16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

OLAY ADAM KENTHABER'E KONUŞTU

Kürtçü mü, Türkçü mü? Solcu ya da milliyetçi mi? Bir dönem PKK kamplarında Abdullah Öcalan ile birlikte verdiği görüntülerle yeniden manşetlere taşınan, ama verdiği görüntünün aksine, her fırsatta Türkiye’nin tehlikeli bir oyunun içinde olduğunu iddia eden Doğu Perinçek aslında kim?

Son günlerde kaçırılan 8 askerle ilgili “Keşke cenazeleri gelseydi” diyerek şimşekleri üzerine çeken ve bir anda ülke gündemine oturan olay adam, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kenthaber’e konuştu.

Bir yandan kendisi hakkındaki tüm iddiaları yanıtlarken, bir yandan da, Abdullah Öcalan’dan Deniz Gezmiş’e, Devlet Bahçeli’den Necmettin Erbakan’a ve Fetullah Gülen’e kadar da zehir zemberek iddialarda bulundu.

İşte yaklaşık iki saati aşkın bir sürede gerçekleşen ve zaman zaman tansiyonun yükseldiği o röportajda bakın neler konuşuldu, hangi sorular sorulup, ne cevaplar alındı:

- Herkesin kafasında sizinle ilgili bir şüphe var. Onun için en başında soracağım; solcu musunuz, milliyetçi mi, Türkçü müsünüz Kürtçü mü? Kimsiniz siz?

Ben bu zamana kadar ne idiysem, şimdi de oyum. Milliyetçi miyim evet. Çünkü milliyetçi olmayan solcu, solcu olamayan da milliyetçi olamaz. Bunun anlamı, emperyalizme karşı tavır almak, mücadele etmektir. Solcu olmayanlar, vatansever olamıyor.

-Siz şimdi emperyalizme karşı mı mücadele ediyorsunuz?

Başka bir şey yaptığım yok. 40 yıldır aynı şeyi yapıyorum.

- Değişmediniz yani?

Hayır. 40 yıl önce de solcu ve vatanseverdim. Bakınız, arkada kalan yüzyılda vatanla ilgili tüm savunmaları solcular yapmıştır. Milliyetçilik dünyaya ne zaman yayıldı? Fransız devrimiyle. ‘Sol’ kavramı işte o devrimde çıktı. Mecliste kürsüye göre sol tarafta oturanlar milliyetçi, sağ tarafta oturan da ‘kralcı’ idi. Onun için solculukla milliyetçilik örtüşür. Türkiye’de milliyetçiler ‘sağcı’ olarak algılanıyor ki, bu çok yanlış. Bakın tarihimize, 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarına kadar bütün vatanseverler hep solcu. Abdülhamit’e karşı ayaklanıyorlar, zindanlarda yatıyorlar. Aynı şekilde Atatürk’te milliyetçi, solcu ve devrimcidir. Sovyetlerle birlikte hareket etmiş ve 1921 Anayasası için, “Bu bir Sovyet Anayasası’dır” demiştir.

UFUK URAS, ‘SAĞCI’NIN ÖNDE GİDENİ!

- Siz böyle diyorsunuz ama, Türkiye’deki sol partileri, başta Ufuk Uras olmak üzere birçok kişi eleştiriyor ve solculuğun tarifinin bu olmadığını söylüyor… (Soruyu kesiyor ve kızarak cevap vermeye başlıyor).

Bir dakika. Şimdi benim buna cevap vermem lazım. Ufuk Uras, Türkiye’deki en gerici ve başta gelen sağcılardandır. Emperyalizmin adamıdır. Daha önce, “Hepimiz Hırant’ız, hepimiz Ermeni’yiz diyen bu şahıs, birkaç gün önceki DTP Kongresi’nde çıkıp “Hepimiz DTP’liyiz, hepimiz Kürt’üz” sloganları attı. Dikkat edin, hep emperyalizmin, bölücülüğün, Avrupa Birliği’nin yanında. Tam bir AKP’li. Her konuda AKP ile birlikte hareket ediyor. Amerika ve Avrupa’nın emriyle Türkiye’yi parçalamak için uğraşacaksın, sonra da ben ‘solcuyum’ diyeceksin. Yok böyle bir şey.

BEKAA VADİSİ’NDE NELER YAŞANDI?

- Tamam solcu ve vatansever bir kişi olarak, Bekaa Vadisi’nde bölücübaşı Abdullah Öcalan’a verdiğiniz çiçeğin anlamı neydi?

Ben ona değil, o bana çiçek verdi. (Gülüşmeler)

- Kabul de neydi bunun anlamı?

Onu gidip Öcalan’a sorun. Sadece bana ev sahibi olarak bir karanfil uzattı, ben de aldım.

- Peki terörist kıtasını neden denetlediniz? 



Asla denetlemedim. Bu çok yanlış bir bilgi. 1990 öncesinde Güneri Civaoğlu, Hasan Cemal, M. Ali Birand, Fatih Altaylı gibi bir çok gazeteci oraya gidip bu kişiyle röportaj yaptı. Ben de o zaman siyasi haklarımdan yoksunum.. 2000’e Doğru dergisinin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyorum. Yaklaşan Körfez Savaşı öncesi, ABD’nin Kuzey Irak’ta bir Kürt devleti politikasını görüp, derginin kapağında, ‘Pentagon’un Kürt Senaryosu’ - ‘3 İsrail Planı’ başlıklarıyla haber yaptık ve o konularla ilgili gidip orada Abdullah Öcalan’la bir röportaj gerçekleştirdim. Kendisine de ABD’nin bölgedeki planlarını anlatarak, bu oyuna gelmemesini, silahları bırakarak, örgütü dağıtmasını salık verdim. Ha şimdi her tarafta sanki yeni bir şeymiş gibi gösterilen bu çiçekli fotoğrafları zaten biz manşetten yayımlamıştık. Diğerlerini ise PKK çekerek, Lübnan’da MİT’e verdi.

APO, SİYASİ İŞBİRLİĞİ TEKLİF ETTİ

- Ama yakalandıktan sonra sizin ona siyasi işbirliği teklif ettiğinizi söyledi.

Hayır yok öyle bir şey. 

- Kayıtları var bu ifadenin.

Yok öyle bir kayıt.

Bunun tam tersi oldu. Yani kendisi bana siyasi işbirliği teklif etti. 3 Aralık 1993’deki Milliyet, Sabah ve onların yayın organı Özgür Gündem’e bakabilirsiniz. Ne diyor orada? “Ben Doğu Perinçek’e 1991 seçiminde SHP’nin bana verdiği 21 milletvekilliği kontenjanından 5’ini teklif ettim, o tenezzül etmedi” diyor.

- Oldu mu böyle bir teklif?

Evet oldu.

- Kendisi bizzat mı teklif etti?

KARAYILAN’DAN TELEFON GELDİ

Hayır. O seçimlerin öncesinde beni Paris’ten Murat Karayılan aradı. “Ben Abdullah Öcalan Başkanımız adına sizi arıyorum. Biz SHP’den 21 milletvekilliği kontenjanı aldık. Bunun 5’ini size öneriyoruz. Bunu partinizin MYK’nızda görüşüp bize cevabınızı bildirin” dedi. Ben de kendisine bunu parti ile konuşmama bile gerek duymadığımı söyleyerek reddettim.



İLK KEZ BİZİM LİDERLERİMİZ ÖLDÜRÜLDÜ 

Bana o örgütle işbirliği ithamlarını yapanlar, PKK’ya ilk şehitleri Türkiye İşçi Köylü Partisi (TİKP)’in verdiğini biliyor mu? 1980 öncesinde Gaziantep’te Zeki Ön, Tunceli’de Adil Turan. Maraş’ta Mehmet Ongan ve İnan Özdemir başta olmak üzere bu bölgelerde 5 liderimiz öldürüldü.

- Neden yaptılar bunu?

Daha sonra yakalanan katiller, “Bağımsız Kürdistan mücadelemizin önünde tek engel olarak TİKP’i gördüğümüz için, bu partinin liderlerini öldürdük” diye ifade verdiler.

- PKK’yı kim kurdu?

PKK’YI 1975 YILINDA MİT KURDU

PKK, 1975’de MİT tarafından kuruldu. MİT’de CIA’nın kontrolündeydi. ABD, o yıllarda Doğu bölgesindeki solcuları PKK’ya temizletti.

- Bu çok müthiş bir iddia; nasıl kanıtlayacaksınız?

Bakın iyi inceleyin; PKK, 1980’e kadar tek bir asker veya polis öldürmedi. Ancak 1980’den sonra örgüt MİT’in kontrolünden çıkıp Suriye’nin kontrolüne girdi. Suriye’yi bozmak, istikrarsızlaştırmak isteyen ABD, MİT’ten, o yıllarda Suriye’de bulunan İhvan-ı Müslümin (Müslüman Kardeşler) örgütünü desteklemesini istedi.

TÜRKİYE PKK’YI YARIM SAATTE BİTİREBİLİRDİ

Türkiye’de bunu kabul edip, o örgüte destek verince, Suriye, “Madem sen benim içimdeki terörü besliyorsun, ben de senin içinde terör yaratacağım” dedi. Suriye’ye kaçmış olan yaklaşık 200 kişilik Rızgari Grubu’nun liderine Bekaa’da konuşlanma, eğitim ve Türkiye topraklarında savaş teklif edildi. Ancak Rızgari Lideri bunu reddetti. O yıllarda büyük ölçüde dağılmış olan PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’da Suriye’de saklanıyordu. Görev bu kez Öcalan’a teklif edildi ve kabul etti. 1984’ten itibaren Türkiye topraklarında terör faaliyetlerine başladılar. 
İddia ediyorum, o dönem Türkiye Suriye’ye terörde işbirliği teklif etse, yarım saat içinde PKK’yı yok edip, Abdullah Öcalan’ı teslim ederlerdi. Yani ABD güdümlü politikalar 80 öncesinde PKK’yı doğurup, 80 sonrasında da büyütmüştür. 

BİR TEK ‘BÖLME’ HAKLARI KALDI

-O yıllarda Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan Kürt vatandaşlarımız için mevcut hükümetlere karşı adeta şahin olan Doğu Perinçek niye bugün onların yanında değil? Neden söylemleriniz keskin ‘Türkçülük’ ve ‘milliyetçiliğe’ dönüştü?

Ben ne Kürtçü ne de Türkçüyüm. O zaman Kürdün hakkını savunmak şarttı. Nasıl ki bir dönem ‘kurşun’ diyen Mehmet Ağar bugün “Düz ovada siyaset” diyor. Bunun gibi işte. O dönem onların hak ve hukukunu savunmadan Türkiye’yi birleştiremez, geldiğimiz bu demokratikleşmeyi sağlayamazdık. Bu çabalar sayesinde bugün ise o haklar gerçekleşti.

- Nedir gerçekleşen bu haklar?

İşte Kürtçe okuma yazma, konuşabilme, gazete-dergi yayımlamak, kendi folklörleri ile ilgili araştırma yapmak.

- Bu haklar ellerinden alınsa bugün yine yanlarında olur musunuz?

İnanın herkes teslim olur, bir tek ben karşı çıkarım. Bu insanların hakları için ilk ses yükselten kişiyim ben. Orada zavallı insanlar öldürülüp öldürülüp derelere atıldı. Dövüldüler, itelendiler, hor görüldüler.

- Bitti mi peki bunlar?

Evet o dönem bitti ve haklar gerçekleşti.

- E peki şimdi yapılanlar, istekler, aranılan haklar ne?

Şimdi geriye bir ‘hak’ kaldı. Türkiye’yi ‘bölme’ hakkı. 

- Hak mıdır bu?

