28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

'O yayın yönetmeni benim' /Star gazetesi

Vatan Gazetesi yazarı Yavuz Semerci aleyhte yayın yapmamak için Sabah Gazetesi’ne şantaj yaptığı iddialarını yalanladı. Semerci ‘Para istediğim yalan. Dava açacağım’ dedi.

SABAH yazarı Yılmaz Özdil’in dün köşesine taşıdığı ‘Semer vuran çok olur’ başlıklı yazısı ortalığı karıştırdı. Bir gazete genel yayın yönetmeninin, rakip gazetenin patronunu arayarak ‘Benim gazete, sizin gazeteye karşı aleyhte bir kampanya başlatacak. Ben de bir yol ayrımına geldim. 80 bin dolar borcum var, verirseniz gelirim’ dediğini, bunun reddedilmesinden sonra sözü edilen kampanyanın başladığını yazan Özdil, yazısının sonunda o gazetecinin kimliğini, ‘Hani sen eşek olduktan sonra semer vuran çok olur ya... Öyle... Kim parayı bastırırsa semeri de o vuruyor bunların sırtına’ diye ima etti. Özdil’in yazısında kendisini kastettiğini belirten Vatan Gazetesi yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Semerci ise, star’a konuştu. Yavuz Semerci iddialarla ilgili şöyle konuştu: ‘Özdil, yazısında beni kastediyor. Asıl sorun tahmin ediyorum, benim yazdığım haberlerle Merkez Yayın Holding’in halka arzının durdurulmuş olması. Bunun acısını bir şekilde çıkarmaya çalışmalarını doğal karşılıyorum. Turgay Ciner, ben Vatan’da çalışırken bile benimle diyaloğunu koparmadı. Hatta benim iyi bir gazeteci olduğuma dair mesajlar attı. Kendisiyle zaman zaman iş görüştüğümüz doğrudur. Ancak aramızda böyle bir diyaloğun geçtiği, benim böyle bir yaklaşım sergilediğim şeklindeki iddialar, yani benim para istediğim, Ciner’in de ‘Yok kardeşim’ demesi tümüyle yalan’

GÖREVİMİ YAPTIM

GÖREVİNİ yaptığı için hedef olduğunu ileri süren Semerci ‘Benim yazdığım ve Karamehmet’in ‘ATV’nin yarısı benim’ demesi haberdir. Ben Turgay Ciner beni almadı diye mi, Karamehmet’e (Git, mahkemeye başvur) dedim. İMKB’nin halka arz başvurusunu reddeden yazısını ben mi yazdırdım? Bunu haber olarak koyduğum için ben mi suçluyum’ dedi.

DAVA AÇACAK

TURGAY Ciner’i bir gazeteci olarak ‘Beni şu saate kadar ararsanız bu iş olur, yoksa yandınız’ diye tehdit etmesinin sözkonusu bile olamayacağını söyleyen Semerci, ‘Ciner’i tanıyan hiçbir gazeteci böyle bir diyaloğa girmez. Özdil, bunların hepsini uyduruyor. Eğer patronunun yanına çıkar ve ‘Bazı kişilere söylediğinizle bana söylediğiniz bir değilmiş’ diye sorarsa gerçek ortaya çıkar. Bunu sormasını ve aldığı yanıtı köşesinde paylaşmasını dilerim. Kendisine dava açacağım’ diye konuştu.
Star gazetesi
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 12:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?