28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Orman Bakanı bir saman alevi, çabuk söner...

Orman Bakanı Osman Pepe'nin, İstanbul'daki orman talanına ilişkin yaptıklarını değerlendiren Vatan gazetesi Emlak Uzmanı Tebernüş Kireçci, "Sayın bakanın öfkesi bir saman alevine benzer. Bildiğiniz gibi saman alevi kısa süreli parlar. Fakat çabuk söner" dedi.

İstanbul'un bilinçsiz nüfus ve iskan politikaları ile bu hale geldiğini kaydeden Kireçci, "Ama maalesef son günlerde bir kaç şirket günah keçisi ilan edildi. Sanki talanı sadece bu şirketler bir günde yapmış gibi hava estirildi. Bu talanın geçmisi 50 yıl öncesine dayanır" dedi.

Orman Bakanlığı'nın açtığı tapu iptal davalarından hiçbir sonuç alamayacağını tezini savunan Tebernüş Kireçci konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sayın bakan Beykoz Konakları'nda ve Acarkent'te kimlerin oturduğu galiba bilmiyor. Kendisine tavsiyem boş bir zamanında bu ve benzeri sitelerde villa sahibi olanların listesini alsın ve incelesin. Bu listeyi incelediği zaman bu davalardan hiçbir sonuç çıkmayacağını görecek. Olayın boyutları bakan beyin zannettiğinden çok daha büyük. Gücü yetmez. Acarkent ve Beykoz Konakları Osman Pepe gibi kaç bakan eskitti. Kaç bakanı eskiteceğini de hep beraber göreceğiz "

Geçmişte Sadettin Tantan'ın da İçişleri Bakanlığı döneminde böyle bir fırtına estirdiğini anımsatan Kireçci, Tantan'ın estirdiği fırtınaların ardından sessizliğe bürünmek zorunda kaldığını söyledi.

Tüm bu gelişmelere rağmen İstanbul'da doğal hayatın tahribinin son hızla sürdüğünü anlatan Kireçci, "Bugün İstanbul'daki doğal hayatın en büyük düşmanı İstanbul Metropoliten Plama Merkezi'dir. Parsel parsel İstanbul'u satmak için kapalı kapılar arkasında projeler hazırlayan bu grubun hazırladığı imar planları İstanbul'a gelecekte ölümcül darbeyi vuracak. Düşünebiliyor musunuz, İstanbul'un yeni imar çalışmalarında su havzalarındaki nüfusun gelecek 20 yılda yüzde 60 oranında artmasının önü açıldı. Küresel ısınmayla birlikte içmesuyu konusu gelecekte bugünkünden çok daha önemli olacak. AKP'liler çatalca ve büyükçekmece koruma havzalarında arsa ve arazi topluyor. Yarın bu arazilerin ve arsaların tamamına imar izni verilecek. Bunu şimdiden söylüyorum" şeklinde konuştu.

Tebernüş Kireçci, Türkiye'de yapanın yaptığının yanına kar kaldığını, bundan dolayı ne Acankent, ne Beykoz Konakları ne de Kemer Country'den hiç bir sonuç çıkmayacağını sözlerine ekledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 13:29:15
Güncelleme :14 Aralık 2006 Perşembe 13:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?