Birileri öyle görüyor. Bir zamanlar Kürtleri yok etmeye çalışanlar, bugün onların hakkının en büyük koruyucusu. Bir kukla devlet kurup, Diyarbakır’ı merkez yaparak, ikinci İsrail’i Türkiye’nin içine doğru büyütmeye gayret içindeler. Bakın PKK’yı Meclis’e girdi, dergi-gazete çıkarıyor. Kendi tabirleri ile kendilerini ‘Kürdistan’ın 56 belediyesinin başkanı olarak görüp, arkalarına bir bez parçası gererek, Abdullah Öcalan’ın iradesini temsil ettiklerini söylüyorlar. Sırtlarını Cudi Dağı’na yasladıklarını ifade ediyorlar. Bu ‘bölme’ özgürlüğünden başka nedir? Biz işte şimdi buna karşıyız.

DTP, PKK’NIN BİR KOLU!

- PKK ile DTP’nin organik bağı var mı?

(Kahkahalarla gülüyor). Yahu bunu bilmeyen mi var? DTP, PKK’nın bir kolu. Bütün DTP liderleri PKK’nın adamları. Bunu zaten kendileri de inkar etmiyor ki. Milleti aldatmasınlar. PKK bugün TBMM’de. Böyle bir saçmalık nasıl olur? ABD ve Avrupa PKK’yı yasallaştırdı ve Türk Devletine’de “PKK’yı, Kuzey Irak’taki ikinci ‘İsrail’ Devleti’ni tanıyacaksın” dediler.

BAHÇELİ ‘SAHTE’ MİLLİYETÇİ!

- Bir de şunu merak ediyorum: Siz bir dönem MHP kamplarında savaşçıların yetiştirildiğini iddia edip, basın mensuplarını toplayarak, buraları göstermeye götürürken, şimdi neden söz konusu parti ile el ele verdiniz?

O sizin kanaatiniz. Hiç alakası yok.

- Ama söylemleriniz de aynı çizgide.

Hayır kardeşim hayır! Tam zıt. Türkiye’de MHP’nin en zıttı olan partiyiz biz. Tabanlarını ayrı tutuyorum çünkü onlar da bizim gibi vatansever. Bu partiye son seçimlerde yüzde 14 oy veren bu insanlar emekçi, vatanını milletini seven, bu memleket uğruna canlarını verecek insanlar. Ama MHP, seçim bildirgesinin 121. maddesinde ABD ile stratejik ortaklıktan söz ediyor. Bu bize en zıt tavır. İkincisi Devlet Bahçeli, her kritik noktada Amerikan senaryolarının baş rol oyuncusu olarak çıkıyor. 2002’de ülkeyi ABD’nin emriyle erken seçime sürükleyen Bahçeli, bugün AB’yi savunuyor, Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtiriyor. Bundan taban da son derece rahatsız. Devlet Bahçeli, ABD ve MİT’in güdümünde ‘sahte’ bir milliyetçilik yapıyor. Biz de bunları gördüğümüz ve dile getirdiğimiz için, Gazi Üniversitesi gibi gittiğimiz çeşitli yerlerde bize Devlet Bahçeli’nin emriyle saldırılar düzenleniyor. 

AB’YE TÜM GİRİŞLER ŞEREFSİZDİR!

Tabi burada sadece MHP değil, CHP’de aynı şeyi yapıyor. “AB’ye şerefli giriş” diyorlar. Yok böyle bir şey. Avrupa Birliği’ne tüm girişler şerefsizdir.

- Neden şerefsiz olsun?

Çünkü AB bir devlet. Birleşmiş Milletler gibi bir düzlem değil. E dolayısıyla buraya girince zaten Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırıyorsunuz. ABD’nin Teksas Eyaleti gibi o devletin bir parçası sayılıyorsunuz. Kendi egemenliğiniz ortadan kalkıyor, başkentiniz Brüksel oluyor. Bu ülke oradan ancak emperyalistlerin menfaatleri uğruna yönetilir. O nedenle buraya girmemizi savunanlar, bu emperyalizmin adamları, işbirlikçileridir. Türk çiftçisine “tütün ekemezsin, pancar dikemezsin” şeklindeki talimatlar boşuna verilmiyor. Kemal Derviş’in cebinde getirdiği kanunları kabul edenler kimler? Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli gibi isimler. Bunun neresi milliyetçilik, neresi halkçılık?

DENİZ GEZMİŞ BENİM EMRİMDEYDİ!

- Yani bu ülkedeki tek gerçek milliyetçi siz misiniz?

Bak kardeşim ben, 1968’de kurulan Anti Emperyalist Gençlik Hareketi’nin Genel Başkanı ve örgütün lideriyim. Deniz Gezmiş’ler benim emrimde olan gençlerdi. O zaman adı Dev-Genç olan Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun da lideri bendim. İnanmıyorsan, Deniz Gezmiş’in mektuplarını getirip gösterebilirim. O hani sizin “68 hareketi” dedikleriniz var ya, işte onların hepsi benim liderliğimde yapıldı.

- Şimdi gelelim gündeme. Kaçırılan 8 askerle ilgili yapılanların bir oyun olduğuna mı inanıyorsunuz?

Bunun bir oyun olduğunu görmemek için, budalanın budalası olmak lazım. Bugün ciddi bir savaş içindeyiz. Tabur düzeyinde bir birlik Türkiye sınırını geçiyor ve Dağlıca’da bizim birliğimize saldırılıyor. 12’si şehit edilip, 8’i kaçırılıyor. Bu oyun değil de nedir?

O GÖRÜNTÜLER ALÇAKLIKTI!

- Kaçırılan bu askerlerin tek kurşun atmadıkları söyleniyor. Buna katılıyor musunuz? 

Asla! Türk askeri son kurşununa kadar savaşır. Mermisi bittiğinde, süngüsü, dipçiği ile bunlar da kırıldığında dişi ve tırnağı ile mücadele eder. Tabi esir de düşebilir. Ama bu oyun ve ABD, Tayyip Erdoğan, PKK, Barzani, Talabani ve DTP’ de bu oyunun içinde. İşte kaçırılan o askerler de bu oyunun ve PKK’yı tanıtma kampanyasının bir adımı oldu.

- Size teklif edilseydi, gidip o askerleri kurtarmaz mıydınız?

Hiç gider miyim! Bu bir taviz, hatta tavizin ötesinde alçaklıktır! Oraya gitmek, ‘PKK’yı muhatap almak’ demek. Madem bu bir savaş; yeri gelir, 100-500 askerin canı gider. Bu memleket, Çanakkale’de, İstiklal savaşında binlerce şehit verdi. Atatürk, ‘aman 3-5 askerimin burnu kanar’ diye mi bakıyordu? “Ben size ölmeyi emrediyorum” niye dedi? Bir ulusun hayatını kurtarmak için. Bu sözde kurtarma hareketini yapıp, o örgütü muhatap kabul etmek, böyle tavizler vermek, binlerce insanın daha ölümünün kapısını aralamaktır.

- Siz bu konuda hükümeti suçluyorsunuz ama Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’le aynı doğrultuda düşünce beyan ettiniz.

Hayır efendim! Asla aynı değil. O, TSK’yı yıpratmak için konuşurken, ben hükümetin bu olaydaki tavrını eleştirdim. Bakın konuşmaların tamamına böyle olduğunu göreceksiniz.

VEZİR DÜŞECEK!

- Hiç mi insani yönden bakmadınız bu olaya? PKK o gençleri öldürse daha mı iyi olacaktı?

Öldürürse öldürsün kardeşim! Savaş bu. Ancak savaşı kazanırsınız ve insani yönünü düşünürsünüz. Nasıl satrançta ‘piyon’ feda ederek ‘vezir’i düşürürsünüz. İşte bu da bir satranç oyunu. PKK, Barzani bunlar piyon. Esas vezir Amerika.

- Düşecek mi bu vezir?

Bana göre, yüzde bir milyon düşecek. PKK tarihten silindiği gibi, ABD’de defolup gidecek.

- Nasıl olacak bu?

Türkiye’de öncelikle milli bir hükümet kurulacak ve İran, Suriye birlikte hareket edip güçlü bir birlik oluşturacaklar. Hatta Suriye hükümeti, Türkiye’ye katılmaya bile hazır bekliyor. 

- Ahmedinejad bir tehlike değil mi sizce?

Hayır değil. O Türkiye’nin dostu. Bizden bir hareket bekliyorlar. Ama bizim içimizde ihanet içinde olanlar var. Bakın 8 Kasım’da İran’dan ‘doğalgaz anlaşması için gelinecekti ne oldu?

REFAH PARTİSİ’Nİ ABD BÖLDÜ!

- Sürekli bu hükümetin bir ihanet içinde olduğunu söylüyorsunuz. Peki bu hükümetin içlerinden çıktığı Necmettin Erbakan’ın rolü var mı bunda?

Necmettin Erbakan, şu anda doğruları söyleyen, her fırsatta bunların yanlış içinde olduğunu açıklayan bir vatansever. 1996 yılında Refah Partisi’ni Amerika ikiye böldü. 25 Ekim 1996 tarihli Aydınlık gazetesi ile 16 Şubat 1997 yılında Cumhuriyet’ten Leyla Tavşanoğlu ile yaptığım röportajda bu anlaşmaları açıkladım. CIA’nin kontrolündeki Rand Cooperation isimli yayın organlarında, Refah Partisi’nin bölüneceği, gelenekçilerin tavsiye edileceği ve ‘Tayyip Erdoğan’ın Başbakan, Abdullah Gül’ün de Dışişleri Bakanı olacağı’ söyleniyordu. Adamlar 2002’de kurulacak iktidarı ta 96’da ilan etmişler isim isim.

28 ŞUBAT DOĞRUYDU AMA İÇİNDE TRUVA ATLARI VARDI!

- O zaman 28 Şubat’ta bu oyunun bir parçası mıydı?

Hayır. 28 Şubat gerçekten doğru bir hareketti. Çünkü ABD güdümündeki o iktidarın görevden uzaklaştırılması gerekiyordu. Ancak yanlış olan, bunun yerine doğru bir yönetimin getirilmemesiydi.

- Ama o ‘vatansever’ dediğiniz Erbakan’da o zaman hükümetin başındaydı. Bu bir çelişki değil mi?

Hayır değil. Çünkü ABD Erbakan’ı teslim alamamıştı. Fakat Refah’ın içinde olduğu gibi, o darbeyi yapanların içinde de Truva atları, Amerikancılar vardı.

FETULLAH GÜLEN ‘HAÇLI’NIN HİZMETİNDE!

- Peki Türkiye’de son dönemde var olduğu söylenen ekonomik refah da bu sizin sürekli sözünü ettiğiniz oyunun bir parçası mi?

Elbette. Bu Turgut Özal’la başlayan ‘sülük’ ekonomisidir. Yani kağıttan, faizden, paradan para kazanan bir ‘sülük’ güruhu yapışmış yakamıza. Bunun dışında rüşvet, ihale gibi yolsuzlukları kollayan ‘yasadışı’ ekonomi var. Bir de bunların haricinde ‘tarikat’ ve ‘cemaat’ rantları almış başını gidiyor. Yani düşünsenize Fetullah Gülen, nasıl oluyor da bu kadar büyük bir ekonomiyi kontrolü altında tutuyor? Çünkü yapılan vurgunlardan oldukça yüklü bir kaynak akıtılıyor oraya. 

- Hemen bir araya girip sorayım: Fetullah Hoca, devlette söz sahibi biri mi sizce?

Bu kişi, Haçlı zihniyetinin bir elemanı. ABD’nin 24 Müslüman ülkeyi parçalama amacını güden ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ne hizmet ediyor.

- Nereden vardınız bu kanıya? Elinizde belgemi var?

Binlerce var hem de. Kendisi zaten şu an ABD’de oturuyor ve her fırsatta bu ülkenin bizim müttefikimiz, dostumuz olduğunu söylüyor. Tüm okullarını Amerika’nın isteğiyle kurmuş ve buralarda CIA bağlantılı öğretmenler çalışıyor. Zaten bu hizmeti olmasa, Papa’yla niye buluştursunlar?

MEHMETÇİK DEVRİMİ GELİYOR! 

- Eğer ülkenin durumu bahsettiğiniz şekildeyse, sonu ne olacak?

