20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Almanya'dan göç başladı!

Alman Der Spiegel dergisi ülkede doğup büyüyen ve çok iyi derecede eğitim gören Türklerin çocuğunun Almanya'da istenmedikleri duygusuna kapılarak ülkeyi terk ettiklerini, gittikleri yerlerde de aranan adam olduklarını yazdı.


Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden “Der Spiegel”, ülkede doğup büyüyen ve çok iyi derecede eğitim gören Türklerin çoğunun, “Almanya'da istenmedikleri” duygusuna kapıldıkları için Türkiye'ye ya da İngilizce konuşulan bazı ülkelere gittiklerini yazdı. Dergide, Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, yüksek eğitim gören Türk kökenlilerin sayısının yaklaşık 20 bin olduğu, bu öğrencilerin üçte birinden fazlasının eğitimini tamamladıktan sonra Almanya'da kalmak istemediği belirtildi. “Genç, İyi ve İstenmeyen” başlığıyla yayımlanan yazıda, “Yüksek derecede vasıflı Türk kökenli akademisyenler, Almanya'da istenmedikleri duygusuna sahip oldukları için ülkeyi terk ediyorlar, diğer ülkelerde ise yetenekleri aranıyor” denildi.

ALMANYA'DAN GÖÇ BAŞLADI

Almanya'da eğitim gördükten sonra Türkiye'ye çalışmaya giden bazı Türk kökenli Alman vatandaşlarının görüşüne yer verilen yazıda, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Lale Akgün'ün, eğitimli Türk kökenli insanların ülkeden ayrılmasını bir “korku senaryosu” olarak nitelendirdiği kaydedildi. Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Aileve Uyum Bakanı Armin Laschet de bu durumu bir felaket olarak değerlendirerek, “Cazip ülkelere göçmen gelir, daha az cazip ülkelerden ise göçmen gider” diye konuştu. Almanya'da eğitim gördükten sonra Türkiye'ye giden psikolog Ediz Bökli (34), kendi durumunda olan çok sayıda insanın Türkiye'de iş bulmak istediğini söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 06:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Uğur Yılmaz IP: 88.224.26.xxx Tarih : 19.05.2008 12:48:32

Aslında ülkem sanayicileri için çok büyük bir fırsat. (32 Yıl sonra bende döndüm ülkeme) Ancak, hiç şansları yok. Çünkü burada herkes herşeyi herkesten çok daha iyi biliyor, kendi işi hariç tabii. Avrupa ülkelerinden çok daha başarılı olmamızın sebebide bu bilgidir (sadece radyo yayını, görüntü yok)