23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Siyah – Beyaz kirli kalemler aranıyor...

Siyah – Beyaz kirli kalemler aranıyor...


Bulanların Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’e müracaatı rica olunur...

Aslında başlığın uzun metni ’Menfaatleri için kirlenmiş kalemlerini kullanan genel kurul üyesi Beşiktaşlı yazarlar’ aranıyor, şeklindeydi. Sığmadı, kısalttık...

Hadise, Demirören’in, kameraya istifa etmeyi düşündüğünü açıklamasıyla başladı.

Babasından fırça yiyince ‘Kamera açık kalmış bahanesi’ne sığındıktan sonra istifadan caydığını söyleyip ‘Basın toplantısı yapacağım’ diye milleti günlerce bekletti.

Derken Perşembe günü medya önüne çıkıp 52 saniyelik o meşhur bildirisini okuduktan sonra çekti gitti...

Soru yok, detay yok, ortaya koyduğu hedeflerin nasıl uygulanacağı konusunda bir yol haritası yok...

Ve en önemlisi dört spotluk manifestonun sonuncu maddesindeki ’Menfaatleri için kirlenmiş kalemlerini kullanan genel kurul üyesi yazarlardan Beşiktaşımız’ı kurtarmaktır...’ hedefi...

Demirören’in bu saçma sapan basın toplantısı, elle tutulacak tek yanı yok.

Öncelikle bu tür pres konferanslarda, kürsüye çıkan konuşmacının açıklamalarından sonra ‘Sorularınızı bekliyorum’ demek nezaketinizi göstermesi mecburidir.

Soru sordurmayacaksan onca milleti ne hakla oraya toplarsınız...

Kameralar, yayın araçları, itiş kakış, kan ter içinde medya mensupları görev yapmak için koşuşturup gelmişken, dört satırlık bildiriyle şov oldu bittiye getirilir mi...

Koskoca kulüpte faks da mı yok...

Bildirini yazarsın, ilgili yerlere fakslarsın olur biter...

Demirören manifestosunun ‘Kirlenmiş üyelik yapısından Beşiktaşımız’ı kurtarmak’ biçimindeki ikinci maddesinin de ‘kirlilikle’ ilgili olması kafaları iyiden iyiye karıştırıyor.

Beşiktaş’ta bir sürü hamam var. Yolla üyelerini yıkanıp keselensinler, kirden kurtulup mis gibi gelsinler kulübe ...

Beşiktaşlılıklarıyla bilinen gazetecilerin başında gelen Hürriyet Gazetesi yayın koordinatörü Fikret Ercan’ın meslektaşlarını şaibeli duruma düşüren bu ithamdan sonra hemen Beşiktaş Kulübü Asbaşkan ve İletişim Komisyonu Başkanlığı’ndan istifa etmesi gerekirdi.

Yıldırım başkan, bilidiriyi okuduktan sonra masadan kaçmak olmaz...

Madem ’Menfaatleri için kirlenmiş kalemlerini kullanan genel kurul üyesi yazarlardan Beşiktaşımız’ı kurtarmaktır...’ diyorsun, itham ettiğin bu kalemlerin sahiplerini de açıklamak zorundasın.

Asırlık Beşiktaş’a gönül vermiş pek çok yazar var.

Saymakla bitmez ama akla gelenleri şöyle hızla bir anımsatalım:

Eski yöneticilerden Reha Muhtar, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanları’ndan Attila Gökçe, yineTürkiye Spor Yazarları Derneği yöneticilerinden İlker Ateş, milli takım ve Beşiktaş’ın kaptanlarından Sanlı Sarıalioğlu ve Vedat Okyar, Faik Gürses, Orhan Ayhan, Kazım Kanat, Ercan Güven, Bilal Meşe, Güven Taner, Turgay Demir, Ömer Güvenç, Gülengül – İbrahim Altınsay’lar, Hayri Ülgen ve daha nicesi içlerindeki ‘kalem menfaatçileri’nin açıklanmasını bekliyor.

Yıldırım başkan, medya hancı, başkanlar yolcudur...

Başkanlar gider ama medya yerinde kalır.

Bu yüzden, koca bir basın ordusuna çamur atmak, ucuz yollu ithamlarda bulunmak yerine, gerçekten kanıtlayabileceğin, belgelerini gösterebileceğin ‘menfaatçi yazar’ varsa çıkın söyleyin.

Kulübün de takımın da yaşadığı zor günlerin üstünü böylesine ucuz suçlamalarla kapatamazsınız.


MedyaBurger

MedyaBurger
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 19:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?