Devrim olacak! Buradan herkese duyuruyorum; ‘Mehmetçik Devrimi’ geliyor. Bu şehit cenazeleri bu devrimin bir göstergesi.

HAS’LARIN KAÇIRILACAĞINI BİLİYORDUM!

- Yeniden size dönmek istiyorum. Geçmişe dönüp baktığınızda hiç pişmanlıklarınız yok mu?

Olmaz olur mu var elbette.

- Neler?

Mesela 1970’li yılların başlarında eyleme dönüşen çok güçlü bir sol akım vardı. Biz de çok keskin, uç noktalarda yer aldık. Banka soygunları, adam kaçırmalar filan büyük hatalar yapıldı. Biz onlara uymadık belki ama biz de gücümüzün ötesinde bazı hatalar yaptık.

- Mesela Kadir Has’ın akrabalarının kaçırılma olayını biliyor muydunuz?

Evet biliyordum. 

- Siz mi organize ettiniz?

Hayır. DHKP-C’nin işi. Bunları, 1970’lerin başında bizden ayrılan Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’lar yaptı. Zaten bizden ayrılma sebepleri buydu. Bana gelip, bu eylemleri yapmayı planladıklarını anlattılar.

- Ne tepki verdiniz?

DENİZ GEZMİŞ’İN İTİRAFI VE VASİYETİ NEYDİ?

Bu işlerin çok yanlış sonuçlar doğuracağını söyledim. Adam kaçırma, banka soyma, bireysel terör ve maceracılıktı çünkü. Bizim yapmamız gereken, işçiyle, köylüyle birleşip bir hareket başlatmaktı. O, bu yollara sapmadan önce pırıl pırıl bir çocuktu. Ama yanlışa sürüklendi. Daha sonra yakalanınca, ilk avukatı ben oldum. Ulucanlar Cezaevi’nde 3,5 saatlik baş başa görüşmemizde, yaptıklarından pişman olduğunu söyledi bana. Babasına yazdığı son mektupta da bulabilirsiniz bu pişmanlık satırlarını. O mektubun 3 yerinde, ‘Kardeşim bilim adamı olsun, benim gibi maceraya atılmasın’ diyordu.

- Yine yaşadıklarınıza dönersek, yıllarca hapislerde yattınız, zor günler geçirdiniz ve bana göre çok da fazla kendinizi ifade edemediniz. Attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değdi mi?

Ben, Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadık Perinçek’in oğluyum. Hukuk Fakültesi’nin tarihindeki en hızlı doktorayı yapmış, geleceğin büyük bilim adamı diye sözü edilen en parlak öğrencilerinden biriyim. İstesem, mevcut sistem içinde gelemeyeceğim makam yoktu. Ama ben babamın siyasi hayatını ve Genelkurmay Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan dayımın istikbalini engelleyerek, bu ülkenin kurtuluşunu Sosyalizm’de görerek yola çıktım. 8 yıl hapis yattım ama hayatım boyunca hiç kimsenin sırtına basarak bir yerlere gelmeye çalışmadım. Bu zihniyeti alçaklık olarak gördüm. 40 yıldır hiç taviz vermedim. Vahdettin gibi saltanat elde edeceğime, Dumlupınar’da şehit olmayı yeğlerim. 

- O fotoğraftan dolayı bir pişmanlık duymuyor musunuz?

Yahu kardeşim, 1991 seçimlerinde Süleyman Demirel ve Erdal İnönü koalisyonundaki hükümet bu örgütün temsilcilerine 21 milletvekilliği verdi. Niye kimse bundan söz etmiyor? Ben ne yapmışım? Gidip orada herkes gibi bir röportaj yapmam suç mu? ABD’nin adamı olmadığım için, 20. yüzyılda en fazla yayınlanan fotoğraf o oldu. Galiba bu gidişle 21. yüzyılda da yine en çok bu yayınlanacak. Basında sadece Doğu Perinçek’e saldırmak için maaş alan memurlar var. Ben bugün biraz geri çekileyim, Türkiye’deki en büyük adamlardan biri olurum.

 

 

Fotoğraflar: Kaplan Taneroğlu

VOLKAN ÖZSOY-KENTHABER ÖZEL
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 11:33:13
Güncelleme :24 Mart 2008 Pazartesi 17:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kral osman IP: 88.224.191.xxx Tarih : 13.11.2007 14:37:52

barış bey efendi sizinsan gibi yorum yapmayı beceremiyor musunuz ola geri kafalı arkadaşım bak türkiye halkı sizi çok iyi biliyor kendi kendinizi kandırmanızın bir anlamı yok hoca efendi hakkında da sen değil onu anlamış kişiler ve tanımışkişiler yorum yapabilir sizin kapasiteniz kaldırmaz GÜLÜM..


osman yazıcıoğlu IP: 85.103.250.xxx Tarih : 15.11.2007 22:27:18

slm bence solculukla milliyetçiliğin hiç alakası yok milliyetçim demekle olmuyo madem milliyetçisin niye bu ülke için çalışan insanları kötülüyosun fetullah hoca ne yapmış bu ülkeya yarardan çok keşke fetullah hoca gibi bir sürü olsa adam her yerde ülkesi için vede islamiyet için çalışıyo onun sayesin de çoğu ülke türkiyeyi tanımış vede sevmiştir saygılar


ERDAL GEYİKÇİ(KÖÇEK)...! IP: 81.213.101.xxx Tarih : 12.11.2007 15:02:31

SN:VOLKAN ÖZSOY BEY,YAZINIZI OKUYUNCA,KENDİMDEN YOLA ÇIKARAK,KİMLERLE ARKADAŞLIK YAPTIĞIM VE TANIDIGIM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM.BENİM DİLENCİDE,BOYACIDA,AMELEDE,DOKTORDA,AVKATTA,ASKERDE,POLİSTE,MÜTAYİTTE,İŞ ADAMI,SİYASETSİDE,MİLLET VEKİLİDE VS VS VS,TANIDIGIM VEDE ARKADAŞIM VAR.ŞİMDİ BEN BUNLARIN NASIL BİRİSİ OLDUKLARINIMI ARAŞTIRMAM GEREKİYORMUŞ.BİZİM BURALARDA YALNIZCA,EVLENECEGİNİZ ZAMAN,KIZ TARAFI ERKEĞİ,ERKEK TARAFIDA KIZI ARAŞTIRIR.SN:DOGU PERİNCEGİ TANIMAM.HANGİ PARTİ BAŞKANIDIR,BİLMİYORUM.MEDYADAN İZLEDİGİM KADARIYLA,HERZAMAN AMERİKAYA KARŞI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ.BELKİ YILLAR ÖNCE SÖYLEDİKLERİ DOGRU ÇIKIYOR VOLKAN BEY..BİZİM BURDA"ANADOLUDA"KOMŞUSU AÇ YATARKEN,KİMSE KARNINI DOYURMAZ",VOLKAN BEY..ATALARIMIZINDA DEDİGİ, GİBİ,"KOMŞU KOMŞUNUN,KÜLÜNE MUHTAÇTIR"DEMİŞLER.ÇOCUKKEN DİNLEDİGİM,HALK OZANIMIZINDA DEDİGİ GİBİ,"AMERİKA KATİL KATİL.....SAYGILARIMLA.ERDAL GEYİKÇİ(KÖÇEK)...


isa karaoğlu IP: 88.242.233.xxx Tarih : 15.11.2007 09:57:03

ne olursa olsun hepimiz türküz doğruyuz ben buna inananıyorum....gercekten türk olduğunu kabul edenler bu tür konularla gundeme gelmesin...kısaca ALLAH türkü KORUSUN ve YÜCELTSİN......C C C


behcet behcet IP: 85.110.115.xxx Tarih : 15.11.2007 02:45:16

SAYIN PERİNÇEK SİZ DENİZ BENİM EMRİMDEYDİ DİYORSUNUZ VE AYNI ZAMANDA SOLCUYUM DİYOSUNUZ.. SOSYALİZMDE EMİR ALMAK VARMIDIR? BİRLİKTE HAREKET VARDIR... SİZ DE DİĞER SİYASETÇİLER GİBİ DEĞİŞİME UĞRADINIZ.. BEYNİNİZDE EVRİM TEORİSİ MEYDANA GELDİ..BİR ORADA BİR BURADASINIZ.. BEN SİZİN NE OLDUGUNUZU ÇÖZEMEDİM.SONRADA KALKIP GULEN HOCA HAKKINDA YORUM YAPIYORSUNUZ.ASKERLERDEN BİRİ SİZİN ÇOCUGUNUZ OLSA AYNI YORUMU YAPARMIYDINIZ?? BENCE SİZ MAGAZİN DÜNYASINA GİRİN ORASI TAM SİZİN İÇİN..SAYGILAR...


Zalim IP: 88.227.40.xxx Tarih : 15.11.2007 20:03:54

Kent haberi tabrik ederim. İsabetli bir reportaj yapmış. Doğu bey fen bilimlerinde "ıspatlı geometri" denilen sebebi ve sonucunu birlirine bağlayan bir yöntemle ispatlıyor her şeyi. Ve dediklerini çoğu çıkıyor. Bu adam müneccim değil ya her şeyi de bilsin. Araştırmacıdır kendisi aynı Uğur MUMCU gibi. Uğur'un ağabeyi Ceyhan MUMCU sa İşçi Partisinde Doğu'nu saflarında. Ona karşı açılan coğu davaları kazanır. En son Hrant Dink cinayetinin fethullahci İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından organize edildiğini yazmis ve Ramazan Akyürek tarafından mahkemeye verilmişti. Mahkeme davayı reddetti. Doğu yargılanmadı. Sizlere tavsiyem biraz da Doğu'nun yazılarını ve Aydınlık Dergisi haberlerini okuyun ve bu haberlerin takipçisi olun. Haberleri, bilgileri ve istihbaratları nereden alıyor anlarsınız.


recep topuz IP: 194.27.12.xxx Tarih : 16.11.2007 15:49:34

fetullah hoca hakkında yorum yapan arkadaşlar ben bir üniv. öğrencisiyim.şu anda fetullah hocanın evlerinden birinde kalıyorum.size benim okuduğum şehirde ev kiraları en az 500 ytl ev tutmak için ev sahibinin yanına vardığında 300 ytl lik evine 700 ytl fiyat istiyo neden çünkü öğrencisiniz.700 ytl aylık kirayı verebilmek kolay iş değil.en uçuz devlet yurdunun masrafı 250 ytl ye geliyo.benim gibi köyden gelen babasının aylık geliri 250 ytl yi geçmeyen bir öğrenci okumasınmı yoksa sokaktamı yatsın. ama şu bilinmeliki hoca efendinin evlerinde aylık 150 ytl 100 ytl ile öğrenci kalıyo hatta doğuda okuma imkanı olmayan öğrenciler bu evlerede bedava kalıp okuma imkanına sahip oluyorlar. doğuda insanlar okumasa ne iş yapacak aylık geliri 200 ytl olan insan ne iş yapa bilir. fetullah hoca hakkında yorum ve eleştiri yapmak için onu tanımanz lazım.


burcanburcan IP: 81.213.137.xxx Tarih : 14.11.2007 10:40:55

Doğuperinçek bir ajan,casustur.Daha önce söyledikleri ile şimdi çatışıyor.Bekavadisinde pkk ile işbirliği yapan,pkk bayrağı önünde apo ile öpüşürken samimi pozlarını ne çabuk unutmuştur.İnanmayın,ülke için çok tehlikelidir.Sözlerine kanarak kendinizi inkar etmeyin.Uyanın ey Türk Milleti....Perinçek sürekli gündemde kalmak için şov yapıyor!!!inanmayın,zaten milletimiz inanmıyor,değer vermiyor.....


