia makamı millet adına oradadır ve biz de millet adına hakkı aramanın, hakkı savunmanın gayreti içerisindeyiz. Eğer bu anlamda savcılıksa, evet savcıyım.

Deşifre oluyorlar

Türkiye’nin güven ve istikrarını değil, sadece belli bir zümrenin siyasi menfaatlerini düşünerek hareket edenler, maskeleriyle birlikte deşifre oluyorlar. Türkiye ağırlıklarından kurtuldukça, bu maskelerden arındıkça, demokratik istikrar ve güven muhkem hale geldikçe Türkiye’nin şahlanışını kimse durdurmaya muktedir olamaz.

Karanlık senaryolar

Geçtiğimiz hafta daha evvel defalarca sahnelenen kirli oyun, bir kez daha sahnelenmek istendi. İstanbul’da huzur ve istikrarımıza yönelik, alçak bir saldırıyla hain bir terör eylemiyle bir kez daha sarsıldık, üzüldük. 3 polisimizin şahadetiyle yüreklerimiz yandı. Ama bu menfur saldırıyı gerçekleştiren o karanlık eller, karanlık senaryoları içinde boğuldular.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Öcalan çıkarsa İmralı'ya koyun

Bu terör örgütüyse, belki de eşbaşkanlık sistemi uygulanıyordur. O zaman eş-terörbaşılar olması lazım. Bu teröre de Öcalan maddesi uygulanacakmış. Öyleyse bunları bir adaya koymak lazım. Benim önerim dava kısa sürede sonuçlanırsa Yassıada’ya konması. (Gülerek) Eğer uzun sürerse ve o zaman zarfında Öcalan tahliye olur çıkarsa, İmralı’ya da konulabilir.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon iddianamesini, "alaycı" açıklamalar yaparak değerlendirdi. Partisinin dünkü TBMM grup toplantısında konuşan Baykal, özetle şunları söyledi: "Başsavcının açıklamasına göre bu özel, Türkiye’nin henüz tanımadığı bir terör. Yakında anlayacağız ne terörü olduğunu. Ancak bu terör örgütüyse, bu örgüte bir ’teröristbaşı’ lazım. Ve belki de bu terör örgütünde eşbaşkanlık sistemi uygulanıyordur. O zaman ’eş-terörbaşılar’ olması lazım. Bir de bu teröre de Öcalan maddesi uygulanacakmış. Öyleyse bunları bir adaya koymak lazım. Benim önerim dava kısa sürede sonuçlanırsa Yassıada’ya konması.(Gülerek) Eğer uzun sürerse ve o zaman zarfında Öcalan tahliye olur çıkarsa, İmralı’ya da konulabilir. Arkadaşlar, terör kavramını ulu orta kullanmak, Türkiye’nin terörle mücadelesine zarar verir. Terör kavramını dejenere etmemek en büyük sorumluluktur.

Yeni kasa gerek

Allah rahmet eylesin, örgütün kasası gitti. Şimdi bu örgüte yeni bir kasa bulma ihtiyacı var. Parası çok olanlar, aman dikkatli olsun. Gerçi, rahmetli Okkır’ın da parası olmadığı ve cenazesinin nasıl kaldırıldığı ortada. Sinan Aygün’e tahliyesinden dolayı mutlu oldum. Boşluğu da kolay doldurulamayacak gibi. TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu’nu da Aygün’e sahip çıktığı için kutluyorum. Ancak, "Sayın TOBB Başkanı, diğer sanıklarla ilgilense, bir yararı olur mu?" diye aklımdan da geçiyor.

Cumhuriyet savcısı

(Başbakan Erdoğan’ı kastederek) Davanın savcısı olduğunu açıkladı. Ancak savcıların önünde biliyorsunuz ki ’Cumhuriyet’ yazar. Yani Cumhuriyet savcısı. Savcılar cumhuriyetin savcısı, avukatlar milletin avukatıdır. Ve unutma ki başbakanlık ayrı iş savcılık ayrı iş. Zaten sen bunların ikisini birbirine karıştırdığın için işler bu noktaya geldi.

Danıştay saldırısı

Danıştay Saldırısı’nı kimin yaptığını, kimin yaptırdığını öğrenmek istiyorum. Bu saldırıyı, paşalar, İlhan Selçuk, Mustafa Balbay yaptırdıysa açıklansın. Bunların delilleri ortaya konulsun. Ancak onlar işlemediyse, bulunduğunuz yerde bir dakika bile oturamazsınız.

Güveniyoruz

Elbette biz hakimlerimize güveniyoruz. Bilgisayar hiçbir zaman adaletin güvencesi değildir. Bilgisayar, hangi programı verirsen ona göre iş tutar. Öte yandan gizli tanık olayı çıkardılar. Bu davada henüz oturmamış tüm düzenlemeler uygulanıyor.

...
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 08:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İzzet Kütükoğlu IP: 85.99.167.xxx Tarih : 16.07.2008 08:44:15

KİM KİMİN DÜĞMESİNE DOKUNDU? Küçük çocukların kavgaları eğlenceli olur. Biz küçükken abilirimiz biz kavga ettirmek için, hadi bakalım kim kimin düğmesine dokunabiliyor diyerek çocukları kavgaya tutuştururlardı. Başbakan ile Baykal'ı kavga ettirmek için böyle bir gayrete gerek yok... Ayrıca onların kavgaları hiçte eğlenceli olmuyor. Ama onlar eğlenceli olduğunu sanıyor almalılar ki, milleti eğlendiriyoruz diye bir birlerinin düğmesine dokunup kavga ediyorlar. Baykal Erdoğan'a savcı demiş. O'da evet savcıyım diyor. Baykal, bu seferde mızıkçılık yapıp, savcısın ama, "Önünde cumhuriyet yok." Yani, cumhuriyet savcısı değilsin diyor! Erdoğan savcı değilim dese idi, Baykal gene bir şeyler diyeceti. Savcıyım değince.Önünde cumhuriyet yok dedi. Çünkü önünde cumhuriyet olmak önemlidir Baykal'a göre. şimdi Cevap sırası Erdoğan'da. Muhtemelen oda, senin partinin isminin önünde "cumhuriyet" varda ne oluyor? diye soracaktır. Bakalım o zaman Baykal ne cevap verecek bekleyelim görelim. Sahi Baykalın Partisinin önünde cumhuriyet varda ne oluyor? Böyle olunca parti cumhuriyetçi mi oluyor yada cumhurun partisi mi oluyor? her halde Baykal öyle sanıyor. Ben kim kimin düğmesine dokundu anlayamadım. Anlayan varsa buyursun anlatsın.