vatandaş IP: 85.102.198.xxx Tarih : 13.11.2007 01:00:59

KENDİSİNE OY VERMİŞ DEGİLİM AMA ADAM DOĞRU SÖYLÜYOR.HER KELİMESİNE KATILIYORUM


atilla uygun IP: 85.104.30.xxx Tarih : 17.11.2007 04:02:31

ben eskilerin en hızlı mhp lilerindendim doğu perinçeki bu ülke için çok büyük bir tehlike olarak görüyordum ama gerçekleri geçte olsa anladım bu ülkenin doğu perinçek gibi liderlere ihtiyacı var ve bence bu ülkede en büyük vatansaevrlerden biride sayın doğu perinçektir ben zamanında sayın perinçek hakkında yanlış düşündürüldüğüm için kendisinden özür diliyorum.doğu perinçek bu ülkenin gerçek bir savunucusudur kendisine saygılarımı sunuyorum ve her seçimde boşa gitse oyum sayın perinçeke


devrimxx IP: 88.226.235.xxx Tarih : 13.11.2007 12:56:26

Ey Arapça okuyanlar Allah Türkçe bilmiyor mu İngilizce Fransızca Bize hitap kılmıyor mu Çalışanlar geri kalmaz Çalışmayan bir halt bilmez Yalnızca fikirler ölmez Peygamberler ölmüyor mu Bizimdir bu bahçe, bağlar Bizimdir bu yeşil dağlar Canı sağ olsun softalar Ayakkabı çalmıyor mu Dost gezer dostluk bağında Biz olur bizlik dağında Gavurun Merih çağında Alem bize gülmüyor mu Bir bülbül getirmez yazı Yalnızca bülbül avazı Mahzuni korkmadan sazı Kainat'a çalmıyor mu


ahmet basar IP: 85.98.124.xxx Tarih : 15.11.2007 22:24:58

dogu perıncek sen TC ıcın Allah ıcın ne yaptın sonra sozu gecıyor fettulah gulen TC mız ıcın ne yaptın abd den seslenıyorsun aglıyorsun sonuc neeeeeeee . babamda aglıyor ama benım babam abd de vıllada yasamıyor sn gulennnnn


songül lüleci IP: 88.241.49.xxx Tarih : 15.11.2007 11:29:16

egerki SAYIN PERİNÇEK BUKADAR DOGRU BİLİYOR NEDEN BUGÜN TÜRK POLİTİKASINDA Bİ KONUMU YOK ACABA


cumhur yurtçu IP: 88.226.113.xxx Tarih : 18.11.2007 18:37:20

Çok fazla bağırıp küfretmeyi haklı olmak zanneden arkadaşlara! Fikirlerinizi küfretmeden belirtin. Küfür acizliktir. Önyargılardan bağımsız düşünelim: ABD'den bağımsız bir operasyon bile yapamayan bir ülkede oturduğumuzu, iç ve dış borçların olağanüstü arttığını, sanayi yatırımlarının durduğunu, siyasi/ekonomik bağımsızlığın hiç olmadığını, üç kuruşluk ülkelerin ülkemiz üzerine söz söylediğini, terörün özgürlük mücadelesi olarak lanse edildiğini, bağımsız bir medyamızın olmadığını, işsizliğin korkunç boyutlara ulaştığını, yoksulluk nedeniyle 2 milyondan fazla kadınımızın kendisini sattığı ...!!!??? Bugüne kadar ülkeyi yönetmiş olanların bunda hiç payı yok mu? Beğenirsiniz beğenmezsiniz! Birisi çıkmış farklı fikirler söylüyor diye linç girişimi başlamış vaziyette. Türkiye'yi bu hale düşürenlere bu lafları etseniz ya! İstediği ekini bile ekemeyen bir ülkenin çocukları olarak daha geniş düşünmek gerekmiyor mu sizce? Doğu Perinçek'in fikirlerini beğenmeyebilirsiniz ancak bu küfür niye? Bazı arkadaşların çok büyük(!) laflar ettiklerini görüyorum. "Bay Başkan Bush"un ülkesinden de islamiyet ne de güzel yayılıyor! Bu arkadaşları da düşünmeye davet ediyorum. Daha nitelikli yorumlar diliyorum. Herkese saygılarımla.


Faruk Yavuz IP: 194.27.72.xxx Tarih : 13.11.2007 11:22:39

yalpala yavrum yalpala... Eğer siyaset bir daireyse Perinçek hazretleri 40 yıllık siyasi ve de anarşist hayatında 360 derecelik dönmeyle kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Kendisini kutluyorum. Hem mevcut demokratik hayata kendisinin çok büyük bir katkısı olduğunu söylüyor hem de oldukça antidemokratik söylemlerde bulunuyor. Yalanın bini bir para... Ne kolay da sıyrılıyor kendi aklınca yok Erbakan satılmışmış da şimdi vatanpervermiş, yok Tayyip Amerikancı, Yok Gülen Amerikancı senden ala Amerikancı mı var? Bir de Atatürk'ü siper edip kendine konuşuyor. Neymiş efendim! Atatürk Sovyetlerle işbirliği yapmış, 21 anayasası Sovyet anayasası imiş. Atatürk'ün Sovyetlerle yaptığı tek işbirliği ülkenin en dar zamanında onlardan aldığı silah ve nakdî yardımdır. Kaldı ki bunlar da kadirşinas Türkistanlıların son kale Anadolu için topladıkları yardımlardır. Yani Sovyetler bize kendi keselerinden tek kuruş dahi vermedikleri gibi Türkistandan toplanan paranın ve silahların tamamını da yollmamışlar iskat etmişlerdir efendim. Bunun haricinde Atatürk'ün Sovyetlerle işbirliği yaptığı vaki değildir ve takip ettiği politika da bunu açık bir delilidir. O, Komünizmin Türkiye için açık bir tehdit olduğunu müüteaddit kere dile getirmiştir. Diyorsun ki o şerefizle röportaj yapan tek gazeteci ben miyim? Doğru sen değilsin ama hiçbir gazetecinin onunla samimi pozlar verdiğini görmedi bu ülkenin insanları. Deniz Gezmiş hakkında konuşuyorsun. Zerre kadar sevmem onu, hatta iyi ki de asılmış ama sen onun kadar bile değilsin. Çünkü o her ne kadar batıl da olsa davası uğruna ölmüş bir adamdır hatta bu açıdan bakılırsa kahramandır da. Ya sen, dümensiz gemi. Rüzgar nereye sen oraya. Doğrudur, sen üstün zekalı bir insansın... Ama bu kapasiteye sahip bir insanın böyle zikzaklar çizmesi onun satılmışlığının en büyük delilidir.


c.c.a IP: 88.229.199.xxx Tarih : 13.11.2007 23:39:25

evet beyler sayın perinçek yüz düşünür on tastik ederiz.iktidarın suriye ve iran hakkında yaklaşımlarını bekleyinde görün diyorum,abd bu ülkeleri bize yakın tutmak için elinden gelen gayreti gösteriyor.abd,ye öyle bir tuzak hazırlıyoruz ki akıllara sağlık.bu hükümet çok akıllı hareket ediyor bundan emin olun.eğer bu coğrafyada bir değişiklik olursa bilinki bu coğrafyanın lehine olur.


oflu fatih IP: 88.78.163.xxx Tarih : 15.11.2007 20:49:13

fazla söze gerek yok sayin perincek pkk nin imralitaki haytutu ile gül cicegi alis veririsinde bulunmus ya her seyi söylüyor PKK Dan emekli olanlarin TÜRKIYE CUMHURIYETINE FAYDA SAGLAMAZ YANI GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ ISTEMEZ


kemal arslan IP: 85.106.157.xxx Tarih : 18.11.2007 12:32:45

ne olduğu belli olmayan insanların,yaptıkları işlerle kendilerini bu vatanın tüm kesimlerine benimsetmiş insanlara muhterem şahıslara laf atması o insanları degerlendirmesi onların isimlerini ağzına alması olağan bir şey değil. sayın perinçek bu vatan için için elle tutulur kaç iş yapmış tek bildiği laf atmak gündemi meşkul etmek. kime hizmet ettiği belli olmayan birisinin bu ülkenin adını bile ağzına almaması gerkir.ak mı kara mı oldugu belli değil.teşekkür ederim


urfaly IP: 193.140.142.xxx Tarih : 14.11.2007 13:39:44

BENCE FETULLAH GÜLEN HAKKYNDA SÖYLEDIKLERI TAMAMEN DOGRU...MADEM ISLAMY O KADAR SEVIYOR ABD DE NE ISI VAR MEKKE YE GIT...MEDINEYE GIT...SUAN TUM ÜLKE ONUN CEMAAT EVLERIYLE DOLMUS.ZAVALLI OGRENCILERE BIRER AT GOZLUGU TAKMISLAR ...OHHH NE RAHAT HER ISTEDIKLERINI YAPTIRTIYOR


ERNESTOYA BİN SELAM IP: 85.105.6.xxx Tarih : 17.11.2007 11:49:34

Doğu perinçeğin üç dönemi vardır arkadaşlar , bunu onu tanıyablar, devrimci kesimler çok yakından bilir. birinci dönemi 60 lı yılların 70 mişlere dayandığı süreye kadar kemalist akımın etkisiyle vede popüler olma kaygısıyla gençlik hareketi içerisinde milliyetçi bir çizgide mücadele ve bununla örtüşecek vede kesişecek maoizm le buluşma dönemi , bu dönemde diğer devrimci gençler marksizmi ve antiemperyalist ,aydınlanmacı kemalist devrimi doğru algılamış, sosyalizme evrilmeyi yakalayıp kendilerini geliştirmişlerdi , o bu durumu algılayamadığı için devrim cephesine ihanetle asıl kimliğini ortaya koydu , 70 muhtırasında dergisinde bütün devrimcilerin isimlerini yer göstererek açıkladı , hepsini katlettirdi , bütün kadroları karşı devrimci bir yapıda ajanlaştırıldı , mit/ jitem eliyle bu nedenle sürekli hedef saptırıp mite eleştiri getirir , ama JİTEM e ( jandarma istihbarat) ise bayılır:)).. sonra kendisinin 80 lerde yine hainlikleri devrimcileri gambazlama ve katlettirme, ,ikenceden geçirtme çalışmaları devam etti o hala marx , lenin ve Che yi anlayamadı , maoculuğu kemalizmle aynı şey diye savuna durdu, bunu bu arada aşmış olan büyük ve yiğit devrimci ser verip sır vermeyen devrimci İbrahim kaypakkaya halkı için bu adamdan kopmuştu ve maocu çizgisini tümüyle oturtmuştu , 80 lerde ihanetinin mükafatını devlet vermeyince ( hainler efendileri tarafındanda sevilmez) , buna kızım yeni bir çizgi oluşturup kürtlerle kucaklaştı , Kürt arkadaşlar PKK nın siyasi kanadı gibi benimsedi , apo onu çok sevdi oda onu:))..fakat apo ona hayal ettiği liderliği vermedi, bu sefer onda küstü ve onada alışkanlığı gereği ihanet etti , MHP lerilerde yatmaya başladı:)) , bu gün geldiği nokla alçalmanın son noktası , onun gibi adamlar her dönem oldu ama anılmıyorlar , denizler , mahirler , ibolar yaşıyor , bin selam onlalara bin selam Commandante Ernesto Che Guevaraya.........


aybar zıba IP: 88.228.92.xxx Tarih : 12.11.2007 23:59:50

ALLAH AŞKINA ABD NİN GİRDİĞİ YERDE OT BİTMEZ AFGANİSTANA BAKIN IRAKA BAKIN SADDAM 5 BİN İNSAN ÖLDÜRDÜ DİYE İDAM EDİLDİ BU DEMOKRASİ DİYE GELDİ SAYISINI HERKES BİLİYOR BİR SÜRÜ MASUM İNSAN ÖLDÜ BUNLARIN SORUMLUSU HERHALDE BİR BAŞKA ÜLKE DEĞİL VATAN SEVERLİĞİN İDOLOJİSİ OLMAZ MİLLİYETÇİLİĞİN İDOLOJİSİ OLMAZ ATATÜRKÜN SÖZÜYLE MEVZUBAHİS VATANSA GERİSİ TEVURAATTIR SAYGILAR BU MEMLEKETİN DİNİ İSLAM DİNİ DİLİ TÜRKÇEDİR


yaşar kembil IP: 88.228.85.xxx Tarih : 15.11.2007 18:34:07

kendisine çok saygı duyuyorum dediklerinin hepsi doğru ama kendisini bir türlü anlatmayı ve dinletmeyi beceremedi çünkü hep antipati ve dik söylemlerle konuştuğu için kendisiyle tanışmak veye msn de konuşmayı çok ama çok isterim yardımcı olurmusunuz ne olur kendisine ulaştırın her şey için teşekkürler


Arif IP: 193.140.42.xxx Tarih : 13.11.2007 11:55:51

Eger ki sizin gibi Hocafendi'ye karsi insanlar olmasaydi belki de bu Pkk teroru diye birsey olmayacakti.Cunku dogu ya hizmet ettirmediniz.Doguyu hep hor gordunuz.Oraya ne ogretmen gonderdiniz ne de yatirim yaptiniz.Simdi de kalkip Hocaefendi'ye laf atiyorsunuz.Allah askina hic gittiniz mi Hocaefendi yurtlarinda neler oluyor.Ulkemiz aleyhine neler yapiliyor hic boyle birseye sahit oldunuz mu.Ama ben gordum bizzat o yurtlarda kaldim.Orada insanlik ogretiliyor,Hacli seferleri ogretilmiyor.Siz bol keseden atmaya devam edin.Bu ulke sizin ne oldugunuz cok iyi biliyor.Siz engellediniz Hocaefendi'yi.Cunku Pkk'ya hizmet etmek istediniz,gittiniz abdullah ocalanin ayagina,10binlrce Turk insaninin katillerinin ayagina gittiniz.Bu ulke icin bir gram hizmet etmediniz ve de kalkip ben milliyetciyim diyorsunuz.Yaziklar olsun size!Utanin biraz.


BÜLENT ÇERME IP: 88.243.130.xxx Tarih : 18.11.2007 00:40:31

Doğu PERİNÇEK! Bir zamanlar İmralı köpeği Öcalan ile güle oynaya poz verecek sonrada çıkıp ben vatanseverim diyecek millette bu herifi haklı bulacak! Evet Perinçek sen 40 yıl öncede bölücüydün halada öylesin. Senden ne bu vatana evlat nede hayır olur. Cenabı allah bu vatanı sizin gibilerin eline düşürmesin...


mustafa barış IP: 88.234.184.xxx Tarih : 14.11.2007 11:32:34

yıllarca bu memlekete zarar verdiniz,yok etmek için zamanında bu eleştirdiğiniz amerikalılarla,fıransızlarla,vs vs ülkelerin gizli ajanlarından nemalandınız utanmadan çıkıp burada konuşuyosunuz yazıklar olsun,bide utanmadan vatana insanlığa hizmet eden din adamlarını kötülüyorsunuz,orada şerefsiz kelimesini kullanan şahıs sende şeref olsaydı bu rada bu kelimeyi kullanmazdın.gerçi seninde kim olduğun belli.o zatın bu memlekete gelmesine doğu ve doğu gibi insanların sizlerin sebep olduğunu bütün türk milleti bilmektedir.şuan öle bir köşeye sıkışmışsınızki kime ne diyeceğinizi bilmiyorsunuz.şaşırmışsınız,bide yaşlılıkta başa bela olunca.bu saatten sonra doğu efendi ölümü düşünsün bu can elbet bedeni terkedecek o zaman mahşeri huzurda hesap ona dasorulacak sizede sorulacak.aklınız varsa o büyük zatı araştırın öğrenin bilin kim olduğunu da öle yorum yapın yoksa hesap günü bizden daha zor işiniz.biz her zaman ALLAH için hizmet eden bütün din alimlerinin yanındayız.biz MÜSLÜMAN TÜRK evlatlarıyız.sizin gibi satılmışlara bu memleketi oyuncak etmeyeceğiz.yaptığınız yorumlarada dikkat edin arkadaşlar şeref basit birşey değildir şerefinizi seviyorsanız başkasının şerefine laf sölemeyein.ayıptır günahtır iki yakanız ne bu dünyada nede mahşerde bir araya gelmez.gerçekleri sizde biliyosunuz amasözleriniz ayıptır.bu arada doğu efendi daha o gün türkçe olimpiyatlarına katılmadığınızdan dolayı üzgün oldunuzu söyleyen sizdiniz ne çabuk unuttunuz o günlari.ne olduğunuz kime hizmet ettiğiniz belli.iyi günler


Baris Turkcan IP: 88.227.83.xxx Tarih : 16.11.2007 07:02:58

Herkez yanlıs tek dogru perincek.Herkezi sucluyor herkezi amerikancı yapıyor.Kendisi ne acaba..?? Çin doguturkistan turklerıne zulum ederken.Ruslar çecen katliamı yaparken sesi cıkmıyor bu adamın.Eee o zaman bende diyorumki perincek ÇİN ve RUS emperyalizin adamıdır...


TeomanTörün IP: 88.241.180.xxx Tarih : 19.11.2007 11:36:21

Bu röportajın, yanında getirdiği yorumlarla, toplumumuzum büyük kesiminin hâlâ komolizm (*) düşmanlığı ve fethullah efendi hoca kulluğu noktasında tıkanıp kaldığını göstermesi bakımından çok önemli bir misyonu oldu. Sosyolog akademisyenlerin derhal bu konu üzerinde daha derin araştırmalar yapmalarına acil gereksinim var.


cemjiro IP: 88.251.242.xxx Tarih : 14.11.2007 00:41:56

okurken gülmekten öldüm gerçekten..doğu perinçek Oraya gitmek, ‘PKK’’yı muhatap almak’’ demektir demiş..zamanında kendisi neden gitmiş peki röportaj için..bu bile kendisinin apoyu ozaman muattap aldığını açıklıyo..gerçek bir vatan sever orada boynunu kırardı aponun..tabi yürek de lazım bunun için..


M.Nuri Yıldırım IP: 81.213.68.xxx Tarih : 13.11.2007 08:26:51

Kendini iyi gizleyen  Amerikan karşıtlığı söylemleri, Aydınlık gazetesi ve bir kaç devşirme kitap satarakmı bu günlere ulaştı aceba..........


HÜSEYİN BİLGİLİ IP: 88.238.133.xxx Tarih : 18.11.2007 18:55:52

DOĞU PERİNÇEYİN FETTULLAH HOCA İÇİN DEDİKLERİNE KESİNLİKLE KATILMIYORUM,ANCAK KENDİSİNİN BUKADAR VATANSEVER OLDUĞU İÇİN,İN KUTLUYORUM ZAMAN,NASIL DEYİŞİYORSA,İNSANLARDA DEYİŞEBİLİR.AMERİKANIN KATİL OLDUĞUNA BEN GÖNÜLDEN İNANIYORUM.(TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR.)YAŞASIN DEMOKRASİ.YAŞASIN BARIŞ.YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ.


tuğra erdem IP: 88.232.111.xxx Tarih : 12.11.2007 22:45:45

fethullah hoca hakkında dedikleriniz tamamen yanlış o zattta ALLAH horkusu var o dediklerini yapacak kadar dünyasını şaşırmamış..


SÜLEYMAN IP: 81.214.194.xxx Tarih : 13.11.2007 14:45:26

CENAB-I HAKKI BULAN NEYİ KAYBEDER?VE ONU KAYBEDEN NEYİ KAZANIR?YANİ ONU OBULAN HER ŞEYİ BULUR,ONU BULMAYAN HİÇBİR ŞEY BULMAZ BULSA DA BAŞİNA BELA BULUR. (HADİS-İ ŞERİF)


Arat LEVİLİOĞLU IP: 88.248.253.xxx Tarih : 13.11.2007 10:55:32

YA ALLAH AŞKINA ÜLKEMİZ ELDEN GİDECEK ,ADAMLARIN YORUMU BAHAİ OLAN FETHULLAH HOCALARI İÇİN SAYIN PERİNÇEK NİYE ÖYLE DEDİ.BUNLAR NEYLE BESLENİYOR ACABA BÖYLE DÜŞÜNMEK İÇİN ANLAŞILMIŞ DEĞİL.


Türk oglu IP: 80.219.117.xxx Tarih : 13.11.2007 21:03:51

Arkadaslar, sevgili Türk ecdadlari! Bu yazim (yorum) son yazimdir ve bir daha burada hic bir sey yazmiyacagim. Cünkü anlayan yok ve Türkiye Cumhuriyeti'ni daha satan cok hesabi oldugu icin... Bu adamlar (erbakan, fetullah, erdogan, gül, perincek, bahceli vesaire vesaire) Türkiye Cumhuriyeti'ni yikmak isteyen ve Yüce Oender Atatürk'ün inkilaplarini, demokrasi anlayisini, laik'lik bakisini, getirdigi yasalari ve Türk Ulusu icin olan görüslerini vede icraatlarini anlayamamis ve yolunu kayip etmis insanlardir! Türkiye Cumhuriyetini kurtaracak 'kemalist' bizleriz aslinda ve Yüce Oender Atatürk'ün nesili ve evlatlari olarak yinede tek bizleriz bu "Vatani vede Ulusu" Türkiye Cumhuriyetini kurtarabilecek! Birakin bu tursularla ugrasmayi ve bunlarin secim kölesi olmayi! Yüce Oender Atamiz böyle'mi ögretti bizlere hayattayken ve sonrasi icin? Bunlar bizleri sömüren kisiler, anarsi üreten hainler, Milleti esir yapan namussuzlar, kendine rant saglayan tipler, Türkiye Cumhuriyeti'nin yavrularina güvenmeyip sonra batidan yol göstermeleri icin yalvaran tipler, kendi evlatlarina bal ile süt icirip sonra Millete bir zeytin ile peyniri cok gören tipler, Yüce Oender Atatürk'ün arkasina siginip iki yüzlülük yapan tipler, secimler'e kala kalem ile para dagitip sonra devletin kasasindan nemlenen kisiler, kendini dokunulmaz bilip vede gecmisine bakarak yükseklereden asagiya bakan tipler, yalan dolan ile okuyamamis, aliskanlik'larindan vede bahtil inanclarindan kopamamis Milleti sömüren kisiler, bugün A deyip yarin Z demeyi cekinmeyen insanlar, atip tutup sonra palavrayla Türk Ulusunu birbirinden koparan kisiler! Ne AKP, ne RP, ne DYP, ne TKP, ne MHP, ne IP, ne SHP, ne LDP, ne bilmem ne partisi hic biri denisik degil... Bir CHP vardi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Yüce Oender Atatürk'ün partisi ve onuda zedeleyip cürüttüler gecmis zamanda! Sorarsaniz kim yapti bunu diye... Cevabi tek isim rahmetli Erdal Inönünün babasi rahmetli Ismet Inönü. Saygilarimla! Hoscakalin ve kendinize iyi bakin... Ben yokum artik aranizda.


Ahmet Akkuş IP: 88.236.7.xxx Tarih : 16.11.2007 18:11:30

Sayın Doğu Perinçek neresine kadar haklı ben ölçmedim ama ölçenlerinde şunu iyi bilmesi gerekir.Doğu bey kendinçe sosyalisttir..Bu ülkede yıllarçada bir şeyler yapıyor veya yapıyor gözüküyor.Sosyalizm de bir arpa boyu yol alamamış bu zat hep insanların kafasını karıştırmış,zaman zaman gizli belgeler komu oyuna onun adından ilk haber olarak duyulmuştur.Bir zaman can düşmanlarıyla barışıp ulusalçılık ayaklarına ortak mitingler yapmıştır.Bundada başarılı olamamış her seçimde ikdidara geleçeğini yeminle ifade edip bir türlüde oyunu çoğatamamış bir kişidir.Ben şunu söylemek istiyorum Doğu bey Anti Amerikançı Anti Faşit birisi olduğunu yıllardır ifade ediyor.Ben kesinlikle inanmıyorum.Eğer şöyle bir geriye bakarsanız anlarsınız.Hiç kimseyi bu kadar taviz verilmemiştir.Manisa öğrençileri niçin neden yargılandığını herkes biliyor. kaç yıl çeza istendiği dünyaça malum.Yapılan içkençeler hariç, kamu oyununu günlerçe meşğül etti, yazdıkları bir tek solagan.Bu kısa bir örnek binlerçe buna benzer örnekler verilebilir.Hiç kimseye tolaranst tanınmayan bir ülkede niçin bu kadar birileri Doğu beye bir şey demiyor bunu anlamış değilim.Yoksa odamı bir misyon üslenmişmidir bilinmez.Bunu zaman göstereçektir.Zaten bilimsel sosyalizme yeterinçe kötülük etmiştir.Ahmet Akkuş 15.11.2007


ismail AVŞAR IP: 88.226.175.xxx Tarih : 13.11.2007 23:04:08

VOLKAN bey elinize sağlık çok mükemmel bir röportaj .Her siyasetçi Doğu perinçek gibi şeffaf ve açık olsa ülkemizin gidiş hattı daha farklı olurdu.


volkan IP: 88.254.187.xxx Tarih : 15.11.2007 16:45:29

avrupa ülkelerinde ermeni meselesinin emperyalist bir yalan olduğunu tek başına savunan hatta bunun yüzünden ceza alan tek adamdır doğu perinçek.asıl türkiyeye sahip çıkanları biz hep anarşist olarak tanımışızdır hep.fethullah gülen'e gelince oda siyonistlerle birlikte bundan kimsenin şüphesi olmasın.bu kesin


Zaim IP: 85.99.92.xxx Tarih : 13.11.2007 10:44:53

Ben OLAY ADAM tabirini ben iyiye yorumluyorum. "Batı'nını hakkından DOĞU gelir". Ama sadece Sn. Doğu PERIİNÇEK değil bu vatan savunması yapan ve gerçekleri söyleyen. Haftalık AYDINLIK Dergisi, Aylık TEORI Dergisi ve KAYNAK Yayınlatını inceleyin, Yazarlarını tanıyın. Cunhuriyet tarihinde hic bir kimenin ve kurmun vermediği hizmetleri veriyor: ATABE, Atatürk'ün Bütün Eserleri. Gazi'nin okuduğu, yazdığı bütün yazılar. Cilt cilt... Devrim İdilojisi tabiki HAKIMİTET-I MILLIYE yazıları gibi bugün de dergi ve kitaplarla yayımlanacaktır.


atilla kıran IP: 88.244.170.xxx Tarih : 16.11.2007 23:29:42

Faruk YAVUZ kardeşim.NE güzel dedin onu YALPALA YAVRUM YALPALA.senin gibi hayatını dönmekle geçiren siyasetçileri çok gördü bu millet.ona atar buna atar.tamam sensin en miliiyetçi,en vatansever,en sosyalist.sensin deniz gezmişi yöneten,sensin sosyslizmi kuran... herşey senin etrafında mı dönüyo?Yoksa sen mi herşeyin etrafında dönüyon.pesüphanallah...


Gökhan Onater-İzmit IP: 85.108.32.xxx Tarih : 21.11.2007 14:50:17

Doğu Perinçek bütün yaşamını VATAN+EMEK+BİLİM için harcamıştır. İşçi Partililerle fikir tartışması yapacak adamın önce oturup tarih, uluslararası ilişkiler,felsefe,sosyoloji, yakın tarih, psikoloji ,sosyal psikoloji gibi bilimleri çalışması gerekir.


osman IP: 88.224.187.xxx Tarih : 12.11.2007 15:20:55

ya dedikleri doğru olabilir ama fetullah gülen hakkında dedikleri katien yanlıştır çünkü hoca efendi türkiyenin tanınmasında enönemli rolu üstlenmiş durumda siz böyle bir kişi hakkında nasıl böyle düşünüyorsunuz


Zalim IP: 88.227.40.xxx Tarih : 14.11.2007 20:06:45

Arkadaşlar, Doğu Perinçek reportajı nasıl oluyor da Fethullah meselenise dönüşüyor, garip. Demek ki hoca efendi andı bizi. Biz de onu analım biraz. Hakkında kitap yazmışlar. Reklamı www.nurettinveren.net sitesinde var. Aslında daha çok bilgi için www.fethullah.has.it adresine bakabilirsiniz. Perinçek ve Gülen karşılaştırışması yapılıyor. Doğu, yasal bir partinin başkanı. Onu yüzde yarım altında olsa da davasını memleketten savunuyor. Fethullah ise %47 almasına rağmen hala Amarikalarda. O Amarika ki Lozanı kabul etmez. Soykırım tasarısını geçirir. Perinçek ise Berlin'de Zürih'te "ERMENI SOYKIRIMI TARİHİ BİR YALANDIR" der. Perinçek'in aslıns a TBMM'ye girmesine bire gerek yok. O zaten İsviçrelere gidip oranın Ceza Yasası'nı değiştirtiyor. Diplomasi budur. Diplomasi Rusyada ve türki cumhuriyetlerinde okul adı altında amerikan ajenı yetiştirmek değil. Bu okullar kapatıldı ve hatta gecen aylarda Rusya'da Sait Nursi nin kitapları bile yasaklandı.


c.c.a IP: 88.229.199.xxx Tarih : 13.11.2007 23:22:35

fetullah hoca neden amerikada hiç bilerek yorum yapan birilerine rastlamadım.hoca rahatsızlığı nedeni ile gitti.daha sonra çarpık ve cuntacı düşünürlerin baskısına maruz kaldı,sadece memleketin refahını selametini düşünmekten ve ülkeye dönerse kendisinin yüzünden ortamın gerilmesini istemeyecek kadar mütevazi bir kişiliğe sahip olduğundandır.bu gibi insanlar böyle düşünür.komplo teorileri ile yurdum insanı kendini ne hale getirmiş böyle.hoca efendiyi hiç tanımam,hiç taraftarı falanda değilim ama birazda geçmişten gelerek düşünelim.lütfen....


KAğAN IP: 88.247.34.xxx Tarih : 15.11.2007 01:34:33

Kardeşlerim!doğu perinçek denen adam pkk kamplarında apoyla fotoğrafları olan adam.demekki bu adam bir gizli örgüte hizmet ediyor.elda var 2:f.gülen denen ve bazılarının hocaefendi(!)diye nitlendirdiği şahıs ise bizi değil amerikayı temsil ediyor.bizi temsil etmesi öncedenmiş.bu adamın needen okullaru kapatılıyor?!ameri,kan ajanı suçlamasıyla!!!ikisininde kanıtlamak çok kolay inanın...


Ekim Gencligi IP: 85.180.165.xxx Tarih : 13.11.2007 12:24:51

Vay Dogu vay.Yillar once neler yaptigini herkes cok iyi biliyor.Uyuma Türkiye Dogu ve Digu gibiler Türkiye yi satiyolar Emperyalist devletlere.Deniz Gezmis in adini agzina alma Dogu onlar seni hic sevmezlerdi ve 1969 yilinda seninle ayni safta olmamak icin Dev-Genc grubunda yer aldilar.Fethullah Gülen Amerikanin ajanidir.Türkiye din Faktorunu kullanarak insanlarimizi Amerikaya peskes cekiyor.Uyuma Türk milleti uyan Artik ve Arastirin gecmisi,Gercekleri Gorun gecmisteki oyunlari gorun.Gelecginizi garanti altina almak icin uyanma vakti geldi.Ülkemiz hergecen gün bütün siyasetciler tarafindan satiliyor.Bu vatan icin Savasan askerler vatan haini sayiliyor..Oyuna gelmeyin.Emperyalist devletler oyun pesinde sizler bu oyuna gelmeyin.Yasain Ekim gencligi.Kahrolsun emperyalist Fasizm-Kapitalizim


ali şenol IP: 85.98.210.xxx Tarih : 17.11.2007 22:18:43

ÇOK BASİT, PROVOKATÖR, SIRADAN VE NEYE HİZMET ETTİĞİNİ KENDİ DE BİLMEYEN BİR YAŞI GEÇMİŞ MİLİTAN


zafer IP: 88.227.40.xxx Tarih : 14.11.2007 14:34:53

Satın aldın devletleri….Koçlara kattın itleri.…Her kapıda kilitleri…. Amerika katil katil Türk milleti Türk milleti....Nerden gelmiş elin iti…..Bizim de sonumuz kötü….Amerika katil katil MAHZUNİ ŞERİF uyuma.…Gün geldi çattı akşama…..Bizden selam Vietnam a…. Amerika katil katil.


TeomanTörün IP: 88.241.180.xxx Tarih : 15.11.2007 12:01:19

Konuşmaları böylesine gürültü çıkaran, çeşit çeşit yönde destanlar gibi yorum getiren, fakat halkından % birin altında oy alan Sayın Perinçek'in ahlâkî yapısı hakkında bir şey söylemeye yetkim yok; tutum değişiklikleri her siyaset adamında var. Yalnıııııız, özellikle "Avrasya" yönündeki ütopyası korkutucu derecede geniş ve tutarsız. Eskaza, iktidara gelirse sonu Nasır ya da Saddam'dan farklı olmayacağı muhakkak. Türk halkı, seçimlerde onu ıskalamada çok isabetli davranıyor. Türkiye artık macera kaldıramaz.


ulusal64 IP: 78.176.7.xxx Tarih : 12.11.2007 21:53:29

Cem uzan bile her fırsatta Ülkemdeyim diyor ama Gülen gibiler amerikada en lüx yaşam yaşıyor. Seçim barajından dolayı hakedenler meclise taşınamıyor. Başta Perinçek tabiki. Millet oyum çöpe gider korkusundan iğrene iğrene veriyor oyunu. Çünkü asıl istediği parti o değil.


mehmet şavk IP: 78.172.50.xxx Tarih : 15.11.2007 19:02:22

ya bu adamlar zeytinyağı gibi.nasıl böyle yüzsüzce üste çıkılabilir anlamıyorum. sen apoyu ziyatret edeceksin sonra vatan millet aşığı olacaksın.üstüne üstlük bide f. gülen gibi ahireti uğruna dünyasını gözden çıkaran bi zata hakaret edeceksin.hadi git başka diyecek bişey yok sana ve sen gibilere....


Bülent ÇERME IP: 88.251.227.xxx Tarih : 18.11.2007 08:59:47

Doğu perinçek! Daha önce imralı köpeği öcalan ile boy boy sırıtarak poz veren bu adam çıkıp şimdi ben milliyetçiyim diyecek bizde millette bu yiyecek? Cenabı allah bunların milliyetçiliğinden korusun bizi...


hakan ulusu IP: 87.110.11.xxx Tarih : 15.11.2007 14:00:06

Ya Allah askina bu kadar millet sevdalisi da durum ortada neden kimse dinlemez neden her tasin altinda bu adam yatar,neden konuldugu kabin seklini alir. Birakin da taniyanlar konussun koylum o benim seref diye birsey yok onda. Asil her seyin emrinde olan o,Allah`in emrinde olan insnlara tas atiyor, kulluga kulluk kensinden baskasi yapmaz. Gorev verseler atlar, okumaya degmez


Zaim YAZICI IP: 85.99.92.xxx Tarih : 12.11.2007 21:43:25

Ben Doğu Perinçek'i cok merak ettim. Onun hakkında okumaya önce onu eleştiren bir kitapla başladım Fetullahın AKSIYON dergisi yazarının bir kitabıyla başladım. Daha sonra Perinçek'in AVRASYA SEÇENEĞI kitabını okudum. Kendi aklım ve fikrim bana Perinçekim doğru, başarılı ileriyi okuyan biri olduğunu söylüyor. Ona göre her şey bilimle açıklanabilir. AYDINLIK dergisi okumanızı tavsiye ederim. Zaim


tunay tatlı IP: 88.236.189.xxx Tarih : 17.11.2007 15:56:02

HALKI,Köylüyü, işçiyi, Çık: siyasiler, bilim adamları, gazeteciler,ve bazı toplumlar içersinde Türkiyeyimi çok seviyorlar. ABD yimi çok seviyorlar,kendi kendimize bir soralım ihanetliğin boyutunu görürüz.


yusuf dal IP: 81.215.85.xxx Tarih : 17.11.2007 23:29:35

bebek katilini eşkiya kıyafetiyle dağda ziyaret edip tebrik eden biri, şu an nasıl görünmeye çalışırsa çalışsın; değişmesi mümkün değildir. ayrıca da, bu tip kişilerin bu ülkeyi düşünmesine gerek yoktur. zarar vermesinler, yeter...


vedat erdoğan IP: 88.228.225.xxx Tarih : 17.11.2007 17:25:11

Madem Atatürkçüsün neden sosyalizmi savunuyorsun bu nasıl Atatürkçülük


olcay avci IP: 88.245.206.xxx Tarih : 14.11.2007 11:48:15

Türk siyasi haytına hiç bir şey vermemiş.yaşamı hizip ve başka şeylerle geçmiş ne olduğu belli olmayan zatın fikirlerini ben kayle almıyorum.yurdunu bırakıp ABD yaşayan hoca efendiye galiba havası iyi geliyormuş.mudanyanın havası daha iyi ama nedense orayı tercih ediyor zatışahaneleri.sayı perinçekte bence ABD gidip yaşaya bilir havası iyiimiş.önce sağlık.türk insanınının kendini savunması için öncülük etmesi için böyle insanlara ihtiyacı yok.her daim ATATÜRKÜN cumhuriyettinde öncülük edecek.vicdanı hür fikri hür insanlar vardır.GÖLGE ETMESİNLER.


Nazım TEKİN IP: 88.242.242.xxx Tarih : 12.11.2007 18:46:52

Fethullah Gülen eğer vatanını seviyorsa neden ABD den TÜRKİYE'ye gelmiyor merak ediyorum.Ilımlı islam diye diye siyonizmin TÜRKİYE'de işlerini kolaylaştırdılar. İslam İN ılımlısı olurmu, islam islamdır. Ilımlı islam demek namaz kıl ibadet yap ama siyonizmin oyunlarını görme demektir.Türkiye'nin tanınmasını isteyen zat memleketinde yaşar. ABD 'de işi ne.Demekki adam doğru diyor.


Uğur Akten IP: 88.234.208.xxx Tarih : 13.11.2007 23:32:37

doğu perinçek aslında türkiye hakkındaki politik görüşünü aktarmıştır kim ne derse desin önce düşünceye saygı gösterelim ülkemizi savunmak tabiki bizim gibi gençlere düşer ama niye hep politikacılar söz hakkı alıp konusuyor anlamıyorum.artık yeter yani genclik nerde yaa niye kimse kalkıp birlik icinde bu vatan icin hizmet etmeye calısmıyor.yani bizler neden hep özgürlük diyoruz ..birazda istekli davranıp vatanımızın menfaati için savaşmamız gerekmezmi.bunu soruyorum niçinn vatan sevgisini hice sayıp muhafazakar olamıyoruz.bu soruya tüm herkesin cvp vermesini istiyorum tsk ederim.


selim karadağlı IP: 193.255.39.xxx Tarih : 17.11.2007 16:31:27

perinçek bey o kadar milliyetçi idin neden aşağılık birisinin yanına gidip onunla konuşuyorsun.milli duyguları barındıran birisi olsaydınız onu görmeye tahammül edemezdiniz!!!!


devrimxx IP: 88.229.97.xxx Tarih : 12.11.2007 21:17:17

ben artık tkp lıyım eved bir yazı bir yayın beni cok degiştirdi buda perincek şu var dikatime baykal cekti hic bir lider baykal hakında bir kanat getirmiyor bir atıfta bulunmuyor yani bulunsada olan üstü kanıtlar getirmiyor garip demeki bu ülkede baykal gibi liderlerde pek kıymeti bilinmiyor saten


Seçkin Aydoğan IP: 78.162.133.xxx Tarih : 15.11.2007 22:58:26

Sen Kimsin De Deniz Gezmişler Senin Emirlerin doğrultusunda Hareket Edecekler! okumasak bilmesek bunu da adam sanaacaz


umiterdemir IP: 71.173.170.xxx Tarih : 19.11.2007 07:30:40

Doğu Perinçek bana gore kafayi komilizimle bozmus bir insandir egerki ahlakli durust bir insan olsa hoca efendinin o mubarek ismini agzina almazdi boyle zihniyetler turkiyeyi seviyordu ozaman neden pkk kopoklerinin lideri abdullah ocalanla neden resimleriyayinlandi bu ahlaksiz insan etraflarina iftira atarak gundem yaratmaya calisiyor ben bu insani ve komonis dusunceleri kiniyorum


Soner karabulut IP: 88.244.33.xxx Tarih : 16.11.2007 02:14:48

"Öldürürse öldürsün kardeşim!" Bu ne demektir! Sen şerefsizlerin ayağına gittiğinde neden içinde "öldürülme" korkusu yoktu? ne yaptında memnun ettin şerefsizleri, ülkemin neyini satmaya gittin, neler vaad ettin???şerefsizbaşından aldığın çiçek neyin nesi?? Evlatlarına kurşun atarken sana niye çiçek verdiler! Hangi çıkarlarına aracı oldun!! bırak kandırma kimseyi Doğu! Beceremiyosun zaten, saçmalıyorsun...


devrimxx IP: 88.229.97.xxx Tarih : 12.11.2007 21:30:07

tkp yazdım özür dilerim ip yazıcaktım


DagCi IP: 85.104.32.xxx Tarih : 15.11.2007 13:24:36

yaa bari deniz gezmişi siyasi malzeme etmeyin.. daha düne kadar vatan haini ilan edipte idam ettiren sizler şimdi şerefiyle ölmüş deniz gezmiş i kullanarak propoganda yapıyorsunuz yazıklar olsun. nazım hikmette vatan haini ilan edilmişti allahtan ki nazım hikmet le oturmuşluğun yok...


İBRAHİM.ÇAKICI IP: 85.100.3.xxx Tarih : 12.11.2007 23:18:03

BİR MHP.'Lİ ( ARAP DEĞİL TÜRK MİLLİYETÇİSİ ) OLARAK PERİNÇEĞİ UZUN ZAMANDIR İZLİYOR, AÇIKLAMALARININ TAMAMINA YAKININA KATILIYORUM. 'OLAY ADAM' MANŞETİ NİYE , ONU KAVRAYAMADIM. SİZİN KAFATASI MİLLİYETÇİSİ DİYE GÜNDEME GETİRMEYE ÇALIŞTIĞINIZ TTK. BAŞKANI PROF. HALAÇOĞLU VE MHP. Lİ MEHMET GÜL İLE BİRLİKTE ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST YALANDIR DEDİĞİ VE İSVİÇRE'DE BU NEDENLE YARGILANDIĞI, HATTA MAHKEMEDE SAVUNMA YAPMAK İÇİN BİLE ÜLKEYE SOKULMADIĞINDAN MI? YADA EMNİYET GEN. MÜD. LÜĞÜNDEKİ FETTULLAHÇI KADROLAŞMAYI GÜN IŞIĞINA ÇIKARDIĞI İÇİN Mİ? YADA BU GÜNÜN YAŞANACAĞINI 20 YIL ÖNCE SÖYLEDİĞİ İÇİN Mİ? NEDEN OLAY ADAM? BUNU OLUMSUZ BİR ANLAMDA YAZDIYSANIZ O GÖRÜŞ SİZDE KALSIN! BANA DAR GELİYOR!... YOK ÖVMEK AÇISINDAN YAZDIYSANIZ SİTENİZ GENEL KONSEPTİYLE ÇELİŞİYORSUNUZ...


hakem IP: 88.230.225.xxx Tarih : 19.11.2007 11:42:28

Perinçek neyi savunursa savunsun hepsi yalan ve yanlıştır bunu kesinlikle unutmayalım.Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını saygıla,devrimle anıyorum.Onları asan ve kurşunluyan zihniyette,düzene lanet olsun


BEKTAŞ ADIGÜZEL IP: 88.224.52.xxx Tarih : 16.11.2007 14:27:34

"Öldürürse öldürsün kardeşim!" Bu ne demektir! Sen üç beş tane çapulcu sürüsünün ayağına gittiğinde neden içinde "öldürülme" korkusu yoktu? ne yaptında memnun ettin şerefsizleri, ülkemin neyini satmaya gittin, neler vaad ettin???şerefsizbaşından aldığın çiçek neyin nesi?? Evlatlarına kurşun atarken sana niye çiçek verdiler! Hangi çıkarlarına aracı oldun!! bırak kandırma kimseyi Doğu perinçek kıvırma zenneler gibi zaten, saçmalıyorsun...hayatın hikaye senin bu yorum süper


kara can IP: 62.248.26.xxx Tarih : 17.11.2007 15:47:19

-----adam gıbı adam---ve ataturk un yarıda bıraktıgı devrımı tamamlamak ıcın calısıan bı ınsan --------helal olsun syn perıncek----


halkcı genc IP: 88.228.236.xxx Tarih : 16.11.2007 16:59:00

arkadaşlar birileri bişeyleri zorla kafanıza sokmaktan sizler düşünemez olmuşsunuz neden kendiniz düşümeyipte başkalarının düşünceleriyle hareket ediyosunuz lütfen akıllı olun. neden her şeye dinin penceresinden bakıyorsunuz bilimsel bakın hoca efendi neden müslüüman kardeşlerimizin katilleriyle aynı çatı altında oturuyo o kadar iyi bir müslümanda! bunu nenden düşünmüyorsunuz. hiç kimse bizim dostumuz değil bu coğrafyada tek dostumuz kendimiziz lütfen bunu kabul edein amerikan işbirlikçilerinede itimat etmeyelim. tarihi iyi okuyalım dostumuzu görelim kendi kararlarımızı kendimiz verelim lütfen arkadaşlar.


Sinan Kukul IP: 88.238.119.xxx Tarih : 15.11.2007 14:57:07

Bakın Amerika İçişleri bakanın Kommerin arabasını yakan solcu gençlerin hepsi öldürülü sonuçta Amerika bütün solcuları temizliyor PKK yıda zamanında bu yüzden kurdu solcular 68 hareketi Amerikanın en kokrtuğu harekettir Bu yüzden temizlemeye çalıştılar...binevzede başardılar katlede katlede kimse kalmadı zaten


genc devrim IP: 84.195.65.xxx Tarih : 18.11.2007 20:45:13

lutfen su adami konusturmayin artik.bu adam tam bir fasist.ufuk uras empati yapmayi bilen bir insan.gerektigi zaman ermeni yeri geldigi zaman kurt insanin yerine koyabiliyo kendini.tutmus sosyalizmin temel kurali olan halklarin kardesligi davasini milliyetcilikle karaistiriyorsun.sen milliyetcisin bu bir gercek.biraz delikanli ol ve artik koyu bir milliyetci oldugunu itiraf et.dogu perincek senin ikiyuzlulugune sahit oldum artik agzinla kus tutsan kimse sana inanmiyacak...20 yasindaki cocuklar olmedi diye vatan haini ilan ettiniz hemde devlet bahceli den de beter bir sekilde...sende empati kuracak kapasite yokmu? lutfen susun artik cirpindikca batiyorsunuz dogu perincek...


Barış IP: 194.27.229.xxx Tarih : 13.11.2007 13:07:51

Her zman İşçi Partisini ve Doğu Amcamı desteklemişimdir.Arif arkadaşımız hocaefendi dediği şerefsiz abd oyuncağı fetullah gülen den bahstemiş herhalde.Bakın Mustafa Kemal'in bi sözü var ''Bizi yanlış yola sevkedenler, biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir'' arif anlamışsındır herhelde bu sözün anlamını.Tükiye'de devrimci mücadelenin tek lideri doğu perinçek'tir.Ne abd ne ab tam bağımsız Türkiye felsefesi kimden çıktı.Tabi ki Doğu Perinçekten.Bu ülkede Milliyetçiyim diyenler abd köpeğinden başka bişey değildir.Zamanında alparslan türkeş te devrimci sol ile baş edemeyince abd den gizli ödenek alarak özel birliklerini kurmuştur.Bunu Cüney arcayürek'in derin devlet adlı kitabından bulabilirsiniz.He şu fetullah hocaefendi miymiş neymiş bu adam abd nin hizmetinde bir köpektir.abd islam ülkelerini bölerek ekonomik çıkar elde etmek istemektedir.bunu gerçekteştirmek için de fetocan ı kullanmaktadır.sadece islam ülkelerinde değil.yakın zamanlarda rusya ile yakınlaşmakta olan türki cumhurietlerde de bu köpeği kullanmaktadır.Gerçekten doğu amcam güzel şeyler söylemiş.Siyasilerden hiç biri Perinçek kadar Delikanlı olamıyor.Ufuk Uras sen emperyalizmin ...sen devrimci sol olamsassın.BİZLER VAROLDUKÇA,SİZLER KAHROLACAKSINIZ...


kenan avşar IP: 78.175.155.xxx Tarih : 16.11.2007 01:58:12

doğu perinçek şaibeli bir kişiliktir solcu olarak başladığı davasında dönem dönem evrimler geçirmiştir şimdi koyu milliyetçi ve kızıl elmacı bu şahsiyet bir bakıma deşifre olmuştur şöyleki kendisi solu parçalamak için bilinçli olarak sol haraketin içine yerleştirilmiştir ayrıca kızıldere olaylarının muhbiri olduğu tüm sol çevrelerde söylenir derin devleti eleştirir ama onun başındakileri destekler madem o kadar gerçekçi bu şahıs o zaman şemdinlide veya diğer kontrgerilla eylemlerinde neredeydi yakında mahir kaynak veya hiram abasla çekilmiş fotoğraflarıda çıkarsa şaşırmayız herhalde son olarak ufuk uras kendini aslanlar gibi savunabilir fakat deniz gezmiş kendini savunamaz


poyraz IP: 88.236.89.xxx Tarih : 15.11.2007 13:41:52

MHP ile ele ele verdiği haberini yalanlıyor.. iyi de bu kızıl elma kualisyonu neydi acaba? ya da hala ip gençlik komitelerinin ülkü ocakları bayrağının altına sığınması nereden geliyo acaba. allah aşkına sayın perincek kendisini solcu ya da milliyetçi olarak tanımlamasın...son bir nokta DENİZ GEZMİŞ HİÇ BİR ZAMAN HİÇ BİR ŞEKİLDE YAPTIKLARINDAN PİŞMANLIK DUYMAMISTIR..ki bunu son mektubunda bulabilirsiniz. "son anda yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni annemi ağabeyimi ve kardesimi devrimciliğimin olanca ateşiyle kucaklarım " der. yakın dönem siyasi tarihle ilgili bin tane kitap okuduk... yapmayın sayın perincek.


OZAN YURTSEVER IP: 88.230.160.xxx Tarih : 17.11.2007 11:38:37

Bakıyorum da solculuk,AB'cilik ve ABD'cilik le özdeş görülür olmuş.Beyler,yanlış düşünüyorsunuz.Solcular,sosyslistler önce stratejiyi saptar;ona göre de taktik uygular.Dün revize olmuş SOVYETLER ve ABD ülkemiz için tehlikeydi,bugünAB,ABD ve onun aramızdaki işbirlikçileri tehlikedir. Bugün,globalleşme adı altında emperyalizm mazlum halkları birbirine kırdırmakta vezenginlik kaynaklarını talan etmektedir. Ülkemizdeki yapay çatışmalar da emperyalizmin oyunudur.Bugüne kadar bu saptamaları en iyi yapanlar Doğu Perinçek ve arkadaşları(Deniz'ler)olmuştu.Ben sol dünya içinde sürekli okuyup araştıran birisiyim.Emperyalizmle kolkola bir solculuğukabul etmiyorum.Duyarlarsa Marks'ın,Lenin'in,Mao'nun kemikleri sızlar. Fetullah GÜLEN'İ konuşmaya değer bulmuyorum.Çünkü o'nun kimden yana olduğu ve kime hizmet ettiği belli.(Müslüman olsaydı gelir Irak'ta oturur,müritleriyle ABD'ye karşı savaşırdı)1,5 milyon müslümanın katlini seyretmek hangi müslümanın,hangi insanın vijdanına sığar? Beyler ,Lenin'in dediği gibi solculuk bir çocukluk hastalığı değil, işçi sınıfı bilincidir,tam bağımsızlık bilincidir.Doğu Perinçek'i anlamak için bu bilinçlere sahip olmak gerekir.O'nu hastaca eleştirenlere AYDINLIK okumalarını salık veririm.Çünkü emperyalizm,küreselleşme,bölüp yok etme,döneklik gibitehlikeli hastalıklara iyi gelirAydınlık.Bu 70 yıllık deneyimle ıspatlanmıştır.Hunharca Doğu Bey ve düşüncesine saldıranlara bir öğdüm daha var.Saplantılardan uzaklaşın.Araştımacı olun.O zaman Doğu Perinçek gibi ömrünü tam bağımsızlık ve işçi sınıfının emek kavgasına adamış,bu uğurda zindanlarda yatmış birine'sen kim oluyorsun'denilmeyeceğini anlarsınız.Yıkıcı olmayan,tam bağımsızlıkçı,emek dostlarına selam.


mervan çerkezoğlu IP: 85.97.31.xxx Tarih : 19.11.2007 08:52:29

ben bunu miliyetçi olarak hiçte görmüyorum bir kürt olasrak doksanlı yıllarda dağa çıkıp abdullah öcalanla el sıkışıp gülümsemeler şimdi ded diyo ben siyasetçi kimliğimle oraya gittim hiç te inandırıcı değil. bence hep gidenlerden bahsediyor.abdullah öcalan hapiste denizleri idam edenler şimdi de diyor denizler benim emrimdeydi öyle bi oyun yok aslında onu apdullah öcalanı yerine alacaklar ..


nezih ırmak IP: 88.235.154.xxx Tarih : 13.11.2007 23:37:39

hoca efendi dini bütün müsliman olduğundan hıristiyan filistnde,suriyede,iranda,mekke yerine müslüman ABD'de yaşamayı tercih etmiştir bundan doğal daha nevar.ayrıca CIA önderliğinde dünnyanın dör bir yanında hayır kurumlarıda var(okulları)yalnız hep merak etmişimdir bu DEĞİRMENİN SUYU NE ZAMAN KESİLECEK ülkede su sıkıntısı vardaaaaaa!


SÜLEYMAN IP: 81.214.194.xxx Tarih : 13.11.2007 14:34:30

NEV'İ BEŞERİN EN BÜYÜK MES'ELESİ CEHENNEMDEN KURTULMAKTIR. (RİSALE-İ NUR KÜLLİYATI)


serdar IP: 88.227.47.xxx Tarih : 15.11.2007 18:45:34

Herzaman emperyalizmin karşısında oldu. Dün haklıydı, bugünde haklı. Söyleyecek birşey bulamıyorum. Yüreğine ve beynine sağlık.


mevlüt arslan IP: 88.231.77.xxx Tarih : 12.11.2007 14:25:01

bence dogu princek sapına kadar haklı amerikan emperyalizmi bir ülke üzerine oyunlarını oynaken o ülkenin on yıl sonrası geleceginin sanaryosunu başrol oyuncularını da belirleyerek hemen yazıyor fettullah gülen acaba degirmenin suyunu nerden alıyor tayip bey bu gemileri hangi kaynaklarla aldı bizim vergilerimizle aldiysa harammı zıkım olsun bu ülkede tek bir güvenilir kurum kaldı oda atatürk ün kurdugu TSK.GENEL KURMAY..SİYASETCİLERİN İCİN DE AMERİKAN ajanları at koşturuyor allah sonumuzu hayır etsin rusya lideri putin bunları ülkesinden tamamen temizledi biz nıye yapamıyoruz..........


Babek IP: 85.102.211.xxx Tarih : 18.11.2007 18:31:18

DOĞU PERİNÇEK'İ LİSELİ YILLARIMDA BELKİDE EN SEVMEDİĞİM BİR İNSANDI. FAKAT YILLAR GEÇTİKÇE VE ULUSAL KANALI TAKİP ETİKTEN SONRA BAZI ŞEYLERİN FARKINA VARMIŞTA OLDUM BENCE GERÇEK BİR VATANSEVER VE ERMENİ EMPERYALİZMİNE KARŞI VERDİĞİ MÜCADELE TAKTİRE LAYIKTIR. ÇÜNKÜ ŞUNU BİLİYORUM Kİ EKONOMİK OLARAK BİŞE ELDE ETMEMİŞ İNSANLARI SÖMÜRMEMİŞ İNSAN OLMASI ONUN DOĞRULUĞUNU KANITLIYOR. BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLARAK SAYGIYLA SELAMLIYORUM KENDİSİNİ....


cemjiro IP: 88.251.242.xxx Tarih : 14.11.2007 00:38:07

denizler hergün anılırlar ama doğu perinçek gibiler yılda bir iki defa anılırlar..madem bu kadar vatanseverdi kendisi 30000 kişinin katilinin verdiği gülü kabul etmesinin nedeni nedir...ayrıca fethullah gülen amacı ne olursa olsun tüm dünyada milyonlarca kişiye ekmek kapısı açmış biri..oğu bey halkı için ne yapmış acaba..seçimlerden sonra bismildeki köye kaç kere gitmiş acaba..


bülent çerme IP: 88.229.244.xxx Tarih : 24.02.2008 19:37:42

Fethullah Gülen ülkesine gelmesede vatanperverdir. Doğu perinçek gibi Dağda Apo köpeği ve milatanalrı ile tokalaşarak fotoğraf çektirecek kadar halsiyetsiz değildir. Perinçek önce bu fotoğrafların hesabını vermelidir. Siyonizim Amerika emparyalizmi falanı filanı bıraksın. Önce tarafını belli etsin Perinçek !...


Ziya gulkanat IP: 77.239.50.xxx Tarih : 15.02.2008 00:02:09

Dogu bey bilir Zurihte oz elestirisini kendi agziyla yapti vede kendisiyle gorusup o 68 kusaginin hatalari vede sevaplarini tartismistik,70te amerikan askerlerini kazma kurek sapiyla dovup denize dolmabahce onunde atmistik.Tabiki malum komunist damgasini yedik,yillarca amerikan dusmani olduk,soruyorum bu siteyi okuyanlara icinizde amerikanin yaninda yaptiklarinin demokrasi,hurriyet adina olduguna inanan varmi.Eger hala var diyen varsa o insan olamaz.Fetulla hocaya gelince Alman bildde gelecegin seyhul islami,Turkiyenin humeynisini Amerika yetistiriyor diye baslik atmisti,olabilirmi yorum sizin,Isvicreden Ziya sivasli.


eraslan polat IP: 78.187.36.xxx Tarih : 13.03.2008 13:24:17

merhaba arkadaslar ben sosyalistim bune her yerde gururla soluyorum. gelelim esas konuya pkk etnık mıllıyetcığıe dayanan fasıst bır orguttur pkk yı mıt kurdu bunda doğu perincek doğru solemıs ama benb doğu perinceğin bir mıt ajanı olduğu kaantındyım neden sımdıye kadar ona bir sey yapılmadı uğur mumcu konustu olduruldu ahmet taner kıslalı oyle hranrt dınk desk ole neden ona bir ey olmadı suikast olmadı sadece bir kez ikk kez hapse alındı bunları dusunmek gerekiyo